Tocăniță de ceapă. O rețetă mai simplă nu există!

0000   0141700

Dimensiune font:

| 02-02-2024 11:39

 Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: captură video YouTube Mancare cu savoare

Ai mâncat vreodată tocăniță de ceapă? Se prepară foarte ușor și este delicioasă. Iată rețeta...


Ingrediente

1 kg de ceapă
50 g de unt sau ulei de măsline
2 linguri de ulei
2 căței de usturoi (opțional)
2 linguri de zahăr
2 linguri de făină
500 ml de supă de pui sau legume
sare și piper, după gust
1 frunză de dafin (opțional)
1/2 linguriță de boia de ardei dulce (opțional)
crutoane sau pâine prăjită (opțional)

Cum se prepară tocănița de ceapă

Începeți prin a curăța și tăia ceapa julienne. Încălziți untul sau uleiul de măsline împreună cu uleiul vegetal într-o cratiță adâncă la foc mediu. Adăugați ceapa tăiată și amestecați bine. Reduceți focul la minim și lăsați ceapa să se călească încet. Continuați să amestecați din când în când pentru a preveni arderea, timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când ceapa devine moale și începe să se caramelizeze. Dacă doriți, puteți adăuga și cățeii de usturoi tocați fin în acest moment și să-i căliți alături de ceapă.


După ce ceapa este caramelizată, adăugați zahărul și făina în cratiță și amestecați bine. Continuați să gătiți timp de 2-3 minute pentru a permite caramelizarea zahărului și pentru a găti făina. Încet și treptat, adăugați supa de pui sau legume în cratiță, amestecând constant pentru a preveni formarea de cocoloașe. Puteți adăuga, de asemenea, o frunză de dafin și boia de ardei dulce pentru a da un gust special tocăniței. Condimentați cu sare și piper după gust.

Lăsați amestecul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute, amestecând din când în când, până când tocănița de ceapă devine groasă și consistentă.  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
23/02/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

  Vinul fiert, o călătorie prin timp și arome
23/02/2024 10:13

  În inima iernii, cand frigul se intinde peste orase si sate, o băutură străveche isi face simtită prezenta in casele oamenilor si pe străzile impodobite festiv: vinul fiert. Acest elixir, imb ...

Clătite cu carne și ciuperci
23/02/2024 09:45

Clătitele cu ciuperci si carne sunt delicioase. Pot fi servite si reci, ca aperitic, si calde, ca fel principal. Ingrediente Pentru 7 - 8 clatite de 25 cm 175 g faina 250 ml lapte rece 125 ml apa minerala ...

Tartine cu salată de ouă
22/02/2024 15:15

Salata de ouă este un preparat delicios, care poate fi oricand o alternativă la gustare. Ingrediente: 10 ouă 4 linguri maioneză 3 linguri de iaurt 1 legătura de ceapă (doar partea verde) pătrunjel ...

VIDEO -     Prăjitură poloneză cu mere
22/02/2024 10:35

  Un desert foarte delicios, prăjitura poloneză cu mere este foarte apreciată, iar toamna este o surpriză culinară foarte apreciată. Pentru preparare, avem nevoie de urm[toarele ingrediente: Pentr ...

FOTO - Prăjitura magică
22/02/2024 07:15

Prăjitura magică este un desert spectaculos usor de preparat, fiind formată din trei straturi de consistente diferite. Este un preparat perfect pentru ocazii speciale sau pentru zilele in care ai musafiri la ...

FOTO/VIDEO - Mâncare de post - chiftele de cartofi
21/02/2024 10:15

O mancare de post foarte gustoasă si usor de preparat.    500 g Cartofi 1 bucată Ou ...

 Aromele iernii, călătorie sensibilă prin bucătăriile lumii
21/02/2024 09:23

Sub mantia albă a iernii, in adancul serilor lungi, oamenii din intreaga lume isi găsesc refugiul in căldura bucătăriilor lor, unde aromele traditionale se impletesc cu amintirile si povestile lor. O& ...

 Arome de poveste - rahatul turcesc
18/02/2024 10:44

Nu există carte de bucate in care să nu se regăsească si o poveste desprinsă din minaretelor dedicată unei comori culinare care a incantat sufletele si papilele gustative de-a lungul secolelor - raha ...

 Povestea celor mai cunoscute deserturi din lume
18/02/2024 09:27

Baclava, răsfătul din Orientul Mijlociu Dacă ajungi intr-o cafenea din Istanbul sau Beirut, nu poti să treci pe langă baclava fără să te bucuri de aroma ei bogată si text ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei