Ce sunt hărțile neuronale și cum ne poate ajuta construirea lor

neurografica

Dimensiune font:

| 23-04-2024 14:40

În căutarea unor modalități inovatoare de a ne înțelege și îmbunătăți viața, o nouă tehnică a captat atenția celor pasionați de dezvoltare personală: neurografica. O combinație fascinantă între artă și neuroștiință, neurografica este tot mai recunoscută pentru capacitatea sa de a ajuta la explorarea subconștientului și la stimularea creativității, oferind, în același timp, unelte practice pentru gestionarea stresului și creșterea personală.

Ce este Neurografica?

La prima vedere, neurografica pare să fie o simplă desenare, însă în profunzimea ei stă o metodă complexă, bazată pe principii științifice solide. Dezvoltată de psihoterapeutul rus Pavel Piskarev, neurografica se bazează pe ideea că creierul uman poate fi reprogramat prin intermediul desenelor și al exercițiilor vizuale.

Această tehnică presupune crearea unor modele grafice folosind linii, cercuri și alte forme geometrice, într-un mod spontan și liber, fără a-ți cere să ai abilități artistice deosebite. Scopul este de a accesa niveluri mai adânci ale conștientului și subconștientului, activând conexiuni neuronale și stimulând creativitatea.

Neurografica se bazează pe conceptul că gesturile repetitive și simetrice, cum ar fi desenarea anumitor forme geometrice, pot calma sistemul nervos și pot induce stări de relaxare și claritate mentală. Aceste exerciții grafice ajută la reducerea activității cortexului prefrontal, asociat cu auto-critica și stresul, și stimulează în schimb activitatea cortexului posterior, care este implicat în procesele creative și intuitive.

O altă componentă esențială a neurograficii este focalizaraea atenției pe procesul de desenare în sine, lăsând deoparte judecățile și critica de sine. Această atenție concentrată asupra momentului prezent este similară practicilor de meditație și mindfulness, oferind beneficii similare pentru starea de bine mentală și emoțională.

O tehnică de desen ce combină elemente din artă, psihologie și neuroștiințe

Într-o lume în care ritmul vieții pare să se accelereze și presiunile cotidiene să devină tot mai intense, căutarea noastră pentru creștere personală și echilibru devine tot mai importantă. În acest context, o metodă relativ nouă, numită Neurografică, a început să atragă atenția și să câștige popularitate. Dar ce este Neurografica și cum ne poate ajuta în călătoria noastră spre autodescoperire și dezvoltare personală?

Neurografica este o tehnică de desen ce combină elemente din artă, psihologie și neuroștiințe. A fost creată de către Pavel Piskarev, un artist și psiholog rus, în anul 2014. Ideea din spatele Neurograficii este că prin desenarea unor linii și forme geometrice repetitive și simetrice, putem accesa și influența starea noastră mentală și emoțională.

Această tehnică se bazează pe principiul că mișcarea repetitivă a mâinilor în timp ce desenăm activează anumite zone ale creierului, inducând o stare de relaxare și concentrare, similară cu cea obținută în timpul meditației sau a hipnozei. Mai mult decât atât, Neurografia integrează și principii de rezolvare a problemelor și eliberare emoțională, oferindu-ne un instrument holistic pentru a ne explora și dezvolta noi perspective și capacități.

Cum funcționează practic Neurografia în creșterea personală?

Efectul principal al acestei tehnici este că ne ajută să accesăm și să lucrăm cu conținutul subconștientului nostru. În timp ce desenăm, avem oportunitatea de a observa gândurile și emoțiile care vin la suprafață, fără a le judeca sau analiza prea mult. Această observație conștientă ne permite să înțelegem mai bine motivele și temerile noastre, să eliberăm tensiunile și blocajele interne și să ne conectăm cu resursele și potențialul nostru interior.

De asemenea, neurografia poate fi folosită ca un instrument de manifestare și atragere a ceea ce ne dorim în viață. Prin focalizarea asupra unui obiectiv sau a unei dorințe în timp ce desenăm, putem amplifica puterea intenției noastre și să o transmitem în subconștientul nostru și, implicit, în univers. Acest proces poate contribui la clarificarea obiectivelor noastre și la creșterea încrederii în propria noastră capacitate de a le realiza.

În concluzie, neurografia reprezintă o metodă inovatoare și eficientă de creștere personală, care ne ajută să ne conectăm cu noi înșine și cu potențialul nostru interior. Prin intermediul acestei tehnici, putem elibera blocajele mentale și emoționale, să ne clarificăm obiectivele și să ne manifestăm dorințele. Într-o lume în care echilibrul și autodescoperirea devin tot mai importante, Neurografia se dovedește a fi un instrument valoros pentru călătoria noastră către o viață mai împlinită și autentică.

Clara DIMA

 

Beneficiile Neurograficii în Dezvoltarea Personală

  1. Reducerea stresului și anxietății: Practicarea neurograficii poate ajuta la diminuarea nivelului de stres și anxietate, oferind un mijloc de relaxare și eliberare emoțională.

  2. Stimularea creativității: Exercițiile de neurografică pot debloca creativitatea și imaginația, oferind un teren propice pentru generarea de idei noi și soluții inovatoare.

  3. Îmbunătățirea concentrării și clarității mentale: Prin concentrarea atenției pe procesul de desenare, neurografica poate ajuta la îmbunătățirea capacitatii de concentrare și la clarificarea gândurilor.

  4. Explorarea subconștientului: Modelarea grafică în neurografică poate oferi insight-uri în aspecte adânc înrădăcinate ale sinelui și ale experiențelor personale, ajutând la procesul de autocunoaștere și dezvoltare personală.

  5. Promovarea stării de bine generală: Practicând neurografica în mod regulat, oamenii raportează adesea o îmbunătățire a stării lor generale de bine, inclusiv o creștere a încrederii în sine și a satisfacției personale.

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:40

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Nicolae Balcescu, cu sediul in sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, telefon 0234.214.071, fax 0234.214.016, e-mail: registratura@primaria-nicolae-balcescu.ro, cod fiscal 4353234. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -spatiu cu suprafata de 10,95 mp, in vederea desfasurarii activitatii cabinet de oftalmologie si optica medicala, situat in imobilul Dispensar Uman din satul Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 8, avand nr. cadastral 61861, CF 61861, apartinand domeniului public al Comunei Nicolae Balcescu, conform caietului de sarcini, H.C.L. Nicolae Balcescu nr. 31/11.03.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: La cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu Publicul si Arhiva din cadrul Comunei Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str.Eroilor nr.380, judetul Bacau. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G.nr.57/2019 privind Codul administrativ: 30 Lei/exemplar, se achita numerar sau prin OP la Compartimentul Impozite si Taxe din cadrul Comunei Nicolae Balcescu. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.06.2024, ora 13.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 14.06.2024, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Se depun intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.06.2024, ora 10.00, Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Bacau, municipiul Bacau, Str. Stefan cel Mare nr. 4, judetul Bacau, telefon 0234.514.419, fax 0234.525.211, e-mail: tr-bacau-reg2@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 16.05.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 31.05.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 31.05.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 31.05.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 31.05.2024 - ora 12.30; - spatiu comercial S2 (28,65 mp) - Piata Hala Centrala pe 31.05.2024 -ora 13.00; spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 31.05.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul pe 31.05.2024 – ora 13.45; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 31.05.2024 – ora 14.00. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
Tăcerea țipătului. Povara invizibilă a bulimiei
27/05/2024 11:45

Bulimia este o tulburare alimentară care afectează profund vietile celor care suferă de ea. Întelegerea cauzelor, recunoasterea impactului si mobilizarea resurselor comunitare sunt esentiale pentru a a ...

Umbrele și lacrimile din curtea școlii. Efectele violenței copiilor
27/05/2024 11:13

Una dintre cele mai importante surse ale comportamentului violent in randul copiilor este mediul familial. Copiii care cresc in medii unde violenta domestică este prezentă au tendinta să internalizeze acest ...

  Puterea imageriei, cheia realizării visurilor și dezvoltării personale
27/05/2024 10:56

Imageria mentală, cunoscută si sub numele de vizualizare sau imaginatie ghidată, este procesul de a crea sau recrea imagini mentale, sunete, mirosuri, gusturi si alte senzatii in mintea noastră. Este un f ...

Neuroplasticitatea. Creierul în continuă schimbare
22/05/2024 09:36

Neuroplasticitatea este unul dintre cele mai fascinante si importante concepte din neurostiintă. Aceasta se referă la capacitatea creierului de a se modifica si reorganiza structura si functia sa in răsp ...

Copiii rămași în urmă. Exodul tragic al părinților
22/05/2024 09:19

Migratia romanilor a inceput imediat după 1989, odată cu deschiderea granitelor si instaurarea libertătii de circulatie. Odată cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeană in 2007, procesul a devenit si m ...

Părinții toxici, umbrele care întunecă lumina copilăriei
21/05/2024 14:45

Termenul de „părinti toxici” a apărut in literatura psihologică pentru a descrie acei părinti ale căror comportamente, atitudini si modalităti de relationare au un impact negativ profund si de ...

Teiul, lemnul sfânt al icoanelor
21/05/2024 14:21

Între arborii pe care traditia romanească i-a investit cu virtuti deosebite se numără teiul. Numele teiului provine din latinescul „tilia”, fiind o amintire a Romei Antice, similar cu artar ...

Muzicuța, instrumentul preferat al cântărețului de blues
20/05/2024 13:59

  Muzicuta este un instrument muzical de suflat cu o istorie fascinantă, plină de evolutie si inovatie. Originea muzicutei poate fi trasată inapoi in China antică, aproximativ 3000 de ani in urmă, un ...

Puterea rugăciunii, o forță de neclintit
20/05/2024 08:15

Rugăciunea a fost, de-a lungul istoriei, un pilon central al spiritualitătii umane. Indiferent de religie sau cultură, rugăciunea a servit ca un canal prin care oamenii isi exprimă recunostinta, cer ajutor ...

Persoanele neurodivergente, diversitatea care îmbogățește comunitatea
19/05/2024 14:52

Persoanele neurodivergente sunt indivizii care prezintă variatii in dezvoltarea neurologică, adesea diferite de ceea ce este considerat tipic sau standard. Termenul „neurodivergent” a fost creat p ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei