Eroii cu branule. Ziua Mondială a Copilului Bolnav de Cancer

copii cancer 1
copii cancer

Dimensiune font:

| 15-02-2024 07:02

 * într-o lume în care zâmbetele sunt înlocuite adesea de lacrimi și speranța luptă să rămână vie în inimile îngrijorate ale părinților, fiecare zi este o bătălie în lupta împotriva unei maladii crude și nemiloase: cancerul. * pe măsură ce lumina februarie începe să se strecoare printre norii de iarnă, o zi specială se apropie, un moment în care lumina speranței aruncă umbra întunericului și aduce în prim plan povestea neînfricată a copiilor bolnavi de cancer * Ziua Mondială a Copilului Bolnav de Cancer, sărbătorită pe 15 februarie, nu este doar un moment de conștientizare, ci și un prilej pentru a reflecta asupra impactului devastator pe care această boală îl are asupra familiilor și comunităților

În România, numărul copiilor diagnosticați cu cancer este o realitate dureroasă, o statistică dură care zguduie temeliile chiar și celor mai puternici dintre noi. Conform datelor furnizate de organizațiile de sănătate, în fiecare an, în jur de 500 de copii sunt diagnosticați cu diferite forme de cancer. Cifrele, reci și abstracte, ascund drame umane care nu pot fi niciodată cu adevărat cuantificate.

Pentru părinții acestor copii, ziua diagnosticului este ca un răsărit înghețat. Este un moment în care viața se oprește brusc și fiecare respirație devine o luptă pentru a menține speranța vie. În fața unui diagnostic atât de brutal, fiecare părinte se trezește în mijlocul unei furtuni fără sfârșit, în care teama și incertitudinea își fac cuib în sufletele lor. Fiecare zi devine o călătorie prin văile întunecate ale disperării, iar orice zâmbet al copilului lor devine o lumină călăuzitoare în această călătorie fără sfârșit.

Cu toate acestea, chiar și în mijlocul celei mai întunecate nopți, lumina speranței strălucește neînfricată. Pentru părinții și copiii care luptă împotriva cancerului, fiecare zi este o bătălie câștigată în această luptă fără margini. Cu fiecare ședință de chimioterapie și fiecare intervenție chirurgicală, acești luptători își reafirmă hotărârea de a nu se lăsa învinși. Fiecare zi aduce cu ea un nou motiv de speranță, un nou motiv de a crede că, în cele din urmă, lumina va triumfa asupra întunericului.

Tratamentele și terapiile moderne au adus o rază de speranță în viețile copiilor bolnavi de cancer. În ciuda provocărilor imense și a dificultăților întâmpinate pe parcursul tratamentului, aceste metode medicale au reprezentat o șansă reală pentru supraviețuire și vindecare. Cu toate acestea, fiecare luptător își cunoaște bine drumul, iar uneori această călătorie este presărată cu obstacole insurmontabile, spun specialiștii oncologi. Cu toate acestea, fiecare lacrimă și fiecare zâmbet împărtășit în timpul acestei călătorii demonstrează puterea și rezistența umană în fața celor mai cumplite adversități.

Eroii cu branule

Copilăria furată de cancer este unul dintre cele mai mari blesteme. În loc să se bucure de jocurile și aventurile specifice vârstei lor, micuții se confruntă cu încercări și suferințe cu mult peste înțelegerea lor. Cu toate acestea, în ciuda tuturor obstacolelor, ei rămân puri și neînfricați, înfășurați în mâinile iubirii și îngrijirii părinților și a celor din jurul lor.

În spatele statisticilor se ascund povești de curaj și speranță, de suferință și iubire necondiționată. În timp ce ne străduim să înțelegem amploarea acestei tragedii, intrăm în contact cu o realitate dureroasă, cu fețele inocente ale copiilor care se confruntă cu bătălia vieții lor.

Nu există cuvinte care să descrie cât de greu este să vezi propriul copil suferind. Fiecare zi este o bătălie, dar suntem determinați să fim alături de ea în fiecare pas al drumului, a spus Elena, mama Silviei, o copilă blondă, pentru care copilăria înseamnă cărțile de colorat din salonul plin cu perfuzoare.

Pentru mulți părinți, ziua diagnosticului este ca o răsturnare brutală a lumii lor. De la bucuria aparentă a vieții cotidiene,ei sunt aruncați într-un univers de proceduri medicale, tratamente dureroase și incertitudine.

Dar chiar și în mijlocul acestei furtuni, există o sursă de speranță care îi ține pe acești părinți în mișcare. Este acea iubire necondiționată, acea putere infinită de a lupta pentru copiii lor, care îi ajută să depășească cele mai întunecate momente.

Există scântei de speranță care îi îndeamnă pe toți să continue lupta. Este speranța că, într-o zi, niciun copil nu va mai trebui să sufere de această boală nemiloasă, că cercetările vor aduce soluții mai eficiente și că fiecare familie va găsi sprijinul și susținerea de care are nevoie.

Ziua Mondială a Copilului Bolnav de Cancer este o ocazie de a ne aduce aminte de forța și reziliența acestor copii extraordinari, dar și de a ne angaja să luptăm alături de ei în această bătălie dificilă. Este o zi pentru a ne uni în jurul lor, pentru a le oferi sprijinul și încurajarea de care au atâta nevoie în aceste momente grele. Este o zi pentru a reafirma angajamentul nostru de a face tot ce este posibil pentru a aduce un sfârșit acestei pandemii a suferinței, spune dr Gabriela Vasiloiu, fondatorul Clinicii Kinetera și partenerul din Iași al unei campanii naționale lansate de Fundația Zurli. Mai exact,  în 7 orașe din România, unde există secții de oncopediatrie, se va desfășura concomitent  un eveniment special dedicat campaniei „Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule”. Demersul are ca scop strângerea a cât mai multe mesaje de încurajare pentru copiii internați în secțiile de oncologie pediatrică din întreaga țară. Aceste mesaje vor fi adunate și prelucrate cu grijă, pentru a forma o carte specială ce va fi oferită cadou pe 1 Iunie copiilor care se luptă cu cancerul și familiilor acestora, în semn de speranță, susținere și încredere. „Binele atrage bine. Echipa Zurli a fost inima acestei inițiative, inspirându-ne pe toți să credem că putem face diferența. Prin devotamentul și pasiunea lor, ne-au amintit că fiecare gest de bunătate contează și că, împreună, putem aduce mai multă lumină în lume. Sunt profund recunoscătoare pentru ocazia de a fi parte din acest cerc al binelui alături de oameni care împărtășesc aceeași dorință de a ajuta”, a precizat dr Gabriela Vasiloiu.

Fiecare poveste a unui copil bolnav de cancer este o mărturie a puterii umane de a înfrunta și de a învinge cele mai mari provocări. Este o amintire că, în fața întunericului, lumina speranței va străluci întotdeauna mai puternică. Este o promisiune că, în ciuda tuturor dificultăților, iubirea și compasiunea noastră vor fi mereu alături de acești luptători curajoși. Este o certitudine că, împreună, putem face diferența și putem aduce o rază de lumină în viețile celor care luptă pentru supraviețuire.

Maura ANGHEL

 

Cei ce doresc să fie alături de acești copii sunt invitați să scrie un mesaj de încurajare, pe care să îl aducă mâine la Palas Mall, în zona Atrium, unde vor fi așteptați de către voluntari.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Soluţie tehnică pentru diferenţele de notare la grile la Evaluarea Naţională
22/04/2024 14:11

Ministrul Educaţiei anunţă că a fost găsită soluţia tehnică pentru ca in cazul in care la Evaluarea Naţională există diferenţe de notare la grile, platforma de evaluare digitalizată să le semnalez ...

La Iași are loc faza națională a Olimpiadei de Informatică, secțiunea gimnaziu
22/04/2024 14:08

Peste 300 de elevi sunt prezenti, in această săptămană, la Iasi la faza natională a Olimpiadei de Informatică, sectiunea gimnaziu. Festivitatea de deschidere a Olimpiadei, sectiunea pentru gimnaziu, are ...

Poveștile dulci ale unei campanii de Paști
22/04/2024 14:04

În lumina sărbătorilor de Pasti, un val de căldură si generozitate a străbătut Iasul, ieri, in timpul seminaratonului care aproape a locat orasul, dar nu i-a impiedicat pe oamenii buni să isi as ...

Campanie de vaccinare împotriva vaccinării, la Suceava
22/04/2024 14:00

De la inceputul lunii decembrie, in Romania este epidemie de rujeolă, iar săptămana trecută s-a inregistrat un record de imbolnăviri: 949. Totul, pe fondul unei rate de vaccinare scăzută, determinată de ...

Mihai Chirica: „Proiectele Iaşului nu pot fi oprite de interesele electorale ale unor perdanţi!”
22/04/2024 10:01

Primarul Iasului, Mihai Chirica, sustine că in spatele acuzatiilor care i se aduc de către procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) privind infractiunea de ab ...

Artiştii tomberoanelor
22/04/2024 09:08

De cand s-a băgat asta cu reciclarea, e jale. La gunoi n-ai nicio şansă a arunca altceva in afară de şobolani defuncţi, oase ori cărămizi sparte. Cuiele, se ştie, la fier vechi, 70 bani kilul. Hainele ...

După două decenii de așteptări, se lucrează la Spitalul Regional de Urgență!
22/04/2024 08:59

Ministrul Sănătăţii a venit la Iasi, vineri, la inaugurarea lucrărilor la cea mai importantă investiţie din Moldova ultimilor 30 de ani. Rafila are convingerea că Spitalul Regional de Urgenţe din Iaşi ...

PSD câștigă teren. PNL cade, dar rezistă!
22/04/2024 08:52

O cercetare soiologică realizată la solicitarea PSD relevă faptul că social-democratii sunt, la nivelul judetului si al municipiului Iasi, principala fortă politică. Fată de anteriorul sondaj, prezentat ...

Iașul, raiul hoților de energie electrică și gaze naturale
22/04/2024 08:45

* cele mai multe cazuri de consum fraudulos de gaze naturale s-au inregistrat in judetul Iasi, urmat de Bacău, Neamt, Suceava si Vaslui * la Botosani nu a fost inregistrat niciun caz * la consumuri frauduloase ...

Lalelele fac spectacol în Grădina Botanică
22/04/2024 08:11

Spectacol de culoare in Copou. Zeci de mii de lalele viu colorate si in forme tot mai diverse pot fi admirate zilele acestea in Grădina Botanică din Iasi. Nu lipseste, nici anul acesta, singurul soi cu nume r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei