Bărbat mort după ce a așteptat ore în șir, la UPU

1mort1
1mort2

Dimensiune font:

| 29-05-2024 19:40

Familia unui bărbat de 56 de ani din județul Iași acuză Spitalul „Sf Spiridon” din Iași de neglijență, după ce acesta s-a stins din viață așteptând în unitatea de primiri urgențe timp de 7 ore, pe un scaun. Bărbatul fusese dus inițial la Spitalul de Neurochirurgie, iar de acolo transferat, după 9 ore, la UPU „Sf. Spiridon”. Medicii spun însă ca protocoalele au fost respectate în ambele spitale.

Vasile Munteanu, de loc din Dragușeni, județul Iași, a ajuns la spital luni în jurul orei 12.00. Avusese dureri lombare peste weekend din cauza unei probleme mai vechi de sănătate.  „Noi am zis că sâmbătă și duminică nu putem merge la spital din cauză că sunt liberi și am sunat salvarea luni dimineață, la 7 l-am urcat în salvare pe picioare, l-au pus pe targă și au plecat. Apoi l-au ținut de la 12 până ieri dimineață la ora 8, la upu, pe scaun deloc nu mi se pare normal, să ții un om bolnav, eu știu că dacă vine cu salvarea e o urgență și l-au ținut 14 ore acolo”, acuză soția bărbatului, Elena Munteanu.

După ce a așteptat ambulanța câteva ore, bărbatul a fost preluat și dus mai întâi la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Medicii au stabilit aici ca nu are nevoie de ajutorul lor și au cerut transferul. „În condițiile în care nu avea nici o indicație de tratament neurochirurgical a fost dirijat către Spitalul Sf Spiridon unde sa poată fi tratat și investigat pentru celelalte patologii pe care le avea. I s-au făcut aici analize și examen RMN lombar. A primit tratament și consultații”, explică dr. Marius Dabija, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iași.

A ajuns la UPU „Sf. Spiridon” după 9 ore

Familia spune ca starea lui s-a degradat după ce bărbatul a fost dus la Spitalul “Sf. Spiridon”, unde ar fi rămas în urgențe până spre dimineață.  „Eu am vorbit personal cu el. L-am sunat luni seara, undeva la ora 9 jumate se vedea ca e undeva pe scaun, știind ca ai probleme cu spatele și piciorul nu poți sa îl pui pe scaun. Și atât mi-a zis nu mai pot, nu mai pot, cu o voce răgușită. O asistentă i-a zis să închidă telefonul. Pe un ton răstit ca așa fac ele în spital. Aia putea fi ultima mea conversație cu tata și chiar așa a fost, nu am mai apucat să îl mai văd. Și i-am spus soției ca nu îl văd bine pe tata. Tata nici măcar nu era internat, era jos la UPU, internarea a primit-o la 3 dimineața”, spune Iulian Munteanu, fiul bărbatului.

Spitalul se apără

Unitatea medicală a transmis printr-un comunicat de presă ca bărbatul a fost neglijat, protocoalele ar fi fost urmate. „Bolnav în vârstă de 56 de ani, în evidența Institutului de Gastroenterologie Iași, cu cioroză toxică decompensată, insuficiență hepatică cronică, ascită gradul II, hipertensiune portală, s-a prezentat pe data de 27.05.2024, orele 12:05 la UPU al Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași cu lombosciatică

stânga. (…)Pacientul se direcționează către UPU al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași, dat fiind patologia hepatică de care suferă. Pacientul ajunge în UPU - Sf. Spiridon în data de 27.05.2024, orele 20:58, fiind preluat la orele 21: 10 prezentând semne vitale normale. Începând cu această oră S-au început investigațiile imagistice și consulturile de specialitate (medicină internă, ORL, gastroenterologie). La orele 3:56 se decide internarea în cadrului Institutului de Gastroenterologie Iași cu diagnosticul de ciroză toxică decompensată. La internarea în I.G.H. se constată că pacientul era conștient, necooperant, dezorientat dar stabil hemodinamic efectuându-se tratamentul corespunzător diagnosticului de care suferă. La orele 7:55 starea pacientului se deteriorează brusc devenind hipotensiv, comatos cu insuficiență respiratorie, hepato-renală și metabolică. Se solicită consult de terapie intensivă, acordându-i-se suportul terapeutic maximal posibil. Având în vedere stadiul avansat al afecțiunii hepatice cu disfuncții multiple de organ, în ciuda tratamentului maximal, prezintă stop cardio-respirator nonresponsiv la manevrele de resuscitare și se declară decesul la orele 13:30”, explică conducerea Spitalului „Sf. Spiridon”.

Familia bărbatului însă crede ca acesta a fost lăsat prea mult să aștepte și vrea să afle dacă medicii se fac vinovați de neglijență așa ca vor depune plângeri la spital, poliție, parchet și Colegiul Medicilor. Între timp se așteaptă și rezultatele necropsiei. Maria STANCU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:48

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Muzeul de Etnografie Piatra-Neamţ găzduieşte a şasea ediţie a 'Grădinii cu ii', eveniment care pune în valoare cămaşa tradiţională cu altiţă
22/06/2024 13:08

Muzeul de Etnografie Piatra-Neamţ găzduieşte, duminică, a şasea ediţie a "Grădinii cu ii", eveniment care pune in valoare cămaşa tradiţională cu altiţă. La eveniment vor fi invitate cele 40 de mem ...

Drumul care leagă județele Iași și Neamț va fi modernizat
21/06/2024 11:33

* pe langă DJ 201C, alte patru drumuri judetene vor fi modernizate cu fonduri guvernamentale: DJ 244 D: limita judetului Vaslui – Dolhesti – Ciortesti - Coropceni (intersectia DN 24), DJ 282 B: int ...

Copil dispărut în Siret, la Liteni
21/06/2024 10:43

Un băiat in varstă de 10 ani, a dispărut, ieri, in apele raului Siret, pe raza oraşului Liteni din judeţul Suceava. Căutările pompierilor au fost reluate in această dimineată, după ce echipe de salva ...

Focar de tuberculoză la o grădiniţă privată din Iași
21/06/2024 09:06

Un focar de tuberculoză a fost identificat de medicii de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi la o unitate privată de invăţămant preuniversitar dintr-o localitate de langă municipiul reşedinţă ...

Socola - viața de dincolo de gard
21/06/2024 08:53

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi este un spital monospecialitate – de interes naţional – şi asigură asistenţă medicală de inaltă specialitate bolnavilor din teritoriul aron ...

Fermierii ieşeni au primit sfaturi de la specialişti cum să cultive pepenii
21/06/2024 08:42

Specialistii din cadrul Directiei pentru Agricultură Judeteană (DAJ) au continuat in aceste zile seria intalnirilor in teritoriu cu fermierii, in cadrul campaniei de informare in legătură cu cele mai noi re ...

O nouă ediție a „Marșului Vieții”, la Iași
21/06/2024 08:26

Primăria Municipiului Iasi (PMI), in colaborare Comunitatea Evreilor din Iasi si Rabinul Josef Wasserman din Israel, presedintele Fundatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Iudaismului in Romania, anuntă orga ...

Harta „zonelor reci” din Iași
21/06/2024 08:15

Iesenii nevoiti să străbată orasul la orele amiezii, atunci cand mercurul din termometre atinge cele mai ridicate valori, au la dispozitie cateva locuri in care se pot răcori si feri de arsită, care insă ...

Aeroportul Iaşi a sărbătorit 1 milion de pasageri înregistraţi în acest an, performanţă realizată în doar şase luni
20/06/2024 22:35

Aeroportul Iaşi a sărbătorit, joi, pentru a şasea oară in istoria sa, "pasagerul cu numărul 1 Milion", aceasta fiind o bucureşteancă sosită cu o aeronavă a companiei TAROM, pe ruta Bucureşti (Otopeni ...

Două importante competiții internaționale, la Baza sportivă Brizo
20/06/2024 21:00

* la intrecerile de la Baza Sportivă Brizo, din Aroneanu, vor fi prezente reprezentativele Bulgariei, Kosovo, Republicii Moldova, Serbiei, Turciei si Romaniei, care, in calitate de tară organizatoare, va part ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei