Cafea de patrunjel, reteta de succes a doctorului nutritionist Virgiliu Stroescu

cafea-de-patrunjel-reteta-dr.-Virgil-atlasculinar.ro_-500x500

Dimensiune font:

| 18-09-2023 08:46

 Supranumit si ‘’apostolul alimentatiei sanatoase’’, doctorul Virgiliu Stroescu a fost medicul nutritionist al multor componenti ai Lotului Olimpic Roman. Reputatia sa de nutritionist a fost confirmata de colaborarea sa cu sportivi romani de performanta.

‘’Cand bei un pahar de acesta, indiferent de cat de obosit esti si cat de trist esti, si amarat, simti intai un fel de zguduitura in corp, se ridica parul si, dupa un sfert de ora, jumatate de ora, esti ca si cum te-ai fi sculat din somn’’, spune dr. Virgiliu Stroescu

Beneficiile miraculoase ale patrunjelului
– Frunzele de patrunjel contin opt vitamine si numeroase alte substante care previn degenerarea ADN-ului si imbatranirea celulelor (flavonoidele, clorofila, ftalidele, etc.).

– Vitamina C, vitamina A, vitamina B12, clorofila, dar si luteolina din frunzele de patrunjel stimuleaza productia de celule ale sistemului imunitar si le activeaza pe cele existente.

– Patrunjelul echilibreaza si stimuleaza energia organelor, imbunatatindu-le capacitatea de asimilare si utilizare a nutrientilor.


– Ajuta la neutralizarea efectelor nocive ale alcoolului si ale tutunului, este un bun stimulent al sistemului nervos.

– Patrunjelul verde protejeaza plamanii si caile respiratorii, ficatul, intestinul si rinichii de radicalii liberi, de aparitia mutatiilor si a cancerului.

– Patrunjelul verde amestecat cu suc de lamaie si ulei de masline activeaza puternic sistemul imunitar. In plus, combate direct foarte multe specii de bacterii si ciuperci parazite. Studii facute la Universitatea din Ankara (Turcia) recomanda aceasta combinatie mai ales in cazurile de infectii recidivante, imunitate slabita.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:36

FOTO/VIDEO - Salată de portocale, andive și nuci
10/12/2023 09:40

Andivele sunt slabe in calorii si recunoscute pentru capacitatea de a imbunatati aspectul tenului. Este posibil ca gustul lor un pic amar si astringent sa ne deranjeze la inceput, dar sunt bune in salate. Ingr ...

FOTO - Rețete de post. Pilaf sârbesc
08/12/2023 13:31

O mancare gătită rapid in timpul postului, o retetă foarte simplă si usor de preparat este pilaful sarbesc. Reteta este gata in maximum o jumătate de oră, iar pentru patru portii sunt necesare următoarel ...

Tocăniță de ceapă. O rețetă mai simplă nu există!
08/12/2023 11:39

Ai mancat vreodată tocănită de ceapă? Se prepară foarte usor si este delicioasă. Iată reteta... Ingrediente 1 kg de ceapă 50 g de unt sau ulei de măsline 2 linguri de ulei 2 cătei de usturoi (o ...

Prăjitură de post, cu glazură
08/12/2023 09:15

Această prăjitură cu glazură este reteta ideală pentru Postul Pastelui. Află cat de usor se poate prepara. Ingrediente: Pentru blat, ai nevoie de: 300 g de zahăr 2 căni cu apă 2 lungurite bica ...

Varză călită cu carne
07/12/2023 15:08

Varza calita este o mancare de iarna, o mancare pentru vremea rece. Se pregateste dupa ce se mureaza varza. Se poate face si simpla, cu untura sau cu ulei, daca este de post. Se poate face cu carne proaspata, s ...

Consumul de paste îi face pe oameni mai fericiți (studiu italian)
06/12/2023 00:24

Un studiu realizat de cercetători italieni a stabilit că oamenii sunt mai fericiti atunci cand mănancă paste, anuntă Mediafax. Un studiu italian realizat de „Behavior & Brain Lab” de la Universitatea ...

Pilaf cu carne și șofran. Rețetă din Uzbekistan
05/12/2023 11:15

Pilaful cu carne de porc este o mancare foarte apreciază in Uzbekistan. Ingrediente 1 kg pulpă porc 2 căni orez 3 morcovi 2 cepe 2 linguri untură 5-600 ml supă carne 3 căciulii usturoi putin sofr ...

„Cartof
05/12/2023 10:58

Pentru multi dintre noi această prăjitură aminteste de copilărie si de alte cofetării, alte vitrine cu alt sortiment de prăjituri unde printre amandine si savarine cartoful era mereu la loc de cinste. Dac ...

 Bucătăria chineză, un mozaic al aromelor și tradițiilor ancestrale
05/12/2023 10:33

Una dintre caracteristicile definitorii ale bucătăriei chinezesti este diversitatea sa regională. China, cu dimensiunile sale continentale si varietatea sa de climă si teren, găzduieste o gamă vastă de s ...

Rețete de post - mâncare de ardei întregi
04/12/2023 16:20

Pe timpul verii, mancarea de legume este mereu o alternativă delicioasă, mai ales cele care au multi ardei copti. O tocană de ardei copti este mereu o optiune gustoasă pentru pranz. Ingrediente  * 1 ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei