Ieşean condamnat la... cursuri de „controlat furia”

1furie1

Dimensiune font:

| 26-01-2020 20:16

Bogdan şi Cristina s-au căsătorit acum 17 ani. O vreme, aproape un deceniu, toate bune şi frumoase. Ea, tânără bugetară, cu o slujbă curată, generatoare de relaţii, el – meseriaş la privat. Au reuşit să pună bani deoparte şi să-şi cumpere un apartament cu trei camere în cartierul Mircea cel Bătrân. Între timp, familia s-a mărit. Mai întâi, a venit pe lume Gabriel (în 2005), apoi Tudorel (în 2010). Căsnicia lor părea că urmează cursul clasic al familiei tradiţionale. În mai 2012, Cristina, din nou însărcinată. Apoi, ceva s-a rupt, nimic n-a mai mers, dar nici divorţ n-au dat încă... Se tot războiesc prin sălile de judecată.

Primul conflict serios a apărut în vreme ce Cristina era însărcinată în luna a patra cu cel de-al treilea copil. După o zi de muncă grea, Bogdan a zăbovit ceva mai mult ca de obicei pe la cele terase din cartier, a auzit nişte discuţii de pe la mesele alăturate şi i s-a pus pata. Tocmai aflase că nevastă-sa nu e chiar uşă de biserică, ci, dimpotrivă. Flirtează la greu, minte şi înşeală cu seninătate. Pe toată lumea, fără discriminări. Amanţii şi soţul, la grămadă.

Bogdan a ajuns acasă cu capsa pusă. Surescitat şi de cele câteva beri în plus. N-a stat la tocmeală, n-a ascultat explicaţiile şi nici n-a luat în consideraţie alibiurile soţiei. I-a înfipt, golăneşte, un pumn în nas. Aşa, ca avertisment. Cristina n-a avut altă variantă decât să îndure. Fără nicin fel de proteste, vocalize şi reproşuri. A aşteptat să nască, sperând că agresiunea din vara lui 2012 a fost ceva singular.

Dar bârfele pe seama ei au continuat. Bruneţică, focoasă şi cochetă, atrăgea privirea multora. Ceea ce nu i-a picat deloc bine soţului. Acesta a strâns în el frustrări şi gelozii la greu, aşteptând înţărcarea mezinului Costeluş, cel de-al treilea copil al familiei, venit pe lume în 2013. După care, a izbucnit. De data asta, şi mai dur. Era tot într-o zi de vară, pe la sfârşitul lui iulie 2014. Bogdan zăbovise iarăşi la o chermeză la terasă, cu prietenii, Şi iarăşi vorbe, bârfe, zvonuri. N-a mai răbdat. Ajuns acasă, şi-a luat la pocit consoarta şi, printre pumni în plină figură şi şuturi pe la coaste, din „ţigancă, mincionoasă, hoaţă şi pocnitoare” n-o mai scotea. Seara respectivă s-a încheiat cu alungarea Cristinei din apartament.

Bătută, disperată şi fără soluţie de moment, femeia şi-a luat copiii şi s-a refugiat la Centrul Rezidenţial pentru Mame şi Copii Aflaţi în Dificultate. A stat acolo mai bine de-o săptămână, după care s-a mutat la o soră de-a ei, la Tomeşti. N-a băgat divorţ, ci s-a mulţumit doar să ceară în instanţă emiterea unui ordin de protecţie faţă de soţ. Şi cum acesta n-a mai băgat-o în seamă în niciun fel, n-a mai deranjat-o, nici ea n-a mai insistat pe calea judecătorească. Procesul a fost suspendat şi, timp de cinci ani, a fost linişte şi pace. Fiecare cu viaţa lui. S-au ignorat reciproc.

Securea războiului, dezgropată după 5 ani, tot de la nişte vorbe

Cristina a stat o vreme la soră-sa, în Tomeşti, a strâns ceva bani (salariu din ce în ce mai frumuşel ca bugetară), apoi şi-a închiriat un apartament în oraş, s-a echilibrat şi a încercat să-şi refacă viaţa. Straniu, a omis să intenteze acţiunea de divorţ, care, foarte probabil, ar fi scutit-o de multe.

Nici Bogdan nu s-a încumetat să provoace o despărţire totală, oficială şi definitivă. Dimpotrivă, a mai tras cu urechea la „Radio Şanţ”, fiind foarte curios la ce face şi drege Cristina. Iar veştile primite în decursul timpului nu i-au fost deloc pe plac.

A răbufnit în prag de An Nou, la sfârşitul lui decembrie 2019, când a dat un recital de pomină la locul de muncă al Cristinei. A năvălit la ea în birou, nu i-a păsat în niciun fel de prezenţa colegilor şi nici a fiului cel mare şi a pornit scandalul. A făcut-o în toate felurile: „curvă”, „paraşută”, „hoaţă”, „ţărancă proastă”, „tâmpită”, „scroafă”, „ticăloasă”, „ţigancă împuţită” etc. Discurs înregistrat pe telefon de ambii soţi!

Câteva zile mai târziu, la audierea de pe 8 ianuarie, Bogdan a recunoscut cu seninătate folosirea epitetelor menţionate şi a spus că nu consideră că discursul său a fost unul deplasat, ci foarte normal, că a descris-o pe nevastă-sa exact aşa cum este ea...

I-a adus pe cap Poliţia şi Protecţia Copilului, pe motiv c-ar fi sinucigaşă

Conflictul nu s-a potolit deloc după această primă înfăţişare la Judecătorie din 2020. Lui Bogdan i-a mai tunat ceva prin cap. Într-o seară, pe nepusă masă, a sunat la 112, spunând că nevastă-sa e în depresie cronică şi că vrea să-şi pună capăt zilelor. Că primejduieşte şi viaţa copiilor. Aşa că, în doar câteva minute, la uşa Cristinei au apărut un echipaj de poliţie şi nişte reprezentanţi de la Protecţia Copilului. Alarmă falsă. Femeia stătea în fotoliu şi se uita la televizor, iar copiii erau deja la somn. Dar a trebuit să dea cu subsemnatul şi să permită o inspecţie nocturnă.

Însă n-a stat nici ea cu mâinile în sân. Şi-a pregătit, cu meticulozitate, revanşa. Aşa că, la termenul din 20 ianuarie, a depus la instanţă câteva probe extrem de compromiţătoare pentru soţ. Nişte înregistrări audio ce-l pun pe Bogdan într-o lumină foarte proastă, de tată iresponsabil, care pune în pericol integtritatea fizică, sănătatea şi chiar viaţa copiilor săi.

Două conversaţii sunt edificatoare. În prima, Tudorel, aflat în maşina tatălui, pe bancheta din spate, vede că Bogdan a trecut pe roşu şi-l întreabă dacă-i corect aşa ceva. Părintele îi spune că „dacă te grăbeşti, da. Pui avariile şi teci de intersecţie!”. Tot atunci, văzând că vitezometrul arată 140 la oră, micuţul îşi arată nedumerirea. Bogdan răspunde că, în anumite condiţii, e normal, chiar dacă eşti în localitate.

Meciurile” dintre soţi, departe de a se fi încheiat

După ce a deliberat îndelung, completul de judecată a decis cădin probele administrate în cauză, instanţa reţine că între soţi relaţiile sunt deosebit de tensionate, în principal din cauza problemelor financiare, dar şi în strânsă legătură cu presupuse relaţii extraconjugale de care victima-reclamantă este acuzată. Prezenta hotărâre nu îşi propune să stabilească, aprioric, culpa vreuneia dintre părţi în desfacerea căsătoriei, ci doar să stabilească dacă, raportat la evenimentele petrecute după data de 30.12.2019, există îndeplinite condiţiile pentru a putea fi emis un ordin de protecţie în favoarea reclamantei”.

Asta, deoarece precedentul proces intentat de Cristina în 2014, fusese suspendat în octombrie 2019 pe motiv de absenţe repetate de la termenele de judecată ale celor două părţi.

În consecinţă, judecătorii au emis un ordin de protecţie, dar numai pentru o perioadă de trei luni, interval în care lui Bogdan îi este interzis cu desăvârşire să ia contact cu restul familiei, n-are ce căuta la şcoala unde învaţă copiii şi nici la locul de muncă al soţiei. În plus, trebuie să-şi facă un control psihiatric pentru „evaluarea capacităţii de a-şi stăpâni furia” şi să urmeze nişte cursuri în acest sens.

Dar poate să-şi viziteze oricând cumnata din Tomeşti. Al cărei rol încă nu e deloc definit în toată această telenovelă. Oricum, „meciurile” dintre cei doi soţi sunt departe de a se fi încheiat. Marcel FLUERARU

 

 

 

 


 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Comarna, cu sediul in sat Comarna, comuna Comarna, Str. Dreptatii nr. 465, judetul Iasi, telefon/fax 0232.238.900, e-mail: comarnaiasi @yahoo.com, cod fiscal 4540640. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -cladire in suprafata de 69 mp si teren aferent in suprafata de 250 mp, situat in T42, Parcela CC 1867-1868, nr. cadastral 63013, CF 63013, in intravilanul satului Comarna, comuna Comarna, nr. 112, judetul Iasi, ce apartine domeniului privat al Comunei Comarna, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comarna nr. 39/31.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei sau se poate consulta pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria comarna.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartiment Secretariat din cadrul Comunei Comarna, sat Comarna, comuna Comarna, Str. Principala nr. 197, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 30Lei/exemplar, ce se achita la casieria institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 24.07.2024, ora 16.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 01.08.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Comarna, sat Comarna, comuna Comarna, Str. Principala nr. 197, judetul Iasi. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 02.08.2024, ora 10.00, Sala de sedinte a Comunei Comarna, sat Comarna, comuna Comarna, Str. Principala nr. 197, judetul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Raducaneni, comuna Costuleni, sat Cozia, judetul Iasi -sediu temporar, telefon 0232.292.315, fax 0232.273.999, e-mail: judecatoria- raducaneni-gref @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 10.07.2024
Trenul metropolitan, la o semnătură de intrarea în gară!
14/07/2024 20:30

* traseul trenului metropolitan ar urma să aibă o lungime de 81,3 kilometri, din care 58 kilometri deja existenti si 23,3 kilometri care urmează să fie construiti, valoarea estimată a investitiei ridicandu ...

 Capcane pe șosele, din cauza caniculei
14/07/2024 20:23

Temperaturile extreme crează adevărate capcane pe sosele. Pe drumul judetean care traversează localitatea Bogonos, din judetul Iasi, căldură a creat adevărate trambuline, după ce dalele de beton din care ...

 Pictorul Vasile Leondar se întoarce la public, după ce a stat ,,cu moartea la căpătâi”
14/07/2024 20:08

* in urmă cu şapte ani, aici, acasă, s-a intamplat tragedia, un AVC şi consecinţele de rigoare * a trăit luni intregi cu „moartea la căpătai” * pană la urmă a invins, dar i-au fost afectat ...

Incendiu la un centru de reabilitare neuropsihiatrică Sasca Mică
14/07/2024 17:08

Un incendiu a izbucnit, sambătă, la acoperişul unei anexe a Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică din judeţul Suceava, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situ ...

Incendiu la o școală din Suceava - Intervin nu mai puțin de opt autospeciale de stingere
14/07/2024 17:03

Pompierii din Suceava intervin duminică după-amiaza pentru stingerea unui incendiu care se manifestă cu degajări mari de fum la scoala din localitatea Herla. Potrivit ISU Suceava, la fata locului intervin ...

Piscinele din Iași, Litoralul de acasă
14/07/2024 16:53

În zilele toride de vară, piscinele din Iasi se transformă intr-un furnicar animat de viată si energie. Canicula ii obligă pe musti ieseni să caute răcoare si relaxare, iar in lipsa unui litoral ade ...

TransRarău, o călătorie prin inima Bucovinei
14/07/2024 13:54

* in ultimii ani, TransRarău a devenit o destinatie tot mai populară in randul turistilor din tară si din străinătate * frumusetea naturală, istoria bogată si ospitalitatea localnicilor atrag vizitatori ...

Un șarpe de un metru a fost prin în curtea unei case din Botoșani
14/07/2024 13:04

Un şarpe de peste un metru lungime a fost capturat, duminică dimineaţă, de jandarmi din curtea unei locuinţe din comuna Corni, a anunţat purtătorul de cuvant al IJJ Botoşani, Dan Izotov. Potrivit Inspe ...

Victor Ponta: 'Viktor Orban și Donald Trump vorbesc despre ceva corect. Este bun pentru noi toți'
13/07/2024 22:08

Fostul premier al Romaniei, Victor Ponta, a comentat turul de „pace” avut de liderul maghiar Viktor Orban in Ucraina, Rusia, China sau SUA. Cu referire la pacea din Ucraina, fostul lider PSD arată că Vikt ...

Alertă la un centru de recuperare neuropsihiatrică din Suceava - Incendiu la acoperișul unei clădiri
13/07/2024 21:52

Un incendiu a izbucnit sambătă la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrică din judetul Suceava. La fata locului intervin echipe de pompieri. Incendiul a izbucnit la acoperisul unei anexe a Cent ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei