Prăjitură de post, cu glazură

prajitura

Dimensiune font:

| 08-12-2023 09:15

Această prăjitură cu glazură este rețeta ideală pentru Postul Paștelui. Află cât de ușor se poate prepara.

Ingrediente:


Pentru blat, ai nevoie de:


300 g de zahăr

2 căni cu apă

2 lungurițe bicarbonat nestins

1 cană cu ulei

2 linguri de cacao

esență de rom

făină cât curpinde

nucă de cocos


Pentru glazură ai nevoie de:


5 linguri zahăr

5 linguri cacao

5 linguri apă

1 cub de margarină


Mod de preparare:


Pui zahărul pe foc până se caramelizează, îl stingi cu apă și îl lași până se dizolvă tot. După ce se răcește, adaugi uleiul, bicarbonatul, cacao, esența de rom și făina.

Faci un aluat de consistența checului, tapetezi tava mare cu ulei și făină și torni compoziția apoi o dai la cuptor. După ce se răcește, torni glazura și presari nuca de cocos.


Cum procedezi la glazură:


Fierbi ingredientele pentru glazură până se leagă. Mai puțin margarina pe care o adaugi la sfârșit. Torni glazura caldă peste prăjitură. O tai când este rece.  

Sursa - www.spectacola.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

 Povestea celor mai cunoscute deserturi din lume
04/03/2024 09:27

Baclava, răsfătul din Orientul Mijlociu Dacă ajungi intr-o cafenea din Istanbul sau Beirut, nu poti să treci pe langă baclava fără să te bucuri de aroma ei bogată si text ...

FOTO - Țara celor 1.000 de mic dejunuri
04/03/2024 09:15

Denumită si tăramul celor o mie de mic dejunuri, Italia nu are un standard national definitivat pentru această masă. Fiecare regiune adaugă anumite elemente la cea mai importantă masă a zilei, personaliz ...

 Bucătăria chineză, un mozaic al aromelor și tradițiilor ancestrale
01/03/2024 16:33

Una dintre caracteristicile definitorii ale bucătăriei chinezesti este diversitatea sa regională. China, cu dimensiunile sale continentale si varietatea sa de climă si teren, găzduieste o gamă vastă de s ...

O poveste crocantă. Călătoria cartofilor prăjiți
01/03/2024 15:44

În inima unei bucătării luminate slab, printre miresmele amestecate de condimente si sunetele ritmice ale bucătarilor, se naste o poveste simplă, dar profund emotionantă. Este povestea cartofilor pr ...

Salvarea planetei prin veganism. Mircea Badea, reacție după știrile cu avocado
01/03/2024 14:52

Mircea Badea si-a relatat impresia in urma vizionării unei dezbateri despre veganism. „Într-adevăr, am văzut si eu o dezbatere interesantă, o stiti si voi, aceea că vaca se beseste. Iar cand v ...

O călătorie aromatică și culturală
01/03/2024 14:45

Condimentele sunt mai mult decat simple ingrediente care adaugă gust mancărurilor noastre; ele sunt o fereastră spre istoria si cultura lumii. De la vechile rute comerciale care traversau continentele pană ...

Pe urmele înghețatei, din palatele antice în cupele de la malluri
01/03/2024 13:30

  În zilele toride de vară, cand soarele isi varsă razele peste pămant, putine lucruri sunt la fel de satisfăcătoare ca o portie rece de inghetată. Dincolo de aroma dulce ce te imbie din vitri ...

 Gustări divine. O călătorie culinară prin mănăstirile României
01/03/2024 13:04

În mănăstirile ortodoxe din Romania, postul reprezintă o perioadă importantă a vietii religioase, iar bucătăria este un loc in care se păstrează cu sfintenie traditiile gastronomice străvechi. M ...

Migas, mâncarea păstorilor din Spania
01/03/2024 12:54

Migas este una dintre cele mai vechi mancăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care prăjeau painea mai veche in grăsime de oaie, pregatindu-şi astfel un mic dejun delicios. Ca şi i ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
01/03/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei