Enigma Săptămânii. Luminița Arhire: Am găsit un avion... cum procedăm?

10_11zon

Dimensiune font:

| 19-05-2024 08:16

MOTTO 1: „Klaus Iohannis a anunțat încă din februarie 2022 că România va achiziționa modelul F-35, avionul de generația a 5-a produs de Lockheed Martin și care a început să fie cel mai selectat avion nou a(l) multor state membre NATO. Tranziția spre avioanele de generația a V-a, chiar dacă teoretic este programată să aibă loc după 2030, va dura ani și presupune pe lângă contracte semnate din timp și plăți mari făcute în tranșe ÎNAINTE DE A VEDEA EFECTIV APARATELE LIVRATE, și pregătiri ce țin de infrastructură, logistică și de pregătire a piloților.”

MOTTO 2: „Într-adevăr, a fost găsit un aparat de zbor... pe un teren extravilan din comuna Unțeni, la sfârșitul lunii februarie. A fost ridicat de către reprezentanții MApN și se continuă cercetările pentru a se stabili proveniența și împrejurările în care acesta s-a prăbușit.” (Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, 16 mai 2024)

Mai ții tu minte, măi popor, cum a pierdut Liuriciul-multilateral-dezvoltat un avion invizibil F-35, pe 18 septembrie 2023? Și că l-a pierdut, l-a pierdut... asta e! Se întâmplă! cine n-a rătăcit un avion măcar odată în viață? Mai tare, însă, decât „rătăceala” în sine, a fost ideea de a se apela la populație pentru a-l găsi! Cu ciobănești germani, cred, cărora li s-a dat să miroasă ciorapii pilotului care s-a catapultat, din fericire, deasupra Carolinei de Sud! Și l-a căutat lumea... l-a căutat... dar avionul F-35- nicăieri! Ia amintește-ți tu, dragă popor, cum a fost:

„Armata americană a lansat un apel către cetățeni pentru a o ajuta să găsească un avion de luptă F-35 dispărut, după ce după-amiază pilotul aeronavei s-a catapultat deasupra statului Carolina de Sud, relatează luni AFP. Prin urmare, baza aeriană din Charleston, un oraș din sudul Carolinei de Sud, a cerut ajutorul localnicilor pentru găsirea aeronavei:

«Dacă aveți informații care ar putea ajuta echipele noastre de salvare să localizeze avionul F-35, vă rugăm să apelați Centrul de operațiuni de apărare al bazei», a anunțat baza militară pe rețeaua X (fostă Twitter).Oficialii bazei aeriene au declarat că au loc operațiuni de căutare, în coordonare cu autoritățile federale în domeniul aviației, în zona a două lacuri situate la nord de Charleston. Costul unui avion de luptă F-35, fabricat de Lockheed Martin, se ridică la aproximativ 80 de milioane de dolari (75 de milioane de euro).” (COTIDIANUL. ro, 18 septembrie 2023)

Ei bine, cetățeni, sunt în măsură să vă dau o știre extraordinară: avionul a fost găsit în județul Botoșani, în comuna Unțeni, satul Mânăstireni, cu ajutorul neprecupețit al localnicilor! Căci acolo unde americanii nu se descurcă, s-a demonstrat că botoșănenii noștri fac față cu brio! Numai că descoperirea a fost ținută „la secret” de către autorități, care au acoperit avionul cu niște știuleți, ca să nu se vadă de sus, din azur:

„Avionul a fost descoperit acum două luni și jumătate, iar incidentul a fost ținut secret. Acesta a fost descoperit pe 29 februarie, pe un teren extravilan, de lângă satul Mănăstireni. Cel mai probabil, acesta s-a prăbușit în zona «Valea Grajdului» (adică valea pe care, odată, demult, curgea un grajd... n.n.), apropiată de granița cu Ucraina. Autoritățile au păstrat acest incident secret, probabil din mai multe motive, printre care și scandalul din acea perioadă legat de rămășițele de drone rusești prăbușite în sudul României, relatează Monitorul de Botoșani.” (NEWS WEEK. ro, 16 mai 2024)

Între timp, însă, deoarece localnicii n-au avut somn, se pare că ei au investigat de capul lor incidentul aviatic și au tras concluzii:

„Conform Monitorului de Botoșani, un localnic, după ce s-a interesat singur de caz, a relatat următoarele: «Domnilor, în data de 29 februarie, în localitatea Mânăstireni Botoșani, a fost găsită în câmp, în apropiere de sat, un aparat de zbor.... prăbușit. Au umblat cu mașinile până la o bucată de noapte. Nu vorbesc nimic, însă lumea este îngrijorată, mai ales pentru că se zice că a lăsat groapă». Inspectoratul de Poliție Botoșani a confirmat informația, iar purtătorul de cuvânt a menționat că o anchetă a Ministerului Apărării Naționale e în curs.” (NEWS WEEK. ro, 16 mai 2024)

Ei bine, atracția irepresibilă a avioanelor invizibile F-35 pentru județul Botoșani este cunoscută de multă vreme. De aceea, în general, acestor aparate nu trebuie să le dai drumul slobode prin lume, că te trezești cu ele în ogradă! Asta este realitatea!

Pus în fața scandalului iminent al tăinuirii avionului de sub știuleți, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale a declarat că, de fapt, acesta este primul dintre cele 32 de avioane F-35 pe care partenerul strategic s-a angajat să ni le livreze peste vreo zece ani, cu condiția să le plătim în avans! Iar faptul că are botul puțin boțit nu va afecta în niciun fel tradiționalele relații de prietenie ale țării noastre cu SUA, că trece cu ACID HIALURONIC injectat!

Material Luminita Arhire activenews.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:20

Bancul Zilei

05:10

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
BANCUL ZILEI
24/06/2024 05:20

Un bătran mergea pe o stradă cu prostituate. La un moment dat, una dintre fete strigă la el: - Hai, mosule, să probăm! - Nu mai pot, fata mea ... - Nu-i nimic, incercăm ... Se duc ei in cameră si bă ...

Bancul Zilei
23/06/2024 05:10

  Vine Ion la doctor cu un cui infipt in cap. Doctorul: – Dacă ai 100 euro, scot cuiul, te cos si esti ca nou! – Nu am asa bani domn’ doctor! – Cu 50 euro, scot cuiul, te dau ...

BANCUL ZILEI
22/06/2024 04:48

Bancul zilei. Într-un apartament al unui bloc select de locuinte locuieste o fată bătrană. O vecină o intreabă mereu de ce nu se căsătoreste, de ce nu-si găseste si ea un bărbat cumsecade. - De ...

Bancul Zilei
21/06/2024 05:29

Un instructor de parasutism face instructaj cu cativa incepători. Unul dintre ei intreabă: Bulă: – Si dacă nu mi se deschide parasuta principala si nici cea de rezervă, cat timp voi zbura pană la ...

Bancul Zilei
20/06/2024 04:22

  – Iubitule, cu cine vorbesti la  telefon?! – Offf, m-ai prins iubito, recunosc că mi-am găsit si eu o amantă! – Auzi, tu pe mine să nu mă minti! Ti-ai comandat iar pizza, u ...

Bancul Zilei
19/06/2024 05:44

- Alo, mamă, nu te speria, te rog să nu intri in panică, nu e nimic grav, dar sunt la spital! – Manole, esti medic de zece ani, nu mai spune asta de cate ori mă suni. 

BANCUL ZILEI
18/06/2024 05:21

Alinuta era eleva in clasa a 10-a. Intr-o zi, vine acasa, intra in sufragerie unde era taica-su si spune: - M-am indragostit de vecinul de la etajul trei si o sa fug cu el. Taica-su fara sa isi mute privirea ...

BANCUL ZILEI
17/06/2024 04:51

 Un infractor este interogat la Politie: - Spune, dom'le, ce-ai făcut! - Păi, am furat o cisternă cu vin... - Si... - Jumătate am băut-o... - Si cu cealaltă jumătate ce-ai făcut? ...

BANCUL ZILEI
16/06/2024 05:43

Doi bărbati discută la o partidă de pescuit. - Ce e cu tine, de ce esti asa cătrănit, il intreabă unul pe prietenul său. - Am probleme cu soacra... - Toti au probleme cu soacrele... - Dar nu tot ...

BANCUL ZILEI
14/06/2024 13:46

  Bulă (5 ani) nu reuseste să-l pronunte pe B, inlocuindu-l cu P  Bula (5 ani) nu reuseste să-l pronunte pe B, inlocuindu-l cu P. Într-o zi, trimis de maica-să, merge la magazin si vrea s ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei