„În 2020 aveam 159 km de drumuri județene pietruite, iar în patru ani nu s-a turnat măcar o roabă de asfalt!”

1interviu1

Dimensiune font:

| 30-05-2024 16:20

* dialog cu Bogdan Cojocaru, liderul organizație PSD Iași, candidatul acestei formațiuni la funcția de președinte al Consiliului Județean Iași

- Domnule Cojocaru, ați parcurs, doar luna aceasta, mii și mii de km, poate, prin județ, cu ocazia campaniei electorale... Cum ați putea caracteriza zona aceasta a Iașului, lumea satului, în câteva fraze?

- Sunt foarte multe schimbări datorită unor programe guvernamentale și vreau să spun că investiții de la nivelul Consiliul Județean sau de la nivel local, prin Consiliul Județean, nu există. Singurele programe care au dat roade și au schimbat fața statului românesc sunt programele guvernamentale, acele PNDL 1 și 2, denumite, mai nou, „Anghel Saligny”, prin care, în funcție de prioritățile pe care le-au avut primarii din județul nostru, s-a realizat atât infrastructura școlară, cât și medicală. Să nu uităm că sunt peste 40 de dispensare noi construite în județ prin PNDL 1 și 2, două programe guvernamentale concepute în perioada guvernării PSD. Avem, în momentul de față, sub conducerea Partidului Social Democrat, cu sprijinul premierului Marcel Ciolacu, beneficiari foarte mulți, iar fiecare comună a avut cel puțin un proiect finanțat de la guvern, prin „Angel Saligny”, de apă, canal sau drumuri. Mai nou, a fost demarat tot de la nivel guvernamental un alt program important, referitor la extinderea rețelelor de gaze, acolo unde acestea există. 210 milioane de lei alocați pentru județul nostru și, oricât de mult și-ar dori unii sau alții să fure - cu ghilimele de rigoare - aceste proiecte, toată munca a fost depusă de către primari. Ei au fost cei care au scris proiectul, ei sunt cei care au depus aceste documentațiile, indiferent că vorbim de infrastructură rutieră, școlară, utilități… Pe scurt, fața satului românesc s-a modificat, s-a schimbat în bine datorită acestor programe guvernamentale.

„Vreau să evităm plecarea tinerilor, chiar și într-un sistem sezonier”

- S-au făcut investiții în multe zone…

- În antiteză, avem 4 ani pierduți la Iași, pentru că, de la nivelul Consiliului Județean, nu avem nimic în afară de anumite sume direcționate în mod obsesiv - dacă putem spune așa - către unele localități. În rest, la nivelul județului nostru nu s-a întâmplat nimic și vreau să punctez aici două elemente foarte importante. În 2020, când Partidul Național Liberal a preluat conducerea Consiliului Județean, Iașul avea 48 km de drumuri județene de pământ, iar după 4 ani nu s-a schimbat nimic. În 2020 aveam 159 km de drumuri județene pietruite, iar în patru ani nu s-a turnat măcar o roabă de asfalt! În total, avem puțin peste 200 km de drumuri județene pietruite sau de pământ, iar administrația liberală nu a fost în stare nici măcar să întrețină aceste drumuri. Ceea ce, evident, caracterizează neputința lor.

- Ca peste tot, zona rurală vine cu noul său „model” demografic: populație îmbătrânită, persoane singure, de multe ori fără sprijin și posibilități financiare. Ce se poate face pentru acest segment al populației, tot mai numeros în ultimii ani?

- Am făcut, ca reprezentant al Partidului Social Democrat pentru președinția Consiliului Județean Iași, nu doar acum, ci și în trecut, timp de doi ani și patru luni, naveta la București pentru proiectele mari ale județului. Am fost alături de cetățeni la audiențele pe tema legii fondului funciar, pe alte probleme semnalate, am fost prezent în județ și, într-adevăr, se poate identifica această problemă. Sunt localități în care foarte mulți dintre tineri, în diferite perioade ale anului - trei, șase luni, pleacă din țară, pentru a lucra în diverse domenii, apoi se întorc și, bineînțeles, încearcă să-și construiască aici o viață normală. Aici trebuie să intervină o administrație competentă, o administrație care nu este măcinată de dosare penale și care să acorde foarte, foarte mult din timpul său pentru proiectele județului, în așa fel încât să aducem serviciile de calitate cât mai aproape de cetățeni. De aceea, spuneam în primul răspuns, la prima întrebare, că aceste programe guvernamentale au schimbat fața statului românesc și trebuie să continuăm pe această linie, dar de data aceasta să identificăm și la nivelul consiliul județean astfel de proiecte, cum se întâmplă deja în alte județe.

- La ce fel de proiecte vă referiți?

- La Dâmbovița, de exemplu, au construit la nivelul Consiliului Județean un astfel de program PNDL, prin care aduc finanțări nerambursabile sau chiar din bugetul local, în așa fel încât, pe lângă aceste finanțări guvernamentale pe care primarii le obțin depunând în mod transparent un proiect, să poată suplimenta și crește calitatea serviciilor. Pentru ca, în momentul în care cetățenii din județul nostru vor avea servicii de calitate în ceea ce înseamnă infrastructură rutieră, infrastructură medicală, școlară, culturală, sportivă, când vor avea servicii de calitate, ceea ce-mi propun ca viitor președinte al Consiliului Județean, să avem și locuri de muncă. Iar prin aceste investiții, locurile de muncă vor fi mult mai bine plătite aici, indiferent că vorbim de agricultură, construcții, domeniul public sau zona privată și vom evita această plecare a lor, chiar și într-un sistem sezonier.

„Nu va scădea nicio pensie, dimpotrivă! 

- Pensiile sunt mici, prețurile tot mai mari. Vin recalculările, însă vor acoperi aceste majorări zona aceasta rurală, unde majoritatea pensionarilor au fost „cooperatori”, nu au o vechime foarte mare? De fapt... de cele mai multe ori, pensiile lor sunt sub sub cota 1.200 lei, în peste 90% dintre cazuri...

- Am avut miercuri vizita doamnei ministrul Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii. La invitația colegilor noștri, am avut o discuție în prima parte a zilei cu sindicate, la Prefectură, apoi am mers în teren, printre oameni, pentru a discuta exact aceste probleme. Am fost și în municipiul Iași, am fost și în municipiul Pașcani, două întâlniri foarte bune, pentru că exact aceste întrebări au fost puse și de către cetățeni. Știm foarte bine, s-au făcut eforturi și, în ciuda faptului că foarte mulți competitori, din punct de vedere politic, au vorbit despre faptul că nu vor exista bani pentru creșterea de peste 13 procente, din ianuarie, că nu vor exista bani pentru recalculare, s-au făcut. Alături de doamna Oprescu, în teren, om cu om, majoritatea pensionari, am reușit să explicăm acest lucru. Pensiile sau banii pentru pensie au fost incluși în bugetul pe anul 2024. Din acest punct de vedere nu există nicio problemă. Ne-am ținut de cuvânt în ianuarie, când s-a modificat legea pensiilor, în sensul că nu va mai fi doar după bunul plac al unuia sau altuia care conduce Guvernul. Există o lege foarte clară: la 1 ianuarie, în fiecare an, începând cu 2024, pensiile cresc cu 100% din rata inflației, plus 50% din ceea ce înseamnă salariul mediu. Apoi, vine această recalculare… În bugetul de stat al României, când a fost conceput, la finalul anului 2023, pentru anul în curs, toate sumele au fost prinse și în felul acesta răspundem tuturor acestor întrebări, pentru că, într-adevăr, există sau existau anul trecut pensii mai mici, dar ele au fost aduse la un anumit nivel, cel pe care l-ați indicat dumneavoastră, în așa fel încât să nu mai existe sub acest nivel.

- Iar acolo unde ea există…

- Acolo unde ea există, vine statul și compensează acea parte lipsă, diferența, în funcție de nevoile pe care le are fiecare. Dar odată cu recalcularea – și există aici un element foarte important -, cei care au lucrat, indiferent că vorbim de stat sau privat și au contribuit, vor avea posibilitatea să vadă, după 1 septembrie, când vor primi din nou fluturași de pensie, că pensiile vor crește, în marea lor majoritate. Cel mai important lucru care trebuie spus aici este acela că nu va exista nicio pensie mai mică în comparație cu ceea ce exista. Nu scade nicio pensie, indiferent de acest calcul, dar toți cei care au fost în câmpul muncii și au contribuit, în baza recalculării, vor avea venituri mai mari. Aceste vești au fost aduse de la nivel guvernamental în cursul zilei de miercuri, explicând în amănunt cetățenilor, alături de doamna ministru, noua lege a pensiilor, care își dorește în primul rând echitate, să existe un sistem predictibil.

„Vreau să avem cât mai mulți copii care urmează nu doar primele clase, ci termină un liceu, să-și poată alege un drum”

- Vorbim de nivelul de trai și suntem încântați cu toții de schimbările care se produc peste tot. Însă, nivelul acesta de trai vine cu anumite costuri, unele care, pentru cei din mediul rural, pentru bătrâni, pot deveni o povară și mă refer aici la prețul energiei, al salubrității, mai nou, al lemnului de foc...

- Pentru toate cele enumerate de dumneavoastră, pentru aceste nevoi se vede foarte clar modul în care un partid Social Democrat, aflat la guvernare, intervine sau nu. Se vede rolul nostru, ca partid de stânga, în comparație cu celelalte partide care sunt de dreapta sau reprezintă alte zone ale politicii. Partidul Social Democrat, prin statutul său, prin valorile pe care le reprezintă, intervine ori de câte ori e cazul, ceea ce nu se întâmplă când vorbim despre un guvern de dreapta, în momente dificile. Am avut crize suprapuse în România, COVID, războiul de la graniță, criza energetică și pot continua, dar de fiecare dată Partidul Social Democrat a intervenit,  pentru că intervenția statului în anumite momente este decisivă. S-a întâmplat acest lucru și în momentul în care am avut acea criză energetică. Partidul Social Democrat a vorbit despre reglementare, „peneliștii” vorbeau despre liberalizarea pieței de energie și s-a dovedit că reglementarea, stabilind anumite plafoane maxime, a adus liniște. Apoi, vorbim despre intervenția statului, prin Guvernul României, condus de un social-democrat, în ceea ce spuneați dumneavoastră, la cheltuielile pe care le avem pe alimente, plafonând prețurile la un număr consistent de alimente de bază. Și sunt foarte multe produse acum pe care le regăsim la raft și au fost făcute toate aceste precizări, să fie cât mai vizibile, să nu ne păcălească retailerii… Cam asta e diferența între a fi la guvernare un partid social-democrat și celelalte partide de dreapta - intervenția statului în astfel de momente în favoarea cetățeanului, pentru a reglementa anumite situații.

- Vorbim de cheltuielile familiilor din zona rurală, dar mult mai importantă devine de acum perspectiva laborală în această zonă. Ce ar putea face locuitorii de la țară pentru a depăși faza aceasta de subzistență?   

- Dumnealor trebuie să facă un pas important și anume acela de a avea încredere în politicile publice pe care Partidul Social Democrat le propune. De ce spun acest lucru? Venind cu investiții, avem posibilitatea dezvoltării infrastructurii școlare, pentru că plec de la școală, de unde începe educația fiecăruia dintre noi și pregătirea pentru următoarea etapă, reducerea abandonului școlar. Iașul are 15%, un procent foarte mare pentru județul nostru și sper ca după 10 iunie, ca președinte al Consiliului Județean, să pot să implementez aceste proiecte pe care mi le-am propus în programul de guvernare locală, în așa fel încât să reducem abandonul școlar, să avem cât mai mulți copii care urmează nu doar primele clase, ci termină un liceu, să-și poată alege un drum. Având aceste investiții în educație, în infrastructură medicală și nu în ultimul rând în infrastructura rutieră, unde suntem deficitari, vom reuși. Iar aceste investiții tot de la nivel guvernamental se produc, în momentul de față: autostrada A7, Spitalul Regional de Urgență, noul Terminal de la Aeroport, chiar dacă se laudă alții cu el, a fost finanțat 100% de la Ministerul Transporturilor! Având aceste investiții la nivel guvernamental în infrastructura rutieră, cu siguranță vom putea și la nivelul Consiliul județean să aducem fonduri importante. În paralel cu dezvoltarea infrastructurii mari de autostrăzi, cu A7 și A8, să putem aduce la un nivel normal infrastructura drumurilor județene, gazul, care e necesar pentru această zonă economică și în felul acesta în mediul rural să putem să avem din ce în ce mai multe firme sau persoane care se ocupă cu agricultura sau se ocupă cu alte activități, dar să nu vândă produsul, grâul sau lactatele așa cum le produc dumnealor, ci să proceseze aceste produse, să aibă o valoare adăugată mult mai mare. Astfel, prin investiții în educație, prima dată, apoi în infrastructura rutieră, vom putea crea și utilități, vom putea crea accesibilitate pentru fiecare localitate la acele programe guvernamentale.

(Comandat de Partidul Social Democrat - PSD Organizația Județeană Iași, Executat de ZIARUL EVENIMENTUL SRL - portal: www.ziarulevenimentul.ro, CUI mandatar financiar judeţean: 21240002)

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

13:46

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Nicolae Balcescu, cu sediul in sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, telefon 0234.214.071, fax 0234.214.016, e-mail: registratura@primaria-nicolae-balcescu.ro, cod fiscal 4353234. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -spatiu cu suprafata de 10,95 mp, in vederea desfasurarii activitatii cabinet de oftalmologie si optica medicala, situat in imobilul Dispensar Uman din satul Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 8, avand nr. cadastral 61861, CF 61861, apartinand domeniului public al Comunei Nicolae Balcescu, conform caietului de sarcini, H.C.L. Nicolae Balcescu nr. 31/11.03.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: La cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu Publicul si Arhiva din cadrul Comunei Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str.Eroilor nr.380, judetul Bacau. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G.nr.57/2019 privind Codul administrativ: 30 Lei/exemplar, se achita numerar sau prin OP la Compartimentul Impozite si Taxe din cadrul Comunei Nicolae Balcescu. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.06.2024, ora 13.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 14.06.2024, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Se depun intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.06.2024, ora 10.00, Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Bacau, municipiul Bacau, Str. Stefan cel Mare nr. 4, judetul Bacau, telefon 0234.514.419, fax 0234.525.211, e-mail: tr-bacau-reg2@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 16.05.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Semnalul lui Mircea Geoană către PSD, după ședința despre candidatul la prezidențiale
15/06/2024 21:04

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, sambătă, intr-un interviu, că desi nu ar respinge un sprijin din partea PSD la alegerile prezidentiale, vrea să candideze ca independent si nu ...

Vocea lui Zelenski a fost auzită: SUA au decis să trimită un ajutor uriaș în Ucraina
15/06/2024 20:57

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, a anunţat sambătă un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru sectorul energetic, asistenţă umanitară şi securitatea civilă in Ucraina. Harris, care particip ...

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale
15/06/2024 20:35

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sambătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida sub ...

S-a stabilit prima dezbatere dintre Joe Biden și Donald Trump: Vor avea reguli dure de respectat
15/06/2024 20:16

Regulile primei dezbateri televizate din campania electorală intre Joe Biden şi Donald Trump din 27 iunie au fost făcute publice sambătă de CNN, care o şi va organiza: o oră şi jumătate de dezbatere f ...

Fostul șef al SRI ține să-l felicite pe George Tuță 'fostul meu coleg'
15/06/2024 20:01

Fostul director al Serviciului Roman de Informaţii (SRI) Eduard Hellvig il felicită pe fostul său consilier din cadrul instituţiei George Tuţă pentru alegerea ca primar al Sectorului 1. ”La cum il ştiu ...

Mircea Geoană: 'Astăzi, România a ajuns să depindă sufletește de un viitor pe care nu mai știe cum să și-l imagineze'
15/06/2024 19:49

Secretarul General al NATO, Mircea Geoană a primit sambătă, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmace ”Victor Babeş” din Timişoara. El s-a referit la viitorul Romaniei, ...

Viitorul sună prost pentru România
15/06/2024 16:59

In primul semestru al anului trecut s-a născut cel mai mic număr de copii din cei 145 de ani de cand inregistrăm statistic acest lucru. Circa 73.000 de copii. Este o stire si un număr care ar trebui să dea ...

INCREDIBIL. UDMR a obținut 488 de voturi la europarlamentarele de la Câmpina unde sunt doar… 19 maghiari
14/06/2024 23:19

Scorul foarte bun obtinut de UDMR la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 a scos in evidentă si o situatie surprinzătoare si totodată inedită dintr-un oras unde nu există niciun locuitor maghiar. L ...

Ciolacu: Uitați de candidat comun cu PNL. Nu va exista așa ceva!
14/06/2024 23:10

Marcel Ciolacu a venit cu clarificări vis-a-vis de subiectul alegerilor prezidentiale. Liderul PSD a declarat, in cadrul Consiliului National al PSD, că alegerile vor avea loc in septembrie. Mai mult, premier ...

Șeful Pentagonului se 'ia la trântă' cu Vladimir Putin: 'Nu este el în poziţia de a dicta Ucrainei ce trebuie să facă!'
14/06/2024 22:39

Vladimir Putin nu este in poziţia de a pune condiţii Ucrainei pentru a inceta războiul, a reacţionat vineri secretarul american al apărării, Lloyd Austin, după ce liderul de la Kremlin declarase ceva mai ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei