Autoritățile europene au luat-o pe arătură. Vor să vaccineze anti-Covid cu 3 doze copiii sub 5 ani

11_11zon

Dimensiune font:

| 09-06-2023 09:30

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) au cerut statelor UE să administreze trei doze de vaccin anti-Covid, adaptat la noile subvariante Omicron, copiilor cu vârste mai mici de 5 ani. Totodată, ținte principale ale campaniei de vaccinare trebuie să fie femeile însărcinate și cadrele medicale.

Numeroasele studii solide, care au arătat riscurile vaccinurilor anti-Covid, nu par să fi ajuns pe masa autorităților europene. În plus, nici vestea că pandemia s-a încheiat și numărul de cazuri Covid a devenit insignifiant nu a pătruns în birourile celor care dictează politica de sănătate din UE.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) au cerut producătorilor un vaccin anti-Covid adaptat subvariantelor Omicron, pentru demararea campaniei de vaccinare din toamnă. Autoritățile europene cer ca acest vaccin să fie administrat și copiilor cu vârste de sub 5 ani, care ar trebui să primească trei doze. Această limită de vârstă s-a bazat pe date epidemiologice care indică faptul că copiii mai mari de 5 ani au fost în mare parte expuși la SARS-CoV-2, fie prin infecție, vaccinare sau ambele și, prin urmare, au creat deja un răspuns imun specific SARS-CoV-2, susțin reprezentanții EMA.

”Pentru persoanele cu vârsta peste 5 ani, când vaccinarea este recomandată conform ghidurilor naționale, este indicată o singură doză de vaccin nou adaptat. Pentru copiii cu vârsta sub 5 ani, fără antecedente de vaccinare sau infecție anterioară cu SARS-CoV-2, se recomandă o serie primară compusă din 2 sau 3 doze în funcție de vaccinul specific ce urmează a fi administrat. Se așteaptă ca utilizarea la copii și adolescenți să respecte ghidurile naționale. La persoanele cu imunitate compromisă, ar putea fi necesare doze suplimentare. Numărul de doze și intervale trebuie adaptate la fiecare pacient, în funcție de severitatea afecțiunii și în conformitate cu recomandările naționale”, se arată într-un comunicat al EMA.

De la vaccinarea la 3 luni, la vaccinarea la 4 luni

Potrivit Agenției Europene pentru Medicamente, aprobarea de reglementare a vaccinurilor Covid-19 permite revaccinarea cu un interval de până la 3 luni după doza anterioară, dacă se consideră necesar.

Cu toate acestea, intervalul de timp dintre doze poate varia în funcție de epidemiologie și de populația vizată. Intervale mai lungi de cel puțin 4 luni pot fi luate în considerare în campaniile de vaccinare, pe baza dovezilor reale ale nivelului ridicat de protecție împotriva bolilor severe, menținut timp de cel puțin 4 luni după revaccinare, consideră agenția

”Conform considerentelor de sănătate publică emise recent de ECDC, pentru viitoarele campanii de vaccinare din toamnă, o prioritate ar trebui să fie vizarea persoanelor care sunt expuse riscului de progresie la boală severă odată infectate, din cauza factorilor de risc, cum ar fi adulții în vârstă (de exemplu, cu vârsta peste 60 de ani), persoanele imunodeprimate, cele cu afecțiuni medicale subiacente, indiferent de vârstă, și femeile însărcinate.

Lucrătorii din domeniul sănătății ar trebui să fie, de asemenea, considerați de autoritățile de sănătate publică drept o prioritate pentru revaccinarea împotriva Covid-19. Scopul vaccinării lucrătorilor din domeniul sănătății ar fi de a oferi protecție împotriva noilor infecții, având în vedere expunerea lor crescută la virus, și de a maximiza capacitatea sistemelor de asistență medicală de a funcționa în cazul unui val semnificativ de SARS-CoV-2 în lunile mai reci”, se mai precizează în comunicatul EMA

Anti-Covidul, ca și antigripalul

Oficialii Agenției Europene pentru Medicamente anunță că vaccinarea anti-Covid va deveni una sezonieră, ca și vaccinarea antigripală, și cer producătorilor să adapteze compoziția vaccinului la intervale regulate, pentru a permite autorităților naționale să realizeze o campanie de vaccinare în timp util.

”De exemplu, o recomandare în jurul lunii aprilie/mai în fiecare an ar trebui să asigure timp suficient pentru ca majoritatea dezvoltatorilor să își adapteze procesul de producție și să genereze datele necesare în sprijinul aprobării vaccinului până la sfârșitul verii. Autoritățile de Sănătate Publică ar avea apoi autorizațiile necesare pentru pregătirea campaniilor de vaccinare care vor începe în toamnă în funcție de situația epidemiologică locală. Acest plan ar trebui considerat ca fiind orientativ, deoarece se bazează pe situația actuală și pe înțelegerea caracterului sezonier al virusului, dar poate fi revizuit în continuare pe măsură ce se acumulează dovezi și date”, mai arată EMA.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Harmanesti, cu sediul in comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi, telefon 0232.722.000, fax 0232.722.000, e-mail: harmanesti@is.e-adm.ro, cod fiscal 16570210. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata totala de 597 mp, Tarla 6, P 274/1, P 275-276, P 323/1, amplasat in intravilanul comunei Harmanesti, F.N., judetul Iasi, apartine domeniului privat al Comunei Harmanesti; -teren in suprafata totala de 123 mp, Tarla 34, P 1211, 1214, 1215, amplasat in intravilanul comunei Harmanesti, F.N., judetul Iasi, apartine domeniului public al Comunei Harmanesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Harmanesti nr. 36/25.07.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitarea scrisa, de la sediul Comunei Harmanesti. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, care se achita la Casieria Comunei Harmanesti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 25.09.2024, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 03.10.2024, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original si 2 exemplare copii. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 03.10.2024, ora 11.00, la sediul Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0232.260.600, fax 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 11.09.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Todiresti, cu sediul administrativ in sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava, telefon 0230.539.535, fax 0230.539.543, e-mail: primaria todiresti @yahoo.com, cod fiscal 4326922. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -3 parcele de teren, in suprafata totala de 2.000 mp, apartinand domeniului privat al Comunei Todiresti, situate in intravilanul comunei Todiresti: -Teren in suprafata de 500 mp, avand nr. cadastral 43156, sat Todiresti, F.N.; -Teren in suprafata de 500 mp, avand nr. cadastral 43157, sat Todiresti, F.N.; -Teren in suprafata de 1.000 mp, avand nr. cadastral 43503, sat Todiresti, F.N., conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Todiresti nr. 41/14.06.2022 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei sau se pot consulta pe site-ul: www.comuna todiresti.ro, la sectiunea Monitorul Oficial Local -Hotarari. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Comunei Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la casieria institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 25.09.2024, ora 10.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 03.10.2024, ora 10.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Secretariatul Comunei Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 04.10.2024, ora 10.30, Comuna Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava, din municipiul Suceava, Str. Stefan cel Mare nr. 62, judetul Suceava, telefon 0230.214.948, fax 0230.522.296, e-mail: trsv-arhcont @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 11.09.2024.
Podoaba facială la fel ca podoaba fecală: bacterii la fel de periculoase ca și cele găsite în flora intestinală
16/09/2024 14:33

  O cercetare socantă de ultimă oră scoate la iveală informatii oripilante. Barba ascunde in ea bacterii periculoase similare cu cele aflate in materia fecală, concluzionează cercetătorii. Insa nu ...

Pericol să se formeze focare de infecție - Autoritățile fac un apel la proprietarii de animale din zonele inundate
15/09/2024 08:39

Recomandăm tuturor proprietarilor de animale din zonele afectate de inundaţii să coopereze cu medicii veterinari pentru efectuarea acţiunilor sanitare veterinare de necesitate, solicită Autoritatea Naţion ...

Cum se spălau domnitorii din Evul Mediu? Hârtia igienică a apărut abia în secolul al XIX-lea
13/09/2024 20:46

  Cum se spălau domnitorii din Evul Mediu? Hartia igienică a apărut abia in secolul al XIX-lea De-a lungul istoriei, obiceiurile locale si climatul au dictat adesea modul in care era efectuată igiena ...

Mircea Geoană, dezvăluiri dureroase despre lupta cu cancerul: 'Am avut şi diagnostic greşit de două ori / Fac o cruce mare, Dumnezeu m-a ocrotit'
12/09/2024 05:35

Candidatul independent la prezidentiale Mircea Geoană afirmă că s-a vindecat de cancer, după ce de două ori a fost diagnosticat greşit. El descrie acea perioadă drept „un moment de incercare, nu atat d ...

  Ciupercile Coada Curcanului, un remediu natural cu beneficii multiple
10/09/2024 13:45

Ciupercile coada curcanului (Trametes versicolor), denumite astfel datorită aspectului lor multicolor, care aminteste de penele unui curcan, sunt unele dintre cele mai fascinante si studiate specii de fungi di ...

  Bordetella și tusea măgărească, o amenințare neștiută
10/09/2024 12:51

Tusea convulsivă, cunoscută popular drept tusea măgărească, este o afectiune respiratorie gravă care afectează mii de oameni in fiecare an. În spatele acestui simptom chinuitor se află o bacterie ...

Medic acuzat că a atins în zone intime şapte femei şi le-ar fi sărutat; acuzatul spune că a fost doar o 'stângăcie'
09/09/2024 00:29

Un medic din structurile de urgenţă ale unei clinici private din Toulouse a compărut, marţi, in faţa instanţei, fiind acuzat de agresiuni sexuale asupra unor paciente pe care le-ar fi atins in zone intime ...

Roșiile au ajuns să ne îmbolnăvească: un renumit specialist în alimentație dezvăluie lucruri pe care producătorii ar dori să nu le știm
08/09/2024 09:22

Rosiile sunt extrem de populare datorită gustului lor delicios si a versatilitătii in diverse preparate culinare. Totusi, consumul de rosii poate aduce si riscuri pentru sănătate. Cu aproximativ 4.000 de s ...

PNRR: Fiterman Pharma S.R.L.anunță începerea derulării proiectului „Îmbunătățirea eficienței energetice în procesele de producție la Fiterman Pharma S.R.L.”
07/09/2024 08:04

 „PNRR: Fonduri pentru Romania modernă si reformată!”  07 septembrie 2024 Comunicat de presă privind inceperea derulării proiectului  „Îmbunătătirea eficientei en ...

Marcel Ciolacu, somat să îl demită de urgență pe Alexandru Rafila: 'Se dovedeşte un politruc mincinos şi iresponsabil'
06/09/2024 07:46

Preşedinta USR, Elena Lasconi, ii cere premierului PSD Marcel Ciolacu demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, care se dovedeşte un politruc mincinos şi iresponsabil. Solicitarea ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei