Recomandări pentru a cumpăra piese auto online în siguranță

recomandari-pentru-a-cumpara-piese-auto-online-in-siguranta(1)

Dimensiune font:

| 21-06-2024 10:59

Recomandări pentru a cumpăra piese auto online în siguranță

 

Platformele online care publică diverse anunțuri cu piese auto de vânzare și site-urile de comerț electronic ale firmelor care comercializează o gamă largă de piese auto au devenit foarte populare. Prin intermediul lor poți cumpăra piese, componente și alte accesorii pentru mașina ta. În acest context, iată care sunt recomandările noastre pentru a face achiziții în siguranță și a evita neplăcerile.

 

Caută o platformă sau un site online de piese auto cunoscut. Platforma sau magazinul online cu piese auto ar trebui să fie unul cât mai cunoscut în acest domeniu de activitate. Cumva situația este similară cu restul achizițiilor personale pe care le faci. De exemplu, cum un televizor îl comanzi de pe un site de încredere, așa și o piesă auto de care ai nevoie trebuie să o comanzi tot dintr-o sursă online sigură. 

În principiu, platformele și magazinele de încredere sunt ușor de găsit printr-o simplă căutare cu numele piesei dorite. Așadar, vei avea destule opțiuni la piese auto din Bucuresti sau orice alt oraș din țară. 

De asemenea, în cazul în care nu te convinge, respectiv ai găsit un magazin online de care nu ai auzit, mai există varianta să cauți recenzii despre el. Dacă sunt puține sau negative, cel mai bine caută o altă sursă online de unde să-ți comanzi piesele auto.  Nu în ultimul rând, decizia să întrebi rude, prieteni, colegi de birou etc. este una foarte bună. Din vorbă în vorbă, vei descoperi informații utile. 

Uită-te după diversitatea pieselor și filtrele de căutare. O platformă sau un site online bine pus la punct are, pe lângă o ofertă extinsă de piese auto, un sistem de căutare avansat și intuitiv. Uite câteva exemple de filtre care îți vor ușura căutările: 

Căutare după VIN sau model de mașină; Căutare după categoria de piese; Căutare după un anumit brand auto; Căutare după tipul piesei: nouă, second-hand, OE, OEM, AM sau provenită din dezmembrări. 

Aceste filtre sunt importante, deoarece vei putea găsi rapid oferta de piese disponibilă. Iar un magazin cu o mare diversitate de piese și componente auto trebuie să aibă un sistem de căutare ce poate fi personalizat după propriile tale nevoi. 

Importanța serviciilor de plată, livrare și retur Să zicem că ai găsit piesa auto potrivită și vrei să o comanzi. În această etapă, intervine importanța serviciilor de plată, livrare și retur.  Ar fi ideal să poți alege dintre mai multe metode de plată, respectiv să nu fi constrâns doar de plata ramburs. 

Legat de livrare, sunt magazine auto online ce oferă varianta ridicării produsului de la sediu sau dintr-un magazin fizic propriu ori partener. Te poate avantaja, deoarece câștigi timp în detrimentul așteptării procesării coletului de către firma de curierat, respectiv corelarea cu  ziua și intervalul orar estimat pentru livrare. 

Returul produselor comandate online este un drept legal pe care îl ai. Totuși, chiar dacă deții acest drept, și comerciantul are drepturi. Citește condițiile de retur și asigură-te că le respecți. 

Serviciile complementare sunt ca un fel de bonus și contează foarte mult în ceea ce privește experiența finală de cumpărare. Orice platformă sau magazin online care oferă servicii complementare, pe lângă îndeplinirea tuturor aspectelor menționate deja mai sus, merită atenția ta. 

Având în vedere complexitatea unor piese și componente care trebuie să se potrivească exact pe modelul tău de mașină, un excelent serviciu complementar este consilierea de dinaintea achiziționării produsului. Sunt site-uri care oferă asta gratuit, respectiv nu procesează comanda primită până când nu te contactează telefonic. Este frustrant să primești o piesă care nu se potrivește pe mașina ta. 

Achiziția de piese auto se poate face în deplină siguranță de pe laptopul sau telefonul tău mobil. Ai aflat mai sus recomandările noastre, prin urmare acum sperăm să-ți comanzi rapid piesa auto căutată. 

Sursă foto: Shutterstock

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:07

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -Spatiu in suprafata de 35,16 mp, situat in orasul Negresti, Str. Unirii, bl. E2, sc. D, parter, judetul Vaslui, ce apartine domeniului privat al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Carte Funciara nr. 70102-C1-U27, nr. cadastral 1/4;0;3, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 63/19.07.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru desfasurarea de activitati de coafura si alte activitati de infrumusetare. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: Se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic din cadrul Orasului Negresti, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Serviciul Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.08.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 14.08.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Orasul Negresti, Compartimentul Registratura, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 19.08.2024, ora 10.00, Orasul Negresti, orasul Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.07.2024.
Ipocrizia ca mijloc de adaptare socială
25/07/2024 09:10

Adesea percepută ca o trăsătură negativă, ipocrizia este adesea asociată cu falsitatea si lipsa de sinceritate. Cu toate acestea, există momente si contexte in care ipocrizia poate juca un rol pozitiv si ...

3 sfaturi pentru alegerea jucăriilor potrivite pentru copii
24/07/2024 16:26

 3 sfaturi pentru alegerea jucăriilor potrivite pentru copii  Într-o piată saturată de optiuni variate si colorate, poate fi dificil să determini care jucării sunt cu adevărat benefice pe ...

  Timiditatea, curajul de a zbura
23/07/2024 10:36

Timiditatea la copii este adesea percepută ca o trăsătură negativă, insă poate aduce numeroase beneficii. În loc să fie considerată un obstacol, timiditatea poate fi o oportunitate de dezvoltare p ...

Regele Malaeziei, care străbate țara pentru a ajuta nevoiașii, a fost încoronat. Cine este Ibrahim Iskandar
21/07/2024 18:16

Malaezia şi-a incoronat sambătă regele, sultanul miliardar Ibrahim Iskandar, care s-a remarcat anterior prin deplasările sale cu o motocicletă Harley-Davidson in acţiuni caritabile, incoronare ce a avut l ...

O specie rară de păsări a ajuns și la Iași. Este vorba despre gâsca de India
21/07/2024 17:59

Anul acesta, locuitorii din Iasi si din Prahova au avut norocul de a surprinde un animal rar. De obicei, acest exemplar nu ajunge la noi in tară prea des, iar specialistii spun că, de cele mai multe ori, scap ...

Sabotorii interiori. O călătorie în lumea obstacolelor mentale
19/07/2024 00:00

În lumea contemporană, plină de provocări si incertitudini, unul dintre cei mai mari inamici ai succesului si fericirii noastre nu este in afara noastră, ci chiar in interiorul nostru. Acesti inamici ...

Cele mai controversate diete
18/07/2024 14:49

În lumea modernă, preocuparea pentru sănătate si imagine corporală a dus la aparitia unui număr mare de diete, unele mai populare si altele mai controversate. De-a lungul timpului, anumite regimuri a ...

Suplimentele alimentare, un suport esențial pentru sănătate în zilele toride de vară
18/07/2024 00:00

Vara este anotimpul in care natura ne oferă cele mai multe motive să petrecem timp afară, să ne bucurăm de soare si de activitătile in aer liber. Însă, odată cu bucuriile verii, vin si provocăril ...

  Dieta keto. O abordare revoluționară pentru pierderea în greutate și sănătatea generală
17/07/2024 17:23

 Dieta ketogenică, cunoscută si sub numele de dieta keto, a castigat o popularitate imensă in ultimii ani datorită eficientei sale in pierderea in greutate si beneficiile sale pentru sănătate. Aceast ...

Stima de sine. O călătorie către autocunoaștere și împlinire personală
17/07/2024 17:18

Stima de sine este un concept complex si esential pentru bunăstarea noastră emotională si psihologică. Reprezintă modul in care ne percepem valoarea si abilitătile, influentand in mod direct felul in care ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei