FOTO - Rețetă de Foccacine aromate

foca

Dimensiune font:

| 29-07-2022 16:35


Focaccia este un produs de panificație specific bucătăriei italiene, de obicei conținând ulei de măsline și ierburi aromatice. Această pâine e consumată drept aperitiv. Pe vremuri, focaccia era servită de sărbători.


Dacă aveți suficient timp la dispoziție merită să încercați rețeta de foccacine aromate a Lianei Sabou, prezentată pe blogul Pe masa din bucătărie. Nu sunt necesare prea multe ingrediente, iar prepararea în sine e relativ ușoară. Trebuie doar să rețineți că prepararea pâinicilor va dura aproximativ două ore.

Dar, odată preparate, vă veți bucura de un produs de panificație cu un gust extraordinar. Foccacinele aromate completează perfect orice masă a zilei și sunt ideale și pentru a prepara în ele sandvișuri gustoase. De asemenea, vă puteți „juca” cu topping-ul folosit, dincolo de recomandările rețetei.

Ingrediente

500g faina,
280ml lapte(3%grasime),
1 ou,
10g sare,
10g zahar,
20g ulei masline,
10g drojdie proaspata,
1/2 lingurita miere,
o lingura mare cu ierburi(salvie,oregano,rozmarin).

Saramura: 3g sare grunjoasa, 8g apa clocotita, 8g ulei masline.

Mod de preparare
Pregătim maiaua. Încălzim 180 ml de lapte, cât să fie puțin călduț, dizolvăm dojdia în el, adăugăm mierea și 160 g făină. După ce și-a dublat volumul (aproximativ 1h) adăugăm restul de lapte (100 ml), o parte de făină și amestecăm puțin aluatul. Adăugăm oul, sarea, zahărul și restul de făină și frământăm până la omogenizare. Apoi adăugăm uleiul împreună cu ierburile aromate și frământăm.

După 5 – 6 minute de frământat aluatul ia forma unei bile, pe care o lăsăm la crescut 45 minute. Aluatul crescut îl împărțim în 4 biluțe de aproximativ 150 g și întindem fiecare bucată cam de grosimea unui deget (nu se întinde cu făcălețul, ci cu mâna). Apoi le mai lăsăm la crescut 30 minute. În final, facem mici gropițe cu degetele, ungem cu saramură și mai lăsăm 30 – 40 minute să crească. Coacem foccacinele aromate la 200 grade pentru 15 minute, dar înainte presăram deasupra puțină sare grunjoasă. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Ce sunt maritozzi și când se consumă
15/08/2022 12:46

Maritozzi sunt niste briose umplute cu friscă, tipice traditiei italiene, consumate de obicei la micul dejun si prezente in toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obice ...

Beneficiile orezului negru. Face minuni în bucătărie!
15/08/2022 11:30

Orezul negru (numit si orez violet) este un tip de orez cu straturi exterioare pigmentate diferit.   Original din China, orezul negru este un orez cu bob intreg cu o culoare naturala inconfundabila de ne ...

Mic dejun delicios - Cremă de avocado cu brânză de vaci
14/08/2022 06:45

Crema de avocado cu branză de vaci este una dintre cele mai simple retete, foarte rapidă si extrem de usor de făcut. Practic, se amestecă toate ingredientele si se mixează in robot. Se poate servi ca : &n ...

Supa de rosii cu perisoare și bulgur
13/08/2022 16:15

Supa de rosii cu perisoare este delicioasa si usor de facut. Ingrediente * 1 cutie rosii decojite (400 g) * 2 rosii proaspete decojite * 1 morcov * 1 ceapa * 1 ardei gras * 1 bucata telina * patrunjel v ...

Supă-cremă de mazăre cu mentă
13/08/2022 15:13

Cu legumele si fructele verii ies reţete savuroase, pline de vitamine! Dacă mai adaugi si o bucată de carne sau peste, succesul este garantat. Astăzi, supă-cremă de mazăre cu mentă! Ingrediente 80 ...

Omleta franțuzească, cea mai pufoasă omletă din lume. Iată cât de ușor se prepară
13/08/2022 10:15

O astfel de retetă este această omletă magnifică. Omleta Poulard a apărut pe insula franceză insula franceză Mont Saint Michel, incă in secolul al XIX-lea, fiind inventată de Annette Poulard. Femeia a ...

Limonada cu turmeric vindecă depresia
12/08/2022 16:15

Depresia este o boală care nu poate fi trecută cu vederea si nu trebuie ascunsă. Multi suferă de ea si de multe ori este greu de recunoscut simptomele. De multe ori, insă, este greu de acceptat faptul c ...

FOTO/VIDEO - Salată de portocale, andive și nuci
12/08/2022 13:40

Andivele sunt slabe in calorii si recunoscute pentru capacitatea de a imbunatati aspectul tenului. Este posibil ca gustul lor un pic amar si astringent sa ne deranjeze la inceput, dar sunt bune in salate. Ingr ...

Chec aperitiv cu dovlecei și ciuperci
10/08/2022 12:11

 O retetă usoară, de vară, checul aperitiv cu dovlecei este o alternativă sănătoasă inclusiv pentru pranz. Ingrediente: 6-7 ciuperci 1 dovlecel 1 ceapa alba 1 morcov 4 ou ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
10/08/2022 07:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei