Salată orientală cu leurdă și maioneză de avocado

0526B8D6-DAEF-49A6-8FE0-5439BBDCA477-300x300

Dimensiune font:

| 19-05-2023 16:23

Imediat ce au apărut în piețe leurda, urzicile sau spanacul putem găti o salată orientală delicioasă cu maioneză de avocado.

Ingrediente:

1 kg cartofi roșii pentru salată mai mici sau baby cartofi
50 g leurdă proaspătă
2-3 ridichi
1 porție de maioneză de avocado, rețeta aici
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă cu sare, pentru 40-45 de minute, în funcție și de cât de mari sunt cartofii. Apa trebuie să acopere bine cartofii, pentru că în timpul fierberii se avaporă și este posibil ca și cartofii sa mai absoarbă apă.

După ce au fiert cartofii, îi decojim și îi lăsăm pe un blat să se răcească.

Spălăm bine leurda, o scurgem de apă, îi îndepărtăm codițele și o tăiem la 0,6-0,8 cm. O dăm deoparte.

Spălăm ridichile ai le tăiem felii subțiri.

Mod de preparare pentru maioneza de avocado:

Curățăm avocadoul de sâmbure și coajă.

Punem pulpa avocadoului alături de restul ingredinetelor într-un blender și mixăm până obținem o cremă fină și omogenă.

Tăiem și cartofii rondele și îi asezăm straturi alternative cu maioneza, ridichile felii, lerda tăiată, sare și piper după gust. Amestecăm ușor, astfel încât să nu zdrobim foarte tare cartofii.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:37

Bancul Zilei

04:46

7 iulie, Ziua Mondială a Ciocolatei
07/07/2024 14:39

Ziua mondială a ciocolatei este aniversată la 7 iulie, această dată indicand momentul introducerii in Europa, in 1550, a băuturii pe bază de cacao. Istoria deliciilor pe bază de cacao nu este atat de bi ...

Sarmalele, o poveste plină de savoare
04/07/2024 10:42

Oriunde ai călători in estul Europei si in Balcani, sarmalele isi vor face simtită prezenta, incantand papilele gustative si incălzind inimile celor care le gustă. Istoria lor este la fel de bogată si com ...

Sosul chimichurri, o delicatesă în bucătărie
30/06/2024 12:21

Chimichurri este un sos argentinian, adesea servit alături de cărnuri la grătar, peste si alte preparate din carne. Este folosi si pentru marinarea diferitelor tipuri de carne si este recunoscut ca fiind un ...

Kapsalon, shaorma olandeză
30/06/2024 11:03

Ingrediente: 750 de grame cartofi congelati 500 grame carne de porc Pentru marinada: paprika afumata suc de lamaie ulei de masline pudra de ceapa pudra de usturoi pudra de cumin pudra de coriandru putina scorti ...

  Dulceața de trandafir, o delicatesă a bucătăriei rafinate
30/06/2024 09:09

Dulceata de trandafir este un produs culinar traditional cu o istorie bogată, o simbolistică aparte si un gust care incantă simturile. Preparată din petalele de trandafir, această dulceată reprezintă o a ...

Dulceață de nuci verzi
21/06/2024 12:02

Pentru ca dulceata de nuci verzi să aibă gustul perfect, nucile trebuie culese incepand cu sfarsitul lunii iunie si pană aproape de sfarsitul lunii iulie. Cand trec de această perioadă, nucile se coc prea ...

Micii și patricienii la grătar. Tradiția reinterpretată în arta culinară
16/06/2024 10:42

Micii, cunoscuti si sub numele de „mititei”, isi au rădăcinile in gastronomia romanească, insă povestea lor nu este doar una locală, ci una care a captivat gusturile si imaginatia multor oameni ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
16/06/2024 09:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

Prăjitură turnată cu mere rase și scorțișoară
15/06/2024 14:56

Prăjitura turnată cu mere este un desert foarte bun in post.  Ingrediente 450 g făină tip 000 1 plic de praf de copt (am pus praf de copt cu sofran pentru o culoare mai frumoasă) 150 g zahăr 10 ...

Cozonaci generoşi din cuptoarele de aur
15/06/2024 09:06

Cozonacul nu-i treabă uşoară şi trebuie să fii mare meşteră ca să iasă bun. „Totul depinde şi de gospodină. Nu trebuie să te zgarceşti cand pui ouă; apoi, trebuie să ai şi smantană bună, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei