Meseriile viitorului

job

Dimensiune font:

| 23-02-2024 11:53

În ultimii 15 ani, piața muncii s-a schimbat considerabil, influențată de avansurile tehnologice, schimbările socio-economice și cerințele în continuă schimbare ale societății. Profesiile tradiționale au cedat locul unor noi domenii de activitate, iar odată cu ele au apărut și joburi care, acum un deceniu și jumătate, păreau de neconceput.

Operatorii de drone. La înălțimea tehnologiei

Într-o lume în care tehnologia avansează cu rapiditate, nu este surprinzător faptul că una dintre profesii care a câștigat popularitate în ultimii ani este cea de operator de drone. De la utilizarea lor în domeniul militar și al filmărilor cinematografice până la inspecțiile industriale și livrările comerciale, dronele au revoluționat diverse sectoare. Operatorii de drone sunt acum esențiali în colectarea de date, monitorizarea terenurilor și asigurarea siguranței într-o varietate de contexte.

Consilierul de carieră și dezvoltare personală. Ghidul tău în lumea profesională

O altă tendință semnificativă în evoluția pieței muncii este creșterea cererii pentru servicii de consiliere în carieră și dezvoltare personală. Într-o societate în care schimbarea rapidă devine norma, mulți oameni se confruntă cu întrebări și decizii dificile legate de carieră și viață personală. Consilierii de carieră și dezvoltare personală oferă ghidare și sprijin pentru cei care navighează prin aceste provocări, ajutându-i să-și exploreze interesele, abilitățile și valorile și să-și atingă obiectivele profesionale și personale.

Astrologii și mumerologii, oamenii care îmbină știința și spiritualitatea

În ciuda progresului tehnologic, interesul pentru practici mai vechi, cum ar fi astrologia și numerologia, a persistat și chiar a crescut în ultimii ani. Astfel, au apărut profesioniști specializați în interpretarea astrelor și numerelor pentru a oferi ghidare și înțelegere într-o lume agitată și incertă. Deși unele persoane pot fi sceptice în privința acestor practici, mulți alții le caută pentru a obține claritate și perspectivă în viețile lor.

Coachii, îndrumători către succes

O altă profesie în creștere este cea de coach, care oferă sprijin și îndrumare pentru atingerea obiectivelor personale și profesionale. Coachii lucrează cu clienții lor pentru a identifica obiectivele și blocajele, dezvoltând apoi strategii și planuri de acțiune pentru a depăși obstacolele și a obține succesul. Aceștia pot acoperi o gamă largă de domenii, inclusiv carieră, sănătate, relații sau dezvoltare personală.

Asistenții de video light, în căutarea luminii perfecte

În industria filmului și a televiziunii, importanța iluminării corecte nu poate fi subestimată. Cu avansul tehnologic și proliferarea platformelor de streaming, cerințele pentru specialiștii în iluminat video au crescut semnificativ în ultimii ani. Acești profesioniști sunt responsabili pentru crearea atmosferei și stării dorite prin utilizarea luminii în producții audiovizuale.

O privire cât mai departe

În timp ce analizăm evoluția pieței muncii din ultimii 15 ani, este important să privim și spre viitor. Profesiile viitorului pot fi greu de anticipat, dar există câteva tendințe care se conturează deja. Tehnologiile emergente, cum ar fi inteligența artificială, realitatea virtuală și biotehnologia, vor continua să modeleze piața muncii, deschizând noi oportunități și cerințe de competențe. De asemenea, schimbările demografice și preocupările legate de mediu vor influența cererea de forță de muncă în anii următori.

Evoluția pieței muncii în ultimii 15 ani a fost una plină de schimbări și provocări, dar și de oportunități și inovații. Profesiile emergente reflectă adaptabilitatea umană și capacitatea noastră de a ne adapta la noile cerințe și tehnologii. Cu toate acestea, este clar că flexibilitatea, învățarea continuă și capacitatea de a ne adapta vor rămâne cheile succesului într-o lume în continuă schimbare.

Pe măsură ce tehnologia continuă să avanseze rapid, unele profesii emergente încep să capete teren în piața muncii. Printre acestea se numără specialiștii în video lighting, care sunt esențiali în producția de conținut video de înaltă calitate pentru televiziune, film și platforme online. De asemenea, se preconizează că profesii precum inginerii de realitate virtuală și augmentată, dezvoltatorii de inteligență artificială și designerii de experiențe de utilizare vor juca un rol tot mai important în economia viitorului. Evoluția pieței muncii în ultimii 15 ani a fost marcată de o varietate de schimbări semnificative, generând apariția unor noi profesii și specializări. De la operatorii de drone și consilierii de carieră la astrologi și coach, piața muncii continuă să se adapteze și să evolueze în ritm rapid, pregătindu-se pentru provocările și oportunitățile viitorului.

Maura ANGHEL 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Acneea, mai mult decât o problemă de piele
24/04/2024 14:30

O afectiune dermatologică comună, acneea afectează milioane de oameni din intreaga lume, influentand nu doar aspectul fizic, ci si starea emotională si interactiunile sociale ale celor afectati. Acest repor ...

Copiii hiperkinetici, călătoria spre înțelegere și îngrijire
24/04/2024 13:50

Într-o lume agitată si in continuă evolutie, copiii nostri se confruntă cu diverse provocări si obstacole in căutarea unei cresteri sănătoase si echilibrate. Unul dintre aceste obstacole il reprezi ...

Laptele praf, povestea plecată din Massachusetts
23/04/2024 15:45

Odată, intr-un targ agitat, in vremuri de schimbare si rapiditate, o femeie ganditoare si ingenioasă numită Ruth Wakefield se confrunta cu o provocare in bucătărie. Era anii '30, iar oamenii isi doreau pra ...

Povestea pixului, de la scriere la digitalizare
23/04/2024 15:09

Pixul, un instrument de scris modest la prima vedere, are o istorie bogată si o evolutie impresionantă de-a lungul timpului. De la primele sale inceputuri pană in prezent, pixul a devenit un element esential ...

  Ce sunt hărțile neuronale și cum ne poate ajuta construirea lor
23/04/2024 14:40

În căutarea unor modalităti inovatoare de a ne intelege si imbunătăti viata, o nouă tehnică a captat atentia celor pasionati de dezvoltare personală: neurografica. O combinatie fascinantă intre ...

Copiii supradotați, luminile ascunse
23/04/2024 14:04

 În zgomotul si tumultul unei lumi ce pare să se miste cu viteză coplesitoare, există copii ale căror minti strălucesc precum stelele pe cerul noptii. Acesti copii, supradotati in inteligentă, ...

 Cultul personalității sau cum te poți prăbuși sub propria aroganță
23/04/2024 13:45

Fenomen psihologic si sociologic complex, manifestandu-se printr-o admiratie exagerată, adesea nejustificată, fată de o persoană, care este percepută de către adepti ca fiind supraomenească si infailibil ...

Îmbrăcămintea în lumea antică, un tezaur de tradiție și inovație
22/04/2024 15:08

  De-a lungul istoriei umane, imbrăcămintea nu a servit doar ca o barieră protectoare impotriva intemperiilor, ci si ca o expresie vividă a identitătii culturale si a stratificării sociale. &Ici ...

Ecoul din adâncuri. Misterul memoriei apei
22/04/2024 15:04

  Apa, acest element vital, omniprezent pe Pămant, detine in esenta sa mai mult decat o simplă necesitate pentru viată; ascunde un mister ce isi asteaptă răspunsul de secole. Printre teoriile sti ...

La rădăcinile hazardului. O călătorie prin istoria jocurilor de noroc
21/04/2024 15:48

Jocurile de noroc sunt o prezentă constantă in istoria umanitătii, un fenomen cultural care a evoluat odată cu civilizatiile de-a lungul mileniilor. Această călătorie a hazardului ne poartă prin timp, d ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei