Juicing sau Smoothie?

594251c0160000c81e116456

Dimensiune font:

| 23-07-2023 08:45


Una din întrebările frecvente este despre combinațiile de fructe - legume în sucuri sau “smoothie” - pro sau contra? Din considerente pur trofologice (nutriționale).

Fructele și legumele se digeră diferit. Fructele au un ritm mai rapid de digestie și, de fapt, mulți nutriționiști spun că sunt parțial digerate până ajung în stomac, digestia lor continuând în intestin. De asemenea, fructele au mai mult conținut de zahăr, lucru care poate împiedica procesul digestiv al legumelor.

Fructele, fiind predigerate, trec prin stomac rapid, în cca 20-30 min (bananele, curmalele și fructele uscate stau cel mai mult – cam 1 oră). Cu o singură condiție - ca fructele să fie corect consumate - adică pe stomacul gol, întotdeauna. Explicația vine tot de la nutritioniști - dacă fructele sunt consumate în combinații cu alte alimente, în stomac apare fenomenul de fermentație, în contact cu sucurile digestive. Ce se întâmplă de fapt? Proteinele vor “putrezi”, carbohidrații vor fermenta, având ca rezultat un conținut acid al stomacului. Un corp toxic, acid, se poate recunoaște după: balonare, greutate excesivă, păr încărunțit, izbucniri nervoase, cearcăne negre sub ochi, riduri premature pe față, ulcerări. Consumul corect de fructe, legume și de alimente, în general, duce la o întinerire a organismului, longevitate, vigoare, sănătate, energie, vitalitate.

Toate fructele conțin acizi organici (în special acid citric, malic și tartric) care, odată ajunși în stomac, sunt catabolizați și generează substanțe alcaline dacă sunt consumate pe stomacul gol. Ca și vegetalele crude, ele neutralizează acizii care se formează în corp.  

Foarte recomandate pentru sănătate sunt dietele detox cu sucuri, în special cele verzi. O curățare de o zi asigură o alcalinizare corpului. Fibra solubilă absoarbe apa ca un burete și acționează ca un prebiotic care sprijină creșterea bacteriilor probiotice și sănătatea digestivă și a sistemului imunitar. În plus, se poate consuma o varietate mai largă de fructe și legume decât ai mânca de obicei.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:04

 Clătitele în jurul lumii
20/09/2023 15:07

Oricat de simplă sau de sofisticată ar fi bucătăria unui popor, există un lucru care le uneste pe toate: clătita. Prezentă in diverse forme, de la bliniurile rusesti la crêpes-urile frantuzesti, cl ...

 Mâncare de gutui
20/09/2023 11:45

  Reteta de mancare de gutui este una foarte apreciată, avand un gust dulceag si o textură aparte. În plus, gutuile au multe beneficii pentru organism. Indiferent cum le folosim - crude, coap ...

Este mâncarea de post mai sănătoasă?
20/09/2023 11:22

Mancarea de post nu este pe gustul tuturor si foarte multi oameni consideră că nu este foarte sănătoasă pentru organismul uman, insă dacă sunt alese alimentele care trebuie corpul poate beneficia de o de ...

Mâncarea românească, în topul celor mai delicioase bucătării. Ce mănâncă străinii când vin în România?
20/09/2023 10:59

Bucătăria romanească este delicioasă. Fie că suntem la mare, la munte sau la tară la bunici, preparatele traditionale pregătite atrag prin savoare si, de multe ori, prin aspect. Pentru multi dintre roman ...

 Călătorie în lumea dulce a brânzoaicelor. Tradiție și sărbătoare în fiecare bucată
19/09/2023 08:15

Sfaraitul usor al aluatului in uleiul incins, aroma inconfundabilă de branză dulce si stafide si acea notă de vanilie care te imbie si te incantă, acesta este portretul branzoaicelor, delicioasele prăjitur ...

Cafea de patrunjel, reteta de succes a doctorului nutritionist Virgiliu Stroescu
18/09/2023 08:46

 Supranumit si ‘’apostolul alimentatiei sanatoase’’, doctorul Virgiliu Stroescu a fost medicul nutritionist al multor componenti ai Lotului Olimpic Roman. Reputatia sa de nutritioni ...

 Călătoriile iaurtului, de la păstori la supermarket
16/09/2023 07:29

Prezent pe rafturile magazinelor, pe mesele noastre de dimineată sau drept gustare de la pranz, iaurtul a devenit un aliment indispensabil vietii moderne. Dar cum a ajuns această delicatesă fermentată in vi ...

 Ștrudelul, un mozaic culinar cu rădăcini împletite
15/09/2023 14:30

În căutarea unei povesti culinare ce imbină traditia si inovatia, nu trebuie să căutăm mai departe decat la strudel, o delicatesă care a reusit să imbine elemente din diferite culturi si timpuri. A ...

Rețete de post - mâncare de ardei întregi
15/09/2023 13:20

Pe timpul verii, mancarea de legume este mereu o alternativă delicioasă, mai ales cele care au multi ardei copti. O tocană de ardei copti este mereu o optiune gustoasă pentru pranz. Ingrediente  * 1 ...

Migas, mâncarea păstorilor din Spania
15/09/2023 12:54

Migas este una dintre cele mai vechi mancăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care prăjeau painea mai veche in grăsime de oaie, pregatindu-şi astfel un mic dejun delicios. Ca şi i ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei