Cea mai scumpă trufă din istorie, vândută la licitație pentru 184.000 de euro

2trufa

Dimensiune font:

| 25-11-2022 11:30

 

Cea mai scumpă trufă albă din istorie a fost vândută la licitație la o valoare de peste trei ori mai mare decât cea a aurului (193 de euro pe gram față de 55 de euro pentru aur). Un om de afaceri din Hong Kong a plătit 184.000 de euro pentru a achiziționa ultimul lot de aproape un kilogram la cea de-a 23-a Licitație Mondială de Trufe Albe de Alba, care a avut loc simultan în castelul Grinzane Cavour, Hong Kong, Singapore, Seul, Viena și Doha.

Cea mai scumpă trufă din istorie are 950 de grame

Trufa, în greutate de  950 de grame, a fost disputată de zeci de cumpărători din toate colțurile lumii, cu scopul de a strânge fonduri pentru organizații caritabile din Italia și din străinătate. Gazde, în conacul care a fost cândva casa contelui Camillo Benso, au fost Caterina Balivo, Paolo Vizzari și Enzo Iacchetti, care au fost uimiți de prețioasele. La Singapore au fost trimiși președintele regiunii, Alberto Cirio, și primarul orașului Grinzane Cavour, Gianfranco Garau, la Hong Kong, jurnalista Maria Pranzo, la Viena, consilierul pentru turism al municipiului Alba, Emanuele Bolla, iar la Seul, ambasadorul Italiei în Coreea de Sud, Federico Failla. La Doha, orașul în care Enrico Crippa, bucătarul de patru stele, proaspăt distins cu o stea verde Michelin, va deschide un restaurant care se va numi „Alba”, a fost invitat la eveniment somelierul Vincenzo Donatiello.

Publicul din Grinzane s-a încălzit cu prima trufă de 155 de grame, botezată de nașul Fulvio Marino, brutarul de la Rai Uno. Prețioasa ciupercă subterană a fost câștigată de antreprenorul Bartolomeo Costamagna pentru 5.000 de euro.

Cel de-al doilea lot, avându-l ca naș pe actorul Andrea Bosca, a fost cumpărat de un cumpărător anonim din Londra, conectat telefonic la sală, pentru 7.600 de euro.

Cel de-al treilea lot, cel mai valoros dintre cele scoase la licitație la Grinzane Cavour, de 330 de grame, a putut conta pe un naș de excepție: Alberto Barbera, directorul Festivalului Internațional de Film de la Veneția. Pentru a ridica ofertele, regizorul a pus pe masă două bilete de festival, imposibil de obținut. Rezultatul a fost obținut deoarece ofertele au ajuns până la suma de 11.000 de euro. Câștigătorul ultimului lot înainte de marea finală a fost antreprenorul din Varese Guido Borghi.

Ultima trufă (al patrulea lot al licitației), în greutate de 950 de grame, a ajuns la Hong Kong.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

 Bucătăria chineză, un mozaic al aromelor și tradițiilor ancestrale
01/03/2024 16:33

Una dintre caracteristicile definitorii ale bucătăriei chinezesti este diversitatea sa regională. China, cu dimensiunile sale continentale si varietatea sa de climă si teren, găzduieste o gamă vastă de s ...

O poveste crocantă. Călătoria cartofilor prăjiți
01/03/2024 15:44

În inima unei bucătării luminate slab, printre miresmele amestecate de condimente si sunetele ritmice ale bucătarilor, se naste o poveste simplă, dar profund emotionantă. Este povestea cartofilor pr ...

Salvarea planetei prin veganism. Mircea Badea, reacție după știrile cu avocado
01/03/2024 14:52

Mircea Badea si-a relatat impresia in urma vizionării unei dezbateri despre veganism. „Într-adevăr, am văzut si eu o dezbatere interesantă, o stiti si voi, aceea că vaca se beseste. Iar cand v ...

O călătorie aromatică și culturală
01/03/2024 14:45

Condimentele sunt mai mult decat simple ingrediente care adaugă gust mancărurilor noastre; ele sunt o fereastră spre istoria si cultura lumii. De la vechile rute comerciale care traversau continentele pană ...

Pe urmele înghețatei, din palatele antice în cupele de la malluri
01/03/2024 13:30

  În zilele toride de vară, cand soarele isi varsă razele peste pămant, putine lucruri sunt la fel de satisfăcătoare ca o portie rece de inghetată. Dincolo de aroma dulce ce te imbie din vitri ...

 Gustări divine. O călătorie culinară prin mănăstirile României
01/03/2024 13:04

În mănăstirile ortodoxe din Romania, postul reprezintă o perioadă importantă a vietii religioase, iar bucătăria este un loc in care se păstrează cu sfintenie traditiile gastronomice străvechi. M ...

Migas, mâncarea păstorilor din Spania
01/03/2024 12:54

Migas este una dintre cele mai vechi mancăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care prăjeau painea mai veche in grăsime de oaie, pregatindu-şi astfel un mic dejun delicios. Ca şi i ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
01/03/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

  Vinul fiert, o călătorie prin timp și arome
01/03/2024 10:13

  În inima iernii, cand frigul se intinde peste orase si sate, o băutură străveche isi face simtită prezenta in casele oamenilor si pe străzile impodobite festiv: vinul fiert. Acest elixir, imb ...

 Povestea celor mai cunoscute deserturi din lume
01/03/2024 09:27

Baclava, răsfătul din Orientul Mijlociu Dacă ajungi intr-o cafenea din Istanbul sau Beirut, nu poti să treci pe langă baclava fără să te bucuri de aroma ei bogată si text ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei