Medicul Monica Pop a ajuns din nou pe masa de operație. Cancerul a RECIDIVAT!

Prof.-Dr.-Monica-Pop

Dimensiune font:

| 23-06-2022 11:45

Celebrul medic Monica Pop trece prin cele mai cumplite momente. S-a luptat, de ani de zile, cu cancerul, iar acum trebuie să o ia de la capăt. Monica Pop a luptat cu această boală cumplită ani la rând și l - a învins de patru ori. Acum, celebrul medic, a ajuns din nou pe masa de operație.


Monica Pop a dezvăluit ce s-a întâmplat, pe pagina ei de Facebook. 
„Boala a mușcat din nou! Dar are dușmani puternici în medicii români! Și în mine! A ap ă rut iar ceva… Șoc! După ani! Sub tratament! Colega mea doamna Prof. Dr. Rodica Anghel, dup ă mine cel mai bun și mai competent medic onco-radio terapeut, a decis clar ș i sec: Operație! ◆ A 5-a!!!!! Și îi mulțumesc din toată inima! Știu cât stres e în sufletul unui asemenea medic în astfel de situații! E greu!

A ținut legătura tot timpul cu dl Profesor Irinel Popescu! Îi mulțumesc mult și doamnei Doctor Ionela Bîzu, medic oncolog! Am ales, cu inima strânsă de ce mă aștepta din nou, INSTITUTUL CLINIC FUNDENI.Nu am mai fost decât o singură dată acolo pt câteva ore. Nu știam mare lucru. Dar am ales așa pentru mâinile măiastre ale Prof. Dr Irinel Popescu pentru performanțele sale chirurgicale uriașe și pt aparatura de înaltă clasă de care știam că dispune! Alegerea mea a fost excelentă, mult peste așteptări! ”, a scris dr. Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

Monica Pop a dezvăluit și cum a decurs intervenția. „ Domnul Profesor, împreună cu domnul Dr. Grigorie m-au operat marțea trecută, imediat după internare; 4 ore! Au eliminat tot răul, care nu era f mare dar era f mare pericol de extindere! Greu de operat, greu de ajuns în zona respectivă, după alte 4 operații! Nu și pentru asemenea mâini de chirurgi de cea mai înaltă clasă, de renume și cu performanțe de excepție! Cuvinte de mulțumire?! Vocabularul e mult prea sărac!

Venerație, prețuire, sentimente adânci și adevărate! Nu mai spun ce a urmat dpdv chirurgical : vizită de 2 ori pe zi, pansamente, scos tuburi de dren, tratament, apropiere și caldură sufletească…Toți cei din echipa domnului Profesor! În frunte cu dînsul, bineînteles! MARI MEDICI! MARI OAMENI! MULȚUMIRI Și PREȚUIRE LA MAXIMUM! ”, a mai arătat celebrul medic.

 

Aceasta a avut numai cuvinte de laudă și pentru secția de ATI a spitalului, secție condusă de Prof. Dr. Dana Tomescu. „Miracol. C â nd m-am trezit din anestezie, am crezut că sunt la N.A.S.A.! Numai rezerve cu cu pereți din sticlă , cu 1-2 paturi. Fiecare pat dotat cu ventilator și cu toată aparatura necesară. Monitorizare perfectă. Analize x 2-3 ori pe zi. TOT personalul medical intră în rezerve exclusiv cu papuci, halat de unică, mască, mănuși, bonetă! De fiecare dată! De multe ori pe zi! Filtre peste filtre de aer.

Mop și substanțe de curățenie pt fiecare rezervă, separat, nimic comun. Politețe, profesionalism și bună cuviință! În seara în care am ajuns acolo, a intrat la mine un domn, „mascat” și mi-a spus: „ S u nt ASISTENTUL DVS PERSONAL!!! ” Poftim? Cum? A ș a e! Un asistent la 2-3 pacienți din ATI ! Crede ț i? ”, a mai adăugat Monica Pop.

 

Monica Pop se recuperează acasă
„Am avut ceva probleme de saturație și de insuficiență hepatică (ca la doctori) fapt pentru care am rămas în ATI. 2-3 zile am fost cam somnolentă. Tratament susținut, recuperare. A venit pt recuperare respiratorie și fizică dl kineto-terapeut! Foarte draguț și apropiat și dînsul! Exerciții de mișcare (e cam greu pt că durerile post-operatorii nu sînț mici) și de respirație! Toate s-au ameliorat mult. La una din rezerve era o doamnă cu transplant hepatic. Au și psiholog. Intra la dînsa zilnic.

Prin pereții din sticlă vedeam tot ce se întâmplă, mulțimea de medici, asistenți și infirmiere care roiau profesionist în jurul fiecărui bolnav; cu cît mai grav, cu atît mai mulți, fiecare cu manevra de care răspundea! M-am bucurat de o anestezie de excepție, dată de doamna Profesor Dana Tomescu, împreună cu doamna Doctor Mihaela Oliță, care , printr-o tehnică deosebită au reușit să diminueze din durerile post-operatorii (care repet nu sînt mici deloc și nici ușor de suportat).

 

Toți medicii din ATI – înalt profesionalism, comportament ales, apropiat! Imprimat , bineînțeles de doamna Profesor Dana Tomescu! Acestei doamne i se datorează tot ce am văzut cu ochii mei în secția de ATI condusă de dînsa. Doamnă, domnilor și doamnelor Doctori anesteziști și asistento din această secție, vă mulțumesc din adîncul sufletului meu!

Deși într-un moment greu pt mine, sînt încîntată pentru șansa de a constata încă o dată cît de deosebiți sînt medicii și asistenții romăni, MEDICI ADEVĂRAȚI, OAMENI ADEVĂRAȚI! VA MULȚUMESC IAR! AȚI DOVEDIT CĂ SE POATE! Cred că în nicio secție ATI din afară țării nu poate fi mai bine. Nu are cum! Și dumneavoastră, doamna Profesor Tomescu, toată prețuirea mea! Meritați să știe toți cei care dau cu răutate și cu noroi în sistemul nostru de sănătate, ce ați putut face acolo!

 

Nu au venit să consatate? Nu, pt că e mult prea bine! Dacă erau aspecte negative veneau cu viteză! Cei la care mă refer, mergeți și constatați dacă am exagerat cu ceva! Astăzi e ziua mea de naștere! Sînt deja acasă și sînt bine, mă pregătesc să merg la treabă în vreo 2 zile. Vă mulțumesc tuturor pentru tot, inclusiv pt flori, telefoane și mesaje! ”, a conchis dr. Monica Pop în postarea să emoționantă. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Comarna, cu sediul in sat Comarna, comuna Comarna, Str. Dreptatii nr. 465, judetul Iasi, telefon/fax 0232.238.900, e-mail: comarnaiasi @yahoo.com, cod fiscal 4540640. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -cladire in suprafata de 69 mp si teren aferent in suprafata de 250 mp, situat in T42, Parcela CC 1867-1868, nr. cadastral 63013, CF 63013, in intravilanul satului Comarna, comuna Comarna, nr. 112, judetul Iasi, ce apartine domeniului privat al Comunei Comarna, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comarna nr. 39/31.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei sau se poate consulta pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria comarna.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartiment Secretariat din cadrul Comunei Comarna, sat Comarna, comuna Comarna, Str. Principala nr. 197, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 30Lei/exemplar, ce se achita la casieria institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 24.07.2024, ora 16.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 01.08.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Comarna, sat Comarna, comuna Comarna, Str. Principala nr. 197, judetul Iasi. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 02.08.2024, ora 10.00, Sala de sedinte a Comunei Comarna, sat Comarna, comuna Comarna, Str. Principala nr. 197, judetul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Raducaneni, comuna Costuleni, sat Cozia, judetul Iasi -sediu temporar, telefon 0232.292.315, fax 0232.273.999, e-mail: judecatoria- raducaneni-gref @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 10.07.2024
Marcel Ciolacu a cerut ședință de urgență la Guvern, după ce s-a emis Cod Roșu de caniculă
11/07/2024 12:02

Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut ministrilor Sănătătii si Internelor să convoace de urgentă o videoconferintă cu prefectii pentru a stabili măsuri ce trebuie adoptate, după ce Administratia National ...

UBBMed Cluj devine parte a uropean Institute of Innovation & Technology
11/07/2024 10:45

UBB School of Health - UBBMed al Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca a devenit partener al EIT Health (cu sediul la Munchen, Germania), parte din structura European Institute of Inno ...

Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a înregistrat, în ultimele patru zile, 5.542 solicitări
10/07/2024 12:47

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a inregistrat, in ultimele patru zile, 5.542 solicitări, dintre care 3.462 pentru persoane care au prezentat urgenţe de cod roşu şi cod galben, a declarat miercur ...

Peste 500 de cazuri de rujeola
10/07/2024 09:18

Peste 500 de noi cazuri de rujeolă au fost inregistrate in ultima săptămană, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică. Au fost şi două decese din cauza acestei boli: un băieţel de şapte lu ...

Obezii au la dispoziție un nou medicament pentru slăbit
09/07/2024 11:17

Un medicament al companiei farmaceutice americane Eli Lilly, Mounjaro, permite o pierdere in greutate mai mare decat best-seller-ul Ozempic al grupului danez Novo Nordisk, potrivit primului studiu care compară ...

România poate exporta inimi
09/07/2024 06:52

Medicul Horaţiu Moldovan, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Floreasca din Capitală, a declarat, luni seară, că in Romania sunt mai mulţi donatori de inimă decat pacienţi cu ins ...

Sarea pusă în apă ajută la mai buna hidratare a corpului pe timp de vară. Câtă cantitate folosești?
07/07/2024 20:09

Sarea pusă in apă ajută la mai buna hidratare a corpului pe timpd e vară. Cată cantitate folosesti? vă spun specialistii. Acestia avertizează să consultati si un medic pentru a nu lua prea mult sodiu in ...

Președintele CNAS: 'Suntem ţara cu cea mai tânără bunică, în vârstă de 23 de ani'
05/07/2024 19:33

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Valeria Herdea, a declarat, vineri, la Targu Mureş, că Romania este ţara care are cea mai tanără bunică, la 23 de ani, precum si feti ...

Lege promulgată: Românii vor beneficia de 'terapia durerii' dacă plătesc CASS
03/07/2024 12:38

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea legii care prevede că persoanele asigurate vor avea dreptul la servicii medicale pentru „terapia durerii”. Terapia durerii este ...

Criza CNAS care ar putea determina medicii să nu mai presteze gratuit serviciile, în baza asigurării de sănătate. O problemă majoră pentru lunile viitoare
03/07/2024 12:18

CNAS se află in mijlocul unui scandal de proportii. Recent, Casa Natională de Asigurări a transmis faptul că a semnat contractele aditionale cu 99,5% dintre medicii din Romania si furnizorii de servicii med ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei