Când au apărut primele televizoare și unde a ajuns tehnologia lor?

tv__ (1)

Dimensiune font:

| 25-09-2023 12:13

Când au apărut primele televizoare și unde a ajuns tehnologia lor?

Televizorul, sau TV-ul, a fost una dintre cele mai revoluționare invenții ale secolului XX, care a schimbat fundamental modul în care oamenii se informează și se delectează în confortul propriei case. În acest articol, vom explora evoluția televizoarelor și ne vom îndrepta atenția și către două dintre cele mai renumite mărci din industrie - TV Samsung și TV Philips.

Istoria Televizorului

Primul televizor a apărut pentru prima dată în anii 1920 și a evoluat semnificativ de atunci. Primele modele erau voluminoase și dispuneau de ecrane mici, în alb și negru. Cu toate acestea, tehnologia a progresat rapid și a condus la dezvoltarea televizoarelor color și apoi la cele cu ecrane plate și tehnologie HD.

În anii '50, lumea alb negru a imaginilor de la televizor s-a schimbat pentru totdeauna, atunci când televizoarele color au devenit disponibile pentru public. Acest lucru a deschis uși noi pentru producători, precum TV Philips și TV Samsung, să experimenteze cu tehnologia culorii.

Anii au trecut, tehnologia a evoluat iar în anii 2000, televizoarele cu ecrane plate au înlocuit treptat modelele de televizor voluminos, cu tub catodic. Acest lucru a făcut televizoarele mai ușoare și mai estetice și mult mai ușor de acomodat în casele noastre.

Următorul pas important a fost tehnologia HD. Dezvoltarea tehnologiei HD a dus la imagini mai clare și la o calitate audio superioară. Atât TV Philips, cât și TV Samsung, au contribuit la această evoluție prin lansarea de modele HD de înaltă calitate.

Și uite așa am ajuns să avem acum, în zilele noastre, televizoare inteligente. Acum, majoritatea televizoarelor sunt dotate cu funcții inteligente, permițând accesul la aplicații, streaming și control vocal. TV Samsung și TV Philips sunt lideri în domeniul televizoarelor inteligente. Hai să vedem și care sunt diferențele și particularitățile acestor două branduri.

Televizoarele Samsung: Un exemplu de inovație continuă

Cu o istorie bogată în inovație, TV Samsung a devenit un nume de referință în lumea tehnologiei și a televizoarelor. Compania a introdus numeroase caracteristici și inovații care au schimbat modul în care interacționăm cu un televizor.

Una dintre cele mai impresionante inovații ale TV Samsung este introducerea televizoarelor cu ecrane QLED. Aceste televizoare oferă culori vibrante, contrast excelent și luminozitate ridicată. Calitatea imaginii este remarcabilă, oferind o experiență de vizionare captivantă.

Samsung a dezvoltat o platformă Smart TV intuitivă și ușor de utilizat. Aceasta oferă acces la o gamă largă de aplicații, inclusiv Netflix, YouTube și Disney+, și permite controlul vocal prin intermediul asistentului virtual Bixby.

TV Samsung a fost la vârful inovației în ceea ce privește tehnologia ecranelor curbe, tehnologia 8K și tehnologia de reducere a luminii albastre pentru protejarea ochilor. Aceste caracteristici demonstrează angajamentul continuu al companiei pentru îmbunătățirea experienței de vizionare. Așa că, dacă îți cauți un televizor nou, Samsung este un producător la care merită să îți îndrepți atenția, pentru că modelele lor evoluează constant și îți oferă o calitate și noi tehnologii care să-ți facă experiența mai plăcută.

Televizoarele Philips: Tradiția lor este calitatea

TV Philips are o tradiție îndelungată de a produce televizoare de înaltă calitate. Compania este cunoscută pentru designul său elegant și calitatea audio superioară.

Una dintre caracteristicile distincte ale televizoarelor Philips este tehnologia Ambilight. Această tehnologie adaugă o lumină ambientală subtilă în jurul televizorului, creând o experiență de vizionare mai imersivă. Lumina se sincronizează cu ceea ce se întâmplă pe ecran, ceea ce face ca totul să fie mai captivant.

TV Philips pune un accent deosebit pe calitatea audio a televizoarelor sale. Multe modele sunt echipate cu tehnologie audio avansată, inclusiv sunet Dolby Atmos, pentru o experiență audio impresionantă.

Philips se angajează să producă televizoare durabile și să reducă impactul asupra mediului. Modelele lor recente sunt proiectate pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic și pentru a dura mai mult timp.

Concluzie
În concluzie, televizorul a parcurs un drum lung de la primele sale zile în alb și negru. Atât TV Samsung, cât și TV Philips au jucat un rol semnificativ în evoluția tehnologiei televizoarelor și au continuat să inoveze în fiecare an. Indiferent dacă preferi culorile vibrante ale televizoarelor Samsung sau experiența imersivă oferită de televizoarele Philips cu tehnologia Ambilight, ambele mărci sunt lideri în industrie.

Așadar, indiferent de preferințele tale, este clar că televizorul a devenit mult mai mult decât un simplu aparat de divertisment - este un centru de informații, divertisment și inovație tehnologică. Cu siguranță, televizoarele Samsung și Philips vor continua să ne surprindă cu inovațiile lor în viitor.

Dacă ești în căutarea unui televizor nou, ține cont că unul dintre cele mai bune momente pentru a face acest pas este în timpul reducerilor masive oferite în perioada Black Friday, care se întâmplă în luna noiembrie. Acesta este un moment excelent pentru a găsi oferte bune la televizoare și alte produse electronice. Totodată și sărbătorile de iarnă pot aduce reduceri speciale la televizoare. Dacă ești dispus să mai aștepți, vei putea să obții un televizor de înaltă calitate la un preț mai avantajos în timpul acestor perioade promoționale.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice S.C. FRIZON HOLDING S.A., cu sediul social în Bucureşti Sectorul 2, Strada C. A. ROSETTI, Nr. 17, Birou 216 Campus 06, Etaj 2, telefon: 0726714275, e-mail: office@frizon.ro, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail office@frizon.ro pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: Punct de lucru - bază de recepţie şi depozitare Tătăranu - Sat Tătăranu, Comuna Tătăranu, Strada Fabricii de Zahar, Nr. 17, Judet Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP5 NĂMOLOASA , cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0726714275, e-mail: ouai.spp5.namoloasa@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: * Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail ouai.spp5.namoloasa@gmail.com pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. * Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023, ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP10 GABANA FERM MĂICĂNEȘTI, cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0721253612, e-mail: frizonagra@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail frizonagra@gmail.com, pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Tratamente naturale eficiente împotriva celulitei
28/11/2023 10:40

Tratamente naturale eficiente impotriva celulitei  Celulita reprezintă o afectiune comună a pielii si a tesutului adipos subcutanat, care afectează in primul rand femeile. Aceasta se caracterizează ...

 Momente și servicii ce au cucerit mirii și invitații în anul 2023. Creează și tu spectacol la nunta ta în 2024
27/11/2023 14:45

Momente si servicii ce au cucerit mirii si invitatii in anul 2023. Creează si tu spectacol la nunta ta in 2024              Anul 2023 a fost un an remarcabil pentru ind ...

Profesoară de biologie despre invazia plosnitelor: „Principala cauză o reprezintă dobândirea rezistenței la insecticide
19/11/2023 19:22

O profesoară de la Facultatea de Biologie a Universitătii din Bucuresti răspunde la nouă intrebări referitoare la plosnitele de pat, după ce aceste insecte supărătoare au reapărut in marile orase, incl ...

Cât de scump este pentru românii care vor să țină Postul Crăciunului
18/11/2023 10:17

În postul Crăciunului, romanii mănancă doar legume si fructe si, in zilele in care este permis, peste. Acestea sunt tot mai scumpe, astfel că traditia este păstrată tot mai greu de credinciosi Săr ...

Andreea Mantea nu îi cumpără fiului ei un telefon: „Pentru ce-i trebuie? Are alte activități. , are prieteni, se joacă, descoperă lucruri, ne jucăm împreună
17/11/2023 00:10

Andreea Mantea refuză să-i cumpere un telefon fiului ei, David, in varstă de 8 ani. Prezentatoarea de la Kanald D spune că băiatul este supravegheat in permanentă, iar in timpul liber poate folosi un tele ...

Taylor Swift a doborât un record la Grammy
12/11/2023 08:00

Taylor Swift a doborat un record la Grammy cu cea mai recentă nominalizare pentru cantecul anului, potrivit BBC.   Selectia hitului Anti-Hero face din Swift primul compozitor care obtine sapte nominaliz ...

Mâncarea sănătoasă, o invitație la o viață plină de vitalitate și la o lume mai curată
08/11/2023 12:43

Pe măsură ce lumina zilei pătrunde timid prin ferestrele bucătăriilor noastre, multi dintre noi ne incepem ziua cu o cană de cafea si o decizie constientă sau inconstientă despre ce vom manca * in ...

 Ce trebuie să știi înainte de a tranzacționa indicele S&P 500
08/11/2023 11:08

 Ce trebuie să stii inainte de a tranzactiona indicele S&P 500      Dacă in trecut oamenii aveau tendinta de a economisi bani la bancă, pentru a-i avea la bătranete sau pentru z ...

 Cultură și divertisment în era digitală
06/11/2023 14:34

Streaming-ul a revolutionat industria muzicală si cinematografică. Platforme precum Spotify si Netflix au devenit noii giganti, oferind acces nelimitat la muzică si filme la cerere, afectand veniturile tradi ...

Pina Colada, furtuna din pahar
05/11/2023 15:34

  Piña colada este un cocktail dulce, bazat pe rom, preparat cu rom, cremă de cocos si suc de ananas, de obicei servit fie blenduit, fie agitat cu gheată. Poate fi garnisit cu o felie de anan ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei