Ambalajele sustenabile în lumea fast food. Tendinte și exemple

image1 (4)

Dimensiune font:

| 03-02-2023 13:33

 

Sursă foto: qsrweb

 

Lumea fast food evoluează în ritm alert, iar una dintre preocupările majore ale industriei este impactul ambalajelor asupra mediului și a sănătății. 

Din fericire, tendința actuală este de a renunța la ambalajele nocive pentru mediu și de a adopta soluții sustenabile pentru mediu și pentru sănătatea clienților. 

Alimentele fierbinți, în contact cu anumite tipuri de materiale pot avea efecte nocive pe termen lung asupra sănătății și pot chiar afecta gustul sau calitatea preparatelor.

Pe măsură ce conștientizarea impactului negativ al ambalajelor care nu sunt biodegradabile asupra mediului a crescut, industria fast food a început să exploreze opțiuni mai durabile și mai eco-friendly.

Ambalajele sustenabile se referă la produse care sunt produse din materiale reciclabile sau biodegradabile și care au un impact minim asupra mediului. 

Acestea pot fi făcute din materiale precum hârtie, carton, lemn sau bioplastic, precum și din alte materiale biodegradabile precum amidonul din porumb.

Tendințe în materie de ambalaje în întreaga lume

Tendința către ambalaje sustenabile a început să se manifeste în lumea fast food în ultimii ani, în special în țările dezvoltate. 

Un exemplu este McDonald's, care a anunțat că va înlocui toate ambalajele de unică folosință cu alternative sustenabile până în 2025. De asemenea, Subway a anunțat că va folosi 100% ambalaje reciclabile până în 2025.

Un alt exemplu de tendință pozitivă în direcția ambalajelor sustenabile în lumea fast-food este Starbucks. Compania a anunțat că va utiliza în exclusivitate ambalaje din hârtie reciclabile pentru toate produsele sale, inclusiv pentru paharele de cafea. De asemenea, au lansat și o gamă de pahare din hârtie cu un strat interior din material biodegradabil.

Exemple de ambalaje pe care le poți utiliza în afacerea ta fast-food

Dacă ești deținătorul unui fast-food, iată înspre ce variante de ambalaje pentru fast food te poți îndrepta.

 

Pungi de hârtie rezistente la grăsimi pentru pui sau cartofi

Un exemplu de ambalaj sustenabil în lumea fast-food sunt pungile rezistente la grăsimi pentru produse precum pui sau cartofi prăjiți. Acestea sunt realizate din materiale biodegradabile sau reciclabile și reduc necesitatea de a folosi pungi de plastic suplimentare pentru a ține grăsimile la distanță. Așadar le oferi clienților tăi siguranță totală, cu toate că vorbim de un ambalaj din hârtie.

 

Colțar de hârtie rezistent la grăsimi pentru sandviș sau burgeri

Un alt exemplu de ambalaj sustenabil pe care îl poți utiliza în afacerea ta sunt colțarele rezistente la grăsimi pentru sandvișuri sau burgeri. Acestea sunt de asemenea realizate din materiale biodegradabile sau reciclabile și oferă o alternativă durabilă la folosirea pungilor de plastic convenționale. 

 

Farfurii de unică folosință din hârtie

O altă tendință în lumea fast-food  pe care merită să o abordezi și tu în afacera ta este utilizarea farfuriilor de unică folosință realizate din hârtie. 

Acestea oferă o alternativă mai sustenabilă la farfuriile de plastic convenționale și contribuie la reducerea cantității de deșeuri generate de industria fast food.

 

Tacâmuri de unică folosință

La fel ca farfuriile, tacâmurile de unică folosință realizate din lemen, fiind o altă tendință în lumea fast food. Acestea arată bine, sunt ușor de utilizat și contribuie la reducerea impactului negativ asupra mediului.

 

Suporți pentru pahare

Suporții pentru pahare ar trebui să fie de nelipsit din afacerea ta dacă le oferi clienților tăi băuturi calde. Acesta va va facilita transportul a mai multor pahare odată, fără a afecta mediul înconjurător. 

 

Așadar, tendința către ambalaje sustenabile în lumea fast-food este una pozitivă și se așteaptă ca aceasta să continue să se dezvolte în viitor. 

Avantajele pe termen lung ale acestor ambalaje, pentru afacera ta pe lângă sustenabilitate și siguranță este, inclusiv o imagine mai bună a brandului.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Ce presupune să fii model de videochat
29/03/2023 13:21

  Pe măsură ce tehnologia a avansat, companiile de divertisment pentru adulti au inceput să ofere spectacole live cu webcam ca o modalitate de a monetiza continutul. Meseria de model de videochat a ap ...

 Cadou gravidă - Arată-i puțină dragoste cu cadoul perfect pentru sarcină!
29/03/2023 11:39

Ai un prietena apropiată sau un membru al familiei care asteaptă un copil? Daca in general toata atentia este concentrata asupra sănătătii bebelusului nenăscut, este la fel de important sa ai grija de vii ...

 Aspecte de care să ții cont într-un pitch de afacere online
29/03/2023 11:04

  Un pitch este o prezentare scurtă, de cateva minute, in care ai oportunitatea să-ti prezinti afacerea cu scopul precis de a obtine ceva, cum ar fi o finantare. Avand in vedere noile tendinte si ...

 Servicii de urmărire a comportării construcțiilor în timp prin soluții digitale performante – pentru dezvoltatorii și gestionarii de infrastructură din Iași și proximitate
29/03/2023 09:53

Sixense Romania, companie specializată in solutii de monitorizare a comportării constructiilor in timp, cu sediul in Bucuresti, si-a extins activitatea comercială, deservind si regiunea de nord a tării, cu ...

Cum să alegi rafturile metalice şi structurile din inox potrivite pentru nevoile tale
29/03/2023 09:30

  Rafturile metalice şi structurile din inox reprezintă soluţia ideală pentru a maximiza spaţiul de depozitare intr-un mod eficient şi sigur. Însă, pentru a alege cele mai potrivite pentru ne ...

Categorii permis de conducere - ce poți conduce în funcție de fiecare tip de permis
29/03/2023 09:11

  Sofatul poate fi o activitate relaxantă. Foarte multe persoane aleg chiar să facă o carieră din această activitate si tocmai de aceea, soselele din Romania au devenit tot mai aglomerate. Din ce in ...

 Cum se alege un scaun cu rotile de la Magazinul Ortopedic?
28/03/2023 16:46

Achizitia unui scaun cu rotile pentru nevoile de deplasare ale unei persoane cu dizabilitate este o decizie care implică multă responsabilitate, mai ales că dispozitivul trebuie să isi indeplinească sarcin ...

Alege copertine retractabile în Iași, oferite de compania Denka Doors!
28/03/2023 16:41

Aspectul unei locuinte poate să spună foarte multe despre personalitatea proprietarului său si tocmai de aceea, din ce in ce mai multi oameni par să fie interesati de conceptul de design, indiferent că est ...

Tunisia sistează furnizarea apei pe timp de noapte
28/03/2023 14:45

Autorităţile tunisiene au recurs la sistarea alimentării cu apă potabilă in cursul nopţii in zone ale capitalei şi in alte oraşe, conform locuitorilor, un demers ce pare a fi o incercare de reducere a c ...

Personalitatea puternică îți este atuu în viață? AFLĂ ce joburi ți se potrivesc
28/03/2023 12:01

  Caracterul puternic si personalitatea atrăgătoare pot fi adevărate comori cand vine vorba de calităti, precum si oportunităti in viată. Dacă incă nu ai găsit jobul perfect pentru tine, desi t ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei