GALERIE FOTO - Cele mai puțin vizitate locuri din lume

p1
p4
p5
p6
p2

Dimensiune font:

| 07-01-2023 16:45

Omenirea a trimis oameni pe Lună, a trimis rovere și landere pe Marte și Venus și a trimis sonde în cele mai îndepărtate colțuri ale Sistemului Solar. Însă zone vaste ale planetei noastre rămân neexplorate și aproape neatinse de mâna omului.

Parcul Național Tsingy de Bemaraha, Madagascar. Cu excepția câtorva poteci, poduri și foișoare pentru turiști, majoritatea acestui parc național din Madagascar rămâne neatins de oameni. În parc trăiesc 11 specii diferite de lemurieni și 45 de specii endemice de reptile. Insula Madagascar e celebră pentru diversitatea unică a faunei sale: aproape 90% din speciile care se găsesc pe această insulă, cea de-a patra din lume ca mărime, există doar aici iar rezervația Tsingy din Bemaraha este singurul loc de pe planeta noastră în care trăiesc anumite plante şi animale rare, unele aflate pe cale de dispariţie.

Pădurea ecuatorială din Surinam. Pădurea ecuatorială surinameză este o arie vastă de junglă în care trăiesc numeroase animale rare, rămânând în mare parte neatinsă și din cauza faptului că majoritatea populației țării locuiește de-a lungul coastei nordice a acesteia. Deși unele șosele pătrund în interiorul țării, în partea de sud a Surinamului infrastructura este foarte slab dezvoltată.

În pădurea ecuatorială trăiesc populația Saramacca și alte triburi indigene dar străinii rareori ajung aici. Localnicii sunt însă depășiți cu mult ca număr de creaturile curioase din regiune, printre care și broasca al cărei pigment toxic este folosit pentru obținerea otravei folosite pentru vârfurile faimoaselor săgeți de suflat ale indigenilor.

Există și unii prădători de vârf ca jaguarul dar și caimani sau căprioare. Oamenii de știință descoperă mereu noi specii, de la broasca ciocolatie la specii neobișnuite de lilieci sau cărăbuși.

Platoul Ennedi, Ciad. Această oază din deșert este o minune naturală rar vizitată, Platoul Ennedi din nordul Chadului fiind în esență inaccesibil pentru turiști. Localnicii la rândul lor se aventurează rareori în zonă datorită proximității sale de Libia și Sudan și a grupărilor înarmate din aceste țări.

Platoul Ennedi este o fortăreață naturală cu ziduri înalte de stâncă, poduri și arcade. Faleze din gresie se înalță la peste 1.450 de metri și peisajul ce pare dintr-o altă lume arată ca și când ar fi dintr-un film Star Wars. Regiunea a intrat sub administrația organizației transnaționale African Parks, dorindu-se conservarea minunilor naturale, faunei rare - care include un crocodil ce trăiește în deșert - și a comunităților nomade unice care trăiesc aici.

Insula Sfânta Elena. Deși o comunitate restrânsă trăiește pe insula aflată în largul coastei de vest a Africii, turismul e aproape inexistent aici. Și având doar un zbor care leagă Sfânta Elena de continent via Johannesburg, Africa de Sud, acest lucru nu este deloc surprinzător.

Situată la aproape 2.000 de kilometri de coasta Africii și peste 4.000 de kilometri de cea a Braziliei, cel mai apropiat punct din America de Sud fiind orașul Rio de Janeiro, Sfânta Elena este una dintre cele mai izolate insule din lume, ceea ce înseamnă că majoritatea dintre noi nu vom pune niciodată piciorul în peisajul vulcanic neobișnuit de idilic, văile sau pădurile sale străpunse de nori.


Lacul Turkana, Kenya. Înconjurat de deșert și situal în nord-vestul greu accesibil al Kenyei, Lacul Turkana este cu adevărat izolat. Drumurile care ajung aici nu sunt asfaltate și condițiile de pe ele sunt atât de rele încât până și cauciucurile camionetelor pot ceda din cauza terenului dificil.

Populația turkana, tribul majoritar din regiune, are frizuri distinctive, cu părul ras pe margini și cu împletituri în vârf, membrii săi obișnuind de asemenea să poarte mărgele colorate emblematice. Triburile din întreaga regiune se strâng odată pe an pentru a participa la un festival uriaș care celebrează diferitele culturi locale.

Lacurile Kolsai, Kazahstan. Peisajul spectaculos de mai jos arată de parcă ar putea fi din România sau o altă țară cu climă temperată însă de fapt este din aridul Kazahstan. Această zonă din Asia Centrală are parte de puțini vizitatori, lăsându-i peisajele frumoase imaculate și aproape necunoscute.

Întinzându-se în apropierea graniței cu Kârgâzstanul, sălbăticia de aici este caracterizată de lacuri superbe, vârfuri verzi și râuri care străbat pădurile virgine. Nu este deloc surprinzător că Lacurile Kolsai sunt adesea numite „Perlele din Tian-Șen”.

Pădurea Amazoniană, Brazilia. Cea mai mare pădure ecuatorială a lumii se întinde pe o suprafață de peste 6 milioane de kilometri pătrați din Brazilia, Bolivia, Peru, Ecuador, Columbia, Venezuela, Guyana, Surinam și Guyana Franceză, fiind una dintre cele mai mari minuni de pe planetă. Se crede că jungla deasă conține 10% din speciile cunoscute ale lumii și porțiuni ale acesteia încă sunt neexplorate de societatea modernă. Întregi comunități indigene trăiesc în pădure și rămân izolate în pofida apropierii omului modern prin despăduriri și turism în unele părți.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:26

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Adio, Grecia și Turcia pentru turiștii din România? O recentă descoperire pune sub semnul întrebării exodul obișnuit din fiecare vară
19/05/2024 16:12

 Turisti din tara noastră trebuie să fie atenti atunci cand merg in vacantă pe plaja de la Marea Adriatică. O specie de peste pune in pericol sănătatea celor care intră in contact cu acesta. O capt ...

VIDEO/Care este cea mai ieftină capitală europeană pentru un city break în care turiștii mănâncă cu trei euro. Top 10 este dominat de destinații din Europa de Est
18/05/2024 19:30

 Un nou clasament la nivel european arată care sunt cele mai ieftine capitale perfecte pentru un city break. Călătorii care caută o escapadă cu buget redus in Europa in acest an primit si vesti bune. ...

  România Atractivă - 36,35 milioane lei pentru dezvoltarea turismului
16/05/2024 12:23

Turiştii romani şi străini pot descoperi, incepand din această săptămană, noi destinaţii de călătorie prin tară, cu ajutorul platformei locale multimedia Romania Atractivă, care include 12 rute tema ...

Circulaţia rutieră pe Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, rămâne închisă.  În zonă au fost semnalate căderi de pietre
08/05/2024 17:28

Circulaţia rutieră pe Transalpina, intre Ranca şi Obarşia Lotrului, rămane inchisă atata timp cat există in continuare pericol pentru siguranţa publică. În zonă s-au inregistrat căderi de pietr ...

Peste 70.000 de turişti români şi străini s-au aflat pe Litoral
07/05/2024 14:30

Peste 70.000 de turişti romani şi străini s-au aflat in hotelurile si apartamentele de vacantă de pe litoralul romanesc, in perioada 25 aprilie – 6 mai 2024, arată Federaţia Patronatelor din Industr ...

Cât timp se păstrează, de fapt, lumânarea din noaptea de Înviere
05/05/2024 11:33

Lumanarea cu care crestinii ortodocsi duc acasă Lumina Sfantă luată de la slujba de Înviere joacă un rol crucial in datinile religioase legate de acest eveniment. Ceea ce nu stiu multi credinciosi est ...

Aeroportul Internațional Dubai se mută în deșert
29/04/2024 14:45

Aeroportul International Dubai, cel mai aglomerat din lume pentru călătorii internationale, isi va muta operatiunile pe cel de-al doilea aerodrom extins al orasului-stat, in desertul său sudic, „in urm ...

În zbor alături de noblețea înălțimilor. Secretul vânătorii cu șoimi
24/04/2024 12:27

  În adancurile istoriei, undeva in stepele Asiei Centrale si in regiunile muntoase ale Mongoliei, a inceput o relatie sacră intre om si soim. Un parteneriat ce depăseste granitele timpului si spa ...

România participă, în premieră, la Târgul de Turism din Kazahstan
24/04/2024 11:53

Ţara noastră participă, incepand cu 24 aprilie, pentru prima oară, la Targul de Turism din Kazahstan, fiind prezentate destinaţii precum Constanţa - Mamaia, Eforie, Borşa - Maramureş, a anunţat secreta ...

Ceremonia de aprindere a Flăcării Olimpice are loc în Archaia Olympia
16/04/2024 11:41

Ceremonia de Aprindere a Flăcării Olimpice va avea loc in Archaia Olympia, sanctuarul in care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, se va ridica un nou pod intre Jocurile Ant ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei