Povestea impresionantă a omului care a inventat Ferrero Rocher si Nutella

7-homemade-Ferrero-Rocher-truffles-on-a-small-plate-with-one-showing-the-inside

Dimensiune font:

| 10-09-2023 09:30

 Michele Ferrero a fost unul dintre cei mai tari oameni de afaceri din lume, acesta a inventat faimoasele bomboane din ciocolata Ferrero Rocher, Nutella, Kinder si Tic Tac. Moare la varsta de 89 de ani si lasa in urma ca mostenire cea mai cunoscuta fabrica de ciocolata din lume.

Miliardarul a reusit sa creeze o linie de delicatese din ciocolata dupa ani de zile de teste, degustare si schimbare de retete.

Afacerea cu ciocolata se mosteneste din generatie in generatie. Asa ca Michele mosteneste fabrica de ciocolata de la tatal si unchiul sau in 1957, dupa ce incepuse sa lucreze acolo din 1949. Fabrica era situata intr-o zona muntoasa a Italiei, intr-o localitate numita Alba, pana cand acesta a decis sa o mute la Monte Carlo. Zi de zi facea naveta cu elicopterul!
Averea lui Michel Ferrero este estimata undeva la 20 de miliarde de euro. Miliardarul ura sa apara in public si purta mai mereu ochelari pentru a-si feri privirea de ochii celorlalti.
Maria Franca, vaduva sa, este a cincea cea ma bogata femeie din lume. Dupa moartea miliardarului fabrica de ciocolata a ramas sa fie condusa de fiul lor cel mai mic Giovanni.
Pentru ca produsele sa fie atat de delicioase, se fac sute de teste si degustari ca mai apoi sa iasa de pe mainile celor mai priceputi ciocolatieri. Cele care nu indeplinesc criteriile cerute sunt mancate de porci. De teama concurentei si mai ales ca retetele sale sa nu fie furate, Michele Ferrero a incheiat un acord cu Egiptenii, care i-au tradus retetele in araba si mai apoi le-au ascuns in Cairo. Locatia este cunoscuta numai de familia sa.
Daily Mail spune ca la inmormantarea omului de afaceri au participat atat oameni simpli cat si personalitati de marca din intreaga lume, sefi de state, actori si cantareti. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:04

 Clătitele în jurul lumii
20/09/2023 15:07

Oricat de simplă sau de sofisticată ar fi bucătăria unui popor, există un lucru care le uneste pe toate: clătita. Prezentă in diverse forme, de la bliniurile rusesti la crêpes-urile frantuzesti, cl ...

 Mâncare de gutui
20/09/2023 11:45

  Reteta de mancare de gutui este una foarte apreciată, avand un gust dulceag si o textură aparte. În plus, gutuile au multe beneficii pentru organism. Indiferent cum le folosim - crude, coap ...

Este mâncarea de post mai sănătoasă?
20/09/2023 11:22

Mancarea de post nu este pe gustul tuturor si foarte multi oameni consideră că nu este foarte sănătoasă pentru organismul uman, insă dacă sunt alese alimentele care trebuie corpul poate beneficia de o de ...

Mâncarea românească, în topul celor mai delicioase bucătării. Ce mănâncă străinii când vin în România?
20/09/2023 10:59

Bucătăria romanească este delicioasă. Fie că suntem la mare, la munte sau la tară la bunici, preparatele traditionale pregătite atrag prin savoare si, de multe ori, prin aspect. Pentru multi dintre roman ...

 Călătorie în lumea dulce a brânzoaicelor. Tradiție și sărbătoare în fiecare bucată
19/09/2023 08:15

Sfaraitul usor al aluatului in uleiul incins, aroma inconfundabilă de branză dulce si stafide si acea notă de vanilie care te imbie si te incantă, acesta este portretul branzoaicelor, delicioasele prăjitur ...

Cafea de patrunjel, reteta de succes a doctorului nutritionist Virgiliu Stroescu
18/09/2023 08:46

 Supranumit si ‘’apostolul alimentatiei sanatoase’’, doctorul Virgiliu Stroescu a fost medicul nutritionist al multor componenti ai Lotului Olimpic Roman. Reputatia sa de nutritioni ...

 Călătoriile iaurtului, de la păstori la supermarket
16/09/2023 07:29

Prezent pe rafturile magazinelor, pe mesele noastre de dimineată sau drept gustare de la pranz, iaurtul a devenit un aliment indispensabil vietii moderne. Dar cum a ajuns această delicatesă fermentată in vi ...

 Ștrudelul, un mozaic culinar cu rădăcini împletite
15/09/2023 14:30

În căutarea unei povesti culinare ce imbină traditia si inovatia, nu trebuie să căutăm mai departe decat la strudel, o delicatesă care a reusit să imbine elemente din diferite culturi si timpuri. A ...

Rețete de post - mâncare de ardei întregi
15/09/2023 13:20

Pe timpul verii, mancarea de legume este mereu o alternativă delicioasă, mai ales cele care au multi ardei copti. O tocană de ardei copti este mereu o optiune gustoasă pentru pranz. Ingrediente  * 1 ...

Migas, mâncarea păstorilor din Spania
15/09/2023 12:54

Migas este una dintre cele mai vechi mancăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care prăjeau painea mai veche in grăsime de oaie, pregatindu-şi astfel un mic dejun delicios. Ca şi i ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei