Un cioban amator şi-a înjunghiat mătuşa-amantă din prea multă dragoste

2cutit

Dimensiune font:

| 26-08-2022 19:15

* era la băut cu băieţii, într-un sat vecin, rămăsese fără bani şi i-a cerut femeii să vină pe jos, în plină noapte, cu economiile de la saltea * ea nu s-a conformat, el s-a întors abia spre dimineaţă, a târât-o în casă şi i-a înfipt cuţitul în gât, apoi a sărutat-o şi i-a şoptit că o iubeşte * după comiterea grozăviei, şi-a aprins o ţigară şi a început să asculte muzică la televizor

Costel C. (21 de ani), absolvent a doar patru clase şi cioban ocazional, locuia împreună cu părinţii şi două surori mai mici, una în vârstă de 16 ani, cealaltă de numai 7 ani, într-o casă dintr-un sat din nordul judeţului. Dintre ceilalţi trei fraţi, unul e plecat, altul locuieşte în acelaşi imobil, dar are intrare separată, iar sora cea mare stă două case mai încolo, împreună cu unchiul matern şi soţia acestuia, Ionela, o femeie în etate de 29 de ani. Aceasta, deşi are trei copii mici, a început, de câţiva ani, o relaţie amoroasă cu ciobanul amator. Lucru ştiut şi acceptat de toată lumea din sat, inclusiv de Vasile, soţul Ionelei.

În seara de 18 decembrie 2020, Costel a plecat cu căruţa ca să bea cu băieţii, într-un sat vecin, situat la 6 km de casa sa. Pe la 1.00 noaptea cheltuise toţi banii, aşa că a venit acasă, unde s-a reaprovizionat financiar, după care s-a întors la chefuială. Între două pahare, se conversa cu Ionela prin mesaje pe telefon. Declaraţii de dragoste eternă.

Pe la 4.00 dimineaţă, deja beat mai mult decât trebuie, Costel i-a cerut Ionelei să umble la rezerva de la saltea şi să-i mai aducă nişte bani. Femeia i-a zis că nu vine la ora aia, pe frig, pe întuneric şi pe jos atâţia kilometri şi că se duce la maică-sa. Ciobanul amator s-a enervat, a înjurat şi a aruncat telefonul, care s-a şi spart cu ocazia asta.

Ghinionul Ionelei: soţul şi copiii plecaseră la pădure, după vreascuri

În jurul orei 8.00, Vasile, soţul Ionelei şi unchiul lui Costel, a plecat, împreună cu cei doi copii mai mari, la pădure, să adune vreascuri pentru foc. Fetiţa cea mică, în vârstă de 4 ani, s-a dus la părinţii lui Costel, astfel încât Ionela a rămas singură în gospodărie, trebăluind prin curte. La puţin timp, a apărut şi Costel, rupt de beat, căruţa fiind condusă de un prieten. S-a dat jos, a intrat în curte şi i-a făcut semn Ionelei să-l urmeze în camera cu sobă. Acolo, a trântit-o pe pat, i-a pus genunchii pe piept, după care i-a înfipt în gât cuţitul folosit la jupuirea mieilor. Până la plăsele, adică aproximativ 15 cm. A scos cuţitul, a sărutat-o pătimaş, i-a spus că o iubeşte, s-a ridicat, a ieşit în curte, s-a dezbrăcat la bustul gol şi a început să urle sălbatic.

Ionela a izbutit să se ridice şi să iasă din casă, a mers pe picioarele ei până la locuinţa mamei lui Costel. Cu sângele ţîşnind şi gâtlejul secţionat, nu putea articula niciun cuvânt, dar gazda a intuit ce se petrecuse şi a sunat imediat la 112.  Costel a mai făcut ceva demonstraţie de forţă, vânturând un lanţ, dar s-a plictisit repede şi s-a întors acasă. I-a spus tatălui că „a făcut-o” pe Ionela, s-a schimbat de haine, a aprins o ţigară şi s-a aşezat în fotoliu, ca să asculte muzică la televizor, pe postul Favorit. Aşa l-au găsit poliţiştii de la Secţia 3 Poliţie Rurală Popricani, care l-au încătuşat pe dată.

Costel a folosit aceeaşi metodă ca la tăierea mieilor

Mătuşa-amantă a ajuns în stare foarte gravă la UPU de la Spitalul „Sf.Spiridon”, intrând direct în operaţie. A avut un noroc rarisim, scăpând cu viaţă. Acuzat de tentativă de omor, Costel a recunoscut cu seninătate fapta: „am fost la Z., acasă la L.L., un prieten. Ne-am întâlnit mai mulţi acolo: P.C. şi C.A. Am băut bere toată noaptea, am stat de vorbă, am dansat... Am sunat-o pe Ionela şi i-am spus să vină să-mi aducă nişte bani de la mine din casă la Z. Ea mi-a spus că nu vine, că pleacă la mama ei. Eu am înjurat şi am aruncat telefonul jos, l-am spart, i-am spus că o omor... Am văzut-o în curte şi am chemat-o în casă. A venit după mine, a intrat prima în casă şi a mers în camera unde este patul şi soba. I-am spus că dacă nu m-ai ascultat... Am pus-o pe pat, am întins-o, m-am pus pe ea, am încălecat-o şi am prins-o de mâini şi am băgat cuţitul în gât şi am tăiat-o. Am băgat cuţitul într-o parte, a intrat lama în gât şi am tras. Am sărutat-o după aceea, i-am spus că o iubesc. Ea s-a ridicat din pat şi a fugit la mama mea. Eu am ieşit în urma ei afară, am băgat căruţa în curte, m-am dezbrăcat în pielea goală, am luat un lanţ de la căruţă în mână şi am înjurat”.

Referitor la modul de comitere a faptei, Costel a declarat că a folosit cuţitul pe care îl are de doi-trei ani şi-l folosea la tăiat miei, la scos pielea şi la curăţat şi scos picioarele după tăiere.

Întrebat fiind de procuror dacă modul de folosire a cuţitului este acelaşi ca la tăierea animalelor, inculpatul a răspuns sec: „da, la fel!”.

Costel şi-a primit sentinţa chiar de ziua onomastică, o sentinţă destul de blândă, numai cinci ani de puşcărie. Pentru că expertiza psihiatrică a stabilit că nu avea discernământ în momentul agresiunii. Ionela s-a vindecat, a ieşit din spital, dar nu s-a mai putut întoarce acasă, lângă soţul decorativ. A rămas cu sechele psihice, aşa încât s-a mutat la mama ei. Marcel FLUERARU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:21

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: Teren intravilan in suprafata de 35 mp, situat in orasul Negresti, Str. Decebal nr. 5, ce apartine domeniului public al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Cartea Funciara Nr. 73695 Negresti, Nr. Cadastral 73695, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 49/28.05.2024 si temeiul legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru realizarea unei constructii provizorii in vederea desfasurarii de activitati conexe serviciilor medicale referitoare la sanatatea umana. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic, din cadrul Orasului Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Casieria Serviciului Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 12.06.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 20.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Registratura, Orasul Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.06.2024, ora 11.00, Orasul Negresti, Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 29.05.2024.
Filarmonica „Moldova
18/06/2024 14:54

Vineri, 21 iunie 2024, ora 19:00 - Casa de Cultură a Studentilor Iasi – CONCERT SIMFONIC Orchestra simfonică a Filarmonicii MOLDOVA din Iasi Dirijor: JÓZSEF HORVÁTH Solist: GABRIEL CROI ...

Expoziţia „O lume în miniatură. Despre lucrurile mici ale civilizației Cucuteni”
18/06/2024 14:16

Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi, in parteneriat cu Academia Romană, Filiala Iasi – Institutul de Arheologie, Muzeul Judetean Botosani, Unive ...

Marcel Iureș urcă pe scena ieșeană cu spectacolul „Rosto”, în cadrul SFR 15
18/06/2024 13:56

Organizatorii festivalului Serile Filmului Romanesc (SFR) anuntă un nou eveniment special in cadrul editiei aniversare SFR 15, programată in perioada 31 iulie - 4 august 2024, in capitala Moldovei, la Iasi. A ...

Iașul a pierdut un reputat chirurg. Profesorul emerit Teodor Stamate a plecat printre îngeri
18/06/2024 13:52

Chirurgul iesean Teodor Stamate s-a stins din viată. Dr. Teodor Stamate a fost profesor emerit al Universitătii de Medicină si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, seful clinicii de Chirurgie Plastică s ...

Evenimente dedicate refugiaților ucraineni din Iași
18/06/2024 13:42

Iesit din prim-planul mass mediei, războiul din Ucraina este o realitate de care incă mai fug oameni, adăpostindu-se in Romania. De doi ani si jumătate, in Iasi trăiesc cateva mii de persoane refugiate din ...

Ce se poartă în 2024? Sustenabilitatea este la modă
18/06/2024 13:22

  Cinci ani, de atata fost nevoie pentru ca o idee să fie imbrătisată de publicul din Iasi in totalitate, ca apoi să ajungă in toată Moldova. Este vorba despre „Ia Si Cufărul cu Haine”, ...

Arhitecții din toată Moldova sunt așteptați la Iași
18/06/2024 10:24

La initiativa Ordinului Arhitectilor din Romania, filiala teritorială, la Iasi se va deschide Regionala de Arhitectură Moldova 2024, eveniment cu traditie, ce adună din doi in doi ani cele mai reprezent ...

Povestea ceasului și a inelului lui Mihai Eminescu
18/06/2024 09:50

  Ceasul si inelul de aur ale poetului Mihai Eminescu sunt cele mai pretioase artefacte din colectia Muzeului National al Literaturii Romane din Iasi, fiind parte din tezaurul national. Povestea acestor o ...

Societatea civilă cere autorităților „foaie de parcurs” pentru Autostrada Unirii!
18/06/2024 08:34

* cu un decalaj la nivelul Studiului de Fezabilitate de doi ani, sectiunea Ungheni - Iasi - Motca, in lungime de 93,27 km, este cea mai intarziată dintre toate loturile Autostrăzii Unirii, aflandu-se in acest ...

Spitalul „Parhon” va fi reabilitat și modernizat
18/06/2024 08:28

* prin imbunătătirea infrastructurii existente vor fi asigurate spatii corespunzătoare de acordare a serviciilor medicale in ambulatoriu si vor fi asigurate, in acelasi timp, opt specialităti clinice suplim ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei