Doctorul Tudor Ciuhodaru vânează Primăria

1ciuhodaru

Dimensiune font:

| 19-02-2024 22:37

După ce a fost, în două rânduri, deputat în Parlamentul României, iar din 2019 europarlamentar, la Bruxelles, doctorul ieșean Tudor Ciuhodaru visează să devină și primar. Din partea AUR. Anunţul candidaturii medicului urgentist la Primăria Iaşi a fost făcut chiar de George Simion, liderul AUR.

Simion i-a făcut o propunere chiar și „useristului” Marius Bodea: să-şi retragă candidatura, să facă alianţă cu AUR şi să-i susţină candidatura. De altfel, nu este prima dată când Ciuhodaru vânează fotoliul din Palatul Roznovanu.

Venit la Iaşi, George Simion a anunţat într-o conferinţă de presă că au făcut mai multe sondaje şi au analizat toate figurile poltiice din judeţ şi pe toţi în jurul cărora pot face o alianţă pentru a se bate cu Mihai Chirica. „Singurul om care, indiferent de coloratura politică, de preferinţele pentru un partid sau altul ale ieşenilor ne-a dat pe primul sau al doilea loc, în funcţie de numite considerente, medicul Tudor Ciuhodaru, trebuie să fie viitorul primar al Iaşului”, a spus George Simion.

Preşedintele AUR a făcut apel la Marius Bodea, de la USR, să-şi retragă candidatura şi să facă o alianţă cu AUR pentru susţinerea caniddaturii lui Ciuhodaru. „Îi cer public lui Marius Bodea să formăm împreună o alianţă pentru susţinerea la Primăria Iaşi a doctorului Tudor Ciuhodaru. Îi cer public lui Marius Bodea să renunţe la ideea de a împărţi voturile ieşenilor”, a spus George Simion.

Candidatul de AUR la Primăria Iaşi, Tudor Ciuhodaru, crede că e un moment foarte bun să apară o schimbare. „De la 1859 încoace toţi am acumulat frustrări. Vedem ca Iaşul este lăsat tot timpul deoparte. Suntem, totuşi, capitala istorică a României, un oraş care merită mult mai mult, iar de fiecare dată fondurile şi resursele se duc spre Ardeal sau spre alte zone, iar Iaşul e lăsat în spate. Haideţi să facem împreună bine Iaşul”, a spus europarlamentarul Tudor Ciuhodaru.

Migrarea medicului Tudor Ciuhodaru de la PSD la AUR nu surprinde. De altfel, nu este prima dată când Ciuhodaru trece de la un partid la altul.

Europarlamentarul PSD Tudor Ciuhodaru a fost văzut săptămâna trecută la una dintre acţiunile AUR desfăşurare la Bucureşti. În timpul protestului, Ciuhodaru s-a aflat lângă liderul AUR, George Simion.

Cu câteva zile mai devreme, cei din PSD Iaşi anunţau că la acest scrutin de alegeri europarlamentare îl vor susţine pe colegul doctorului Ciuhodaru, doctorul Lucian Eva, care este şi managerul de la Spitalul de Neurochirurgie. Acest lucru se pare că l-a deranjat pe doctorul Ciuhodaru, care imediat a schimbat tabăra politică.

Cei din PSD Iaşi nu ştiu de mutarea lui Ciuhodaru în alt partid. El este încă membru al PSD Iaşi.

Din anul 2008  medicul Tudor Ciuhodaru a decis să devină şi politician. El a fost ales deputat pe listele PSD în anul 2008, iar în 2012 a candidat din partea PC pentru funcţia de primar, dar a fost ales din nou deputat, însă pe listele PPDD. Ulterior, el a trecut la UNPR, după care a revenit în PSD, în 2019, a candidat pe listele PSD la alegerile europarlamentare.

PSD: „Declaraţiile lui Ciuhodaru sunt simple fumigene, afirmații prin care să-și justifice traseismul”

La câteva ore după ce a fost anunțat drept candidat al partidului AUR la Primăria Iași, cei de la PSD Iaşi spun că eurodeputatul Tudor Ciuhodaru a ieșit public cu o declarație mincinoasă, conform căreia a fost exclus din PSD Iași şi nu i-au fost susținute proiectele. Total fals, spun social-democraţii ieşeni. Liderul PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru, spune că declaraţiile lui Ciuhodaru sunt simple fumigene, „afirmații prin care să-și justifice traseismul”. „Săptămâna trecută, Ciuhodaru a participat la o acțiune AUR, prin care au fost anunțate noile achiziții, iar azi a fost prezentat drept candidat la Primăria Iași. Am verificat la secretariatul PSD Iași și nici săptămâna trecută, nici astăzi, Tudor Ciuhodaru nu și-a depus demisia din partid. Filiala Iași nu l-a exclus. Însă, potrivit statutului nostru, înscrierea într-un alt partid echivalează cu pierderea calității de membru PSD. Pe scurt, putem spune că Ciuhodaru, de fapt, s-a autoexclus din PSD”, spune Bogdan Cojocaru, președintele organizației județene Iași a PSD.

Conducerea filialei ieșene apreciază că, de acum încolo, toate declarațiile lui Tudor Ciuhodaru trebuie privite în cheie electorală.

Mai mult, social-democraţii spun că medicul Tudor Ciuhodaru a accelerat discuțiile cu AUR după ce filiala Iași a ales să-l sprijine drept candidat la alegerile europarlamentare pe medicul neurochirurg Lucian Eva, manager al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu” din Iași. „Toți membrii PSD din filiala noastră trebuie să înțeleagă că nu sunt pe viață în funcțiile publice, că nominalizările, candidaturile nu li se cuvin, ci trebuie să munceacă pentru comunitate, să lucreze în interiorul partidului și apoi, pe baza meritelor și a cercetărilor sociologice, pot obține sprijinul partidului pentru diferitele candidaturi locale, naționale sau pentru Parlamentul European. Acestea sunt criteriile pe care ne susținem activitatea”, a mai adăugat Bogdan Cojocaru.

Şeful Organizaţiei Municipale Iaşi a PSD, Bogdan Balanişcu transmite un mesaj ferm: în PSD, munca și implicarea pentru ieșeni sunt prioritare, iar apoi se poate discuta despre funcții. Reformarea temeinică a organizației Municipale a PSD Iași nu doar că a reprezentat o schimbare semnificativă, dar a și marcat o etapă crucială în activarea întregii echipe pentru desfășurarea de evenimente și acțiuni menite să ne apropie mai mult de cetățeni”, spune Bogdan Balanişcu.

Deşi au primit o lovitură dură prin plecarea eurodeputatului Tudor Ciuhodaru şi deputatului Marius Ostaficiuc la AUR, social-democraţii spun că se concentrează pentru a fi cât mai aproape de ieșeni în soluționarea problemelor comunității. Laura RADU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Sistemul de asistență socială va fi total reformat
18/04/2024 15:27

  Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) şi adoptată de Parlament a fost promulgată marţi, prin decret, de preşedintele Romaniei, urmand să intre in vigoare odată ...

 Protest al tinerilor din PSD: „Fără penali la Consiliul Județean Iași”!
18/04/2024 12:53

  Tinerii social-democrati au organizat un nou protest impotriva actualului presedinte al Consiliului Judetean Iasi, Alexe Costel, din dorinta de a promova etica, moralitatea si bunul simt intr-una dintre ...

Cristian Diaconescu a pierdut definitiv procesul prin care contesta alegerea lui Eugen Tomac în funcția de președinte al PMP
18/04/2024 12:33

Cristian Diaconescu a pierdut definitiv procesul prin care contesta alegerea lui Eugen Tomac in functia de presedinte al PMP, la congresul din februarie 2022. Judecătorii Curtii de Apel Bucuresti au respins de ...

De ce Belarus nu a invadat Ucraina alături de armata lui Putin? Explicația lui Lukașenko: 'Am face jocurile NATO'
17/04/2024 13:33

Alexander Lukasenko a respins posibilitatea ca Belarus să intre in războiul din Ucraina, declansat de aliatul său cel mai apropiat, Vladimir Putin, explicand că in acest fel „am face jocurile NATO”. Lu ...

'Piedone, un fel de Șoșoacă cu barbă'. Liderul PMP îl ironizează pe 'favoritul' la Primăria Capitalei / Ce spune despre Cătălin Cîrstoiu
17/04/2024 13:14

PSD si PNL au căzut cu zece procente in sondajele interne ale Aliantei Dreapta Unită, declară presedintele PMP, Eugen Tomac. El spune că vede la cele două partide "isterie si criză", apropo de sustinerea ...

Organizațiile media din SUA îi presează pe Biden și Trump să se angajeze la o dezbatere televizată
17/04/2024 09:17

Peste 10 institutii de presă din SUA au cerut candidatilor prezumtivi la presedintia SUA să se angajeze să participe la dezbateri televizate inainte de alegerile din noiembrie. Declaratia nu i-a numit pe Jo ...

Ciucă: S-a menţinut decizia în coaliţie, Cîrstoiu va fi candidat la Primăria Capitalei. Nu-l susţinem pe Piedone
17/04/2024 09:06

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, respinge varianta susţinerii candidaturii lui Cristian Popescu-Piedone la Primăria Capitalei in cazul in care actualul candidat comun al coaliţiei PNL-PSD, Cătălin Cirsto ...

BEC a respins candidatura la europarlamentare a lui Octavian Jurma și partidului lui Florin Călinescu. „Sinergistul” a exagerat numărul de semnături strânse, exact ca-n pandemie
17/04/2024 08:55

Candidatura lui Octavian Jurma a fost respinsă de către Biroul Electoral Central (BEC), după ce a constatat că sinergistul pandemiei s-a prezentat cu o listă care continea doar 2.081 de semnături, din cel ...

Un preot, candidatul AUR la Primăria Suceava
17/04/2024 08:31

Campania electorală agresivă a partidului condus de George Simion a scos in evidentă si anumite candidaturi surpriză, cum este cea de la Primăria Suceava. AUR-ul lui George Simion a propus un candidat sur ...

S-au separat apele: China sare în apărarea Iranului
16/04/2024 21:21

China a declarat că atacul Iranului asupra Israelului a fost un "exerciţiu al dreptului la autoapărare", in timpul unei convorbiri telefonice intre miniştrii de externe ai celor două naţiuni. Ministrul c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei