India a găzduit primul summit mondial dedicat medicinei tradiționale

2smmit

Dimensiune font:

| 17-08-2023 13:32

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a organizat ieri primul său summit dedicat medicinei tradiţionale pentru a sublinia necesitatea de a fi luate în calcul dovezile ştiinţifice înainte de începerea oricărui tratament alternativ natural. Medicina tradiţională poate contribui la reducerea decalajelor de acces la sănătate, însă este valoroasă doar dacă este utilizată în mod adecvat, eficient şi, mai presus de toate, pe baza celor mai recente dovezi ştiinţifice sigure, a rezumat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Progresele ştiinţifice în ceea ce priveşte medicina tradiţională trebuie să respecte aceleaşi standarde riguroase ca toate celelalte domenii de studiu în domeniul sănătăţii, a precizat la rândul său John Reeder, şeful departamentului de cercetare în cadrul OMS. Summitul mondial de două zile pe tema medicinei tradiţionale este organizat de OMS în marja unei reuniuni a miniştrilor Sănătăţii din G20, care are loc în oraşul Gandhinagar din India.
Agenţia ONU defineşte această metodă alternativă de îngrijire medicală drept suma cunoştinţelor, abilităţilor şi practicilor bazate pe teorii, credinţe şi experienţe proprii diferitelor culturi, explicabile sau nu, utilizate pentru menţinerea sănătăţii, precum şi pentru pentru prevenirea, diagnosticarea, ameliorarea sau tratarea afecţiunilor fizice şi mintale.
Milioane de persoane din întreaga lume apelează în primul rând la medicina tradiţională, a subliniat OMS, iar discuţiile trebuie să aducă la aceeaşi masă politicieni şi universitari, cu scopul de a obţine un angajament politic şi o acţiune bazată pe dovezi.
John Reeder a atras atenţia că o nouă metodologie de studiu a acestor abordări mai holistice şi contextuale va fi probabil necesară pentru a realiza acest lucru.
Acest summit inaugural urmează creării, în 2022, a unui Centru pentru medicină tradiţională al OMS la Jamnagar, în statul indian Gujarat, unde se află şi Gandhinagar.
Reuniunea urmează să devină un eveniment anual.
Medicina tradiţională are numeroşi adepţi în întreaga lume, dar şi mulţi detractori, care o critică pentru lipsa de dovezi ştiinţifice cu privire la eficienţa sa.
Dintre cele 194 de ţări membre ale OMS, 170 au raportat începând din 2018 utilizarea medicinei tradiţionale sau complementare pe teritoriul lor. Cu toate acestea, doar 124 au implementat legi sau reglementări pentru încadrarea utilizării plantelor medicinale, iar jumătate dintre ele au o politică naţională în acest domeniu.

Teona SOARE

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:01

Andrei Baciu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate și s-a dus la DNA
11/12/2023 13:43

Andrei Baciu, care şi-a anunţat luni dimineaţa demisia din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), s-a prezentat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a ...

UAT MunicipiuL Dorohoi anunță finalizarea proiectului „Modernizarea ambulatoriului din cadrul SpitaluluI Municipal DOROHOI, Județul Botoșani”
11/12/2023 13:20
SMILE DENT SRL – finalizare proiect “ACHIZITIA DE ECHIPAMENTE PERFORMANTE IN CADRUL FIRMEI SMILE DENT SRL”
11/12/2023 12:53

 Comunicat de presă FINALIZARE PROIECT Decembrie 2023 “ACHIZITIA DE ECHIPAMENTE PERFORMANTE IN CADRUL FIRMEI SMILE DENT SRL”

STOMDAS CLINIC SRL – finalizare proiect „ACHIZITIA DE ECHIPAMENTE PERFORMANTE IN CADRUL FIRMEI STOMDAS CLINIC SRL”
11/12/2023 12:40

Comunicat de presă  FINALIZARE PROIECT Decembrie 2023 „ACHIZITIA DE ECHIPAMENTE PERFORMANTE IN CADRUL FIRMEI STOMDAS CLINIC SRL”  

DENTAL TREND SRL – finalizare proiect “ ACHIZIŢIA DE ECHIPAMENTE PERFORMANTE ÎN CADRUL FIRMEI DENTAL TREND SRL”
11/12/2023 10:54

 Comunicat de presă FINALIZARE PROIECT Decembrie 2023 “ ACHIZIŢIA DE ECHIPAMENTE PERFORMANTE ÎN CADRUL FIRMEI DENTAL TREND SRL”

Ieşenii, repetenţi la capitolul igienă orală
10/12/2023 20:44

* conform unui studiu recent, opt din zece copii, cu varste intre 7 şi 14 ani, nu au trecut niciodată pragul unui cabinet stomatologic * in cele mai multe dintre satele din Iaşi nu există cabinete stomatolo ...

În România este epidemie de rujeolă
10/12/2023 12:23

În Romania este epidemie de rujeolă şi pentru că vaccinul impotriva acestei boli are cea mai mare rată de refuz dintre serurile incluse in schema naţională de imunizare. Numărul copiilor cărora l ...

Alertă! Două cazuri de difterie cutanată netoxigenă, confirmate în Capitală / MS: 'E o problemă de sănătate publică'
09/12/2023 14:16

Două cazuri de difterie cutanată netoxigenă au fost confirmate in Capitală, au transmis, sambătă, reprezentantii Ministerului Sănătătii. Potrivit MS, in cele două cazuri este vorba de difterie cutana ...

Cât de benefice sunt murăturile și cine nu ar trebui să le consume. Medic: „Conțin bacterii vii și au efect probiotic”
09/12/2023 08:52

Murăturile, fie că vorbim de castraveţi, conopida, gogonele si varza, ajută la creşterea imunităţii si la protejarea florii intestinale. Legumele murate au un continut bogat de vitamina C, A si K, precum ...

Cum se caracterizează modern persoanele narcisiste: au teamă să uite smartphone-ul acasă și verifică constant rețelele de socializare
08/12/2023 13:40

Teama de a-şi uita smartphone-ul acasă si obiceiul de a verifica constant retelele de socializare sunt tipice pentru persoanele cu trăsături de personalitate narcisistă. La această concluzie au ajuns cer ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei