Clătite cu carne și ciuperci

clatite-cu-carne

Dimensiune font:

| 23-02-2024 09:45

Clătitele cu ciuperci și carne sunt delicioase. Pot fi servite și reci, ca aperitic, și calde, ca fel principal.

Ingrediente

Pentru 7 - 8 clatite de 25 cm
175 g faina
250 ml lapte rece
125 ml apa minerala
2 oua
50 g ulei
un praf de sare


Umplutura
400 g carne tocata de porc sau amestec cu vita etc
o ceapa medie sau 2 mici
400 g ciuperci proaspete (champignon albe sau brune)
sare, piper
2 linguri de smantana acrisoara + 1 lingura rasa de faina + 50 ml lapte rece
patrunjel verde tocat
50 g cascaval ras


In plus:
50 g unt pt uns forma
70 g cascaval ras
2-3 linguri de smantana pentru servit
verdeata tocata pentru decor (ceapa verde, cepsoara, patrunjel, marar) 

Mod de prepare

Se prepară foile de clătită după rețeta clasică, apoi se trece la umplutură. 

Se curăță și se toacă mărunt ceapa, apoi se feliază ciupercile și se dă cașcavalul pe răzătoare. Se călește puțin carnea, apoi se adaugă ceapa și ciupercile. Se adaugă sare, piper și alte condimente după gust. Se lasă să fiarbă vreo 12-15 minute la foc mediu, apoi să lasă la răcorit. Se adaugă smântâna și cașcavalul. Se umplu foile de clătită cu această compoziție, se așează în forme unse cuunt și se dau la cuptor. Când sunt gata, se scot, se presară parmezan și se servesc fie reci, fie calde cu sos de smântână sau de roșii. 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Biscuiții, o călătorie dulce prin istoria gustului
28/02/2024 14:06

Biscuitii sunt acele delicioase si crocante bucatele de plăcere care ne incantă gusturile si aduc un zambet pe fetele noastre. De la cei simpli cu unt, pană la cei imbogătiti cu ciocolată sau fructe, ...

Cele mai întâlnite ingrediente și rețete din bucătăria mexicană
28/02/2024 09:57

Bucătăria mexicană este una dintre cele mai apreciate din lume, fiind cunoscută pentru aromele intense, combinatiile de ingrediente si diversitatea preparatelor. Aceasta este rezultatul unei combinatii de i ...

Delicii spaniole - Omletă cu cartofi
28/02/2024 08:30

Omleta spaniolă cu cartofi este un deliciu uspr de preparat. Ingredientele principale sunt ouăle si cartofii. Unii mai adaugă ceapă, chorizo, ton sau legume. Este perfectă atat ca aperitiv, mic-dejun sau c ...

 Bucătăria chineză, un mozaic al aromelor și tradițiilor ancestrale
26/02/2024 11:33

Una dintre caracteristicile definitorii ale bucătăriei chinezesti este diversitatea sa regională. China, cu dimensiunile sale continentale si varietatea sa de climă si teren, găzduieste o gamă vastă de s ...

Povești îmbietoare din cuhniile Moldovei
26/02/2024 09:59

Originare din Balcani si răspandite apoi in intreaga regiune a Europei de Est, sarmalele au traversat secole de istorie si au devenit un simbol al familiei si al unitătii. Aceste mici „pachetele de ...

FOTO/VIDEO - Pilaf de urzici
25/02/2024 14:32

Pilaful cu urzici este o retetă usor de pregătit in Postul Pastilor si nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este incă destul de rece si nu prea s-au făcut. Am a ...

Trucuri pentru o friptură delicioasă. Este extrem de simplu să-i păstrezi savoarea
25/02/2024 13:14

Nimic nu e mai bun decat o friptură delicioasă, cu un gust fabulos. De multe ori, incercăm să schimbăm gustul natural al fripturii, prin tot felul de amestecuri in care punem bucătile de carne o zi intre ...

Saltimbocca - friptura la tigaie cu prosciutto si salvie
25/02/2024 12:01

Avand o denumire care in traducere inseamna "sare-n gura", reteta de saltimbocca pare tentanta inca din start. Iar daca numele nu ne convinge, ar trebui s-o faca modul de preparare si ingredientele ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
23/02/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

  Vinul fiert, o călătorie prin timp și arome
23/02/2024 10:13

  În inima iernii, cand frigul se intinde peste orase si sate, o băutură străveche isi face simtită prezenta in casele oamenilor si pe străzile impodobite festiv: vinul fiert. Acest elixir, imb ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei