ERR(8): Notice: Undefined variable: GDPR
ERR(8): Notice: Undefined variable: GDPR_CONSENT_755
ERR(8): Notice: Undefined variable: alt
ERR(8): Notice: Undefined variable: alt
Ce sunt maritozzi și când se consumă

Ce sunt maritozzi și când se consumă

Dimensiune font:

| 29-09-2022 11:46

Maritozzi sunt niște brioșe umplute cu frișcă, tipice tradiției italiene, consumate de obicei la micul dejun și prezente în toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obiceiul ca iubiții să asundă în aluat inele de logodnă. 

Ingrediente
* 240 gr de făină 1
* 125 grame de lapte la temperatura camerei
* 1 ou
* 4 gr de drojdie de bere
* 40 gr miere
* 200 ml smântână proaspătă
* lapte suplimentar după gust
* 1 gălbenuș
* 1 făină suplimentară după gust

Mod de preparare:
Puneți laptele într-un castron cu miere și drojdie, făina, amestecați și adăugați oul, frământați până când amestecul este pufos. Puneți aluatul la crescut într-un vas cu fund îngust, acoperiți cu folie alimentară și lăsați să crească până se dublează. Se ia aluatul, se mai frământă pe placa de patiserie, apoi se 
împarte în patru părți, din care se formează bile care se lasă să se odihnească un sfert de oră. Separat se bate un gălbenuș de ou cu puțin lapte, cu care se ung bilele, apoi se coc în cuptor. Când sunt gata, se scot din cuptor, se lasă să se răcească. Separat, se bate smântâna, se face frișca cu care se umplu brioșele tăiate în două.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:19

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
06/10/2022 05:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Cafeaua, vinul și bananele sunt pe cale de dispariție. Ce vom mânca peste 40 de ani
05/10/2022 09:30

Schimbările climatice vor provoca si disparitia sau, in cel mai fericit caz, reducerea suprafetelor cultivate cu anumite culturi. Pe măsură ce conditiile de vreme se schimbă, fermierii vor intampina mari ef ...

Cum se prepara cea mai buna cafea la ibric
05/10/2022 07:05

Cafeaua la ibric pare simplu de preparat, insa daca ne dorim sa pastram traditia, trebuie sa facem rost, mai intai, de un ibric din cupru si sa cautam o cafea macinata fin sau chiar sa ne ocupam singuri de ma ...

Chec aperitiv cu dovlecei și ciuperci
04/10/2022 15:30

 O retetă usoară, de vară, checul aperitiv cu dovlecei este o alternativă sănătoasă inclusiv pentru pranz. Ingrediente: 6-7 ciuperci 1 dovlecel 1 ceapa alba 1 morcov 4 ou ...

 Ce sunt florentinele Glyko?
30/09/2022 16:56

  Sunt create artizanal pentru cele mai pretentioase gusturi. Mai mult decat o bomboană sau o prăjitură, florentinele sunt pur si simplu un desert deosebit. Acest desert unic este recunoscut ca un sim ...

Tian de legume, rețetă franțuzească
30/09/2022 16:26

Se prepara intr-un vas rotund, din lut, mai inalt si mai mare in partea de sus, care se numeste tian, de unde si denumirea preparatului. Se poate gati insa si intr-un vas rotund, normal. Tian de legume contine ...

Piure de conopidă
30/09/2022 16:15

Conopida poate fi folosita in foarte multe moduri si preparate, inclusiv piure.  Ingrediente -o conopida -sare -piper -nucsoara -2 linguri ulei de masline -25 gr unt -75 ml lapte -cateva frunze or ...

Ostropel de pui
29/09/2022 15:48

Ostropelul de pui este o mancare delicioasă, usoară, de vară. Se folosesc pulpe de pui. Ingrediente: * 1 kg pulpe de pui cu piele si os (sau mix cu pulpe dezosate) * 1 ceapa medie * 1 capatana de usturo ...

Prăjitură cu nucă
29/09/2022 14:47

Dacă iti doresti să prepari un desert delicios si pe placul familiei tale, noi iti prezentăm reteta de prăjitură cu nucă Sumegi. Este un preparat gustos care se realizează in doar cativa pasi simpli.&nbs ...

Povestea desertului care a stârnit război între două țări
29/09/2022 12:45

Pavlova este un desert devenit traditional in Australia si Noua Zeelanda, tări care incă isi dispută paternitatea asupra prăjiturii. Reteta contine bezea si fructe de pădure si are legătură cu legendar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei