Ceaiul de coajă de salcie este o bautură folosită de mii de ani in medicina traditională

16

Dimensiune font:

| 19-01-2023 14:23

Ceaiul de coajă de salcie este o băutura obținuta din coaja uscata a arborelui de salcie, care este cunoscut pentru proprietățile sale medicinale. Arborele de salcie, care este cunoscut si sub numele de salix alba, este un arbore care creste in Europa, Asia si America de Nord.

Ceaiul de coajă de salcie – o băutura folosita de mii de ani in medicina tradiționala

Coaja de salcie este folosita de mii de ani in medicina tradiționala pentru proprietățile sale antiinflamatoare, astringente, diuretice si antialergice. Se spune ca poate ajuta la ameliorarea simptomelor de răceala, gripa, febra, dureri de cap, dureri menstruale si dureri de dinți. De asemenea, se spune ca poate ajuta la ameliorarea simptomelor de astm, bronșita, guta, artrita si alergii.

Ceaiul de coajă de salcie se prepara prin infuzarea cojii uscate de salcie in apa fierbinte timp de câteva minute. Poate avea un gust ușor amar si astringent, dar poate fi îndulcit cu miere sau zahar după gust.

Este important de menționat ca ceaiul de coajă de salcie poate avea efecte adverse in anumite cazuri. Poate cauza reacții alergice la persoanele care sunt sensibile la plante din familia salicililor, cum ar fi măceșele si păducelul.

Mod de preparare ceai de coajă de salcie

Necesare: 1 litru de apa si 2 linguri de coaja de salcie uscata si mărunțita

1.Puneți apa într-un vas mare si aduceți-o la fierbere.

2.Adaugați coaja de salcie uscata, tăiata mărunt in vasul cu apa fierbinte.

3.Lăsați ceaiul sa fiarbă timp de 5-10 minute, după care îndepărtați vasul de pe foc.

4.Lăsați ceaiul sa se răcească puțin, apoi strecurați-l.

5.Daca doriți, puteți îndulci ceaiul de coajă de salcie cu miere sau zahar după gust.

Top beneficii ale consumului de ceai de coajă de salcie

1. Ajuta la ameliorarea simptomelor de răceala si gripa: Se spune ca ceaiul de coaja de salcie poate ajuta la reducerea febrei, la ameliorarea durerii de gat si la eliminarea secrețiilor nazale.

2. Are proprietăți antiinflamatoare: Se spune ca ceaiul de coaja de salcie poate ajuta la reducerea inflamațiilor din organism, ceea ce poate ajuta la ameliorarea simptomelor de astm, bronșită, guta si artrita.

3. Are proprietăți diuretice: Se spune ca ceaiul de coaja de salcie poate ajuta la eliminarea excesului de apa din organism, ceea ce poate ajuta la reducerea retenției de apa si la prevenirea formarii de pietre la rinichi.

4. Poate ajuta la ameliorarea simptomelor de durere menstruala: Se spune ca ceaiul de coaja de salcie poate ajuta la reducerea durerii menstruale si la ameliorarea simptomelor de disconfort.

5. Are proprietăți antialergice: Se spune ca ceaiul de coaja de salcie poate ajuta la reducerea reacțiilor alergice si la ameliorarea simptomelor de alergie.

6. Poate ajuta la ameliorarea simptomelor de durere de dinți: Se spune ca ceaiul de coaja de salcie poate ajuta la reducerea durerii de dinți si la ameliorarea inflamațiilor gingiilor.

Ceaiul de coajă de salcie poate avea anumite contraindicații in anumite cazuri. Iată câteva dintre ele

1.Persoanele care sunt alergice la plante din familia salicililor, cum ar fi măceșele si păducelul, pot avea reacții alergice la ceaiul de coajă de salcie. Daca aveți antecedente de reacții alergice la aceste plante, ar trebui sa evitați sa beți acest ceai

2.Ceaiul de coajă de salcie poate interfera cu anumite medicamente. Daca luați medicamente pentru a scădea tensiunea arteriala, pentru a trata afecțiuni ale inimii sau pentru a scădea nivelul glicemiei, ar trebui sa discutați cu medicul dvs. înainte de a consuma acest ceai

3.Persoanele care suferă de probleme renale sau au o funcție renala afectata ar trebui sa evite sa bea ceai de coajă de salcie, deoarece poate avea efecte diuretice puternice.

4.Ceaiul de coajă de salcie poate cauza stomatita (iritații ale gurii) la unii oameni. Daca observați apariția de iritații sau roșeața in gura după ce ați băut ceai de coajă de salcie, ar trebui sa opriți consumul acestuia si sa va adresați medicului dvs.

5.Daca sunteți însărcinata sau alăptați, ar trebui sa evitați sa beți ceai de coajă de salcie sau orice alt tip de băutura pe baza de plante fără a discuta mai întâi cu medicul dvs

In general, este important sa nu beți ceai de coajă de salcie in exces, deoarece poate avea efecte adverse in anumite cazuri. Daca aveți probleme de sănătate sau luați medicamente, ar trebui sa discutați cu medicul dvs. înainte de a consuma ceai de coajă de salcie sau orice alt tip de băutura pe baza de plante.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:15

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Cum ne afectează trecerea la ora de vară și cât timp resimțim efectele? Sfaturile unui psiholog
26/03/2023 20:55

 Trecerea la ora de vară ne poate da peste cap ceasul intern multora dintre noi si ne poate cauza probleme cu somnul cel putin in prima săptămană după această schimbare. Schimbarea orei ii afectează ...

Dacă ai diabet nu ai voie să conduci. Bolile care te lasă fără carnet de șofer
26/03/2023 12:30

În Codul Rutier sunt prezente mai multe afectiuni care iti interzic să intri in posesia permisului de conducere. Orice sofer trebuie să fie declarat apt din punct de vedere medical. În cazul in ca ...

Covid-19. Dr. Emilian Popovici: OMS a dat un semnal. Unora li se pare un pic forțată această propunere. Nu putem să stăm și să așteptăm
25/03/2023 21:19

Dr. Emilian Popovici a vorbit la emisiunea „Dezbateri in Sănătate” de la DC News TV despre argumentele trecerii in faza endemică a infectării cu SARS-CoV-2. „Acum, in acest moment, stim ...

A murit tânărul aflat în comă după ce a ajuns la spital cu o durere de măsea/ Explicațiile medicilor
25/03/2023 21:11

Ionut Marian Călărău, tănărul care a stat in comă aproape două luni după ce a ajuns la spital cu o durere de măsea, a murit in spital ieri dimineată. Anuntul a fost făcut pe retelele sociale de famil ...

Medicii avertizează: O boală pe care mulți o confundă cu răceala se răspândește în România
25/03/2023 11:56

Numărul cazurilor de tuberculoză este in crestere in Romania. Anul trecut au fost aproape 9.000 de cazuri, cu peste o mie mai multe decat in 2021. Fosta boală a sărăciei a devenit in secolul XXI o boală a ...

O nouă pilulă a vindecat de cancer o treime dintre pacienții în fază terminală pe care a fost testată
24/03/2023 14:50

 Pacientii bolnavi de leucemie in fază terminală care nu răspund la tratamente au acum o nouă sansă să se vindece multumită unei pilule experimentale numite revumenib, informează Euronews. Acest me ...

Beneficiile consumului de ștevie
24/03/2023 10:37

  Pe langă faptul că este una dintre mancărurile slabe in calorii, stevia contine o cantitate mare de vitaminele C, A, E, K, dar si potasiu, fosfor, calciu, zinc, fier si proteine, potrivit studiilor. ...

Doi rezidenți de la Spitalul „Sf Spiridon
23/03/2023 13:53

Parchetul General a anunţat joi că a dispus plasarea sub control judiciar, pe o durată de 60 de zile, a doi medici rezidenţi de la Spitalul ‘Sf. Spiridon’ din Iaşi acuzaţi de luare de mită, i ...

 Terapia cu aerosoli: descoperă oferta de nebulizatoare de la Med Tehnica
21/03/2023 13:49

Terapia cu aerosoli este una dintre modalitătile de tratament pe care medicii specialisti le recomandă pacientilor care se confruntă cu anumite afectiuni respiratorii. Terapia se realizează cu ajutorul unui ...

1.464 de persoane cu COVID-19 sunt internate în spitale
20/03/2023 13:00

Un număr de 1.464 de persoane cu COVID-19 sunt internate in unităţile sanitare de profil, a informat, luni, Ministerul Sănătăţii. La ATI sunt trataţi 142 de pacienţi, dintre care 119 nu sunt vaccinaţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei