Eleganța se învață

1x-ofelia1
1x-ofelia2
1
2
3

Dimensiune font:

| 30-03-2023 07:43

Ca în fiecare an, dedicăm luna martie tuturor doamnelor și domnișoarelor cu rezultate deosebite în ceea ce fac. Tuturor le dorim să aibă o viață frumoasă, să își împlinească toate visele și să aducă mereu bucurie în jur.  Astăzi stăm de vorbă cu Ofelia Cozma, educator de stil.

 

I-au plăcut mereu frumosul, eleganța. O caracterizează echilibrul și este un educator de stil cunoscut. Sunt un antreprenor social, povestitor, sfătuitor și educator de stil, cum îmi place mie să spun. Scriu pe blog, sunt prezentă pe social media, spune Ofelia Cozma.

Pune mult accent pe educația estetică și financiară și își dorește să ajute cât mai mulți oameni care vor să-și găsească stilul vestimentar, care nu este despre modă, ci un indicator ale vieții noastre. Stilul este despre cum trăim. Este convinsă că interiorul creează mereu exteriorul și ori de câte ori începe o nouă călătorie alături de o persoană care își dorește sprijinul ei, primul pas este să-i atingă sufletul. „Eu nu pot lucra decât alături de persoane cu care rezonez și mereu încerc să le cunosc cât mai bine. Sunt onorată când doamnele îmi cer sprijinul, dar mă bucur enorm când văd că și tinerii sunt tot mai interesați de aspectul fizic. Eu pledez pentru eleganța adusă de simplitate, nu sunt de acord că o garderobă trebuie să fie scumpă, ci doar corect alcătuită. Ei bine, alegerea obiectelor vestimentare, a accesoriilor ori a încălțămintei nu se face la întîmplare, nu cumpărăm compulsiv. Recomand ca la fiecare achiziție să gândim în perspectivă și să ne întrebăm dacă obiectul ales, indiferent care este el, merge măcar la cinci ținute... Ideal ar fi la zece, dar hai să spunem măcar cinci. Eu aleg mereu obiecte versatile, cu care pot alcătui ușor o ținută, spune Ofelia.

În tot ceea ce face pune respectul și încrederea pe primul loc. „Nu ai cum altfel dacă vrei ca totul să iasă bine. Eu merg acasă la persoana care îmi cere sprijinul, analizăm împreună dulapul de haine, accesoriile, încălțămintea. Recomand ca obiectele cu care nu mai avem o chimie să fie înlăturate, iar celor despre care nu suntem siguri că vrem să renunțăm să le dăm un timp de respiro. Păstrăm în atenție doar lucrurile cu care rezonăm, care ne dau o stare de bine și de aici începem să lucrăm. Sunt atentă la multe detalii plecând de la designul interior al casei și până la felul de a fi al persoanei din fața mea. Casele vorbesc de la sine despre oameni, chiar dacă uneori nu ne dăm seama, a continuat educatorul de stil.

Work-shopuri de stil

Sfaturile pe care ni le-a împărtășit se regăsesc și în work-shopurile pe care le organizează atât la Iași, cât și la București și la care au început să vină persoane din ce în ce mai tinere, ceea ce arată cât de importantă este o astfel de educație. Ofelia Cozma îi ajută pe cei care îi cer sfatul să aleagă ținute corecte, care li se potrivesc, și, mai mult de atât, să fie atenți și la bugetul alocat achizițiilor. „De multe ori am recomandat chiar renunțarea la cumpărarea unor obiecte și le-am întrebat sincer pe doamne: Tu chiar crezi că ai nevoie de o nouă rochie sau de un nou accesoriu? Mai ai câteva cam la fel. M-au privit surprinse cu atât mai mult cu cât plecaseră la drum alături de mine încredințate că vor avea nevoie de mulți bani. Nu este deloc adevărat. Poți fi bine îmbrăcată și cu bani mai puțini, a continuat Ofelia Cozma.

O garderobă se alcătuiește în funcție de felul de a fi al fiecăruia, hainele trebuie să completeze o simfonie personală de aceea este nevoie de atenție la cumpărarea lor. Spre exemplu, articolele imprimate sunt în sine o galerie de culori, nu mai necesită prea multe accesorii. „Eu prefer culorile simple, liniile și unghiurile, mi se potrivesc mult mai bine. În plus, ținutele sunt mai ușor de completat și chiar de schimbat pe parcursul unei zile. Este suficient poate doar să schimbi o broșă, o eșarfă sau un unghi de aranjare și ai deja o altă ținută. Este important să ținem cont și de rolurile pe care le avem peste zi. Fiecare are perioade mai aglomerate și poate într-o zi este nevoie de mai multe ținute. Evident că nu le poți lua cu tine când pleci dimineața de acasă, dar le poți aranja pe parcurs cu câteva mici trucuri pe care eu le împărtășesc, a continuat educatorul de stil.

Ofelia Cozma recomandă mereu autenticitatea și este convinsă că fiecare vârstă are bucuriile ei, important este să le primim frumos în viețile noastre. În dialogurile cu tinerii, de care este mereu foarte încântată, vorbește despre cunoașerea de sine, în lipsa căreia putem trăi vieți în derivă, ceea ce nu este deloc congruent cu fericirea: „Le spun mereu că trebuie să le fie dor de ei la orice vârstă, să fie atenți cui își încredințează visele și bucățelele de suflet”.

Ofelia Cozma iubește oamenii, binele și frumosul, oferă sprijin inclusiv necuvântătoarelor și este convinsă că educație fără rigoare, termeni pe care îi respectă, la fel și perseverența de care dă dovadă în toate proiectele în care se implică, nu există.

Maura ANGHEL

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1691 mp, identificat cadastral cu nr. 61340, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 337.00 lei/an; teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1948 mp, identificat cadastral T59 p 938/8, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 294.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61397, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61394, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan/extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1500 mp, identificat cadastral cu nr. 61486, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 385.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1347 mp, identificat cadastral cu nr. 61509, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 1535.00 lei/an. Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 50/30.06.2021, H.C.L nr. 74/29.09.2021 H.C.L. H.C.L nr. 73/28.09.2021 H.C.L. 63/30.09.2020, H.C.L. 84/22.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 13.06.2023, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 14.06.2023, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
TRANS SESE SRL, angajeaza Dispecer Transport International, se poate lucra de la distanta, dar trebuie experienta in domeniu si limba Spaniola la nivel mediu. DESCRIERE Candidatul ideal, Persoana analitica, cu buna capacitate de organizare si planificare; Persoana responsabila, organizata, atenta la detalii; Bune abilitati de comunicare, cu spirit de echipa; Cunostinte MsOffice (Word, Excel, Outlook); Buna intelegere a proceselor de rutare; Cunostinte de limba spaniola obligatoriu. Experienta de lucru in domeniu, ideal in companii cu activitate in transportul international de marfa reprezinta avantaj; Descrierea jobului Organizeaza, coordoneaza si planifica activitatea de transport zilnic; Transmite detaliile legate de transport soferilor si mentine legatura directa cu acestia; Monitorizeaza pozitia camioanelor si programul de activitate zilnica al soferilor pe care ii coordoneaza; Inregistreaza informatiile specifice curselor si conducatorilor auto in softurile interne; Urmareste si centralizeaza datele referitoare la situatia masinilor, status, pozitie, eventuale intarzieri la incarcare sau livrare; Mentine contactul permanent cu soferii pentru a remedia eventualele probleme ivite pe traseu (probleme tehnice, eventuale intarzieri, etc); BENEFICII: Pachet salarial motivant; Bonificari raportate la performanta si implicare; Mediu de lucru tanar si dinamic; Instrumente de lucru de ultima generatie; Formare profesionala continua; Posibilitatea dezvoltarii unei cariere in domeniul transporturilor. Pentru toate detaliile ne puteti contacta la: 0735316526
Maraton pentru viață, la Iași
08/06/2023 23:39

Un adevărat maraton pentru salvarea de vieti omenesti a avut loc la Iasi, după ce o familie a acceptat donarea de organe şi ţesuturi. Mai multe perspane au primit o şansă la o viaţă mai bună in urma un ...

Mii de cadre didactice, în stradă. Examenele se amână!
08/06/2023 23:21

* profesorii au continuat greva, joi, şi au protestat incă o dată in faţa Prefecturii Iasi * si in a unsprezecea zi de protest, cadrele didactice au cerut măriri salariale in raport cu inflaţia * dascăli ...

VIDEO Aglomeraţie la Aeroportul Iaşi
08/06/2023 15:45

De la inceputul anului, lună de lună, tranzitul de la Aeroportul International Iasi a fost in crestere, pozitionand aerogara pe in topul celor mai tranzitate din tară. La fel stau lucrurile şi luna aceasta, ...

 „Seară Culturală Poloneză”, la Palatul Culturii din Iași
08/06/2023 14:20

Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu" din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi, in parteneriat cu Uniunea Polonezilor din Romania „Dom Polski” - ...

Lansare de carte - „Cât mai departe de tot ce cunosc
08/06/2023 14:13

Iubitorii de poezie contemporană sunt invitati la lansarea cărtii „Cat mai departe de tot ce cunosc",  volumul de debut al poetei Cristina Alexandrescu. Evenimentul va avea loc la Cărturesti ...

 Braconier prins la pescuit
08/06/2023 13:34

Începand de astăzi, pescarii au liber la pescuit, o dată cu incheierea perioadei de prohibitie. Chiar dacă unditele ar fi trebuit să fie puse in cui, unii si-au incercat norocul si au iesit ...

 Probleme cu apa în județul Neamț
08/06/2023 13:05

De cateva zile, in judetul Neamt sunt probleme cu furnizarea apei potale, cauzele fiind legate fie de avarii, fie de cantitătile insuficiente. La Roman, locuitorii vor primi apă cu portia pană pe 14 iunie. & ...

 Psycho Bunny, Barrow, Haikure, Evisu și Madhouse branduri premium recunoscute la nivel mondial, aduse în ansamblurile mixte Palas Iași și Iulius Town Timișoara de magazinul Fashiondrop
08/06/2023 12:44

Fashiondrop, multibrandul care a adus pentru prima dată in Romania Psycho Bunny, Barrow, Haikure, Madhouse si Evisu, a deschis o locatie in ansamblul mixed-use Palas Iasi, după inaugurarea magazinului din pro ...

 Zece ani ani de pușcărie pentru o crimă
08/06/2023 12:42

O crimă petrecută anul trecut s-a soldat cu o pedeapsă cu puscăria, agresorul urmand să stea 10 ani după gratii. Agresiunea a avut loc in comuna Bara, judetul Neamt, pe 1 decembrie 2022. Victima ...

Campanie de prevenire a scădatului în locuri neamenajate
08/06/2023 10:33

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ a lansat campania „Ai grijă in ce ape te scalzi", pentru a preveni scăldatul in locuri neamenajate in acest scop. Inspectorul şef al ISU N ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei