Vin pelerinii!

3_pelerini_cuvioasa_parascheva_2014_foto_oana_nechifor

Dimensiune font:

| 05-10-2022 14:19

 

* în noaptea de 7 spre 8 octombrie se așteaptă ca la Iași să sosească cel mai mare număr de pelerini. Vor fi circa 110 autocare cu pelerini din Voluntari. Vehiculele îi vor aduce pe credincioșii veniţi în pelerinaj până pe străzile de pe malul Bahluiului

Comitetul care se va ocupa de buna desfășurare a pelerinajului Sfintei Cuvioase Parascheva s-a întâlnit, ieri, la Prefectură. Din acest comitet, coordonat de Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău, fac parte cei de Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Poliție și reprezentanți ai Arhiepiscopiei Iașilor.

Coordonarea activităţii din perioada 8-15 octombrie va fi făcută de Gruparea Mobilă de Jandarmi de la Bacău. „Așa cum se întâmplă și cu alte ocazii, mă refer la 24 ianuarie sau 1 decembrie, cei de la Gruparea Mobilă vin și preiau această activitate pentru a putea da ajutor colegilor noștri de la Inspectoratul Județean de Jandarmi. În momentul de față așteptăm un număr foarte mare de pelerini”, a declarat prefectul Bogdan Cojocaru.

Jandarmii din Bacău urmează să ajungă în Iaşi cu o zi înainte ca racla cu moaştele Sf Parascheva să fie scoasă din Catedrala Mitropolitană şi depusă în baldachinul special amenajat în Curtea Mitropolitană. „În acest an, misiunea la care Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău participă împreună cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi şi are în sprijin structurile Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi desfăşurăm începând cu data de 8 octombrie, când începe pelerinajul, dar prezenţa va fi începând cu data de 7 octombrie, orele 22. Vom rămâne în municipiul Iaşi cu forţele necesare astfel încât să asigurăm toate condiţiile participanţilor până când Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, funcţie de fluxul de afluire, va decide să redepună racla Sfintei în Catedrala Mitropolitană”, a spus colonelul Ion Sandu, şeful Grupării Mobile de Jandarmi de la Bacău.

Vin 110 autocare cu pelerini din Voluntari

În cadrul primei ședințe a comitetului care se ocupă de organizarea pelerinajului prefectul Bogdan Cojocaru a anunțat că în noaptea de 7 spre 8 octobrie așteaptă ca la Iași să sosească cel mai mare număr de pelerini. Vor fi circa 110 autocare cu pelerini din Voluntari. Vehiculele îi vor aduce pe credincioșii veniţi în pelerinaj până pe străzile de pe malul Bahluiului.

Până atunci însă, în aceste zile vor fi amenajate locurile de parcare pentru aceste autocare și va fi stabilit culoarul pelerinilor. „Deja sunt anunțate peste 100 de autocare care vor ajunge în municipiul nostru încă din noaptea de 7 spre 8 octombrie. Pentru că am început aceste discuţii din timp, vom fi pregătiţi astfel încât toţi cei care ajung în judeţul nostru să îşi desfăşoare pelerinajul în siguranţă. Acesta este cuvântul de ordine: siguranţă. Ne dorim ca atât pelerinii cât şi cetăţenii municipiului Iaşi să înţeleagă în aceste zile că oraşul va fi tot mai aglomerat. Alături de Poliţia Rutieră şi celelalte structuri MAI vom căuta toate soluţiile în aşa fel încât viaţa de zi cu zi să fie tot mai puţin afectată iar cei care vor să participe la Sărbătorile Iaşilor să poată să fie în soguranţă”, a declarat prefectul Bogdan Cojocaru.

Fără restricţii sanitare

Comandantul Grupării Mobile de Jandarmi de la Bacău, colonelul Ion Sandu, a declarat anul acesta nu vor mai fi restricțiile sanitare și se va acționa conform scenariilor de dinainte de pandemia de COVID-19. „Doar normalitatea devine particularitate în acest an. În 2020 şi 2021 au fost restricții care au impus luarea unor măsuri în ceea ce privește deplasarea, măsuri privind distanţarea socială și de protecţie sanitară. În acest an, ne angajăm să revenim la scenariul anului 2019 și anterior pandemiei”, a declarat colonelul Ion Sandu, şeful Grupării Mobile de Jandarmi de la Bacău.

În jurul Mitropoliei, corturi de asistenţă medicală

Tot în aceste zile îşi vor face simţită prezenţa şi cei de la Inspectoratul Situaţii de Urgenţă, SMURD, UPU de la Spitalul Sf Spiridon, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Crucea Roşie. „Va fi organizat un dispozitiv integrat de asigurare măsuri specifice în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă şi pentru asigurarea primului ajutor medical. Pe partea de servicii medicale, vor fi amplasate trei puncte medicale avansate deservite de personal ISU şi SMURD, astfel încât pelerinii să poată beneficia de cele mai bune tratamente din punct de vedere medical. Personalul va fi din rezerva operativă a Inspectoratului, astfel încât să nu fie afectată viaţa de zi cu zi a cetăţenilor. Vor fi trei corturi, unul în curtea mitropoliei, unul zona sediului de protecţie civilă, un altul în apropierea Mitropoliei”, a spus col. Ionuţ Grădinaru, inspector şef al ISU Iaşi.

De asemenea, a fost făcută solicitare la IGSU pentru ca în situaţia în care evenimentele impun să fie primit ajutor şi de la inspectoratele din judeţele limitrofe Iaşului.

Laura RADU

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:39

BANCUL ZILEI

06:00

 

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iași, șos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iași, tel: 0232-243.864; fax: 0232-212.231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Starmod S.A. Suceava cu sediul social în mun. Suceava, str. Universității, nr. 29, jud. Suceava, nr. înregistrare în Registrul Comerţului J33/69/1991 , C.U.I. RO3177717, numită potrivit Sentinţei Civile nr. 19 din data de 25.01.2022, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9819/86/2010**, invită toți agenții economici interesați ca, până la data de 11.11.2022, ora 16:00, să depună o ofertă financiară și o ofertă tehnică pentru efectuarea lucrărilor cadastrale de reglementare a situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. Condiții de formă: Ofertele vor fi depuse la sediul lichidatorului judiciar MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAȘI S.P.R.L., din Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82, într-un plic închis şi sigilat prin aplicarea ștampilei ofertantului, ce va conţine documentele de participare mai jos menţionate. Plicul va menţiona în mod obligatoriu şi limitativ: numele/denumirea ofertantului, adresa domiciliului/sediului social al ofertantului, precum şi menţiunea „ofertă servicii cadastrale, a nu se deschide înainte de data de 11.11.2022, ora 16.00”. Solicităm ca oferta financiară să conţină următoarele elemente obligatorii: -Preț (va fi exprimat în lei, fără T.V.A.); -Acordul expres al ofertantului ca plata prețului să se efectueze în conformitate cu dispozițiile Legii 85/2006, pe măsură ce se vor obține fonduri din valorificari de active din patrimoniul societății debitoare. Solicităm ca oferta tehnică să conţină următoarele elemente obligatorii: -Termen de execuţie; -Lista serviciilor cadastrale ce vor fi prestate pentru reglementarea situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. -Certificatul de atestare din care reiese că ofertantul este calificat şi atestat în vederea efectuării de operațiuni/servicii cadastrale. Va fi descalificată automat orice ofertă care nu conţine toate documentele sus-menţionate. Pentru cuantificarea preţului de executare a lucrării, accesul în incinta societăţii debitoare se face cu programare (48 de ore) şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare a acesteia care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232-243.864 sau e-mail iasi@insolventa.ro intenţia de vizitare. Relații suplimentare se pot obține de la: -tel. 0232-243.864 0755.132.473 -fax: 0232-212.231 -email: secretariat@insolventa.ro
VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in data de 23.11.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei acelor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
Un ieşean a fost prea beat ca să-şi poată viola soacra care zăcea în şanţ
27/11/2022 09:30

Părasit de nevastă, care a plecat in Anglia cu noul ei iubit, Neculai L. (48 de ani) din Leţcani a rămas in casa soacrei, Lăcrămioara R. Abia intors de la muncă din Franţa, bărbatul a luat această dec ...

Iluminatul de Sărbători va fi aprins pe 1 decembrie
27/11/2022 09:00

Aprinderea iluminatului de Sărbători va avea loc pe 1 decembrie, de Ziua Natională a Romaniei, la ora 17.30, pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfant, in fata sediului Primăriei Municipiului Iasi. Servicii P ...

Investiții de 50 milioane de lei în infrastructura din Valea Lupului IASI Peste 60 de drumuri vor fi modernizate
26/11/2022 20:23

Primăria comunei Valea Lupului a demarat un plan major de investitii in infrastructura rutieră a localitătii.   50 milioane lei ( 10 milioane euro) vor fi alocati pentru modernizarea a peste 60 de ...

Consilierii locali au avizat majorarea împrumutului de la BERD
26/11/2022 13:59

    Consiliul Local a votat ieri o hotărare care vizează aprobarea contractării unei suplimentări pană la 30.000.000,00 Euro a valorii finanţării rambursabile externe de la Banca Europeană p ...

Iașul va avea doi noi fraţi de peste Prut: Bălți și Hîncești
26/11/2022 09:59

  În fiecare an, ziua de 1 Decembrie este marcată la Iaşi printr-o serie de manifestări oficiale de tradiţie, ceremonialuri militare şi religioase, masa tradiţională, dar şi prin ample acţi ...

Strada Aurel Vlaicu mai înghite un milion de euro
26/11/2022 08:59

Consiliul Local a adoptat ieri o hotărare prin care a aprobat actualizarea devizului general pentru obiectivul de investiţii „Modernizare străzi in municipiul laşi - strada Aurel Vlaicu, tronson cupri ...

Grădiniţa 13 intră în reabilitare
26/11/2022 08:15

  Consilierii locali au votat in sedinta de ieri o hotărare care priveste aprobarea Documentaţiei Proiect Tehnic si Detalii de Execuţie, a indicatorilor tehnico-economici si a devizului general pentru ...

Traficanți de droguri arestați la Neamț
25/11/2022 14:45

Patru persoane cu varste intre 30 şi 43 de ani au fost arestate preventiv, vineri, de judecătorii Tribunalului Neamţ, sub acuzaţiile de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuar ...

Dezbatere despre oferta educațională la Universitatea „Cuza
25/11/2022 14:38

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (UAIC) – Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) a organizat, in data de 24 noiembrie 2022, o dezbatere despre corelarea ofertei ...

 „Light Up your Winter Holiday” la Palas cu Circus Christmas, într-un regal al bucuriei orchestrat de ,,Filarmonica de Stat MOLDOVA Iași”
25/11/2022 13:57

Save the date! Adu-ti intreaga familie la Palas pentru „Light Up your Winter Holiday”! O să-ti placă tematica Circus, decoratiunile sustenabile si luminile, care pun in scenă in chip magic un spe ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei