Două importante competiții internaționale, la Baza sportivă Brizo

1volei2
1volei

Dimensiune font:

| 20-06-2024 21:00

* la întrecerile de la Baza Sportivă Brizo, din Aroneanu, vor fi prezente reprezentativele Bulgariei, Kosovo, Republicii Moldova, Serbiei, Turciei și României, care, în calitate de țară organizatoare, va participa cu trei echipe * „Ambiția noastră este mărirea capacității arenei principale din cadrul Bazei sportive Brizo la o mie de locuri chiar din acest an, astfel încât anul viitor să putem să ne depunem candidatura pentru organziarea unei etape din Campionatul European Future la volei pe nisip”, susține Florin Dobrea, președintele Asociației Club Sportiv RUDALI Iași

În perioada 1 – 4 august, Baza Sportivă Brizo, din Aroneanu, va găzdui, în premieră, Campionatul Balcanic de Volei pe Nisip pentru jucători sub 20 de ani (Under 20), competiție organizată de Asociația Club Sportiv RUDALI Iaşi în parteneriat cu Federația Balcanică de Volei - Balkan Voleyball Association (BVA). La întrecerile de la Iași vor fi prezente reprezentativele Bulgariei, Kosovo, Republicii Moldova, Serbiei, Turciei și României, care în calitate de țară organizatoare va participa cu trei echipe.

De remarcat că din lotul echipei naționale a țări noastre face parte și Ioana Murgoci (18 ani), jucătoare legitimată la ACS RUDALI, vicecampioană naţională de juniori în 2023. Și tot în luna august, dar în perioada 22 – 25 august, Baxa sportivă Brizo va găzdui Campionatul Național de Volei pe Nisip Brizo 2024, competiție care va reuni la start 12 echipe la feminin și 12 la masculin, fiind pentru a treia oară consecutiv când Federația Română de Volei (FRV) a desemnat ACS RUDALI Iași drept organizatoare a Campionatului Național de Volei pe Nisip BRIZO, nominalizarea venind ca o recunoaștere a calității actului sportiv, dar mai ales a organizării impecabile de care a dat dovadă asociația în organizarea și desfășurarea edițiilor anterioare. „Voleiul pe nisip este un sport care a luat o foarte mare amploare în ultimii ani în România, iar Iașul este bine reprezentat în această ramură, prin ACS RUDALI, organizatoarea alături de Federația Balcanică de Volei (BVA) a acestei importante competiții (Campionatul Balcanic de Volei pe Nisip Under 20 –n.r.). În ceea ce privește Baza sportivă Brizo, unde se vor disputa meciurile, este una dintre cele mai frumoase baze din țară, lucru de altfel recunoscut și prin locul III obținut anul trecut în cadrul competiției Destinația anului în România, la secțiunea parcuri tematice”, a declarat Florin Dobrea, președintele Asociației Club Sportiv RUDALI Iași, în cadrul unei conferinței de presă desfășurate joi la Primărie.

„Ambiția noastră este mărirea capacității arenei principale din cadrul Bazei sportive Brizo la o mie de locuri chiar din acest an, astfel încât anul viitor să putem să ne depunem candidatura pentru organziarea unei etape din Campionatul European Future la volei pe nisip” – susține Florin Dobrea, președintele Asociației Club Sportiv RUDALI Iași

Potrivit acestuia, cele trei terenuri de la Baza sportivă Brizo sunt, la acest moment, cele mai performante din țară, fapt recunoscut și de Federația Balcanică de Volei, care și-a dat acceptul pentru desfășurarea, în premieră, în acest an, la Iași a Campionatului Balcani de Volei pe Nisip. „Ambiția noastră este însă mărirea capacității arenei principale din cadrul Bazei sportive Brizo la o mie de locuri chiar din acest an, astfel încât anul viitor să putem să ne depunem candidatura pentru organziarea unei etape din Campionatul European Future la volei pe nisip”, a afirmat Florin Dobrea.

„Este o onoare pentru mine să mă aflu aici, acum, la Iași, oraș care urmează să găzduiască în luna august două dintre cele mai importante competiții ale voleiului pe nisip. În calitate de fost voleibalist de performanță și de practicant al voleiului pe nisip în urmă cu 20 de ani, mă încearcă momente dintre cele mai plăcute atunci când văd cât de mult s-a dezvoltat această disciplină în ultimii ani,. Iar aici, la Iași, voleiul pe nisip este foarte bine dezvoltat. De aceea, sunt convins că cele două întreceri programate în luna august la Baza sportivă Brizo vor face o propagandă excelentă acestui sport”, a declarat, la rândul său, Paul Bogdan, director tehnic în cadrul Federației Române de Volei.

Organizarea celor două campionate de volei pe nisip la Baza sportivă Brizo reprezintă „al doilea cel mai important eveniment sportiv găzduit în acest an de municipiul Iași, după cele două turnee de tenis, masculin și feminin, de la Baza sportivă Ciric”.

„Suntem pregătiți pentru o nouă provocare, în luna august. Sperăm să facem față cu brio acestor două competiții, astfel încât să putem pune Iașul pe harta marilor competiții sportive ale voieiului pe nisip”, a declarat Cătălin Știrbu, membru în Colegiul Central al Antrenorilor (CCA) din cadrul Federației Române de Volei, care a subliniat că organizarea celor două campionate de volei pe nisip la Baza sportivă Brizo reprezintă „al doilea cel mai important eveniment sportiv găzduit în acest an de municipiul Iași, după cele două turnee de tenis, masculin și feminin, de la Baza sportivă Ciric”.

Organizarea celor două importante campionate reprezintă un motiv de mândrie și pentru autoritățile locale, care promit să acorde tot sprijinul pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a întrecerilor. „Primăria Municipiului Iași a susținut și va continua să susțină organizarea unor asemenea competiții sportive în orașul nostru. Am fost recent în vizită la Baza sportivă Brizo și am rămas profund impresionat de ceea ce am văzut acolo. Sunt convins că atât Campionatul Balcanic pentru jucători sub 20 de ani cât și Campionatul Național de Volei pe Nisip, care vor fi găzduite în luna august de Baza sportivă Brizo, vor avea în tribună numeroși spectatori, pentru că acest sport este unul cu adevărat spectaculos”, a spus Ciprian Bostan, administratorul public al municipiului Iași. La rândul său, Ioana Murgoci, componentă a naționalei under 20 a țării noastre, a declarat că își dorește ca trofeul decenat celei mai bune echipe de volei pe nisip din Balcani să rămână şi în acest an în România, aluzie la faptul că ”tricolorele”  sunt câștigătoarele ultimelor două ediții ale acestei întreceri. „Suntem pe drumul cel bun. Mă bucur că voi avea ocazia să joc în fața spectatorilor din orașul meu și sper să păstrăm trofeul balcanic în România”, a spus Ioana Murgoci, componenta formației ACS RUDALI Iași. Edi MACRI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:07

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -Spatiu in suprafata de 35,16 mp, situat in orasul Negresti, Str. Unirii, bl. E2, sc. D, parter, judetul Vaslui, ce apartine domeniului privat al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Carte Funciara nr. 70102-C1-U27, nr. cadastral 1/4;0;3, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 63/19.07.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru desfasurarea de activitati de coafura si alte activitati de infrumusetare. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: Se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic din cadrul Orasului Negresti, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Serviciul Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.08.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 14.08.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Orasul Negresti, Compartimentul Registratura, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 19.08.2024, ora 10.00, Orasul Negresti, orasul Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.07.2024.
De la joacă la zen. Yoga, un pilon al dezvoltării copilului
25/07/2024 16:01

* yoga, o practică străveche ce isi are originea in India, nu este doar pentru adulti * in ultimii ani, yoga pentru copii a castigat popularitate ca metodă de relaxare si imbunătătire a sănătătii mintal ...

De la trenulețele din lemn, la roboți
25/07/2024 13:51

Romania comunistă a traversat o perioadă de izolare economică si politică, al cărei impact direct s-a reflectat in productia si disponibilitatea jucăriilor. Importurile erau strict controlate, iar industr ...

Bătrâni cazați în condiții mizerabile, la un centru din Neamț
25/07/2024 12:23

Mai multe nereguli grave au fost constatate de inspectorii pentru protecţia consumatorilor in urma unui control efectuat la Centrul de Abilitare şi Reabilitare ‘Casa Colibri’ din localitatea Răzb ...

1.000 locuri de muncă disponibile în judeţul Iaşi
25/07/2024 11:11

* sporul e dat de construcţii, unde necesarul de personal a ajuns la 476 * creşteri uşoare in HoReCa, transporturi şi sănătate * vestea proastă e că scade in continuare numărul locurilor de muncă disp ...

Studenții de la Agronomie se bat pe locurile de muncă din fermele Universității
25/07/2024 09:30

Peste vară, studentii Universitătii pentru Stiintele Vietii din Iasi au ocazia să lucreze in cadrul fermelor sau centrelor de cercetare si primesc bani pentru asta. Salariul minim pe economie este atrăgăto ...

Curtea de Apel Iaşi n-a fost de acord să trimită un vasluian după gratii pentru câteva palme
25/07/2024 09:27

* Judecătoria Huşi il condamnase la doi ani şi şase luni, cu executare, pentru violenţe in familie * a fost vorba de o chelfăneală administrată la beţie * victima, adică soţia inculpatului, a vrut s ...

Peste 5.000 de elevi au fost admiși în învăţământul liceal ieșean
25/07/2024 09:25

* in etapele anterioare repartizării computerizate au fost admisi in invătămantul liceal alti 737 absolventi de clasa a VIII-a * pentru următoarele etape de admitere in liceu au rămas 165 de locuri libere ...

Roșiile din piețele ieșene, prea scumpe și de o calitate îndoielnică
25/07/2024 09:13

O simplă plimbare prin pietele din Iasi oferă o priveliste contrastantă: rosii strălucitoare si colorate pe de o parte, dar preturi care ii fac pe multi clienti să se intrebe dacă merită să scoată bani ...

Soprana Diana Bucur, de la Opera Națională Română din Iași, va cânta într-unul din teatrele istorice ale Italiei
25/07/2024 09:08

Într-un an marcat de celebrarea centenarului marelui compozitor italian Giacomo Puccini, Romania are ocazia să fie martoră la un eveniment artistic de exceptie. Soprana ieseană Diana Bucur, de la Opera ...

Încă opt ani de puşcărie pentru un violator care abia fusese pus în libertate
25/07/2024 09:00

* acesta şi-a petrecut aproape intreg deceniul trecut după gratii * n-a rezistat decat cateva luni in civilie * a fost la un pas s-o comită din nou, dar ameninţarea cu o piatră l-a făcut să dea inapoi * ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei