România va sprijini Republica Moldova în demersurile de integrare europeană

download

Dimensiune font:

| 22-05-2022 10:40

Moment important la Iaşi. A fost semnată o declaraţie comună în vederea sprijinirii Republicii Moldova în demersurile de integrare europeană. Declaraţia a fost semnată în unul dintre cele mai importante locuri din Iaşi cu adânci reverberaţii în istoria modernă a României, Aula Universităţii Tehnice. Totul a fost posibil în timpul vizitei de lucru la Iaşi a membrilor Comisiei Juridice, numiri şi imunităţi a membrilor Comisiei de politică externă şi integrare europeană din Parlamentul Republicii Moldova.

Vicepreşedintele Senatului României, Robert Cazanciuc, a spus la finalul lucrărilor că România a ajutat întotdeauna Republica Moldova în demersul său de aderare la UE. "România a fost avocatul Republicii Moldova în toate capitalele europene pentru a-i sprijini acest parcurs european. Sunt lucruri pe care le fac oficialităţile la nivel central, sunt lucruri pe care le fac foarte multe autorităţi centrale pentru a sprijini localităţi din Republica Moldova, şi sunt lucruri pe care le putem face fiecare dintre noi, cred, vorbind şi făcând lucruri împreună cu fraţii noştri", a spus Robert Cazanciuc.

El a subliniat importanţa acestui moment simbolic dar important. "E o triplă bucurie astăzi. Suntem astăzi în Aula Magna, sala unde a funcţionat Senatul României în Primul Război Mondial. Această declaraţie comună este un document viu. Sperăm că ea va deveni în foarte scurt timp realitate", a spus vicepreşedintele Senatului României, Robert Cazanciuc.

Preşedinta Comisiei de Politică Externă şi Integrare Europeană din Parlamentul Republicii Moldova, Doina Gherman, a spus că prin semnarea declaraţiei comune România dă dovadă de solidaritate şi de sprijin necondiţionat. "Am apreciat şi mulţumim pentru oportunitatea acestei şedinţe comune. Chiar dacă trăim nişte timpuri absolut debusolante şi dramatice, noi ştim că nu suntem singuri. Şi România a fost şi este mereu alături. Evident, România are o voce puternică, o voce care poate fi auzită în UE. De aceea ne puteţi ajuta ca şi vocea noastră să fie mai auzită în Uniunea Europeană", a spus Doina Gherman, Preşedinta Comisiei de Politică Externă şi Integrare Europeană din Parlamentul Republicii Moldova, Doina Gherman.

Pentru Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei de politică externă din Senatul României, Titus Corlăţean, un proces de integrare în UE “înseamnă nu doar eforturi, reforme, foarte multă muncă, expertiză şi resursă alocată, ci şi decizii politice, susţinere politică pentru un stat care va obţine statutul de candidat, înseamnă prieteni susţinători din Uniunea Europeană". “Vom susţine foarte puternic Republica Moldova. La asta a lucrat şi lucrează România permanent, ştiind cum am procedat noi atunci când eram stat candidat, cum am lucrat cu state partenere care ne-au susţinut. E ceea ce am făcut ani de zile în a dezvolta un grup de prieteni europeni pentru Republica Moldova. Decizia este politică. Oricât de mari ai face eforturi, de a investi resurse, dacă nu se deschid uşile politice munca aceea va continua fără să atingi obiectivul", a spus Titus Corlăţean.
Pentru senatoarea Iulia Scântei, preşedinta Comisiei juridice din Senatul României, este importantă susţinerea eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova. “În declaraţia comună s-au punctat chestiuni care ţin nu doar de politica externă, de susţinerea diplomatică a Republicii Moldova pentru integrarea deplină în Uniunea Europeană, ci şi chestiuni care ţin de politica internă şi de îmbunătăţirea şi consolidarea stabilităţii şi oferirea unui plus şi a unui ajutor celor de la Chişinău pentru creşterea nivelului de trai şi pentru prosperitate, aşa cum e nevoie pe ambele maluri ale Prutului. E o declaraţie simbolică, care reafirmă angajamentul nostru politic, în calitate de parlamentari, senatori, reprezentanţi în Senatul României, angajamentul de susţinere şi de continuitate în eforturile acestea pe care le avem de dus împreună până la realizarea obiectivelor comune, mai cu seamă acum, în acest context geopolitic marcat de conflictul din Ucraina", a punctat senatoarea Iuliana Scântei.

Şeful PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, reaminteşte că niciun alt stat în Uniunea Europeană care să ajute un stat din afara UE aşa cum face guvernul României cu procesul de integrare al Republicii Moldova. "Ceea ce s-a întâmplat azi la Iaşi anunţă o şedinţă comună unică în istoria relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, care va avea loc în toamnă. Iaşiul a dat astăzi un semnal extrem de puternic, nu doar simbolic. Practic, astăzi la Iaşi s-a activat un instrument suficient de puternic şi de important, şi anume latura parlamentară", a declarat Alexandru Muraru.

Pentru aderarea la UE, guvernul de la Chişinău şi-a asumat o reformă a justiţiei şi în acest sens a şi primit votul de încredere al moldovenilor de peste Prut. "Reforma justiţiei a fost o reformă pe care guvernarea actuală şi-a asumat-o, şi pentru care a primit votul de încredere din partea cetăţenilor, fiind recunoscută drept reforma cheie care stă la baza dezvoltării viitoare a statului Republica Moldova. Înţelegem şi, într-adevăr, trecem prin perioade dificile şi prin crize care fac implementarea anumitor reforme un pic mai dificilă şi un pic mai lentă dar reforma în justiţie trebuie să meargă înainte. Depunem toate eforturile de a avansa în curăţarea structurilor responsabile de prevenirea şi lupta împotriva corupţiei, şi a judiciarului, de a curăţa de factori corupţi, deci de persoane corupte şi de a asigura un mecanism în care justiţia funcţionează în interesul fiecărui cetăţean şi protejează interesele statului", a punctat Olesea Stamate, preşedinta Comisiei Juridice, numiri şi imunităţi din Republica Moldova.
Laura RADU 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 12012/99/2013 (1022/2013), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „PRO CONSIM” S.R.L. Paşcani, cu sediul în loc. Paşcani, str. Camil Petrescu nr. 54, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Componenţa Valoare - lei - 1. Teren intravilan şi construcţii localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi Teren – 2.000 m.p. – C4 – magazie; Teren – 610 m.p. – C1 – hală, C2 – birouri, C3 – sticlărie 185.700,00 2. Centrală termică murală Ariston Meta 24 localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi -- 196,00 Total * * 185.896,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare sunt cele de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârilor adunării creditorilor din data de 28.02.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv în fiecare zi de joi până la data de 22.09.2022, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 50% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr crt Denumirea bunurilor Buc Preț de pornire Lei – fără TVA 1 Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 1 153.076 2 Vidanja TESTORE model C160, fabricație 2015 1 39.150 3 Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 1 27.264 Licitațiile vor avea loc în zilele de 23.06.2022, 14,28.07.2022 respectiv 04.08.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei, exclusiv TVA;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO72PIRB2400741101002000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508,0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Tribunalul Vaslui, prin lichidator judiciar desemnat în dosarul nr. 1163/89/2012, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „DARSANIT” S.R.L. Huşi, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Piaţa Vicoriei, bl. 2, sc. B, ap. 3, et. 4, judeţul Vaslui, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Valoare 1. Construcţii C 1 – locuinţa – 82,56 m.p. şi teren intravilan – 1.414,57 m.p. loc. Lunca Banului, judeţul Vaslui 45.100,00 lei Preţul de pornire al licitaţiei pentru activul scos la vânzare este cel de mai sus reprezentând 100% din valoarea de evaluare, iar vânzarea se va efectua la cel mai bun preţ oferit, imobilul fiind grevat de sarcina uzufructului viager. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile imobile ale debitoarei va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza 10 şedinţe de licitaţie publică săptămânal, respectiv până la data de 08.09.2022 la sediul lichidatorului judiciar, conform regulamentului de vânzare şi a hotărârii Adunării creditorilor din data de 13.06.2022. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, judeţul Vaslui sau la tel. 0727/850.575, 033/566.035,fax 0335/814.103, e-mail estconsult@yahoo.com. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Vacanță încheiată la spital. 13 copii aflați în tabără la Sucevița au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară
06/07/2022 18:30

  13 copii din Bucureşti cazaţi la o pensiune din Suceviţa au ajuns, marţi, la Spitalul Municipal din Rădăuţi prezentand simptome de toxiinfecţie alimentară (TIA), a anunţat, miercuri, DSP Sucea ...

Cel mai scurt drum către balamuc. Cum poți să fii sănătos într-o lume nebună
06/07/2022 17:08

 Nu ştiu caţi dintre voi citiţi statisticile legate de sănătate, dar eu le urmăresc. Din interes profesional, din curiozitate, din mai multe motive. O veste proastă a venit din partea medicilor psih ...

Accident grav la Neamt
06/07/2022 15:30

O femeie de 40 de ani şi un copil de 3 ani au fost transportaţi la spital, in urma unui accident produs miercuri pe DN 15D, in localitatea Bozienii de Sus din comuna Ruginoasa, judeţul Neamţ. Potrivit ISU ...

Consiliul Judeţean Iaşi s-a transformat în instanţă de judecată!
06/07/2022 14:15

Este vorba de cele două dosare in care care sunt cercetati Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean Iasi, care l-ar fi detasat pe Vlad Baba la conducerea Scolii Populare de Arte desi acesta nu indepline ...

O comună din Iași va avea centrale solare fotovoltaice
06/07/2022 13:47

Proiectul este estimat la aproximativ jumătate de milion de lei, urmand a fi realizat pană la mijlocul lunii septembrie. Fiecare dintre cele trei centrale solare fotovoltaice va avea o putere de aproximativ 2 ...

Doi temerari români străbat 2600 km cu caiacul pe Dunăre până la Marea Neagră
06/07/2022 13:35

Profesorul Marin Chirazi si fostul său elev, sportivul Alin Vorniceanu, vor străbate 2600 de km pe Dunăre, in caiac, in luna iulie.   Pornesc astăzi din Ulm (Germania – prima localitate de unde ...

Accident grav la Oituz. Cinci persoane au fost rănite
06/07/2022 12:18

Cinci persoane, intre care şi un minor, au fost rănite, miercuri, intr-un accident rutier la Oituz, in satul Harja, pentru una dintre victime efectuandu-se manevre de resuscitare după ce a intrat in stop car ...

Scandal potolit cu focuri de armă, la Botoșani
06/07/2022 12:01

Poliţiştii din Botoşani au folosit focuri de armă in timpul intervenţiei pentru aplanarea unui conflict apărut, in noaptea de marţi spre miercuri, intre două grupuri de tineri din municipiul Botoşani, ...

FOTO/VIDEO - Interviul ZILEI: Marius Benchea, directorul general al SVA Iași
06/07/2022 11:23

   Ajutor pe timp de caniculă, interventii pentru refugiati, călători si oamenii străzii, cursuri de prim-ajutor si Patrula de interventie, acestea au fost cateva dintre subiectele discutate cu i ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei