VIDEO Aroganța verii. Petrecere cu muzică dată la maxim în prezența poliției / Zeci de apeluri la 112 n-au reușit să oprească un chef cu lăutari care a ținut trează o localitate de lângă București până la trei dimineața / Statul, zero autoritate

00000 1d01a2ef3ae263536af387

Dimensiune font:

| 20-07-2022 23:56

 O petrecere cu lăutari și muzică dată la maxim organizată afară, la marginea unei localități din apropiere de București, a tulburat, marți noaptea, liniștea locuitorilor până aproape de ora 3 dimineața, în ciuda numeroaselor apeluri date la 112. Un echipaj de poliție a sosit după o oră de la primul apel format în jurul 22.00, când a început petrecerea organizată la sala de evenimente Libao Luxury, situată la intrare în satul Dimieni (comuna Tunari). 

Cei doi polițiști, care s-au identificat ca fiind agent Stan Viorel și agent șef adjunct Rotaru Florin, au discutat cu organizatorii circa 20 de minute, însă petrecerea a continuat nestingherită chiar și pe durata prezenței lor, cu volumul la maxim și cu un lăutar care și-a început concertul chiar sub nasul poliției. În tot acest timp, câțiva locuitori au ieșit pe străzi deranjați de zgomotul puternic.

  • UPDATE: Miercuri seară, la ora 22.00, Inspectorarul de Poliție al Județului Ilfov a remis presei un comunicat în care precizează că marți noaptea a fost sesizat în mod repetat prin apel la 112 despre petrecere, că polițiștii din Otopeni au mers de 5 ori la locație și au dat amenzi de 6.500 de lei: „În noaptea de 19/20 iulie a.c., între orele 22:05 și 02:12, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat în mod repetat, prin apeluri la 112, cu privire la faptul că, la un salon de evenimente din satul Dimieni, comuna Tunari, se ascultă muzică la un volum ridicat fiind deranjată liniștea și ordinea publică. Astfel, în urma apelurilor, polițiștii din Otopeni s-au deplasat de 5 ori la adresa respectivă, unde au aplicat organizatorului, în mod succesiv, 5 sancțiuni contravenționale, conform Legii 61/1991 actualizată, valoarea totală a amenzilor, fiind în cuantum de 6500 lei.”

În noaptea de marți spre miercuri, în intervalul 22.00 – 2.30  am sunat de cinci ori la 112, fără succes. Abia după ultimele apeluri, după ce mi-am declinat identitatea de ziarist și după un dialog cu operatorul care s-a identificat drept 08 de la poliția Ilfov, acesta din urmă a declarat că va încerca să trimită mai multe echipaje, respectiv forțele speciale dacă e cazul.

După un ultim apel dat în jurul orei 2.30 dimineața, petrecerea s-a oprit în jumătate de oră. Cheful cu lăutari, organizat în spațiu liber de Libao în cinstea ”doamnei Cristina”, se auzea din sufrageria casei, deși locuiesc la câteva sute de metri de sala de evenimente. Vezi înregistrarea de mai jos. 

La primele ore ale dimineții de miercuri, un îngrijitor de la Libao a declarat că în trecut au fost organizate mai multe evenimente similare, cu muzică dată la maxim, susținând că poliția nu intervine niciodată.

”Păi și dacă se aude ce? Nu s-a mai auzit? S-a mai auzit muzica în tot satul. Vecinii doarme. Nu vine nimeni, eu așa știu că nu vine nimeni”, a spus îngrijitorul.

Îngrijitorul a fost înregistrat incognito miercuri dimineața, după petrecerea care a tulburat liniștea publică pe timpul nopții, timp de cinci ore, în localitatea Dimieni.

 
  Contactat miercuri incognito de G4Media.ro cu solicitarea de a organiza o nouă petrecere afară, cu muzică dată la maxim, administratorul Libao, Vasile Dumitru Costel, a declarat că nu mai organizează astfel de petreceri din cauza a doi vecini ”mai ciudați” și din cauză că a primit marți noapte nu mai puțin de patru amenzi din parte Poliției.

El a admis că a mai organizat în trecut o astfel de petrecere cu muzica dată la maxim în spațiu liber, însă în ciuda insistențelor a refuzat să accepte oferta de a sparge din nou liniștea locuitorilor cu o nouă petrecere cu lăutari.

Reporter: Am fost aseară la petrecerea doamnei Cristina și mi-a plăcut foarte mult. Aș vrea să organizez și eu o petrecere luna asta dacă se poate.

Adminstratorul Costi: Se poate, dar nu mai facem afară. Am avut ceva probleme, probleme cu reclamații. Am luat sancțiune și nu mai facem afară.

Reporter: Dar aș vrea afară, tot așa, cu muzică, cu lăutari, că mi-a plăcut mult de tot.

Costi: Nu mai facem. Eu săptămâna viitoare am vrut să îmi fac și eu ziua. Tot așa, am vrut să fac afară, dar nu mai fac, că am primit sancțiuni și vă dați seama, e urât și față de vecini, e urât și față de toată lumea. Avem doi vecini aici mai ciudați. Au fost peste 30 de apeluri la 112. Au venit de la poliție, au venit de patru ori, ne-au dat trei sancțiuni.

Reporter: Păi și nu putem plăti sancțiunile alea?

Costi: Nu, nu. Pentru că riscăm să ne ridice autorizația.

Reporter: Păi și atunci cum facem?

Costi: La interior. Dacă vreți cu cea mai mare plăcere. V-am spus, și eu îmi fac ziua, la interior, miercurea viitoare.

Reporter: Nu mai putem nicicum afară?

Costi: Nu, nu mai fac, petru că v-am spus. Nu e ok față de vecini. Asta e situația. Am început demersurile cu doamna avocat să contacteze o firmă să ne ia asta cu sunetu’, cu decibelii, cu alea, să nu mai…

Reporter:  Că mi-a plăcut foarte mult cu muzica dată tare.

Costi: Și nouă ne-a plăcut, și mie mi-a plăcut, la toată lumea a plăcut. Doar că noi ținem puțin cont și de cei din jur. Chiar dacă sunt mai departe. Nu mai vreau să mai facem afară. Dacă vreți facem în interior, se fumează fără nici o problemă.

Reporter: Ok, mă bucur că spuneți asta. Numele meu e Dan Tăpălagă și locuiesc în Dimeni. Sunt unul dintre cei care au sunat de mai multe ori. Ce ați făcut aseară depășește regula bunului simț, regula de conviețuire socială. O să publicăm tot ce am discutat acum. Vom merge până la capăt. Sper ca sancțiunile să nu se limiteze la cele pe care le-ați primit și să vă ridice licența de funcționare.

Ulterior acestui dialog, administratorul Costi și-a cerut scuze, explicând că ”a fost ziua doamnei aici”. El a admis ulterior că a mai fost o nuntă în care ”le-a cântat Adrian la dansul mirilor” timp de 15 minute afară. Administratorul a mai spus că va plăti sancțiunile administrate de Poliția Otopeni în cursul zilei de azi.

 

 

 

Context

Libao Luxury SRL este o firmă cu sediul în Otopeni, deținută de Brânzei Dobrică Daniel, acționar unic. Administrator este Vasile Dumitru Costel. Brânzei este și dezvoltator imobiliar în Otopeni, unde a construit mai multe blocuri de locuințe.

Tulburarea liniștii publice pe timpul nopții nu este sancționată penal, doar contravențional. Din 26 ianuarie 2020, a intrat în vigoare noua lege care prevede amenzi ceva mai mari pentru cei care deranjează în mod repetat vecinii.

Potrivit legii 192/ 2019, persoanele care organizează petreceri cu caracter privat şi utilizează aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, vor plăti o amendă între 2.000 şi 3.000 de lei, o creştere semnificativă faţă de valoarea anterioară (între 500 şi 1.500 de lei, cat era prevăzut de Legea nr. 61/1991).

Această pedeapsă creşte semnificativ la persoanele care repetă ofensa într-un interval de 24 de ore, iar amenda poate ajunge până la 6.000 de lei, sau până la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii.

De asemenea, tot până la 1.500 de lei ajunge amenda pentru persoanele care deranjează liniştea publică sau produc zgomote în zonele de locuit între orele 22:00 – 08:00 şi 13:00-14:00. Pentru repetarea ofensei într-un interval de 24 de ore, aceste amenzi pot urca până la 3.000 de lei, sau pedeapsă cu 70-120 de ore de muncă în folosul comunităţii.

În cazul repetării contravențiilor se dispune, de asemenea, măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile. Potrivit legii, suspendarea activității localului public ori retragerea autorizației de funcționare a acestuia se dispune de către organul care a eliberat autorizația, la propunerea organului constatator, căruia i se comunică în scris măsura luată, în termen de 5 zile de la data sesizării.

 

Poliția Otopeni nu a răspus până la ora publicării acestui material unei solicitări adresate de G4Media.ro în legătură cu măsurile aplicate și nu a explicat de ce polițiștii nu au reușit să oprească o peterecere care timp de aproape cinici ore a deranjat liniștea locuitorilor din Dimieni în timpul nopții, în mijlocul săptămânii.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Probleme în paradis: Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas de divorț
18/05/2024 12:50

Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat deşi amandoi se află in Los Angeles, potrivit mai multor surse din anturajul celor doi, scrie People. Cuplul a fost văzut impreună in public joi, 16 mai, pen ...

  Top 10 sfaturi esențiale pentru o grădină plină de legume sănătoase
15/05/2024 16:37

  Top 10 sfaturi esentiale pentru o grădină plină de legume sănătoase Grădina ta este un spatiu special, oaza ta de relaxare, locul in care poti să te conectezi cu natura si să cultivi legume pe ...

 De la TABU la PLĂCERE - de ce din ce în ce mai multe femei folosesc jucării sexuale pentru a se autosatisface
15/05/2024 16:05

 De la TABU la PLĂCERE - de ce din ce in ce mai multe femei folosesc jucării sexuale pentru a se autosatisface   Din ce in ce mai multe femei folosesc jucării sexuale pentru a-si imbunătăti vi ...

 Sătul ca grădina ta să fie în permanență murdară? Iată ce poți face!
15/05/2024 15:48

Sătul ca grădina ta să fie in permanentă murdară? Iată ce poti face! Fotografie de la Gus Ruballo pe Unsplash Dacă esti printre cei care iubesc să petreacă timp in aer liber, in propria grădină sau ...

Primăria Arad: Aproximativ 40% din legitimaţiile de handicap de pe parbrize verificate, pentru parcare gratuită, sunt fotocopiate
15/05/2024 12:03

Reprezentanţii Primăriei Arad au constatat, in urma unor verificări efectuate privind utilizarea cardurilor speciale de parcare gratuită pentru persoane cu handicap, că pană la 40% dintre acestea sunt fot ...

O casă nouă, o grădină nouă și frumoasă. Iată aici câteva idei pentru amenajarea și menținerea siguranței în curtea casei tale
14/05/2024 10:06

O casă nouă, o grădină nouă si frumoasă. Iată aici cateva idei pentru amenajarea si mentinerea sigurantei in curtea casei tale Cum să iti amenajezi curtea casei. Idei utile Acum ai ocazia să visezi c ...

Procesul lui Trump: Michael Cohen, fostul său avocat fidel devenit duşman de moarte, recunoaşte că a minţit pentru fostul preşedinte
13/05/2024 20:28

 Fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, unul dintre martorii-cheie din procesul de la New York al fostului preşedinte intentat pentru plăţi ascunse către o vedetă porno, a fost audiat luni ...

VIDEO Kylian Mbappe a înscris la ultimul său meci pe Parc des Princes, dar PSG a pierdut
13/05/2024 10:48

 PSG nu va mai juca pe teren propriu in acest final de sezon, astfel că partida cu Toulouse a fost ultima pentru Kylian Mbappe pe Parc des Princes. La fel ca FCSB (0-1 vs CFR Cluj), PSG a fost invins ...

Atenție mare: Escrocheria apelurilor pierdute de pe telefonul mobil. Tot mai mulți oameni cad în plasa întinsă de infractori
12/05/2024 17:54

     Metoda apelurilor pierdute este escrocheria care face ravagii in o multime de tări ale lumii. Autoritătile au explicat cum functionează, de fapt, schema si ce s ...

Locurile din municipiul Iași unde este permis afișajul electoral
10/05/2024 12:33

 Au fost amplasate mai multe panouri decat la alegerile precedente din 2020, pentru că este vorba de două scrutine pe 9 iunie       Angajatii de la Servicii Publice au amplasat p ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei