Fasole cu ciolan, rețeta celebră de Ziua Națională a României

fasole-cu-ciolan-de-porc

Dimensiune font:

| 01-12-2021 09:49


Ziua Națională a României vine și cu o tradiție în ceea ce privește sectorul culinar. Cea mai cerută mâncare de 1 Decembrie este deja celebra fasole cu ciolan afumat. Rețeta pentru acest preparat este una destul de simplă, însă, dacă vrei să obții gustul pe care bunica îl dădea fasolii, trebuie neapărat să folosești acest ingredient secret.

Fasolea cu ciolan afumat nu este nici pe departe un preparat sofisticat și nici nu îți ia mult timp să îl prepari. Rețeta este compusă din puține ingrediente, iar modul de preparare este extrem de ușor, putând fi făcută chiar și de cea mai neexperimentată domnișoară în domeniul bucătăriei. Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ținem cont este tipul de fasole pe care îl alegem. Bucătarii experimentați susțin că vom obține o mâncare delicioasă dacă optăm pentru fasolea cu bobul mai mic, ușor dulceag.

Un alt truc pentru a obține cea mai bună fasole cu ciolan este ca boabele de fasole să fie ținute peste noapte la înmuiat. Acest lucru va grăbi procesul de fierbere, care poate fi extrem de lung dacă nu știm câteva trucuri. În plus, pentru un gust bine pronunțat de fasole, pune o parte din apa în care acestea au fiert în mâncare.

Printre ingredientele acestui preparat delicios trebuie să se afle neapărat și legume. Dacă vrei un gust mai pronunțat de afumat, prepară fasolea cu ciolan la ceaun. Având în vedere că ne aflăm în postul Crăciunului, credincioșii pot renunța la carne.


Cea mai bună rețetă de fasole cu ciolan afumat pe care să o prepari familiei de Ziua Națională
Ingrediente:

500 g fasole boabe cu bob mic
2 linguri de ulei
2 cepe
3 morcovi
1 păstârnac
1 ardei gras
2 rosii
sare
piper
boia dulce/ iute
1 foaie de dafin
o lingură de bulion
1 ciolan afumat sau poți opta pentru unul dezosat.
Cum se prepară cea mai bună fosele cu ciolan afumat:

Pentru început, nu uita de trucul în care să lași boabele de fasole la înmuiat peste noapte. Pune fasolea înmuiată în apă rece și apoi las-o pe aragaz până dă în clocot. Aruncă apa în care a fier fasolea și pune alta, apoi adaugă în oală și ciolanul. Când carnea este fiartă, scoate-l din oală și taie-l bucăți.

Curăță și taie legumele cubulețe. Într-o tigaie, pune cele două lingurițe de ulei, ceapa, morcovii, păstârnacul și ardeii grași. Lasă-le pe foc până acestea devin mor, apoi adaugă roșiile și mai lasă totul pe foc circa cinci minute. După ce toate legumele s-au călit, adaugă ciolanul tăiat bucățele, bulion și condimentele. Lasă totul la foc pentru încă cinci minute. Sosul obținut astfel se pune peste fasole și se dă din nou la foc circa 10 – 15 minute.

Fasolea cu ciolan este gata să fie servită. Alături de aceasta poți servi murături sau o salată de ceapă roșie. Pentru aceasta ai nevoie de sare grunjoasă, 1 lingură de oțet, o lingură de ulei și pătrunjel verde. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

În temeiul art. 1.2., 2.1. şi 3.1. din Anexa nr. 2 - Regulamentul privind valorificarea bunurilor scoase din funcţiune aparţinând instituţiilor publice - la H.G. nr. 841/1995 privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, modificată prin H.G. nr. 966/1998 şi H.G. nr. 411/2005, Institutul de Chimie Macromoleculară “Petru Poni” (ICMPP), cu sediul în Aleea Gr. Ghica Vodă nr. 41 A, 700487 Iaşi, judeţul Iaşi, cod fiscal 4541750, cod de înregistrare în scopuri de TVA RO11409036, reprezentat prin Director dr. Valeria Harabagiu, vă solicita respectuos publicarea la sediul instituţiei d-voastră, în data de 27.01.2022, a următorului Anunţ privind vânzarea prin licitaţie publică deschisă cu strigare: “Institutul de Chimie Macromoleculară “Petru Poni”, cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Gr. Ghica Vodă nr. 41 A, cod poştal 700487, judeţul Iaşi, vinde prin licitaţie publică deschisă cu strigare aproximativ 12.000 kg materiale feroase, rezultate ca deșeu în urma operatiunii de dezafectare pentru reabilitarea şi modernizarea Institutului. Cantitatile in plus sau in minus rezultate ca urmare a cantaririi, stabilite prin proces-verbal de cantarire, vor fi evidentiate intr-un act aditional la contractul de vanzare-cumparare, luandu-se ca baza de calcul pretul unitar al ofertei declarate castigatoare. Adresa, data şi ora ţinerii licitaţiei de vânzare: Institutul de Chimie Macromoleculară “Petru Poni”, Aleea Gr. Ghica Vodă nr. 41 A, 700487 Iaşi, judeţul Iaşi, Etajul 1, Birou achizitii publice, 11.02.2022, ora 11.00. Preţul de pornire a licitatiei: 1,20 lei, fără TVA/ Kg materiale feroase. In caz de neadjudecare, a doua licitatie va avea loc la aceeasi adresa, in data de 18.02.2022, ora 11.00. Numerele de telefon sau de fax unde se pot obtine relatii privind conditiile de participare si informatii suplimentare despre bunurile scoase la vanzare: Tel: 0332/880.050; 0722 950 069; Fax: 0232/211.299. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească potenţialii achizitori spre a fi admişi la licitaţie: a) pentru persoanele juridice: - copie de pe certificatul de înmatriculare emis de Registrul comerţului; - copie de pe certificatul de înregistrare fiscală emis de ANAF; b) pentru persoane fizice: - copie de pe cartea de identitate. Documentele de participare la licitaţie se primesc până la data de: 07.02.2022, ora 11.00.”
Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Best Milk 2005 S.R.L., cu sediul în loc. Bucecea, str. Calea Națională, nr. 748, jud. Botoșani, CUI RO17767289, J07/455/2005, anunţă, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 04.02.2022, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. din mun. Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82 a activelor S.C. Best Milk 2005 S.R.L. reprezentate prin: Denumirea bunurilor mobile Valoare de evaluare (lei fara T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (lei fara T.V.A.) 1  FERMA VACI situata in sat Calinesti, oras Bucecea, jud. Botosani compusa din: teren intravilan cu categoria de folosinta curti constructii si arabil cu suprafata totala de 4.000 mp si construcții reprezentate prin: • cladire Hala (destinata intretinerii vacilor de lapte) • cladire Hala (hala muls vaci) • cladire Hala (destinata cresterii viteilor) 336.600,00 185.130,00 2 Plug reversibil purtat marca Vogele Noot, model XM950, SERIE C13S565E55. an fabricatie 2005, nr. identificare 059554. 28.000,00 15.400,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 03.02.2022, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0751.084.083; 0757.545.545; 0232 – 243.864, fax: 0232-212.231 e-mail: vanzari@insolventa.ro.
FOTO - Supă-cremă de linte
28/01/2022 13:58

Lintea este un ingredient care nu ar trebui să lipsească din meniul niciunei familii. Deşi e din aceeasi familie cu fasolea, lintea fierbe mult mai repede si nici nu are efectele neplăcute ale acesteia. & ...

FOTO - Băutură detoxifiantă cu lămâie, castravete și mentă
26/01/2022 13:45

Foarte multe persoane nu realizează cat de periculoase sunt dietele nesănătoase, sedentarismul si chiar poluarea din aer. Acesti factori pot cauza acumularea de toxine in organism, impiedicand treptat organe ...

FOTO - Cremă de avocado cu brânză de vaci
26/01/2022 12:45

Crema de avocado cu branză de vaci este una dintre cele mai simple retete, foarte rapidă si extrem de usor de făcut. Practic, se amestecă toate ingredientele si se mixează in robot. Se poate servi ca : &n ...

Rețeta de Paella vegetariană
24/01/2022 15:23

Paella este un preparat clasic spaniol făcut cu orez, sofran, legume, pui si fructe de mare. Desi este originară din Valencia, paella este recunoscută ca fiind o mancare traditională a Spaniei si există ma ...

De ce este bine să mâncăm pitaya sau fructul dragonului
24/01/2022 13:45

  Pitaya, cunoscut şi sub numele de fructul dragonului, este considerat un aliment bogat in vitamina C, magneziu, calciu, recomandat pentru numeroasele sale beneficii. Originar din Mexic, foarte popular ...

Salată cu morcov,măr și țelină
23/01/2022 17:33

Ingrediente 200 gr. morcovi - 200 gr. telina - 2 mere ionatan - cateva frunze de patrunjel proaspat dressing: - zeama de la 1/2 lamaie - 1 lingura ulei de porumb - sare si piper dupa gust Mod de prepar ...

Dieta care te scapă de depresie în doar trei zile
23/01/2022 15:53

  Christine Bailey, terapeut nutritionist englez, autoare a cărtii „The Brain Boost Diet Plan” a demonstrat că dieta are o legătură foarte stransă cu starea ta de spirit si linistea sufle ...

FOTO/VIDEO - Cum se face o cafea turcească la nisip
23/01/2022 07:20

 Turcii işi pregătesc tradiţionala cafea in cel mai simplu şi mai natural mod, la nisip. Pentru o aromă puternică, ingredientul principal trebuie să fie proaspăt prăjit şi măcinat Foarte import ...

Biscuiţi cu ghimbir
21/01/2022 19:18

 Biscuiţii cu ghimbir sunt perfecţi pentru orice perioadă a anului. Se fac foarte uşor şi sunt delicioşi. Ingrediente 4 căni de făină 1 lingură de praf de copt 2 lingurite de ghimbir măcinat ...

Aroma de vanilie, extrasă din excrementele castorului. Este folosită la prepararea prăjiturilor
21/01/2022 18:00

Dacă stiti că aveti stomacul mai sensibil, mare atentie la ce alimente si băuturi consumati! Unele dintre ele contin castoreum (secretie odorantă a castorului, folosită in industria farmaceutică si in c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei