Iordănescu a cerut 5 schimbări radicale.

000000  ultima-ora-480x330

Dimensiune font:

| 11-06-2024 13:47

 

Ce a primit Edi? Are acum o sală de forță bună, o zonă de conferințe acceptabilă și criosaună la hotel. Gazonul e normal, cabinele ușor „machiate”.

Doi germani născuți în România, Rosie și Walter, ne-au prezentat stadionul echipei locale Wurzburger Kickers. 

alt-textalt-text
Rosie și Walter le-au prezentat reporterilor GOLAZO.ro baza de pregătire a naționalei României din Wurzburg, Akon Arena

Nu putea avea Edward Iordănescu pretenții foarte mari la Akon.

Baza de pregătire a naționalei pentru următoarele două săptămâni, cel puțin, e totuși arena unei echipe de liga a 4-a, Wurzburger Kickers, care a ratat promovarea la penalty-uri în ultimul sezon, după ce, în 2020, era două divizii mai sus. 

alt-text

Galerie foto

+78 FOTOGRAFII
labels.photo-gallery

Cu 13.000 de locuri, capacitate atinsă în 2016, după extindere, Akon are tribune pe structură metalică, nu e cel mai arătos stadion, dar îl poate ajuta pe selecționer să pregătească echipa așa cum își dorește în viitorul imediat. Mai ales după ce o parte a solicitărilor sale a fost realizată. 

Iordănescu a vrut sală de forță echipată. O are!

Cum am pătruns pe poarta micuței arene, ne-au întâmpinat Rosie și Walter, doi români de origine șvabă stabiliți încă din 1987 în Germania. 

Entuziaști, localnicii au acceptat să ne arate ce am dorit. Teren, sală de forță, vestiare… Ne-au deschis ușile. 

„Ne bucurăm să vedem atât de mulți români aici”. Rosie ne-a zis că „am aflat din presă că vine echipa națională”.

Mergeți la meciurile României? „Nu ne-am înregistrat”, a răspuns ea. „Nu avem concediu și trebuie să lucrăm. Dar îi voi observa pe băieți în fiecare zi aici, la antrenamente”. 

alt-text

Galerie foto

+78 FOTOGRAFII
labels.photo-gallery

Primul stop, la sala destinată pregătirii fizice. Înainte, erau câteva aparate. Edi voia cu totul altceva. Și sala a fost echipată. Acum arată foarte bine. A fost mărită, zona VIP a dispărut și în locul ei a fost prelungit spațiul dedicat forței. 

„Gazonul e perfect”. Nu chiar perfect. Și nu e hibrid

A doua oprire, terenul. Iordănescu a cerut schimbarea gazonului și are o suprafață de joc nouă. A vrut însă hibrid, i s-a oferit unul normal. 

„E perfect”, au spus pe aceeași voce gazdele. Nu e chiar perfect, are mici puncte afectate, dar e foarte bun. 

„Când a fost rulat gazonul, au supervizat cei de la UEFA. Ulterior, au fost și cei de la FRF”, și-a amintit Walter.

alt-text

Galerie foto

+78 FOTOGRAFII
labels.photo-gallery

Terenul are marcaje speciale, ca niște culoare paralele fixate între cele două careuri.

„Pe marginea suprafeței de joc, UEFA a impus reclamele. Federația română a afișat tricoul”. Un tricou galben al naționalei ridicat pe toată înălțimea tribunei. Pe el scrie „România e aici”. 

Vestiarul, doar un pic aranjat

Selecționerul știa că jucătorii vor avea nevoie de criosaună pentru refacere. Nu o au la stadion. „E la hotel”, a sărit Rosie. 

A insistat să fie renovat și vestiarul. A fost? „Da, a fost”, a afirmat ea, dar cu o voce scăzută. Bănuia că vestiarul a fost numai ușor „machiat”. Nu arată rău, totuși, e departe de calitatea unei cabine bune. 

alt-text

Galerie foto

+78 FOTOGRAFII
labels.photo-gallery

În fine, Iordănescu a vrut o sală de conferințe specială. A primit una obișnuită. Era dificil să găsească alta, mai mare. Doar să fi spart pereții. Toate scaunele sunt de lemn. 

„Curajul, cea mai puternică armă”

Întreaga clădire a bazei e plină de mesaje motivaționale. Poate prea multe. 

În primul rând, pe culoarul spre vestiare. „Împreună suntem o forță imposibil de dezorganizat”. Altul: „În momentele de încercare, curajul și unitatea devin cele mai puternice arme”. 

Încă unul: „În vestiarul ăsta e o inimă mare, echipa asta are o inimă mare și ne-am găsit după mult timp. E momentul nostru și nu îl lăsăm din mână”. 

alt-text

Galerie foto

+78 FOTOGRAFII
labels.photo-gallery

În sala de forță, altul: „Împreună putem depăși orice obstacol”. Încă unul: „Eforturile noastre individuale pot fi remarcabile, dar emblema pe care o purtăm cu mândrie pe piept este cea care ne unește și ne face mai puternici”. 

Un ultim mesaj, la hotel: „E cel mai frumos moment din ultimii opt ani al echipei naționale, e cea mai frumoasă poveste pentru fiecare dintre noi. Suntem România și suntem la Euro”. 

 
 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:07

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -Spatiu in suprafata de 35,16 mp, situat in orasul Negresti, Str. Unirii, bl. E2, sc. D, parter, judetul Vaslui, ce apartine domeniului privat al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Carte Funciara nr. 70102-C1-U27, nr. cadastral 1/4;0;3, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 63/19.07.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru desfasurarea de activitati de coafura si alte activitati de infrumusetare. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: Se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic din cadrul Orasului Negresti, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Serviciul Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.08.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 14.08.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Orasul Negresti, Compartimentul Registratura, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 19.08.2024, ora 10.00, Orasul Negresti, orasul Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.07.2024.
Cod galben de vijelii la UniCredit Iași Open!
24/07/2024 21:16

* sfertul de finală dintre Jaqueline Cristian si Elina Avanesyan, suspendat din cauza ploii după doar 14 minut * meciul se va relua joi dimineată * Mirra Andreeva, Olga Danilovic si Chloe Paquet, primele t ...

Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturi la UniCredit Iași Open
23/07/2024 21:33

* Miriam Bulgaru si Anca Todoni s-au oprit in optimi * avem o pereche semifinalistă la dublu Jaqueline Cristian este singura romancă prezentă in sferturile de finală ale turneului WTA 250 UniCredit Iasi Op ...

Duel românesc în optimile de finală la Iași Open
23/07/2024 12:09

Miriam Bulgaru, Anca Todoni, Gabriela Ruse si Jaqueline Cristian joacă astăzi pentru un loc in sferturi la UniCredit Iasi Open. Anca Todoni si Irina Bara pot ajunge in semifinale la dublu Turneul WTA 250 Uni ...

O liceană de la „Racoviță” a adus Iașului primele medalii naționale la înot pentru juniori, tineret și seniori!
23/07/2024 08:59

Ieseanca Ioana Georgescu a urcat de sapte ori pe podiumul Cupei Romaniei la inot pentru juniori I si II, competitie desfăsurată la sfarsitul săptămanii trecute, la Targoviste, in bazin de 50 de metri. Ioana ...

Poli Iași a învins Botoșaniul după o așteptare de aproape 6 ani!
22/07/2024 07:05

Meciul cu numărul 24 dintre Poli Iasi si FC Botosani s-a transat, greu, in favoarea formatiei din dealul Copoului, care nu mai cunoscuse gustul victoriei in fata vecinilor de la nord de aproape sase ani (6 dec ...

Formula 1: Lando Norris va pleca din pole position în MP al Ungariei
20/07/2024 21:30

Pilotul britanic Lando Norris (McLaren) va pleca din pole position in Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, după ce a fost cel mai rapid in calificările desfăşurate sambătă pe ploaie pe circuitul Hungar ...

Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
19/07/2024 16:03

Jocurile Olimpice s-au născut acum 128 de ani, la Atena (Grecia), cu doar 241 de participanti proveniti din 14 tări. Intre timp, sărbătoarea sportului mondial s-a transformat intr-o monstruzitate! Dacă di ...

Derbiul Moldovei a devenit o „bătălie a săracilor” din SuperLiga
19/07/2024 14:44

* Poli Iasi – FC Botosani, astăzi, de la ora 19, in deschiderea etapei cu numărul 2 a SuperLigii O stiu pană si academicienii din Copou, cei care-i invată pe copiii iesenilor cum să se lege strans l ...

Fotbaliștii lui Poli Iași încearcă să dreagă busuiocul eșecurilor conducerii manageriale
18/07/2024 10:35

* vineri, de la ora 19, fortati de caniculă, SuperLiga a programat in Copou un nou derbi al suferintei, intre Poli Iasi si FC Botosani Hotărat lucru, FC Politehnica Iasi nu poate avea parte de liniste! Dacă ...

Rezultate de excepție pentru minifotbalul ieșean, la competițiile naționale
17/07/2024 22:11

* Liberto a castigat Cupa Romaniei, iar Belfoot a devenit vicecampioană natională Minifotbalul iesean a fost la inăltime in această vară! Echipele iesene au scris istorie la competitiile nationale organiz ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei