Băuturile carbogazoase pot provoca maladia secolului. Risc crescut de CANCER!

carbogazoase-2

Dimensiune font:

| 20-06-2022 07:45

 

Când bem sucuri carbogazoase, zahărul pe care-l conțin determină eliberarea de dopamină, inundând centrele plăcerii din creier, potrivit Centrului Medical Wexner al Universității de Stat din Ohio. De aceea, obiceiul de a ne lua „doza zilnică” de sucuri carbogazoase este tot mai greu de controlat, potrivit Healthdigest.

Deși americanii continuă să fie mari băutori de sucuri acidulate, consumul a scăzut clar în ultimii 13 ani. Cei mai mulți sunt conștienți de cantitatea excesivă de zahăr pe care o conțin, adică 39 de grame într-o cutie obișnuită de Coca-Cola. Dar există și alte ingrediente dăunătoare care trebuie luate în considerare.

O simplă trecere în revistă a ingredientelor din aceste băuturi ne-ar putea face să ne gândim de două ori înainte de a le lua din supermarket.

Acidul fosforic este adăugat în multe băuturi răcoritoare pentru a preveni creșterea bacteriilor și a le conferi o aromă unică, potrivit Healthline. Acidul se găsește mai ales în sucurile de culoare închisă, cum ar fi Coca Cola și Pepsi.

Acidul este făcut din fosfor, mineral care se găsește în mod natural în organism, care interacționează cu calciul pentru a menține oasele și dinții puternici.

 


Cu toate acestea, ingerarea unei cantități mari de fosfor poate duce la o scădere a calciului. În plus, pare să existe o legătură între acidul fosforic și osteoporoză.
Din cauza acidului fosforic, aceste băuturi ne pot afecta și dinții.

Aspartamul
Băuturile carbogazoase dietetice ar putea fi chiar mai periculoase decât cele cu zahăr, din cauza ingredientului numit aspartam. Este un îndulcitor artificial folosit pentru a adăuga aromă băuturilor răcoritoare dietetice, care au zahăr mai puțin sau deloc, în comparație cu versiunile obișnuite.

Dar un studiu din 2017 publicat de Canadian Medical Association Journal sugerează că aspartamul a fost asociat cu creșterea greutății și un risc mai mare de boli de inimă, hipertensiune arterială și accident vascular cerebral. Aspartamul poate afecta și sistemul nervos central.

Benzoat de sodiu
Este un alt ingredient care poate apărea pe etichetă. Are multe utilizări și se găsește frecvent în alimentele și băuturile procesate, pentru a preveni deteriorarea. Acest ingredient poate face alimentele să fie „bune de consumat” și până la doi ani. Deși oamenii de știință au considerat că acest ingredient este sigur, pot exista riscuri potențiale pentru sănătate, mai ales când este amestecat cu acid ascorbic (vitamina C). Odată ce aceste elemente sunt combinate, se transformă în benzen, o substanță cancerigenă.

Food & Drug Administration a stabilit că nivelul permis de benzoat de sodiu în apa potabilă este de cinci părți pe miliard. WebMD sugerează că aproape toate băuturile ambalate conțin cu mult sub acest prag și, prin urmare, nu prezintă un risc substanțial pentru sănătate. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Comarna, cu sediul in sat Comarna, comuna Comarna, Str. Dreptatii nr. 465, judetul Iasi, telefon/fax 0232.238.900, e-mail: comarnaiasi @yahoo.com, cod fiscal 4540640. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -cladire in suprafata de 69 mp si teren aferent in suprafata de 250 mp, situat in T42, Parcela CC 1867-1868, nr. cadastral 63013, CF 63013, in intravilanul satului Comarna, comuna Comarna, nr. 112, judetul Iasi, ce apartine domeniului privat al Comunei Comarna, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comarna nr. 39/31.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei sau se poate consulta pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria comarna.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartiment Secretariat din cadrul Comunei Comarna, sat Comarna, comuna Comarna, Str. Principala nr. 197, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 30Lei/exemplar, ce se achita la casieria institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 24.07.2024, ora 16.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 01.08.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Comarna, sat Comarna, comuna Comarna, Str. Principala nr. 197, judetul Iasi. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 02.08.2024, ora 10.00, Sala de sedinte a Comunei Comarna, sat Comarna, comuna Comarna, Str. Principala nr. 197, judetul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Raducaneni, comuna Costuleni, sat Cozia, judetul Iasi -sediu temporar, telefon 0232.292.315, fax 0232.273.999, e-mail: judecatoria- raducaneni-gref @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 10.07.2024
7 iulie, Ziua Mondială a Ciocolatei
07/07/2024 14:39

Ziua mondială a ciocolatei este aniversată la 7 iulie, această dată indicand momentul introducerii in Europa, in 1550, a băuturii pe bază de cacao. Istoria deliciilor pe bază de cacao nu este atat de bi ...

Sarmalele, o poveste plină de savoare
04/07/2024 10:42

Oriunde ai călători in estul Europei si in Balcani, sarmalele isi vor face simtită prezenta, incantand papilele gustative si incălzind inimile celor care le gustă. Istoria lor este la fel de bogată si com ...

Sosul chimichurri, o delicatesă în bucătărie
30/06/2024 12:21

Chimichurri este un sos argentinian, adesea servit alături de cărnuri la grătar, peste si alte preparate din carne. Este folosi si pentru marinarea diferitelor tipuri de carne si este recunoscut ca fiind un ...

Kapsalon, shaorma olandeză
30/06/2024 11:03

Ingrediente: 750 de grame cartofi congelati 500 grame carne de porc Pentru marinada: paprika afumata suc de lamaie ulei de masline pudra de ceapa pudra de usturoi pudra de cumin pudra de coriandru putina scorti ...

  Dulceața de trandafir, o delicatesă a bucătăriei rafinate
30/06/2024 09:09

Dulceata de trandafir este un produs culinar traditional cu o istorie bogată, o simbolistică aparte si un gust care incantă simturile. Preparată din petalele de trandafir, această dulceată reprezintă o a ...

Dulceață de nuci verzi
21/06/2024 12:02

Pentru ca dulceata de nuci verzi să aibă gustul perfect, nucile trebuie culese incepand cu sfarsitul lunii iunie si pană aproape de sfarsitul lunii iulie. Cand trec de această perioadă, nucile se coc prea ...

Micii și patricienii la grătar. Tradiția reinterpretată în arta culinară
16/06/2024 10:42

Micii, cunoscuti si sub numele de „mititei”, isi au rădăcinile in gastronomia romanească, insă povestea lor nu este doar una locală, ci una care a captivat gusturile si imaginatia multor oameni ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
16/06/2024 09:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

Prăjitură turnată cu mere rase și scorțișoară
15/06/2024 14:56

Prăjitura turnată cu mere este un desert foarte bun in post.  Ingrediente 450 g făină tip 000 1 plic de praf de copt (am pus praf de copt cu sofran pentru o culoare mai frumoasă) 150 g zahăr 10 ...

Cozonaci generoşi din cuptoarele de aur
15/06/2024 09:06

Cozonacul nu-i treabă uşoară şi trebuie să fii mare meşteră ca să iasă bun. „Totul depinde şi de gospodină. Nu trebuie să te zgarceşti cand pui ouă; apoi, trebuie să ai şi smantană bună, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei