VIDEO Australian Open: Simona Halep, la pas în turul trei (6-2, 6-0) - Disciplinată tactic

Halep-la-Roland-Garros--Ce-adversare

Dimensiune font:

| 20-01-2022 16:11

 Timp de 66 de minute (atât cât a durat partida) Simona Halep a interpretat partitura corectă din punct de vedere tactic: nu i-a deschis unghiurile unei adversare de mâna stângă, a presat-o în special pe backhand (lovitura mai slabă), a fost agresivă la retur și a profitat din plin de faptul că Beatriz Haddad Maia (1.85 metri) nu dispune de o deplasare fantastică pe lateral. După un meci câștigat clar (6-2, 6-0), Halep a făcut pasul în turul al treilea de la Australian Open, acolo unde va da peste Danka Kovinic (98 WTA).

 

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Simona Halep și Beatriz Haddad Maia.


Simona Halep, victorie categorică: 
De știut:
  • Calificarea în turul al treilea de la Australian Open este recompensată cu 140.000 de euro și 130 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • În turul trei, Simona va da peste Danka Kovinic (98 WTA - Muntenegru). Kovinic a trecut surprinzător de Emma Răducanu.
  • Simona și Danka s-au întâlnit o singură dată, în 2016, la București, iar Halep a avut câștig de cauză, scor 6-4, 6-2 (sferturi).
  • Halep a fost finalistă la ediția din 2018 de la Australian Open (învinsă de Caroline Wozniacki), acesta fiind cel mai bun rezultat la Grand Slamul de la Melbourne.
  • În 2021, Simona a fost eliminată în sferturi la Australian Open de Serena Williams.
Statistica partidei Halep vs Haddad Maia

Ași: 2-0
Duble greșeli: 2-1
Puncte câștigate cu primul serviciu: 77%-50%
Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 73%-27%
Puncte de break câștigate: 50% (5/10) - 0%
Puncte câștigate la fileu: 75% (3/4) - 56% (5/9)
Lovituri câștigătoare: 15-5
Erori neforțate: 12-22
Total puncte câștigate: 56-32
Viteză medie primul serviciu: 159 km/h - 159 km/h
Viteză medie pe al doilea serviciu: 130 km/h vs 132 km/h
Durată meci: 1h 6 min.
 

 

 

Desfășurarea partidei Simona Halep - Beatriz Haddad Maia din turul doi de la Australian Open

 

6:0 Maia servește pentru a prelungi meciul. Simona pune prea multă forță pe o lovitură, iar mingea se duce puțin în aut (30-0). Halep returnează în picioarele adversarei, iar Maia nu poate ajusta din timp mișcarea. Forehand în cross bifat de Simona, iar Haddad Maia pierde punctul (30-30). Apare prima minge de meci: retur pe mediană cu multă putere. După o oră și șase minute, Simona închide meciul: 6-2, 6-0. Este în turul trei de la Australian Open.
 
5:0 Simona ridică mâna după un punct spectaculos: s-a apărat fantastic, iar apoi a găsit un passind din alergare cu dreapta în cross scurt. Publicul este încântat de acest raliu și de lovitura finală. Haddad Maia pare resemnată cu gândul înfrângerii, iar Halep nu slăbește ritmul deloc.

4:0 Simona trimite cu mult topspin, iar Haddad Maia greșește, fiind vizibil incomodată. Din păcate, în loc de două mingi de break avem 30-30. Halep a ratat un rever în lungul liniei. Simona revine, trimite lung, aproape de baseline, egalitate. Maia simte presiunea, forțează cu al doilea serviciu și apare dubla greșeală. Minge de dublu break pentru Simona. Forehand inside-in perfect (pe contre-pied), iar Halep conduce acum cu 4-0.

3:0 As la mediană al Simonei (30-0). Vine și o dublă greșeală. Se face 40-15: serviciu aspru la teu. Încă o dublă greșeală (40-30). Halep a făcut toate punctele din acest game: și pentru ea și pentru adversară. Simona se distanțează la 3-0 în al doilea set.

2:0 Încă un contre-pied inspirat al Simonei: Haddad Maia nu se poate întoarce din drum. Al doilea contre-pied după ce a urcat la fileu: Halep pune deja presiune de la retur. Retur în picioare al Simonei, sunt două mingi de break (15-40). Din păcate, Halep agață mingea cu rama (30-40). Simona joacă perfect tactic, o surprinde pe adversară și face breakul. Ea conduce acum cu 2-0.

1:0 Setul al doilea începe cu Simona la serviciu. Pe o minge scurtă, Maia atacă dar o face în afara terenului. Din tribune se aude: "Hai, Simona!". Jucătoarea noastră trimită cu adâncime, mult pe mediană, brazilianca nu își poate pune în evidență unghiurile de stângace. Apare și primul as al partidei și surprinzător este al Simonei. Game lejer pentru Halep, ea conduce acum cu 1-0.
 
Haddad Maia revine pe Rod Laver Arena după ce a luat o pauză de vestiar.
 
Simona a avut 8 lovituri câștigătoare și 6 erori neforțate în primul set. 77% puncte câștigate cu primul serviciu și 75% pe al doilea. De asemenea, 75% procentajul punctelor câștigate de la fileu (3/4).

6:2 Haddad Maia servește cu mingi noi. Reverul braziliencei produce o eroare, iar egalitatea este restabilită (15-15). Încă un contre-pied inspirat, o lovitură care funcționează până acum pentru Halep. Maia se folosește foarte bine de serviciu și câștigă punctul. Deplasată până pe culoarul de dublu, Haddad nu mai poate returna: prima minge de set a Simonei. După 36 de minute, Halep câștigă setul cu 6-2.

5:2 Cel mai frumos raliu al partidei îi revine Simonei: dreaptă minunată pe contre-pied, iar apoi strigă și strânge pumnul. Halep servește perfect la exterior: 40-15. Pe o minge scurtă a Simonei, Haddad Maia găsește un forehand câștigător. Cu ceva presiune în rachetă, Halep face pasul la fileu, iar voleul său este unul care îi aduce punctul. Simona a câștigat un game foarte important, acum este la un singur pas de câștigarea primului set.

4:2 Beatriz încearcă să schimbe ceva în plan tactic, lovește și mai puternic, dar trimite în aut. Cu toate că se apără bine, Simona pierde punctul: brazilianca face tot mai des pasul spre fileu. Maia are în forehand cea mai importantă armă. Serviciul este aspru, iar returul cu rama al Simonei se duce mult în aut. Maia strigă puternic, se încurajează, ea a redus din ecart.

4:1 Dreapta Simonei funcționează foarte bine până acum, iar smashul închide punctul. Haddad Maia este alergată dintr-o parte în alta. Fiind o jucătoare masivă, brazilianca nu are o deplasare pe lateral fantastică. Game alb câștigat de Halep, ea conduce acum cu 4-1. Nivelul de joc arătat este unul bun, Simona joacă perfect din punct de vedere tactic.
 
3:1 Simona nu îi deschide prea mult unghiurile adversarei pe forehand, are o lovitură periculoasă brazilianca (este stângace). Un serviciu pe corp o readuce pe Maia în game. Simona joacă mult pe backhandul adversarei și face rost de două mingi de break. Halep agață mingea cu rama, iar punctul este al braziliencei. Aut mic, dreapta în cross nu a găsit terenul, ocazie importantă ratată de Simona - egalitate.
 
Dintr-o poziție avantajoasă Simona ratează dreapta inside-out. Gameul se prelungește, Halep se deplasează bine de pe baseline. Halep presează pas cu pas pe reverul adversarei, iar punctul îi revine: a treia minge de break. De pe culoarul de dublu Simona nu găsește returul câștigător - încă o egalitate. Haddad Maia își câștigă serviciul și strânge pumnul, a trecut cu bine peste un game dificil.

3:0 Haddad Maia trimite puternic, însă banda fileului a fost de partea Simonei. Halep ratează un forehand de pe mediană, mingea rămâne în plasă. Este primul moment în care Simona arată ceva nervozitate. Jucătoarea noastră găsește servicii cu mult kick, iar acest lucru o deranjează pe Haddad. Între timp se face 3-0, este genul de start de meci care-ți dă multă încredere.

2:0 Întrată în teren, Simona închide punctul cu un backhand în cross lovit devreme. Haddad Maia servește puternic cu multă ușurință (are 1.85 metri, iar acest lucru o ajută din plin). Maia încearcă să închidă repede punctele, dar ratează cu forehandul. SImona găsește perfect un passing, este prima minge de break a partidei. Cel mai intens raliu de până acum îi revine braziliencei. Egalitate.
 
Simona insistă cu mingi lungi și schimbă frecvent direcția de lovire. Apare a doua minge de break. Presată pe rever, Maia cedează, iar Halep face primul break al partidei.

1:0 A început partida cu Simona la serviciu. Venită la fileu, Halep închide punctul cu un voleu precis de forehand. La 30-30, Simona găsește un forehand în cross scurt, unghi ascuțit, iar brazilianca nu mai poate ajunge. După un game echilibrat, Halep își câștigă serviciul.
 
Cele două jucătoare au intrat pe Rod Laver Arena, va urma încălzirea, iar apoi va începe meciul mult așteptat.
 
Joi au părăsit surprinzător competiția trei favorite importante de pe partea de tablou a Simonei Halep: Garbine Muguruza (3), Anett Kontaveit (6) și Elena Rybakina (12).
 
Daniil Medvedev (principalul favorit) l-a învins pe Nick Kyrgios, iar pe Rod Laver Arena va urma meciul dintre Simona Halep și Beatriz Haddad Maia.
 
 
 

Cine este Beatriz Haddad Maia

 

 
Beatriz are 25 de ani, fiind născută pe 30 mai 1996. Are 1.85 metri și este o jucătoare de mâna stângă. A câștigat în total din tenis $1.136.678, iar cel mai bun loc ocupat în carieră a fost 58 (pe 25 septembrie 2017).
 
Este antrenată de Rafael Paciaroni și a ajuns într-o singură finală în carieră: Seul, în 2017. Este de asemenea și o jucătoare de dublu, ea câștigând două turnee: Bogota (2017, alături de Podoroska) și Bogota (2015, alături de Goncalves).
 
Halep și Haddad Maia s-au întâlnit în turul al doilea de la Wimbledon în 2017, sportiva noastră impunându-se în două seturi, scor 7-5, 6-3.
 

 
De știut:
  • Cea mai importantă performanță a Simonei (15 WTA) la Melbourne este calificarea în finală, la ediția din 2018, când a fost învinsă de daneza Caroline Wozniacki, scor 7-6(2), 3-6, 6-4.

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Primaria Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani, telefon 0231/561.946, fax 0231/561.936, e-mail: primariacotusca@ yahoo.com, cod fiscal 3372157. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: a) teren in suprafata de 7.900 mp, din Parcela Cadastrala 677, lot 2, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; b) teren in suprafata de 680 mp, din Parcela Cadastrala 682, lot 2, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; c) teren in suprafata de 7.210 mp, din Parcela Cadastrala 682, lot 1, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; conform H.C.L. nr. 22/08.04.2022 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitarea scrisa, de la sediul Primariei Comunei Cotusca. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei, se achita numerar la Casieria institutiei sau in contul concedentului: RO60 TREZ 1195 006X XX00 0330, deschis la Trezoreria Saveni, cod fiscal al concedentului 3372157. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.05.2022, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 30.05.2022, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 30.05.2022, ora 12.00, la sediul Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de contencios administrativ a Tribunalului Botosani, oras Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, e-mail: tr-botosani-reg@ just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.05.2022.
Administratorul judiciar desemnat prin Sentinţa civilă nr. 76/F/12 aprilie 2022, pronunţată de Tribunalul Vaslui în dosarul nr. 454/89/2022, privind debitoarea S.C. SOPHPANIS S.R.L. Vaslui, având C.U.I. 28957084, sediul social în mun. Vaslui, str. Ştefan cel Mare, nr. 275, corp clădire C3, spaţiul 1, jud. Vaslui, înscrisă la O.R.C. Vaslui sub numărul J37/313/2011, notifică deschiderea procedurii generale a insolvenţei, conform Legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este 20.05.2022. În temeiul art. 114 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, nedepunerea cererii de admitere a creanţei până la termenul menţionat atrage decăderea din drepturi privind creanţa/creanţele deţinute împotriva debitorului. Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 03.06.2022. Termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 28.06.2022. Adunarea creditorilor va avea loc în data de 09.06.2022, ora 1200 la sediul administratorului judiciar din mun. Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, jud. Vaslui, având următoarea ordine de zi: 1. desemnarea comitetului creditorilor şi a preşedintelui acestuia; 2. confirmarea administratorului judiciar şi a onorariului, 3. probleme diverse. Relaţii la administratorul judiciar ESTCONSULT I.P.U.R.L. Huşi, tel. 0335/566.035, 0727/850.575.
1.Informatii generale privind locatorul: Primaria Comunei Voinesti, cu sediul in satul Voinesti, str.Principala, nr.153, comuna Voinesti, judetul Iasi , telefon/fax: 0232/294755 2.Informatii generale privind obiectul inchirierii : inchiriere pe o perioada de 7 ani a unor suprafete de pasuni aflate in domeniul privat al UAT Comuna Voinesti, conform caietului de sarcini. Pretul de inchiriere stabilit conform HCL nr.74 /23.04.2021 , HCL nr.80/28.05.2021 si HCL nr.14/24.03.2022 este de 120 lei/ha/an. 2.1. Procedura aplicata : atribuire directa conform HCL nr.74 /23.04.2021 3. Informatii privind documentatia de inchiriere: 3.1.Modalitatea prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de inchiriere. Documentatia de atribuire se poate obtine de la sediul Primariei Comunei Voinesti, din sat Voinesti, str.Principala, nr.153, com.Voinesti, jud. Iasi. 3.2. Denumirea si adresa Compartimentului din cadrul locatorului de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de inchiriere. Documentatia de inchiriere se poate obtine de la Compartimentul Registru agricol din cadrul Primariei Comunei Voinesti, persoana de contact: inspector Marcoci Irina – membru comisie 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar. Documentatia de atribuire se poate obtine contra sumei de 100 lei de la sediul Primariei Comunei Voinesti, din sat Voinesti, str.Principala, nr.153, com.Voinesti, jud. Iaşi. Suma se achita la casieria institutiei. 4. Informatii privind cererile de inscriere 4.1. Data limita de depunere a cererilor de inscriere la sedinta publica de atribuire directa Dosarele de inscriere se depun la registratura Primariei Comunei Voinesti, pana la data de 16.05.2022 ora 1500. Documntele necesare in vederea intocmirii dosarului de inscriere sunt mentionate in caietul de sarcini. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de atribuire directa Sedinta publica de atribuire directa va avea loc in data de 19.05.2022 ora 0900 la sediul Primariei Comunei Voinesti. 6. Denumirea instantei competente in solutionarea litigiilor Judecatoria Iasi, str.Anastasie Panu, nr.25
Schimbare de regulament istorică la Roland-Garros. Ce se va întâmpla în setul decisiv
21/05/2022 10:46

Editia 2022 a turneului de Grand Slam de la Roland-Garros, care va debuta duminică, 22 mai, aduce o schimbare de regulament istorică pentru turneul parizian. Astfel, la inceputul acestui an, cele patru compe ...

Roland Garros: România are șapte jucătoare pe tabloul principal - Mihaela Buzărnescu, acceptată ca „lucky loser”
20/05/2022 23:49

 Învinsă in ultimul tur al calificărilor de suedeza Mirjam Borklund, Mihaela Buzărnescu a reuşit pană la urmă să ajungă pe tabloul principal de la Roland Garros: sportiva noastră a fost ...

Șoc în tenis: Simona Halep nu va câștiga niciun punct la Wimbledon
20/05/2022 23:16

Simona Halep nu va strange niciun punct la Wimbledon, turneu pe care l-a castigat, in cazul in care va participa la editia din acest an! Asta pentru că seful WTA, Steve Simon, a anunţat, vineri, intr-un comun ...

Unde va juca Kylian Mbappe. Mama superstarului francez face dezvăluiri importante
20/05/2022 21:22

Mama lui Kylian Mbappe, Fayza Lamari, a declarat pentru Kora Plus că ofertele pe care fotbalistul le are de la actualul său club, Paris Saint-Germain, şi de la gruparea Real Madrid sunt aproape identice. &l ...

Ce a făcut Monica Niculescu în finala turneului de tenis de la Rabat
20/05/2022 21:19

Echipa formată din Monica Niculescu şi rusoaica Alexandra Panova, cap de serie numărul 2, a pierdut, vineri, finala turneului de categorie WTA 250 de la Rabat. Romanca şi colega sa au fost invinse de perec ...

Steaua a făcut apel la TAS în legătură cu barajul de promovare în Liga 1. Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv
20/05/2022 18:43

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a respins cererea Clubului Sportiv al Armatei Steaua privind suspendarea barajului de promovare in Liga I, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, juristul Feder ...

Roland-Garros 2022: Mihaela Buzărnescu joacă vineri pentru un loc pe tabloul principal. Adversara e iubita unui tenismen de Top 10 mondial
20/05/2022 09:49

 Tenismena Mihaela Buzărnescu (118 WTA) se află in programul zilei de vineri, 20 mai, la turneul de la Roland-Garros, in ultimul tur al calificărilor pentru tabloul principal. După ora 13.00, pe te ...

Roland-Garros 2022: cum arată drumul spre finală al Simonei Halep. Marele ”hop” e în optimi
20/05/2022 09:13

Simona Halep, locul 19 WTA şi cap de serie 19, va evolua impotriva croatei Ana Konjuh (66 WTA) in primul tur al turneului de la Roland Garros, conform tragerii la sorţi care a avut loc joi. Pe aceeaşi parte ...

Roland Garros - Pe cine va înfrunta Simona Halep în primul tur
19/05/2022 21:55

Simona Halep, locul 19 WTA şi cap de serie 19, va evolua impotriva croatei Ana Konjuh (66 WTA) in primul tur al turneului de la Roland Garros, conform tragerii la sorţi care a avut loc joi, potrivit news.ro. ...

România va avea parte de primul meci cu tehnologia VAR. Ce echipe vor inaugura tehnologia care pune un gând rău blaturilor mioritice
19/05/2022 11:24

Presedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anuntat la finalul sedintei Comitetului Executiv că in tara noastră va avea loc primul meci unde se va arbitra si prin intermediul thnologiei VAR. Astfel, primul meci ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei