Turnură neaşteptată în cazul fetei care a murit după o supradoză în casa amicului din Neamț. Șase poliţişti, cercetaţi

10_11zon

Dimensiune font:

| 04-10-2023 00:25

Ancheta declanşată în dosarul fetei din Bucureşti, decedată după o supradoză de droguri în locuinţa amicului din Neamţ, cunoscut pe internet, a luat o turnură neaşteptată, şase poliţişti fiind cercetaţi.

Cercetările în cazul Sharei Ionăşchiţă, adolescenta care a sfârşit prematur, la vârsta de doar 16 ani, în locuinţa unui tânăr din comuna Dumbrava Roşie, foarte aproape de Piatra Neamţ, au luat o altă turnură, ancheta vizându-i acum şi pe şase poliţişti nemţeni, care au ajuns primii la locul tragediei, în fatidica noapte de 30/31 iulie 2023.

La Prima Newz, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, vorbea, luna trecută, despre droguri şi efecte: „Vă dau exemplu un judeţ, unde nu ştiu dacă lumea e atentă, dar există o problemă mare - Neamţul. Pentru mine e «next target», ca să spun aşa. Am stat de vorbă cu mulţi oameni acolo, inclusiv cu părinţii unei victime. O fată tânără, care a decedat în condiţii suspecte“, spunând că va trimite Corpul de Control aici.

Concluziile au fost fost prezentate de ziarul „Mesagerul de Neamţ.ro“, care citeză un răspuns al ministerului: „Verificările au avut ca obiect stabilirea modalităţii de sesizare şi raportare a evenimentului, modul de intervenţie şi activităţile desfăşurate de primii poliţişti sosiţi la faţa locului, inclusiv asigurarea, conservarea şi ridicarea mijloacelor materiale de probă, precum şi măsurile dispuse“.

Astfel, şase poliţişti de la IJP Neamţ sunt cercetaţi disciplinar, pentru neglijenţă în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu. Publicaţia nemţeană a mai menţionată că cele constatate de Corpul de Control al MAI au fost transmise Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Neamţ, care a face cercetări în cazul adolescentei decedate.

În acest dosar sunt trei persoane arestate, Matteo Gabor, de 19 ani şi doi minori de 16, respectiv, 17 ani, acuzaţiile fiind trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu. Pe 30 iulie 2023, eleva din Bucureşti a ajuns la Piatra Neamţ, unde trebuia să participe, alături de circa 170 de elevi din ţară la Conferinţă naţională Model United Nations.

„Cauza determinantă a fost intoxicaţia cu metacatinonă/metedrona) şi 3 - MMC, drog de mare risc“

A mers la internatul Colegiului de Informatică, dar nu i-au plăcut condiţiile de cazare. L-a contactat pe tânărul de 19 ani, pe care nu îl ştia, dar purtase discuţii cu el, începând din 2020, pe reţeaua Snapschat. Acesta a luat-o de la gară la ora 21.00, s-au plimbat prin oraş, după care i-a propus să doarmă la el, precizând că păriinţii erau acasă. Şi avea să urmeze o tragedie.

„Înainte de a ajunge la domiciliu, inculpatul (...) l-ar fi contactat pe coinculpatul (...) solicitându-i să-i comercializeze circa 3 grame de Cristal, respectiv 3-CMC, drog de mare risc, iar după achiziţionarea drogurilor inculpatul s-a deplasat cu minora la domiciliul său, unde i-ar fi pus la dispoziţie şi ar fi consumat împreună o parte din droguri“, se precizează în decizia de arestare.

Stupefiantele ar fi fost luate în jurul orei 00.30. Sharei Ionaşchiţă i s-a făcut rău, nu putea respira şi a suferit o hemoragie genitală. Tânărul s-a speriat, şi-a anunţat mama, iar aceasta a sunat la Ambulanţă, o autosanitară sosind la ora 1.35. Fata era deja inconştientă, iar manevrele de resuscitare nu au dat roade, decesul fiind declarat la ora 2.40.

„Cauza directă a decesului minorei (conform Certificatului de constatare a decesului numărul (...) eliberat de Serviciul Judeţean de Medicină lagală Neamţ, a fost insuficienţa cardio-respiratorie acută, iar cauza determinantă a fost intoxicaţia cu MCAT (metacatinonă /Metedrona) şi 3 - MMC, drog de mare risc“, se mai arată în motivarea arestărilor preventive.

În încăperea unde au fost consumate stupefiantele, s-au descoperit şapte ţiple cu conţinut de substanţă pulverulentă şi şase folii cu posibile urme de drog. Tot aici a mai fost găsită o bancnotă de un leu, care a fost utilizată la prepararea şi prizarea substanţelor interzise. A fost pus la cale şi un flagrant, pentru depistarea celor care au comercializat stupefiantele.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice S.C. FRIZON HOLDING S.A., cu sediul social în Bucureşti Sectorul 2, Strada C. A. ROSETTI, Nr. 17, Birou 216 Campus 06, Etaj 2, telefon: 0726714275, e-mail: office@frizon.ro, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail office@frizon.ro pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: Punct de lucru - bază de recepţie şi depozitare Tătăranu - Sat Tătăranu, Comuna Tătăranu, Strada Fabricii de Zahar, Nr. 17, Judet Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP5 NĂMOLOASA , cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0726714275, e-mail: ouai.spp5.namoloasa@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: * Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail ouai.spp5.namoloasa@gmail.com pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. * Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023, ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP10 GABANA FERM MĂICĂNEȘTI, cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0721253612, e-mail: frizonagra@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail frizonagra@gmail.com, pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Tânăr din Iași, adus la spital cu arsuri grave, după ce a aruncat o petardă lângă o canistră în care era combustibil
02/12/2023 20:38

Un tanăr a fost adus in stare gravă la spitalul „Sfantul Spiridon” din Iaşi, cu arsuri pe 75% din suprafaţa corpului, după ce ar fi aruncat o petardă in apropierea unei canistre in care era combustibi ...

Modernizări la LPS Iaşi cu bani de la bugetul local
02/12/2023 12:59

  Ca urmare a unei interpelări formulate de social-democratului Liviu Mihai Gavril, Executivul Primăriei a confirmat faptul că investiţiile la baza de recuperare a liceului vor continua, sumele necesa ...

160.00 de pensionari ieşeni vor primi pensii majorate
02/12/2023 09:59

  De la inceputul anului viitor, punctul de pensie va creste cu 13,8% pentru totii pensionari din Romania. Noua valoare a punctului de pensie va fi de 2.032 de lei, iar la Iaşi vor beneficia de inde ...

ApaVital trage un semnal de alarmă: „Protejați-vă de îngheţ instalaţiile!”
02/12/2023 09:59

Odată cu venirea sezonului rece, specialiştii ApaVital atrag din nou atenţia atenţia asupra creşterii riscul apariţiei ingheţului pe reţelele de distribuţie şi in instalaţiile interioare. Pentru a ev ...

Foc mocnit în Sănătate şi în Educaţie
02/12/2023 09:48

Reapar nemultumirile si in randul angajaţilor din sistemul de sănătate. Sindicaliştii de la Sanitas nu exclud declanşarea unor noi forme de protest. Printre cei nemulţumiţi sunt şi cei din personalul TE ...

Managerul de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni și-a dat demisia
02/12/2023 09:15

* directorul economic de la Primăria Murgeni se va ocupa in această perioadă de interimat * nici acum insă nu se stie ce anume a dus la tragedia de la spital * rezultatele analizelor de laborator venite pan ...

Doar condamnări cu suspendare după lupta de stradă de la Hârlău
02/12/2023 09:15

* asta pentru că victima şi-a retras plangerea * cel bătut nu era nici el uşă de biserică, iar certificatul medico-legal a specificat doar trei zile de ingrijiri medicale * inculpaţii au fost judecaţi d ...

Agresorul autorănit, evacuat din casă pentru un an
02/12/2023 09:00

 * bărbatul işi atacase soţie, dar, de beat ce era, s-a tăiat cu cuţitul * degeaba, n-a scăpat de pedeapsă * victima a fost avertizată de către judecători Alaltăieri, magistraţii de la Judecă ...

„Undă verde” pentru A8!
02/12/2023 08:55

Secţiunea montană a autostrăzii Unirii (A8), Miercurea Nirajului - Leghin, are indicatorii tehnico - economici aprobaţi, urmand să se treacă la pregătirea documentaţiei pentru lansarea in licitaţie a c ...

De la o zi la alta, elevii sunt tot mai agresivi!
02/12/2023 08:51

Mai ceva ca in ringul de box, mai multe fete de gimnaziu au dat dovadă de o violentă extremă chiar pe strada din fata scolii din comuna Dumesti, sat Păusesti. Fetele, de 13 si 14 ani, se certau deja de cate ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei