FOTO - Rețete de post - Borș rusesc

bors-rusesc-cu-sfecla-rosie-1

Dimensiune font:

| 14-12-2023 10:15

Borsul rusesc este mereu o alege foarte buna fie că este post, fie că nu.

Ingrediente

2 cartofi medii
2 sfecle rosii medii coapte/fierte
1 ceapa rosie
2 morcovi (mov in cazul meu, dar puteti folosi si morcovi obisnuiti)
1/4 varza (alba sau rosie)
1 frunza dafin
2 l supa de legume
2 linguri ulei masline
250 ml suc de rosii (al meu este preparat in casa)
sare (piper dupa gust)
otet de mere/ bors /zeama de lamaie dupa gust
smantana pentru servit (optional)
Mod de preparare
Sfecla rosie (cruda sau gatita) se rade pe razatoarea mare si se lasa deoparte
cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.
Morcovul se curata si se rade si el pe razatoarea mare
Ceapa se curata si se marunteste bine
Varza se curata si se taie fideluta
Se incinge uleiul si se adauga ceapa, care se caleste putin pana devine translucida
Se adauga morcovul , se gateste impreuna cu ceapa inca 2-3 min.
Se adauga cartofii, se gatesc si ei 2-3 min. amestecand des.
Se adauga varza, sucul de rosii, supa de legume si foaia de dafin (daca folositi sfecla rosie cruda, se adauga si aceasta tot acum–daca e deja coapta/fiarta, se adauga aproape de sfarsit)
Se fierbe borsul pana cand legumele s-au inmuiat (daca se foloseste sfecla rosie coapta/fiarta, acum e momentul sa se adauge si se lasa 5 min. sa se odihneasca)
Se scoate foaia de dafin si se potriveste de sare si piper
Se finiseaza borsul adaugand otet de mere/zeama de lamaie/bors dupa gust
Borsul rusesc cu sfecla rosie se serveste cald, ca atare, ori cu putina smantana si verdeata tocata (preferabil marar) 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:29

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
23/02/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

  Vinul fiert, o călătorie prin timp și arome
23/02/2024 10:13

  În inima iernii, cand frigul se intinde peste orase si sate, o băutură străveche isi face simtită prezenta in casele oamenilor si pe străzile impodobite festiv: vinul fiert. Acest elixir, imb ...

Clătite cu carne și ciuperci
23/02/2024 09:45

Clătitele cu ciuperci si carne sunt delicioase. Pot fi servite si reci, ca aperitic, si calde, ca fel principal. Ingrediente Pentru 7 - 8 clatite de 25 cm 175 g faina 250 ml lapte rece 125 ml apa minerala ...

Tartine cu salată de ouă
22/02/2024 15:15

Salata de ouă este un preparat delicios, care poate fi oricand o alternativă la gustare. Ingrediente: 10 ouă 4 linguri maioneză 3 linguri de iaurt 1 legătura de ceapă (doar partea verde) pătrunjel ...

VIDEO -     Prăjitură poloneză cu mere
22/02/2024 10:35

  Un desert foarte delicios, prăjitura poloneză cu mere este foarte apreciată, iar toamna este o surpriză culinară foarte apreciată. Pentru preparare, avem nevoie de urm[toarele ingrediente: Pentr ...

FOTO - Prăjitura magică
22/02/2024 07:15

Prăjitura magică este un desert spectaculos usor de preparat, fiind formată din trei straturi de consistente diferite. Este un preparat perfect pentru ocazii speciale sau pentru zilele in care ai musafiri la ...

FOTO/VIDEO - Mâncare de post - chiftele de cartofi
21/02/2024 10:15

O mancare de post foarte gustoasă si usor de preparat.    500 g Cartofi 1 bucată Ou ...

 Aromele iernii, călătorie sensibilă prin bucătăriile lumii
21/02/2024 09:23

Sub mantia albă a iernii, in adancul serilor lungi, oamenii din intreaga lume isi găsesc refugiul in căldura bucătăriilor lor, unde aromele traditionale se impletesc cu amintirile si povestile lor. O& ...

 Arome de poveste - rahatul turcesc
18/02/2024 10:44

Nu există carte de bucate in care să nu se regăsească si o poveste desprinsă din minaretelor dedicată unei comori culinare care a incantat sufletele si papilele gustative de-a lungul secolelor - raha ...

 Povestea celor mai cunoscute deserturi din lume
18/02/2024 09:27

Baclava, răsfătul din Orientul Mijlociu Dacă ajungi intr-o cafenea din Istanbul sau Beirut, nu poti să treci pe langă baclava fără să te bucuri de aroma ei bogată si text ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei