Cea mai scumpă trufă din istorie, vândută la licitație pentru 184.000 de euro

2trufa

Dimensiune font:

| 25-11-2022 11:30

 

Cea mai scumpă trufă albă din istorie a fost vândută la licitație la o valoare de peste trei ori mai mare decât cea a aurului (193 de euro pe gram față de 55 de euro pentru aur). Un om de afaceri din Hong Kong a plătit 184.000 de euro pentru a achiziționa ultimul lot de aproape un kilogram la cea de-a 23-a Licitație Mondială de Trufe Albe de Alba, care a avut loc simultan în castelul Grinzane Cavour, Hong Kong, Singapore, Seul, Viena și Doha.

Cea mai scumpă trufă din istorie are 950 de grame

Trufa, în greutate de  950 de grame, a fost disputată de zeci de cumpărători din toate colțurile lumii, cu scopul de a strânge fonduri pentru organizații caritabile din Italia și din străinătate. Gazde, în conacul care a fost cândva casa contelui Camillo Benso, au fost Caterina Balivo, Paolo Vizzari și Enzo Iacchetti, care au fost uimiți de prețioasele. La Singapore au fost trimiși președintele regiunii, Alberto Cirio, și primarul orașului Grinzane Cavour, Gianfranco Garau, la Hong Kong, jurnalista Maria Pranzo, la Viena, consilierul pentru turism al municipiului Alba, Emanuele Bolla, iar la Seul, ambasadorul Italiei în Coreea de Sud, Federico Failla. La Doha, orașul în care Enrico Crippa, bucătarul de patru stele, proaspăt distins cu o stea verde Michelin, va deschide un restaurant care se va numi „Alba”, a fost invitat la eveniment somelierul Vincenzo Donatiello.

Publicul din Grinzane s-a încălzit cu prima trufă de 155 de grame, botezată de nașul Fulvio Marino, brutarul de la Rai Uno. Prețioasa ciupercă subterană a fost câștigată de antreprenorul Bartolomeo Costamagna pentru 5.000 de euro.

Cel de-al doilea lot, avându-l ca naș pe actorul Andrea Bosca, a fost cumpărat de un cumpărător anonim din Londra, conectat telefonic la sală, pentru 7.600 de euro.

Cel de-al treilea lot, cel mai valoros dintre cele scoase la licitație la Grinzane Cavour, de 330 de grame, a putut conta pe un naș de excepție: Alberto Barbera, directorul Festivalului Internațional de Film de la Veneția. Pentru a ridica ofertele, regizorul a pus pe masă două bilete de festival, imposibil de obținut. Rezultatul a fost obținut deoarece ofertele au ajuns până la suma de 11.000 de euro. Câștigătorul ultimului lot înainte de marea finală a fost antreprenorul din Varese Guido Borghi.

Ultima trufă (al patrulea lot al licitației), în greutate de 950 de grame, a ajuns la Hong Kong.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Chili vegan cu fasole, rețeta de aprins papilele gustative
01/02/2023 13:00

In zilele friguroase ne dorim mese calde si delicioase, iar aceasta reteta de chili vegan cu fasole este alegerea perfecta pentru un rasfat culinar de toamna. Pe langa condimente clasice pentru chili, asa cum ...

VIDEO - Tort de mere
31/01/2023 14:52

  200 g zahar 6 mere 5 oua separate 5 linguri faina 5 linguri zahar 5 linguri ulei 1 esenta de vanilie 1 lingurita praf de copt cateva nuci Reteta de tort de mere este una foarte iubita, una din ...

 VIDEO - Cum se prepară cea mai bună ciorbă de hribi
31/01/2023 13:01

  Borsul de hribi este cu adevărat o delicatesă. Hribii sunt cele mai consistente şi gustoase ciuperci sălbatice din zona de munte şi se culeg vara, fiind conservaţi prin uscare. Avem nevoie de 5 ...

Ce este și cum se prepară cafeaua Menengiç
28/01/2023 08:48

Cafeaua Menengiç, care are o aromă distinctivă, cu o aromă picantă si lemnoasă, este o băutură foarte populară datorită beneficiilor sale pentru sănătate recent.   Ar trebui sa incercat ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
28/01/2023 07:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Efectele incredibile ale borșului de sfeclă
27/01/2023 12:06

În perioadele reci, mai ales in timpul iernii, cand alimentatia este mai săracă in vitamine si minerale, sau in perioadele de post, organismul are nevoie de sustinere si intărire. Un ajutor foarte bun ...

De unde vine tradiția fasolei cu ciolan
27/01/2023 11:45

 De cand si a devenit fasolea cu ciolan un preparat traditional la sărbătorirea Zilei Nationale a Romaniei? „Că fasole n-am avut pe aceste plaiuri stie tot omu’. Avurăm mazăre, apoi am ac ...

Foto - Salată de citrice
27/01/2023 09:30

Reteta de salata de citrice este atat racoritoare, cat si delicioasa.  Ingredientele necesare pentru doua portii de salata de citrice sunt urmatoarele: jumatate de kilogram de portocale; doua linguri de ...

VIDEO - Începe ziua cu un smoothie energizant
26/01/2023 09:15

  Începe ziua cu un smoothie energizant si plin de vitamine. Avem nevoie de ingrediente    • 125 g iaurt grecesc    • 1 banana    • 1 ...

FOTO/VIDEO - Mâncare de post - chiftele de cartofi
25/01/2023 15:05

O mancare de post foarte gustoasă si usor de preparat.    500 g Cartofi 1 bucată Ou ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei