9 motive pentru care să folosești BCA pentru locuința ta

zac-gudakov-mw_mj-noYHM-unsplash(1)

Dimensiune font:

| 04-06-2024 10:06

 9 motive pentru care să folosești BCA pentru locuința ta

A construi o casă sau un spațiu comercial nu e treabă ușoară și trebuie să iei în considerare toate materialele și posibilitățile de care te poți folosi pentru a avea rezultatele cele mai bune și de lungă durată.

Pe piață există opțiuni pentru toate bugetele, însă cel mai bine este să nu tragi concluzii pripite și să studiezi cu atenție opțiunile.

Unul dintre cele mai cunoscute și folosite materiale de construcții este BCA, acronimul de la beton celular autoclavizat.

Acesta este un material ușor, care se folosește, atât în construcția clădirilor rezidențiale, cât și a celor comerciale. Este, de fapt, un amestec de var, ciment, apă și un agent de spumare, care mai apoi este tratat la presiune cu aburi și temperaturi înalte.

Caracteristicile sale principale care se transformă în motive principale pentru care este ales și despre care vom vorbi și mai pe larg azi, sunt: are o greutate redusă; izolează bine termic și fonic; rezistă la foc; Este durabil în timp; este ușor de prelucrat.

Acest material este cel mai des folosit pentru ziduri, compartimentări interioare și elemente punctuale de design.

Despre care sunt cele mai importante motive pentru care lumea îl alege îți povestim azi, să știi și tu mai bine cum poți să te folosești de acest material atât de versatil.

Motive pentru care să folosești BCA în construcții

Acest material unic aduce o mulțime de avantaje celor care îl folosesc, iar pe nouă dintre cele mai importante ți le prezentăm noi acum. Pe restul așteptăm să le descoperi sau, dacă le-ai descoperit deja, să le spui în comentarii să le afle și alte persoane.

1. Izolația termică este una dintre cele mai bune de pe piață folosind acest material care are, de fapt, conductivitate termică redusă. Astfel, clădirile construite din acest material necesită mai puțină energie și, astfel, și facturile vor fi pe măsură. Mai mult decât atât, temperaturile din interior se mențin constante pentru o perioadă mai lungă de timp, fapt care mai aduce un mare avantaj.

2. Izolația fonică este un alt aspect foarte important pe care BCAul îl are deoarece absoarbe sunetele. În clădirile rezidențiale aceasta reprezintă un mare plus pentru toți locuitorii acestora.

3. Are o rezistență crescută la foc, ceea ce îl face de dorit în cazul nefericit al incendiilor, deoarece poate rezista la temperaturi foarte ridicate, pe de o parte, și nici nu emană gaze toxice, pe de altă parte.

4. Este un material durabil și rezistent, în caz de intemperii și, mai ales, de cutremure, datorită faptului că este un material ușor. Acest lucru îi oferă o viabilitate mai mare și îl urcă în topul favoritelor.

5. Fiind un material cu greutate redusă, acesta este ușor de manipulat și transportat, ceea ce duce din nou la o reducere de costuri când vine vorba despre construcție.

6. Este un material prietenos cu mediul datorită compoziției sale din materiale naturale sau chiar și reciclate, la nevoie. De asemenea, procesul de fabricație este unul eco-friendly față de cele ale altor materiale de construcții. Deoarece are o eficiență termică bună, consumul de CO2 este redus și astfel se reduce și amprenta de carbon.

7. BCA este un material versatil, care poate fi folosit, atât în construcții de clădiri, cât și pentru compartimentări interioare sau elemente de design. Acestea din urmă pot chiar să fie unele complexe deoarece acest material este ușor de tăiat și modelat.

8. Are un coeficient de difuzie a vaporilor de apă foarte bun, ceea ce înseamnă că spațiul în care vei locui nu va fi doar unul rezistent și care arată bine, ci și unul sănătos, în același timp.

9. BCA-ul este perfect și atunci când vine vorba despre costurile reduse pe care le are ca material în sine, prin toate avantajele pe care le aduce și gândind pe termen lung. În plus, datorită proprietăților sale de izolare fonică și termică, nu mai trebuie să cumperi și alte materiale care sunt folosite de obicei în acest sens.

BCA este un material de construcții care se află în topul preferatelor românilor și acum știi și tu de ce. 

Credite foto: unsplash.com

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:51

Rezultatele LOTO de joi, 18 iulie - Acesta sunt numerele norocoase
18/07/2024 20:19

Joi, 18 iulie 2024, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc, după ce la Tragerile Speciale Loto ale Verii de duminică, 14 iulie, Loteria Romană a acordat 20.138 ...

Îți serbezi ziua vara aceasta? Iată 5 motive să celebrezi cu un picnic party
18/07/2024 12:07

Îti serbezi ziua vara aceasta? Iată 5 motive să celebrezi cu un picnic party Ziua ta de naştere se apropie cu paşi repezi? Ce ar fi să profiţi de vremea frumoasă şi să iţi serbezi ziua cu un ...

Călătoria cu autocarul pe timpul verii – sfaturi și recomandări utile
16/07/2024 13:22

Călătoria cu autocarul pe timpul verii – sfaturi si recomandări utile  Esti gata de vacantă? Sezonul estival este perioada perfectă pentru a organiza un concediu. Dacă nu ai planificat nimic p ...

Cei mai populari furnizori de jocuri de cazinou de pe piața românească
15/07/2024 14:51

Cei mai populari furnizori de jocuri de cazinou de pe piata romanească Piata romanească de jocuri de noroc s-a dezvoltat in ultimii 10 ani atat de repede incat jucătorii dictează acum promotiile active&nbs ...

Loto. Rezultatele tragerilor speciale ale verii, de duminică, 14  iulie 2024
14/07/2024 20:51

LOTO. Duminică, 14 iulie, 2024 au loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc, după ce la tragerile loto de joi, 11 iulie, Loteria Romană a acordat peste 13.500 de castigur ...

Evoluția istorică a jocurilor de noroc: De la antichitate la epoca modernă
12/07/2024 10:45

Evolutia istorică a jocurilor de noroc: De la antichitate la epoca modernă Istoria jocurilor de noroc este vastă si fascinantă, rădăcinile lor fiind adanc inrădăcinate in civilizatiile antice. De-a lun ...

Numerele norocoase la Loto s-au extras: Premiile de milioane și lista completă a cifrelor!
11/07/2024 19:13

Numerele norocoase la Loto au fost extrase. Joker 5 6 42 13 19 1 Noroc Plus 3 0 8 7 8 9 Loto 5/40 22 24 20 8, 29 6 Super Noroc 8 9 8 0 4 5 Noroc 9 7 0 0 2 6 4 Loto 6/ 49 43 7 42 30 17 REZULTATE LOT ...

Colțișorul zen: idei feng shui pentru armonia casei tale. Ce decorațiuni să alegi de la DecoDepot?
08/07/2024 10:13

Coltisorul zen: idei feng shui pentru armonia casei tale. Ce decoratiuni să alegi de la DecoDepot? Alege decoratiuni de la DecoDepot pentru a obtine armonia feng shui: nu presupune grădini japoneze, bannere ...

Rezultatele LOTO de joi, 4 iulie
04/07/2024 19:30

Joi, 4 iulie 2024, au loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc, după ce la tragerile loto de duminică, 30 iunie, Loteria Romană a acordat peste 20.000 de castiguri in val ...

Rezultatele LOTO de duminică, 30 iunie - Numerele norocoase care pot aduce câștiguri de milioane
30/06/2024 22:29

S-au extras numerele norocoase la jocurile Loto de duminică, 30 iunie 2024. Potrivit extragerii numerele castigătoare la fiecare joc sunt următoarele: REZULTATE LOTO 30 iunie 2024 Loto 6 din 49: 15, 46, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei