Cel mai puternic tonic și depurativ natural pentru ficatul gras

25

Dimensiune font:

| 28-03-2023 10:29

Printre cele mai puternice remedii naturiste pentru ficat gras se află banala păpădie (Taraxacum officinale), numită și buhă, cicoare, crestățea, lăptucă, floarea-mălaiului, se găsește în peste 100 de specii. Are frunzele lungi, crestate și florile galbene, grupate în capitule. Perioada în care se poate găsi păpădia este mare, de primăvara timpuriu până toamna târziu.

Această plantă este o sursă importantă de potasiu, sodiu, calciu, fosfor și fier. Frunzele conțin o cantitate mai mare de vitamina A decât morcovii, de asemenea vitaminele B, C, D și K. Frunzele de păpădie conțin cupru, siliciu și mangan. Rădăcinile conțin în plus inulină și zaharuri complexe. Este bogată în calciu și magneziu. Păpădia conține colina (compus important în afecțiunile hepatice), precum și flavonoide și carotenoide.

Aparent, banala păpădie este una din cele mai puternice plante antitoxice și depurative de la noi. Pentru uz terapeutic, sunt folosite atât frunzele, cât și rădăcinile de păpădie. Frunzele de primăvară sunt mai bune în salată decât cele din vară. Sucul de păpădie a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru tulburările de vedere. În tratarea a numeroase afecțiuni, sunt indicate tinctura de păpădie și decoctul de păpădie.

Primele cercetări științifice din Europa asupra efectelor păpădiei datează din prima jumătate a secolului al XX-lea. Câteva teste clinice preliminare indică faptul că unele preparate din păpădie pot trata tulburările intestinale. Specialiștii consideră că aceasta este o plantă valoroasă, care poate fi folosită atât ca aliment, cât și ca medicament.

Remedii naturiste pentru ficat gras

Frunzele, tulpinile și rădăcinile sale ajută la mobilizarea și eliminarea toxinelor din trup și cresc tonusul întregului organism.

Este foarte bogată în potasiu, un diuretic natural și sigur în cazurile de retenție de apă. Sucul făcut din frunzele păpădiei, crude sau uscate, este foarte util în cazurile de constipație, la fel și rădăcina acestei plante, când este corect procesată.

Specialiștii o folosesc cu succes în tratarea diverselor boli ale ficatului și o recomandă chiar și în cazurile extreme de ciroză. Ajută la creșterea secreției de bilă. Sucul de păpădie este un tonic puternic pentru ficatul gras din cauza abuzului de alcool sau a dietei severe.

Un efect deosebit îl are atât planta uscată, cât și cea proaspătă, în tratamentul diabetului zaharat, boală în care are uneori efecte miraculoase.

Păpădia face parte dintre plantele cele mai bogate în provitamina A. Este foarte eficientă în lupta împotriva radicalilor liberi, care duc la îmbătrânirea pielii. De asemenea, prin proprietățile sale de detoxifiere, tonifică și dă un aspect sănătos și mai luminos pielii.

Aceasta plantă este utilizată și în cazurile de anemie și hepatită și poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Păpădia poate, de asemenea, alina durerile reumatismale și artrita.

Alte afecțiuni în care este folosită cu succes sunt acneea, alergia, indigestia, gastrita hipoacidă, dispepsia, guta, intoxicații diverse, toxiinfecții alimentare, tromboflebită, ateroscleroză, hemoroizi, îmbunătățirea circulației sângelui, obezitate, transpirație, tulburări de metabolism, inflamații ale ganglionilor. Rădăcinile plantei sunt utilizate în principal ca stimulent al poftei de mâncare. Florile de păpădie au proprietăți antioxidante și pot ajuta la întărirea sistemului imunitar, potrivit www.sfatulmedicului.ro

Precauții în caz de ulcer și gastrită

În China, o varietate de păpădie este folosită de mult timp pentru tratarea hepatitei, cancerului și diverselor afecțiuni ale glandei mamare (inflamații, probleme legate de secreția laptelui, cancer de sân), precum și pentru îmbunătățirea rezistenței imunitare la infecțiile căilor respiratorii. Folosirea păpădiei este deja recunoscută în numeroase farmacopei consacrate.

Rădăcinile plantei sunt deseori prăjite și se folosesc în prepararea unei băuturi similare cafelei sau ceaiului. Este, de asemenea, adăugată cafelei obișnuite, pentru a-i îmbunătăți acesteia parfumul. Partea verde a păpădiei se poate folosi în diferite rețete și chiar în producerea vinului.

Frunzele trebuie culese dimineața devreme, înainte ca floarea să se deschidă. Dacă sunt culese după înflorire, în timpul zilei, frunzele pot fi foarte amare. Cu cât sunt recoltate mai târziu, spre toamnă, cu atât sunt mai bogate în nutrienți.

În cazurile de ulcer și gastrită, păpădia este bine să fie folosită cu precauție, deoarece poate cauza o supraproducție de acid gastric. Sucul care se găsește în tulpini poate provoca celor sensibili alergii. Cei care au probleme de retenție de apă trebuie să consulte un medic înainte de a utiliza această plantă, pentru a verifica nivelul de potasiu, potrivit site-ului nutritie-sanatoasa.ro.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
 Cum se alege un scaun cu rotile de la Magazinul Ortopedic?
28/03/2023 16:46

Achizitia unui scaun cu rotile pentru nevoile de deplasare ale unei persoane cu dizabilitate este o decizie care implică multă responsabilitate, mai ales că dispozitivul trebuie să isi indeplinească sarcin ...

Alege copertine retractabile în Iași, oferite de compania Denka Doors!
28/03/2023 16:41

Aspectul unei locuinte poate să spună foarte multe despre personalitatea proprietarului său si tocmai de aceea, din ce in ce mai multi oameni par să fie interesati de conceptul de design, indiferent că est ...

Tunisia sistează furnizarea apei pe timp de noapte
28/03/2023 14:45

Autorităţile tunisiene au recurs la sistarea alimentării cu apă potabilă in cursul nopţii in zone ale capitalei şi in alte oraşe, conform locuitorilor, un demers ce pare a fi o incercare de reducere a c ...

Personalitatea puternică îți este atuu în viață? AFLĂ ce joburi ți se potrivesc
28/03/2023 12:01

  Caracterul puternic si personalitatea atrăgătoare pot fi adevărate comori cand vine vorba de calităti, precum si oportunităti in viată. Dacă incă nu ai găsit jobul perfect pentru tine, desi t ...

5 obiceiuri de dimineață care te vor ajuta să fii mult mai activ
28/03/2023 11:58

      De cele mai multe ori, modul in care iti incepi dimineata iti setează starea in care iti vei desfăsura intreaga zi. Din acest motiv, e de preferat să acorzi o atentie deosebită pri ...

De ce culoarea lentilelor ochelarilor de soare este importantă
28/03/2023 11:23

 Lentilele colorate ale ochelarilor de soare nu trebuie alese doar din considerente ce tin de estetică, ci si pe baza unei informări corecte, deoarece există o legătură bine definită intre nuantele d ...

Chat roulette random: comunicare live de care nu te plictisești
28/03/2023 10:39

 Nu e deloc usor să-ti găsesti jumătatea. Chiar si cu toate resursele din ziua de azi, toate serviciile de intalniri online care sunt la dispozitia tuturor, uneori este foarte greu să găsesti persoana ...

Cum sa alegi lentile lunare de calitate superioara
28/03/2023 09:22

  Descopera avantajele si dezavantajele lentilelor lunare! Lentilele de contact lunare sunt printre lentilele de contact cel mai frecvent utilizate. Ele sunt de obicei destinate ...

Cele mai ciudate (și inutile) studii economice
24/03/2023 13:54

Economisti celebri (unii laurati ai Nobelului, după cum vom vedea), au făcut cercetări extrem de serioase, utilizand modele matematice si econometrice sofisticate, pentru a răspunde unor intrebări banale, ...

Ceaiul de ghimbir – o băutură cunoscută din antichitate pentru beneficiile sale pentru sănătate
24/03/2023 10:22

Ceaiul de ghimbir este o băutură cunoscută din antichitate pentru beneficiile sale pentru sănătate. Aceasta rădăcină aromată, care face parte din familia Zingiberaceae, a fost cultivată de mii de ani ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei