Jaf de 1,6 milioane de euro la un hotel din Mexic. Autori, un român și iubita lui

f768x1-35283_35410_0

Dimensiune font:

| 07-03-2023 10:01


Un român care are şi cetăţenie olandeză, Constantín Dumitru, în vârstă de 49 de ani, şi partenera sa, Priscila Guevara, în vârstă de 28 de ani, fostă participantă la Miss Mexic, au fost condamnaţi de un tribunal spaniol la patru ani de închisoare şi plata unor despăgubiri de peste 750.000 de euro pentru că au pus la cale furtul a 45 de sticle de vin nobil dintr-un hotel din Caceres, considerate adevărate „bijuterii”. Prada valora 1,6 milioane de euro, relatează „El Pais”.

Jaful a avut loc în primele ore ale zilei de 27 octombrie 2021, dar cei doi au pus la cale operaţiunea cu meticulozitate, după ce în prealabil au studiat bine terenul şi au făcut cel puţin trei vizite anterioare la hotelul Atrio din Caceres. În timp ce tânăra i-a distras atenţia angajatului de la recepţie cu cereri insistente pentru room service, complicele ei a furat cheia care deschidea crama de la restaurantul hotelului şi de acolo a furat 45 de sticle cu vin, pe care le-a băgat într-un rucsac şi în două genţi mari.

Judecătorii au considerat că cei doi se fac vinovaţi de furt calificat „de o gravitate deosebită”, infracţiune pentru care au fost condamnaţi la închisoare şi la plata unei despăgubiri comune de 753.454 de euro pe care trebuie să o plătească restaurantului. Vinurile aveau o valoare de 1,6 milioane de euro. Cel mai scump, un Chateau d'Yquem din 1806, avea un preţ a la carte de 350.000 de euro, fiind un exemplar unic în lume.

Românul, care are „un lung cazier judiciar”, potrivit El Pais, a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare, în timp ce complicea sa a primit o pedeapsă de patru ani. Condamnaţii pot ataca decizia în apel.

Potrivit faptelor din dosar, cei doi au filat restaurantul în timpul verii pentru a plănui jaful. După ce au studiat terenul, au decis ca femeia să se cazeze la hotelul Atrio din Cáceres pe 26 octombrie 2021. S-a cazat cu un paşaport elveţian fals şi având un rucsac gol. În aceeaşi seară, Constantin Dumitru a sosit la cină şi a rămas la ea, fără să se înregistreze. După o cină copioasă, au urcat în cameră şi acolo a început teatrul. Priscila Guevara a început să sune insistent la recepţie în toiul nopţii, începând cu ora locală 2:10, cerând o salată şi întrebând în repetate rânduri cât timp va dura până va fi servită.

Angajatul de serviciu de la recepţie a refuzat iniţial să se ocupe de comandă, pentru că era singur, nu putea să plece de la post şi, în plus, a fost surprins de cerere, întrucât clienta luase cina având un meniu de degustare cu 14 feluri de mâncare. În cele din urmă, angajatul a cedat şi a pregătit salata, lăsând recepţia liberă timp de 20 de minute. A fost suficient pentru ca Dumitru să fure dintr-o cutie ceea ce el credea că este cartela electronică pentru deschiderea cramei. A făcut o greşeală şi nu a reuşit să deschidă uşa, aşa că şi-a pus partenera să-i distragă din nou atenţia angajatului de la Atrio. Priscila Guevara a început să ceară desert. A fost atât de insistentă, încât angajatul a fost de acord să-i aducă fructe.

Dumitru s-a întors la recepţie şi a luat dintr-o cutie cheia numărul 27, cu care a deschis pivniţa şi a ajuns în sala de degustare de unde a luat 45 de sticle cu vin pe care le-a băgat într-un rucsac şi două genţi mari. A lucrat cu rapiditate, reuşind să urce în cameră înainte de întoarcerea angajatului la recepţie. În jurul orei 5:00 dimineaţa, cei doi au părăsit în grabă hotelul, bărbatul având rucsacul în spate şi cele două genţi cu sticlele, între care pusese patru prosoape din baia camerei de hotel pentru a nu se ciocni între ele.

Înregistrările camerelor de supraveghere i-au surprins pe Constantin Dumitru şi pe femeie în ziua jafului şi apoi într-un Mercedes roşu. La nouă luni după jaf, Dumitru şi Guevara au fost arestaţi în momentul în care au trecut cu maşina lor frontiera albanezo-croată.

La proces au fost chemaţi 16 martori şi patru experţi, care au prezentat probe, cum ar fi ADN-ul resturilor biologice găsite în baia camerei în care au fost cazaţi şi care se potriveau cu cele ale inculpaţilor; înregistrările camerelor de supraveghere şi geolocalizarea telefoanelor, care îi plasa în hotel în noaptea faptelor.

Cât despre vin, nici urmă, nu se ştie ce s-a întâmplat cu el, scrie El Pais. Restaurantul Atrio din Extremadura, condus de bucătarul Toño Pérez şi de partenerul său, José Polo, a ajuns deja la un acord cu asigurătorul pentru furtul celor „45 de bijuterii”, aşa cum le-au definit ei. Colecţia de vinuri de la Atrio din Cáceres, în vestul Spaniei, este considerată una dintre cele mai bune din ţară, cu aproape 40.000 de sticle depozitate în pivniţa restaurantului cotat cu două stele Michelin.  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1691 mp, identificat cadastral cu nr. 61340, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 337.00 lei/an; teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1948 mp, identificat cadastral T59 p 938/8, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 294.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61397, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61394, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan/extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1500 mp, identificat cadastral cu nr. 61486, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 385.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1347 mp, identificat cadastral cu nr. 61509, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 1535.00 lei/an. Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 50/30.06.2021, H.C.L nr. 74/29.09.2021 H.C.L. H.C.L nr. 73/28.09.2021 H.C.L. 63/30.09.2020, H.C.L. 84/22.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 13.06.2023, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 14.06.2023, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
TRANS SESE SRL, angajeaza Dispecer Transport International, se poate lucra de la distanta, dar trebuie experienta in domeniu si limba Spaniola la nivel mediu. DESCRIERE Candidatul ideal, Persoana analitica, cu buna capacitate de organizare si planificare; Persoana responsabila, organizata, atenta la detalii; Bune abilitati de comunicare, cu spirit de echipa; Cunostinte MsOffice (Word, Excel, Outlook); Buna intelegere a proceselor de rutare; Cunostinte de limba spaniola obligatoriu. Experienta de lucru in domeniu, ideal in companii cu activitate in transportul international de marfa reprezinta avantaj; Descrierea jobului Organizeaza, coordoneaza si planifica activitatea de transport zilnic; Transmite detaliile legate de transport soferilor si mentine legatura directa cu acestia; Monitorizeaza pozitia camioanelor si programul de activitate zilnica al soferilor pe care ii coordoneaza; Inregistreaza informatiile specifice curselor si conducatorilor auto in softurile interne; Urmareste si centralizeaza datele referitoare la situatia masinilor, status, pozitie, eventuale intarzieri la incarcare sau livrare; Mentine contactul permanent cu soferii pentru a remedia eventualele probleme ivite pe traseu (probleme tehnice, eventuale intarzieri, etc); BENEFICII: Pachet salarial motivant; Bonificari raportate la performanta si implicare; Mediu de lucru tanar si dinamic; Instrumente de lucru de ultima generatie; Formare profesionala continua; Posibilitatea dezvoltarii unei cariere in domeniul transporturilor. Pentru toate detaliile ne puteti contacta la: 0735316526
Povestea polițistului care și-a descoperit o parte din familie cu ajutorul unui burger
09/06/2023 17:23

Jack Gordon este ofiter de politie si obisnuieste să ia cina seară de seară, acasă, alături de familia sa, după ce iese din tură. Chiar si asa, intr-o zi, s-a gandit să facă o exceptie si să-si cumper ...

Regina Blănurilor are mari probleme medicale
09/06/2023 12:45

Designerul Flora Năstase trece printr-o perioadă dificilă din viata sa. Cea supranumită „Regina blănurilor” se confruntă de cateva luni cu mai multe probleme de sănătate si a fost nevoită s ...

Nici rudeniile din primării nu mai sunt ce au fost: un primar, acuzat că și-a hărțuit sexual propria rudă
09/06/2023 12:00

Anumiti primari din Romania ajung să se considere adevărati ”zei” ai institutiilor pe care le conduc temporar. Este si cazul primarului comunei Stefan cel Mare din judetul Olt, Măgureanu Viorel Marius, a ...

Un ”bărbat însărcinat
09/06/2023 09:45

A fost pe coperta editiei britanice a revistei Glamour. Corpul pictat cu costum si cravată, cămasă albă, care se deschide pe o burtă proeminentă... La două săptămani de la sedinta foto, Logan Brown a n ...

Turist rus, sfârtecat de un rechin-tigru. Era în vacanță, în Egipt
09/06/2023 08:23

Un turist rus a murit după ce a fost muscat de un rechin, joi, in largul uneia dintre statiunile egiptene din Marea Rosie, au declarat autoritătile egiptene si ruse, citate de Associated Press. Ministerul ...

  Michael Caine va lansa primul său roman de ficțiune
08/06/2023 16:24

Actorul britanic Michael Caine urmează să publice primul său roman de ficţiune, un thriller, la sfarşitul acestui an. Michael Caine, in varstă de 90 de ani, s-a declarat „incantat” să an ...

Fotomodel la 87 de ani
08/06/2023 15:45

Povestea incredibilă a unui bărbat care a demonstrat că varsta e doar un număr din buletin! „Mă cheamă Deshun Wang si m-am născut in China. Multă lume m-a remarcat atunci cand am decis să imi ...

Cel puţin 5 persoane, între care 4 copii, au fost înjunghiate în sud-estul Franţei
08/06/2023 15:37

Cel puţin cinci persoane, dintre care patru copii, au fost injunghiate joi de un individ intr-un parc din Annecy, in sud-estul Franţei, potrivit unui bilanţ revizuit al autorităţilor, după ce presa france ...

Tragedie în lumea modei. Celebrul designer Stephan Pelger s-a sinucis. Suferea de depresie de 10 ani
08/06/2023 15:30

Stephan Pelger s-a sinucis pe data de 8 iunie 2023. Îndrăgitul designer si-a pus capăt zilelor la varsta de 44 de ani. Conform primelor informatii, un vecin l-a găsit fără suflare, in apartamentul s ...

Femeie din Alba, batută crunt de iubit: Agresorul, în vârstă de 59 de ani, REȚINUT de polițiști
08/06/2023 15:07

La data de 7 iunie 2023, politistii Sectiei 1 Politie Rurală Galda de Jos au luat măsura retinerii, pentru 24 de ore, fată de un bărbat de 59 de ani, din comuna Santimbru, care este cercetat sub aspectul ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei