„Duchess Potatoes”, o rețetă rafinată

cartofi-duchese580x400

Dimensiune font:

| 30-05-2023 11:41



Prima rețetă Duchess Potatoes (Cartofii ducesei) a fost publicată în La Nouvelle Cuisinière Bourgeoise în 1746. Pentru acest preparat puteți folosi cartofi „yukon Gold”. Este soiul ideal deoarece oferă o consistență cremoasă.

Este pur și simplu un piure de cartofi îmbogățit, copt într-un cuptor încins până devine auriu. Practic avem de-a face cu un piure reinterpretat.

Pentru a pregăti cartofii ducesei aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg cartofi, 100 g unt gras, 2 ouă întregi și încă un ou, 2 gălbenușuri, sare. Pentru o notă de rafinament puteți opta și pentru un vârf de cuțit cu nucșoară. Cartofii se pot mânca simpli sau garnitură pentru friptură.

Curățați cartofii, tăiați în două, spălați și puneți la fiert cu sare, aproximativ o lingură. E bine să nu fie tăiați mai mărunt pentru că vor prinde multe apă. Scurgeți foarte bine apa după ce sunt fierți și treceți cartofii printr-o sită fină. Puneți untul și amestecați foarte bine folosind un tel, până se transformă într-un piure delicat. Ulterior puneți și oule, dar amestecați cu grijă după fiecare dintre ele.


Adăugați acum și gălbenușurile și vârful de cuțit cu nucșoară. Se va tapeta o tavă cu hârtie de copt și se va preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius. Cartofii se vor așeza în tavă folosind un șpriț.

Ungeți amestecul cu ouă, introduceți tava la cuptor şi coaceți până se rumenește, aproximativ 40-45 de minute. Soiul de cartofi Yukon Golds sunt cei mai buni pentru cartofii ducesei deoarece se rumenesc foarte frumos, iar interiorul rămâne pufos şi puțin mai uscat. Dacă doriți ca textura să fie mai fină adăugați una până la două linguri de smântână în amestecul de cartofi.

Cartofii ducesei sunt gata atunci când s-au rumenit. Puteți pune deasupra puțină verdeață, fie mărar, fie pătrunjel, după gust. Acești minunați cartofi se pot servi simpli, cu o salată sau alături de o friptură. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

12:05

Bancul Zilei

05:39

 Clătitele în jurul lumii
20/09/2023 15:07

Oricat de simplă sau de sofisticată ar fi bucătăria unui popor, există un lucru care le uneste pe toate: clătita. Prezentă in diverse forme, de la bliniurile rusesti la crêpes-urile frantuzesti, cl ...

 Mâncare de gutui
20/09/2023 11:45

  Reteta de mancare de gutui este una foarte apreciată, avand un gust dulceag si o textură aparte. În plus, gutuile au multe beneficii pentru organism. Indiferent cum le folosim - crude, coap ...

Este mâncarea de post mai sănătoasă?
20/09/2023 11:22

Mancarea de post nu este pe gustul tuturor si foarte multi oameni consideră că nu este foarte sănătoasă pentru organismul uman, insă dacă sunt alese alimentele care trebuie corpul poate beneficia de o de ...

Mâncarea românească, în topul celor mai delicioase bucătării. Ce mănâncă străinii când vin în România?
20/09/2023 10:59

Bucătăria romanească este delicioasă. Fie că suntem la mare, la munte sau la tară la bunici, preparatele traditionale pregătite atrag prin savoare si, de multe ori, prin aspect. Pentru multi dintre roman ...

 Călătorie în lumea dulce a brânzoaicelor. Tradiție și sărbătoare în fiecare bucată
19/09/2023 08:15

Sfaraitul usor al aluatului in uleiul incins, aroma inconfundabilă de branză dulce si stafide si acea notă de vanilie care te imbie si te incantă, acesta este portretul branzoaicelor, delicioasele prăjitur ...

Cafea de patrunjel, reteta de succes a doctorului nutritionist Virgiliu Stroescu
18/09/2023 08:46

 Supranumit si ‘’apostolul alimentatiei sanatoase’’, doctorul Virgiliu Stroescu a fost medicul nutritionist al multor componenti ai Lotului Olimpic Roman. Reputatia sa de nutritioni ...

 Călătoriile iaurtului, de la păstori la supermarket
16/09/2023 07:29

Prezent pe rafturile magazinelor, pe mesele noastre de dimineată sau drept gustare de la pranz, iaurtul a devenit un aliment indispensabil vietii moderne. Dar cum a ajuns această delicatesă fermentată in vi ...

 Ștrudelul, un mozaic culinar cu rădăcini împletite
15/09/2023 14:30

În căutarea unei povesti culinare ce imbină traditia si inovatia, nu trebuie să căutăm mai departe decat la strudel, o delicatesă care a reusit să imbine elemente din diferite culturi si timpuri. A ...

Rețete de post - mâncare de ardei întregi
15/09/2023 13:20

Pe timpul verii, mancarea de legume este mereu o alternativă delicioasă, mai ales cele care au multi ardei copti. O tocană de ardei copti este mereu o optiune gustoasă pentru pranz. Ingrediente  * 1 ...

Migas, mâncarea păstorilor din Spania
15/09/2023 12:54

Migas este una dintre cele mai vechi mancăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care prăjeau painea mai veche in grăsime de oaie, pregatindu-şi astfel un mic dejun delicios. Ca şi i ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei