România - Belgia, la Euro! Iordănescu: „Am ridicat ștacheta și oamenii se așteaptă la mai mult”

belgia 2

Dimensiune font:

| 22-06-2024 06:00

* astă-seară, de la ora 22, România va întâlni Belgia, în al doilea meci din faza grupelor la Campionatul European de fotbal * partida se va desfășura la Koln și va fi arbitrată de polonezul Szymon Marciniak (43 de ani), cel care a arbitrat finala Cupei Mondiale din 2022, câștigată de Argentina în fața Franței, la loviturile de la 11 m

Vineri, Ucraina a învins Slovacia (2-1), iar calculele se complică doar pentru Belgia, care se vede obligată să nu piardă în fața României. Naționala noastră rămâne în cărțile calificării, indiferent de rezultatul partidei din această seară, deși, în cazul unui eșec, va fi obligată să câștige ultima partidă, contra Slovaciei.

Practic, victoria Ucrainei de ieri ne obligă să câștigăm 3 puncte în următoarele două partide, pentru a evita marile favorite, în „optimi”! „Nu putem controla rezultatele din grupa noastră. Noi urmărim celelalte meciuri doar pentru a analiza adversarii. Nu am depins de nimeni nici în preliminarii, nu depindem nici acum. Încrederea mea în acest grup a fost totală, a rămas intactă și va rămâne la fel indiferent ce se va întâmpla mâine. Indiferent ce se va întâmpla, deși optimismul meu este mare!”, a transmis, ieri, selecționerul Edi Iordănescu.

Astă-seară, însă, jucăm cu o națională cotată la mai bine de jumătate de milliard de euro! 

Vezi oferta Superbet pentru partida cu Belgia

Cu o valoare a lotului estimată la 584,5 milioane de euro, Belgia are fotbaliști de top în toate campionatele importante ale Europei. Cei mai scumpi jucători belgieni sunt Jeremy Doku (65 milioane euro, Manchester City), Lois Openda (60 milioane euro, RB Leipzig), Kevin De Bruyne (50 milioane euro, Manchester City), Johan Bakayoko (45 milioane euro, PSV), Romelu Lukaku (40 milioane euro, AS Roma, împrunut la Chelsea), Leandro Trossard (35 milioane euro, Arsenal).

Din fericire, pe teren nu vor evolua banii, în această seară, ci cei mai în formă jucători, un capitol la care atât românii, cât și belgienii nu prea excelează la formațiile de club.

Dovadă e faptul că cel mai valoros fotbalist roman – Drăgușin, jucătorul lui Tottenham, valorat în 25 milioane de euro, e rezervă de lux la londonezi, ca și Ianis Hagi (ultima dată la Alaves, acum cu viitor incert), sau George Pușcaș (Genoa, fost la Bari). Dar aceștia, alături de toți componenții lotului care au intrat pe teren în partida de luni, contra Ucrainei, au compensat prin concentrare și dăruire totală.

După Drăgușin, cel mai valoros jucător roman este Dennis Man (Parma, 9 milioane euro), urmat de doi fotbaliști din SuperLiga, Florinel Coman și Darius Olaru (ambii de la FCSB, cu câte 7 milioane euro fiecare), Nicolae Stanciu (Damac, 4.5 milioane de euro) și Denis Drăguș (Trabzonspor, 4 milioane euro).

Românii cu cele mai mici cote sunt Florin Niță (225.000 euro), Denis Alibec și Adrian Rus (cu câte 700.000 de euro fiecare), Vasile Mogoș (900.000 euro).

Totuși, avem de partea noastră un alt avantaj, faptul că Belgia are în lot jucători care s-au confruntat cu varii probleme medicale în ultimele luni și care n-au prins prea multe partide oficiale, fiind lipsiți de ritm, fapt care s-a văzut din plin în partida pe care au pierdut-o în fața Slovaciei. Acestora li se adaugă, surprinzător, și Romelu Lukaku, atacantul de care Chelsea vrea să se despartă în aceste zile și care nu reușește să se întâlnească cu golul, traversând o perioadă extreme de nefastă din acest punct de vedere. Asta, în condițiile în care Lukaku (fost pe la Roma și Inter) a trumfat în campania de calificare la Euro, unde a doborât recordul de eficacitate, cu 14 goluri! 

„Vorbim de o nouă provocare, probabil la un nivel superior. E un adversar colosal, vorbim de locul 3 mondial, o echipă cu jucători valoroși, care vine cu mare nevoie de puncte. Dar știu că suntem pregătiți și asta ne doream! Asta îți oferă EURO, astfel de provocări, cu cei mai buni jucători și antrenori! Trebuie să ne ridicăm iar, să fim intenși, organizați și exacți și să avem momentele în care să putem propune fotbalul pe care eu știu, și din ce în ce mai multă lume știe, putem să îl propunem”, a transmis selecţionerul Edi Iordănescu.

Găsește inspirație pentru biletele tale verzi SuperSocial, cea mai mare comunitate de super pariori din România!

„Nu vor fi multe schimbări în echipa de start, pentru că am avut suficient timp să ne recuperăm... Suntem pregătiți și avem acum o încredere în plus pentru ce urmează. Suntem la mâna noastră, depindem de rezultatele noastre și doar așa gândim... Presiunea a fost încă de la startul preliminariilor, acum am ridicat ștacheta și oamenii se așteaptă la mai mult. Avrem încredere în mijloacele noastre și cred că vom putea face o partidă bună. Sperăm să aducem în teren cu Belgia emoția nemaiîntâlnită pe care am simțit-o cu Ucraina, iar la final să putem să ne bucurăm”, a spus Iordănescu. 

România ar putea intra pe teren în formula: Fl. Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Mihăilă.

Belgia: Casteels - Castagne, Faes, Vertonghen, De Cuyper - Onana, Tielemans - Openda, De Bruyne, Doku – Lukaku.

Cu o remiză, România ar putea avea asigurată trecerea în „optimi”, în timp ce Belgia, în cazul unei înfrângeri, și-ar compromite aproape în totalitate șansele de a trece în faza următoare.

Antrenată de italianul Domenico Tedesco, Belgia are în palmares locul al doilea la Euro 1980 și locul al treilea la Campionatul Mondial din 2018.

Partida din această seară, care se va desfășura la Koln, va începe la ora 22 și va fi arbitrată de polonezul Szymon Marciniak (43 de ani), cel care a arbitrat finala Cupei Mondiale din 2022, câștigată de Argentina în fața Franței, la loviturile de la 11 m. La cele două linii, Szymon Marciniak va fi ajutat de asistenții Tomasz Listkiewicz și Adam Kupsik.

Daniel LEONTE 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Comarna, cu sediul in sat Comarna, comuna Comarna, Str. Dreptatii nr. 465, judetul Iasi, telefon/fax 0232.238.900, e-mail: comarnaiasi @yahoo.com, cod fiscal 4540640. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -cladire in suprafata de 69 mp si teren aferent in suprafata de 250 mp, situat in T42, Parcela CC 1867-1868, nr. cadastral 63013, CF 63013, in intravilanul satului Comarna, comuna Comarna, nr. 112, judetul Iasi, ce apartine domeniului privat al Comunei Comarna, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comarna nr. 39/31.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei sau se poate consulta pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria comarna.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartiment Secretariat din cadrul Comunei Comarna, sat Comarna, comuna Comarna, Str. Principala nr. 197, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 30Lei/exemplar, ce se achita la casieria institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 24.07.2024, ora 16.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 01.08.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Comarna, sat Comarna, comuna Comarna, Str. Principala nr. 197, judetul Iasi. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 02.08.2024, ora 10.00, Sala de sedinte a Comunei Comarna, sat Comarna, comuna Comarna, Str. Principala nr. 197, judetul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Raducaneni, comuna Costuleni, sat Cozia, judetul Iasi -sediu temporar, telefon 0232.292.315, fax 0232.273.999, e-mail: judecatoria- raducaneni-gref @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 10.07.2024
Inundațiile împiedică repetițiile pentru ceremoniea de deschidere a Jocurilor Olimpice
13/07/2024 11:55

O repetiţie a ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice pe Sena, recent anulată din cauza debitului mare a fluviului care traversează capitala Franţei, este programată pe 16 iulie, a transmis, vineri, ...

Experimentul Poli, varianta 2025, prezentat diseară, la Sfântu Gheorghe!
13/07/2024 06:00

* in Copou se doreste trecerea de la suferinta nemărginită si perpetuă din play-out direct in cupele europene sau, dacă n-o incăpea visul, că e prea mare, măcar play-off să fie! * asa gandesc cei mandat ...

Spania sau Anglia? Cine va fi noua campioană a Europei?
12/07/2024 16:00

Spania sau Anglia? Cine va fi noua campioană a Europei? Ultimul act al Turneului Final al Campionatului European de fotbal din Germania se va disputa duminică, 14 iulie, de la ora 22:00, pe Olympiastadion di ...

Flacăra olimpică va ajunge la Paris de Ziua Națională a Franței
12/07/2024 10:20

Flacăra olimpică, al cărei periplu prin Franţa a inceput in luna mai la Marsilia, după o ceremonie fastuoasă la sosirea sa din Grecia, este aşteptată duminică la Paris, chiar de Ziua Naţională a ţă ...

Poli Iași merge după puncte la Sfântu Gheorghe!
12/07/2024 06:00

* Sepsi – Poli Iasi, sambătă, de la ora 17, la Sfantu Gheorghe, in prima etapă a noului sezon din SuperLiga Poli Iasi incepe o nouă aventură in SuperLiga in conditii tensionate. După ce antrenorul ...

,,Concord Iaşi Open” la tenis - Să-i susţinem pe Cezar Creţu şi Gabi Boitan, în această după amiază!
11/07/2024 00:01

 Într-un meci de mare atracţie pentru ieşeni, in această seară, in jurul orei 18,00, Cezar Creţu (23 ani, 376 ATP) il va intalni pe Dmytri Popko (26 ani, Kazahstan, 222 ATP) in 16-zecimile turne ...

Poli Iași se scufundă în ridicol
10/07/2024 09:34

* iesenii si-au adus atacant „de clasă”, care a marcat 2 goluri in ultimii trei ani! * de fapt, acesta pare a  excela doar la numărul de formatii la care a evoluat in carieră, Poli Iasi fiin ...

Doar doi români s-au calificat în optimi la „Concord Iași Open” 2024! Ieșeanul Cezar Crețu a trecut și la dublu de primul tur!
09/07/2024 21:56

A cincea editie a turneului cu statut ATP Challenger 100 (premii de 120.950 de euro) de la Baza Sportivă Ciric si-a consumat luni si marti partidele din primul tur al tabloului principal de simplu, partide dis ...

Ieșeanul Cezar Crețu vrea ca surpriza să continue!
09/07/2024 17:41

Ultima intalnire a reuniunii de ieri din cadrul Turneului ATP Challenger 100 Concord Iasi Open powered by MET a adus mare satisfactie publicului iesean, din păcate, in număr mai redus decat ne asteptăm. Ceza ...

Handbalistele de la CSM Iaşi 2020 s-au reunit pentru noul sezon
08/07/2024 22:30

Jucătoarele formaţiei ieşene vor evolua din această toamnă in Liga Florilor, avand aceeaşi conducere tehnică ca la finalul sezonului: Daniel George Gheorghe, antrenor principal, Macrina Tomuleac, antreno ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei