Istoria sushi-ului

17933

Dimensiune font:

| 25-11-2022 14:30

Peștele și orezul au fost gătite de secole în Asia de Sud, unde aceste două produse stau la baza dietei locale. Ulterior au fost combinate. Peștele a fost tăiat în bucăți mici subțiri, mutat cu orez și pus sub presiune. Această metodă de gătit a permis conservarea alimentelor pe tot parcursul anului, dar gustul și aspectul acestui fel de mâncare erau departe de sushi modern.

Abia în secolul al XIX-lea, în Japonia, bucătarul-șef Yohei Hanai a inventat o rețetă modernă de sushi considerată clasică. Majoritatea soiurilor de sushi au folosit pește crud în loc de pește murat, dar uneori au fost folosite și fructe de mare.

În secolul al XX-lea, locuitorii Statelor Unite și ale Europei s-au familiarizat cu bucătăria japoneză. Sushi nu era însă răspândit: europenii și americanii erau reticenți să mănânce orez cu pește crud învelit în alge marine nori dure.

Asta s-a schimbat în 1973, când un bucătar japonez-american a oferit un rol din California unui restaurant din Los Angeles. Nu s-a folosit pește crud în prepararea sa, iar frunza de nori era înăuntru, nu în afara ruloului.

Apoi a venit ruloul Philadelphia cu brânză fragedă, nu învelită în alge, ci într-o felie subțire de somon. Alți bucătari americani și europeni au ținut pasul cu colegii lor și au adaptat cu succes sushi-ul la gusturile localnicilor.


Și popularitatea preparatului japonez a început să crească. A încetat să mai fie exotic, dar a devenit obișnuit în dieta diferitor țări.

Ce produse sunt folosite pentru a găti sushi?

Baza pentru sushi este orezul fiert. Se gătește în puțină apă, fără sare și într-o bucată de alge nori pentru a adăuga aromă. Apoi i se adaugă un pic de sos special pe bază de oțet, care se răcește la temperatura camerei și este folosit imediat pentru a face sushi.

Pește crud, sărat, murat, diverse fructe de mare (creveți, carne de crab, midii, scoici) sunt folosite ca umplutură pentru sushi. Pentru un gust mai delicat, proaspăt și sărat, bucătarii adaugă și castraveți proaspeți, ridiche, daikon, avocado, cremă de brânză, icre de pește zburătoare, semințe de susan, wasabi, ceapă verde, mărar, salată.

Consumul regulat de sushi este bun pentru bărbați și femei de toate vârstele. Adăugând orez, pește, fructe de mare și legume în dieta dvs., veți furniza organismului fibre, care se găsește în orez.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Chili vegan cu fasole, rețeta de aprins papilele gustative
01/02/2023 13:00

In zilele friguroase ne dorim mese calde si delicioase, iar aceasta reteta de chili vegan cu fasole este alegerea perfecta pentru un rasfat culinar de toamna. Pe langa condimente clasice pentru chili, asa cum ...

VIDEO - Tort de mere
31/01/2023 14:52

  200 g zahar 6 mere 5 oua separate 5 linguri faina 5 linguri zahar 5 linguri ulei 1 esenta de vanilie 1 lingurita praf de copt cateva nuci Reteta de tort de mere este una foarte iubita, una din ...

 VIDEO - Cum se prepară cea mai bună ciorbă de hribi
31/01/2023 13:01

  Borsul de hribi este cu adevărat o delicatesă. Hribii sunt cele mai consistente şi gustoase ciuperci sălbatice din zona de munte şi se culeg vara, fiind conservaţi prin uscare. Avem nevoie de 5 ...

Ce este și cum se prepară cafeaua Menengiç
28/01/2023 08:48

Cafeaua Menengiç, care are o aromă distinctivă, cu o aromă picantă si lemnoasă, este o băutură foarte populară datorită beneficiilor sale pentru sănătate recent.   Ar trebui sa incercat ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
28/01/2023 07:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Efectele incredibile ale borșului de sfeclă
27/01/2023 12:06

În perioadele reci, mai ales in timpul iernii, cand alimentatia este mai săracă in vitamine si minerale, sau in perioadele de post, organismul are nevoie de sustinere si intărire. Un ajutor foarte bun ...

De unde vine tradiția fasolei cu ciolan
27/01/2023 11:45

 De cand si a devenit fasolea cu ciolan un preparat traditional la sărbătorirea Zilei Nationale a Romaniei? „Că fasole n-am avut pe aceste plaiuri stie tot omu’. Avurăm mazăre, apoi am ac ...

Foto - Salată de citrice
27/01/2023 09:30

Reteta de salata de citrice este atat racoritoare, cat si delicioasa.  Ingredientele necesare pentru doua portii de salata de citrice sunt urmatoarele: jumatate de kilogram de portocale; doua linguri de ...

VIDEO - Începe ziua cu un smoothie energizant
26/01/2023 09:15

  Începe ziua cu un smoothie energizant si plin de vitamine. Avem nevoie de ingrediente    • 125 g iaurt grecesc    • 1 banana    • 1 ...

FOTO/VIDEO - Mâncare de post - chiftele de cartofi
25/01/2023 15:05

O mancare de post foarte gustoasă si usor de preparat.    500 g Cartofi 1 bucată Ou ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei