Secrete din bucătărie

secrete-preview-facebook

Dimensiune font:

| 30-06-2022 12:30

Fiecare gospodină are nevoie de sprijin în bucătărie, așa că orice sfat este bine venit.

Bucătarii recomandă că atunci când pregătim ochiurile româneşti (fierte), în momentul în care apa a început sã clocoteascã, să adăugăm o linguriţã de oţet. Acest lucru va împiedica albuşul sã se împrãştie, lucru care se poate întâmpla dacã adãugaţi sare în apã. 

Supa se limpezeşte dacã adãugaţi, în timp ce aceasta clocoteşte, un albuş bãtut spumã.

Nu puteţi pãstra albuşul nici mãcar în frigider mai mult de douã ore. El oferã un mediu propice pentru dezvoltarea microbilor.

Albuşurile se vor bate foarte bine dacã, la începutul operaţiunii, adãugaţi una sau douã linguriţe de fãinã pentru fiecare albuş. Dacã vreţi sã obţineţi o cantitate mai mare de spumã, în momentul în care bateţi albuşurile adãugaţi o lingurã de apã.

Pentru ca maioneza sã fie reuşitã aveţi grijã ca toate ingredientele sã fi fost ţinute cu douã trei ore înainte la aceeaşi temperaturã.

Dacã vreţi sã utilizaţi un rest de maionezã, adãugaţi o linguriţã de apã caldã. Bateţi apoi bine, indicat fiind sã utilizaţi mixerul.

Dacã intenţionaţi sã preparaţi sandvişuri la care sã adãugaţi şi maionezã, ungeţi mai întâi felia de pâine cu un strat foarte subţire de unt. Abia apoi, adãugaţi maioneza, pentru ca felia sã nu se înmoaie.

Ouãle umplute vor fi şi mai gustoase dacã în compoziţia lor veţi adãuga puţin mãrar tocat şi castraveţi muraţi daţi pe rãzãtoare.

Maioneza se poate tãia dacã la început adãugaţi prea mult ulei sau dacã acesta este prea rece. O puteţi recupera dacã într-un vas separat amestecaţi o linguriţã din maioneza tãiatã cu una de zeamã de lãmîie. Frecaţi într-un singur sens, iar dupã câteva minute adãugaţi treptat şi restul maionezei tãiate.

Ouãle abia scoase din frigider nu se pun imediat la fiert, deoarece se vor crãpa. Ele se lasã sã stea la temperatura camerei cel puţin 30 de minute. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

BANCUL ZILEI

05:30

Ciulama cu carne de pasăre ca la mama acasă
19/08/2022 10:38

Ciulamaua cu carne de pasăre este o mancare specială, care duce mereu cu gandul la copilărie. Avem nevoie de * 50 ml ulei de floarea soarelui * 50 g faina * 500 ml supa de gaina/supa de pui * carne de ga ...

Juicing sau Smoothie?
17/08/2022 12:15

Una din intrebările frecvente este despre combinatiile de fructe - legume in sucuri sau “smoothie” - pro sau contra? Din considerente pur trofologice (nutritionale). Fructele si legumele se dige ...

Cele mai delicioase salate de vinete. Patru rețete care îți vor lăsa gura apă
17/08/2022 11:45

Foarte apreciată in orice anotimp, salata de vinete este un aperitiv gustos si delicios. Salata poate fi preparată atat cu vinete copate, cat si cu vinete proaspete. Salata de vinete romaneasca Ingrediente ...

Dieta cu castraveti. Slăbești 7 kilograme în 7 zile
16/08/2022 15:57

Castravetii au din belsug vitamine importante pentru sanatate, cum sunt vitaminele B, C si E. De asemenea, contin calciu, zinc si magneziu, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji ca risti o anemie severa dupa o a ...

FOTO - Ardei umpluți, vedetele verii
16/08/2022 15:15

Reteta de ardei umpluti cu carne tocată si orez, făcută la cuptor, cu sos de rosii si verdeată, este una dintre cele mai sătioase si gustoase preparate romanesti, care, dacă este gătit cu pricepere, po ...

Ce sunt maritozzi și când se consumă
15/08/2022 12:46

Maritozzi sunt niste briose umplute cu friscă, tipice traditiei italiene, consumate de obicei la micul dejun si prezente in toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obice ...

Beneficiile orezului negru. Face minuni în bucătărie!
15/08/2022 11:30

Orezul negru (numit si orez violet) este un tip de orez cu straturi exterioare pigmentate diferit.   Original din China, orezul negru este un orez cu bob intreg cu o culoare naturala inconfundabila de ne ...

Mic dejun delicios - Cremă de avocado cu brânză de vaci
14/08/2022 06:45

Crema de avocado cu branză de vaci este una dintre cele mai simple retete, foarte rapidă si extrem de usor de făcut. Practic, se amestecă toate ingredientele si se mixează in robot. Se poate servi ca : &n ...

Supa de rosii cu perisoare și bulgur
13/08/2022 16:15

Supa de rosii cu perisoare este delicioasa si usor de facut. Ingrediente * 1 cutie rosii decojite (400 g) * 2 rosii proaspete decojite * 1 morcov * 1 ceapa * 1 ardei gras * 1 bucata telina * patrunjel v ...

Supă-cremă de mazăre cu mentă
13/08/2022 15:13

Cu legumele si fructele verii ies reţete savuroase, pline de vitamine! Dacă mai adaugi si o bucată de carne sau peste, succesul este garantat. Astăzi, supă-cremă de mazăre cu mentă! Ingrediente 80 ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei