VIDEO Aroganța verii. Petrecere cu muzică dată la maxim în prezența poliției / Zeci de apeluri la 112 n-au reușit să oprească un chef cu lăutari care a ținut trează o localitate de lângă București până la trei dimineața / Statul, zero autoritate

00000 1d01a2ef3ae263536af387

Dimensiune font:

| 20-07-2022 23:56

 O petrecere cu lăutari și muzică dată la maxim organizată afară, la marginea unei localități din apropiere de București, a tulburat, marți noaptea, liniștea locuitorilor până aproape de ora 3 dimineața, în ciuda numeroaselor apeluri date la 112. Un echipaj de poliție a sosit după o oră de la primul apel format în jurul 22.00, când a început petrecerea organizată la sala de evenimente Libao Luxury, situată la intrare în satul Dimieni (comuna Tunari). 

Cei doi polițiști, care s-au identificat ca fiind agent Stan Viorel și agent șef adjunct Rotaru Florin, au discutat cu organizatorii circa 20 de minute, însă petrecerea a continuat nestingherită chiar și pe durata prezenței lor, cu volumul la maxim și cu un lăutar care și-a început concertul chiar sub nasul poliției. În tot acest timp, câțiva locuitori au ieșit pe străzi deranjați de zgomotul puternic.

  • UPDATE: Miercuri seară, la ora 22.00, Inspectorarul de Poliție al Județului Ilfov a remis presei un comunicat în care precizează că marți noaptea a fost sesizat în mod repetat prin apel la 112 despre petrecere, că polițiștii din Otopeni au mers de 5 ori la locație și au dat amenzi de 6.500 de lei: „În noaptea de 19/20 iulie a.c., între orele 22:05 și 02:12, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat în mod repetat, prin apeluri la 112, cu privire la faptul că, la un salon de evenimente din satul Dimieni, comuna Tunari, se ascultă muzică la un volum ridicat fiind deranjată liniștea și ordinea publică. Astfel, în urma apelurilor, polițiștii din Otopeni s-au deplasat de 5 ori la adresa respectivă, unde au aplicat organizatorului, în mod succesiv, 5 sancțiuni contravenționale, conform Legii 61/1991 actualizată, valoarea totală a amenzilor, fiind în cuantum de 6500 lei.”

În noaptea de marți spre miercuri, în intervalul 22.00 – 2.30  am sunat de cinci ori la 112, fără succes. Abia după ultimele apeluri, după ce mi-am declinat identitatea de ziarist și după un dialog cu operatorul care s-a identificat drept 08 de la poliția Ilfov, acesta din urmă a declarat că va încerca să trimită mai multe echipaje, respectiv forțele speciale dacă e cazul.

După un ultim apel dat în jurul orei 2.30 dimineața, petrecerea s-a oprit în jumătate de oră. Cheful cu lăutari, organizat în spațiu liber de Libao în cinstea ”doamnei Cristina”, se auzea din sufrageria casei, deși locuiesc la câteva sute de metri de sala de evenimente. Vezi înregistrarea de mai jos. 

La primele ore ale dimineții de miercuri, un îngrijitor de la Libao a declarat că în trecut au fost organizate mai multe evenimente similare, cu muzică dată la maxim, susținând că poliția nu intervine niciodată.

”Păi și dacă se aude ce? Nu s-a mai auzit? S-a mai auzit muzica în tot satul. Vecinii doarme. Nu vine nimeni, eu așa știu că nu vine nimeni”, a spus îngrijitorul.

Îngrijitorul a fost înregistrat incognito miercuri dimineața, după petrecerea care a tulburat liniștea publică pe timpul nopții, timp de cinci ore, în localitatea Dimieni.

 
  Contactat miercuri incognito de G4Media.ro cu solicitarea de a organiza o nouă petrecere afară, cu muzică dată la maxim, administratorul Libao, Vasile Dumitru Costel, a declarat că nu mai organizează astfel de petreceri din cauza a doi vecini ”mai ciudați” și din cauză că a primit marți noapte nu mai puțin de patru amenzi din parte Poliției.

El a admis că a mai organizat în trecut o astfel de petrecere cu muzica dată la maxim în spațiu liber, însă în ciuda insistențelor a refuzat să accepte oferta de a sparge din nou liniștea locuitorilor cu o nouă petrecere cu lăutari.

Reporter: Am fost aseară la petrecerea doamnei Cristina și mi-a plăcut foarte mult. Aș vrea să organizez și eu o petrecere luna asta dacă se poate.

Adminstratorul Costi: Se poate, dar nu mai facem afară. Am avut ceva probleme, probleme cu reclamații. Am luat sancțiune și nu mai facem afară.

Reporter: Dar aș vrea afară, tot așa, cu muzică, cu lăutari, că mi-a plăcut mult de tot.

Costi: Nu mai facem. Eu săptămâna viitoare am vrut să îmi fac și eu ziua. Tot așa, am vrut să fac afară, dar nu mai fac, că am primit sancțiuni și vă dați seama, e urât și față de vecini, e urât și față de toată lumea. Avem doi vecini aici mai ciudați. Au fost peste 30 de apeluri la 112. Au venit de la poliție, au venit de patru ori, ne-au dat trei sancțiuni.

Reporter: Păi și nu putem plăti sancțiunile alea?

Costi: Nu, nu. Pentru că riscăm să ne ridice autorizația.

Reporter: Păi și atunci cum facem?

Costi: La interior. Dacă vreți cu cea mai mare plăcere. V-am spus, și eu îmi fac ziua, la interior, miercurea viitoare.

Reporter: Nu mai putem nicicum afară?

Costi: Nu, nu mai fac, petru că v-am spus. Nu e ok față de vecini. Asta e situația. Am început demersurile cu doamna avocat să contacteze o firmă să ne ia asta cu sunetu’, cu decibelii, cu alea, să nu mai…

Reporter:  Că mi-a plăcut foarte mult cu muzica dată tare.

Costi: Și nouă ne-a plăcut, și mie mi-a plăcut, la toată lumea a plăcut. Doar că noi ținem puțin cont și de cei din jur. Chiar dacă sunt mai departe. Nu mai vreau să mai facem afară. Dacă vreți facem în interior, se fumează fără nici o problemă.

Reporter: Ok, mă bucur că spuneți asta. Numele meu e Dan Tăpălagă și locuiesc în Dimeni. Sunt unul dintre cei care au sunat de mai multe ori. Ce ați făcut aseară depășește regula bunului simț, regula de conviețuire socială. O să publicăm tot ce am discutat acum. Vom merge până la capăt. Sper ca sancțiunile să nu se limiteze la cele pe care le-ați primit și să vă ridice licența de funcționare.

Ulterior acestui dialog, administratorul Costi și-a cerut scuze, explicând că ”a fost ziua doamnei aici”. El a admis ulterior că a mai fost o nuntă în care ”le-a cântat Adrian la dansul mirilor” timp de 15 minute afară. Administratorul a mai spus că va plăti sancțiunile administrate de Poliția Otopeni în cursul zilei de azi.

 

 

 

Context

Libao Luxury SRL este o firmă cu sediul în Otopeni, deținută de Brânzei Dobrică Daniel, acționar unic. Administrator este Vasile Dumitru Costel. Brânzei este și dezvoltator imobiliar în Otopeni, unde a construit mai multe blocuri de locuințe.

Tulburarea liniștii publice pe timpul nopții nu este sancționată penal, doar contravențional. Din 26 ianuarie 2020, a intrat în vigoare noua lege care prevede amenzi ceva mai mari pentru cei care deranjează în mod repetat vecinii.

Potrivit legii 192/ 2019, persoanele care organizează petreceri cu caracter privat şi utilizează aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, vor plăti o amendă între 2.000 şi 3.000 de lei, o creştere semnificativă faţă de valoarea anterioară (între 500 şi 1.500 de lei, cat era prevăzut de Legea nr. 61/1991).

Această pedeapsă creşte semnificativ la persoanele care repetă ofensa într-un interval de 24 de ore, iar amenda poate ajunge până la 6.000 de lei, sau până la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii.

De asemenea, tot până la 1.500 de lei ajunge amenda pentru persoanele care deranjează liniştea publică sau produc zgomote în zonele de locuit între orele 22:00 – 08:00 şi 13:00-14:00. Pentru repetarea ofensei într-un interval de 24 de ore, aceste amenzi pot urca până la 3.000 de lei, sau pedeapsă cu 70-120 de ore de muncă în folosul comunităţii.

În cazul repetării contravențiilor se dispune, de asemenea, măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile. Potrivit legii, suspendarea activității localului public ori retragerea autorizației de funcționare a acestuia se dispune de către organul care a eliberat autorizația, la propunerea organului constatator, căruia i se comunică în scris măsura luată, în termen de 5 zile de la data sesizării.

 

Poliția Otopeni nu a răspus până la ora publicării acestui material unei solicitări adresate de G4Media.ro în legătură cu măsurile aplicate și nu a explicat de ce polițiștii nu au reușit să oprească o peterecere care timp de aproape cinici ore a deranjat liniștea locuitorilor din Dimieni în timpul nopții, în mijlocul săptămânii.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

FOTO/VIDEO - Dansuri celebre din Guatemala
17/03/2023 19:25

Cu multe culturi maya diferite si influenta de durată din era colonială spaniolă, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că Guatemala are o multime de dansuri traditionale. Rabinale Achí  &Ic ...

Filmul King Kong a împlinit 90 de ani și încă mai aduce oamenii la cinema
17/03/2023 15:59

În luna martie s-au implinit 90 de ani de la premiera peliculei King Kong, care rămane unul dintre cele mai terifiante si remarcabile filme de groază realizate vreodată, scrie Nicholas Barber, confor ...

S-a redeschis Muzeul Rembrandt din Amsterdam
16/03/2023 15:42

Fosta reşedinţă din Amsterdam a pictorului din secolul al XVII-lea Rembrandt van Rijn a fost redeschisă publicului după ample lucrări de renovare, informează DPA. Rembrandthuis sau Rembrandt House a fos ...

Aproape 5000 de copii au fost abuzați sexual în Biserica Catolică din Portugalia, arată un raport oficial: ”Este doar vârful icebergului”
11/03/2023 10:36

Un raport privind abuzurile sexuale din Biserica portugheză Catolică a fost publicat in 13 februarie si arată doar „varful icebergului” din intreaga Biserică Catolică, potrivit comisiei de inve ...

România și istoria zăpezii care apare tot mai rar - Cât de mult a scăzut numărul zilelor cu ninsoare, de la munte, până la mare
10/03/2023 13:45

 Stire a ajuns să fie, orice zăpadă la campie si au rămas departe, in anii 80, iernile adevărate cu viscole, troiene si nopti super-reci. Ultimul deceniu a adus cei mai calzi ani de cand se fac măsur ...

  VIDEO - Povestea actriței de culoare candidată la cel mai mare premiu de la Berlinală
09/03/2023 11:57

  Mwajemi Hussein nu fusese niciodată la cinematograf şi nici nu jucase intr-un film inainte de a interpreta rolul principal din „The Survival of Kindness”, o producţie cu şanse la caştig ...

Surpriza din testamentul legendarului Pele
08/03/2023 13:32

 Pele continuă să surprindă chiar si după moartea sa: legendarul fotbalist a mentionat in testamentul său că este posibil să fi avut incă o fiică, informează L'Equipe.  Pele ar ...

Cel mai vârstnic dansator la Campionatul Național, la 74 de ani, alături de fiul său de 7 ani
07/03/2023 10:30

Campionatului National de Dans Sportiv organizat după 15 ani la Oradea a adus in prim –plan si povesti de viată inedited ale protagonistilor. Un caz aparte e cel al celui mai varstnic dansator, din ...

FOTO/VIDEO -  Sinuciderea, a doua cauză de deces în SUA
06/03/2023 16:30

  Unul din cinci americani este diagnosticat cu boli mintale intr-un anumit an. Sinuciderea este a doua cea mai frecventă cauză de deces in SUA pentru tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 24 ...

Programator din  IASI , după ce și-a făcut arborele genealogic: ”Da, sunt rudă cu Ştefan cel Mare”
06/03/2023 07:40

 Un programator din Iasi si-a făcut arborele genealogic si a descoperit că domnitorul Stefan cel Mare este rudă indepărtată de-a sa. Timp de patru ani, Daniel Cantoreanu, un tanăr de 32 de ani, prog ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei