VIDEO Femeile și-au ales mașina anului 2024. E imensă, 100% electrică și cântărește peste 2,6 tone

0000   0141700

Dimensiune font:

| 10-03-2024 11:41

Femeile și-au ales mașina anului 2024. Juriul Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) a desemnat drept „Cea mai bună mașină din lume a anului 2024” un SUV imens, cu 6 sau 7 locuri, propulsie 100% electrică și care cântărește peste 2,6 tone. 

SUV-ul electric Kia EV9 a fost votat „World's Best Car for 2024” la premiile WWCOTY, de către juriul specializat alcătuit din 75 de jurnaliste din 52 de țări. Concurența a fost puternică, 63 de mașini fiind înscrise în concurs, EV9 a convins cu designul inovator, tehnologia avansată și versatilitatea.

Femeile și-au ales mașina anului 2024. E imensă, 100% electrică și cântărește peste 2,6 tone
Kia EV9 a fost desemnată „Cea mai bună mașină din lume a anului 2024” în cadrul concursului Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY).

Juriul a apreciat SUV-ul cu 6 sau 7 locuri Kia EV9 ca fiind un pas revoluționar în plus pe piața automobilelor electrice, invocând accesibilitatea, ușurința de utilizare și atractivitatea sa pe scară largă, și a lăudat capacitatea constructorului coreean în realizarea unui SUV mare, cu aerodinamică remarcabilă și tehnologie avansată, precum și interiorul „family-friendly” și experiența familiară de condus a mașinii.

 

Versatilitatea și performanța „navei-amiral” Kia, în special în condiții dificile de iarnă, au fost, de asemenea, evidențiate, alături de interiorul său spațios și performanța robustă.

În plus, Kia a fost lăudată pentru că a furnizat un automobil electric multifuncțional, rezistent, cu o eficiență energetică excepțională.

 

Ce a spus juriul WWCOTY despre SUV-ul electric Kia EV9
- Tanya Gazdik, SUA: „Kia EV9 este cu adevărat revoluționar pentru automobilele electrice. Acesta va fi automobilul la care ne uităm înapoi și vom spune „aceasta este momentul în care automobilele electrice au devenit cu adevărat accesibile, ușor de utilizat și de dorit pentru toți consumatorii. Niciun alt automobil nu și-a asumat aceleași riscuri și nu a împins provocările de proiectare și inginerie la aceeași limită.”

- Sara Soria, Spania: „Kia a dezvoltat un SUV mare, cu motor electric, care se remarcă prin aerodinamică bună, design inovator, niveluri înalte de tehnologie – cu conducere autonomă de până la nivelul 3. Și pentru că oferă încărcare bidirecțională și rapidă de 800 de volți.”

- Jil McIntosh, Canada: „Acceptarea pe scară largă a electrificării va depinde de disponibilitatea automobilelor electrice în majoritatea segmentelor. Kia EV9 oferă un interior potrivit pentru familii și, pe deasupra, o experiență de condus apropiată de cea a mașinilor pe benzină, dar fără emisii. Ar trebui să cucerească mulți cumpărători care nu sunt obișnuiți cu puterea electrică și vor fi mai confortabili cu un automobil care le este familiar.”

 

- Ylle Rajasaar, Estonia: „O mașină electrică excepțional de nobilă, spațioasă, versatilă și multifuncțională. Tracțiunea integrală electronică este, de asemenea, capabilă, iar diferitele moduri de condus fac din EV9 un automobil excelent pentru iernile nordice și zăpadă. Am testat mașina în condiții de îngheț sub 25 de grade și m-am bucurat că EV9 s-a comportat în vremea rece de iarnă ca o mașină normală de lux: s-a încălzit rapid, kilometrajul nu a fost afectat prea mult de gradele cu minus. O mare realizare din partea producătorului auto coreean.”

- Isadora Carvalho, Brazilia: „Kia EV9 dispune de cele mai avansate soluții de pe piață, precum o grilă frontală cu iluminare LED și un interior care se poate transforma într-un living datorită scaunelor care se rotesc la 180 de grade. Spațiul interior permite până la șapte ocupanți, iar cea mai puternică versiune cu două motoare electrice este capabilă să producă până la 384 CP cu performanțe impresionante.”

- Rowan Peperkamp, Olanda: „Mașina este previzibilă într-un mod precis, făcând întotdeauna exact ceea ce îi ceri. Uneori chiar uit de rândurile de scaune suplimentare din spatele meu și cred că cei de Kia merită credit pentru asta. Cu EV9, aveți un automobil pregătit pentru viitor, nu doar pentru familiile în creștere, ci și pentru eficiența energetică”.

- Liz Swanton, Australia - „EV9 m-a entuziasmat în legătură cu posibilitățile viitoare pentru automobilele electrice multifuncționale. Era greu de crezut că acest automobil mare, confortabil și versatil nu avea nevoie de un rezervor de benzină sau motorină.”

 

Recunoașterea din acest an pentru EV9 urmează triumfului modelului Kia Niro de anul trecut, care a fost desemnată „Cea mai bună mașină din lume a anului 2023” în cadrul premiilor WWCOTY 2023. Kia EV9 își continuă seria impresionantă de premii, care include modelul ca finalist „Top Three in the World” la premiile „World Car Awards 2024”. De asemenea, SUV-ul a câștigat categoria „Family Cars” la premiile „ Golden Steering Wheel 2023” și a fost desemnat „Mașina de lux a anului 2024 în Germania” (German Luxury Car of the Year 2024), prezentând spectrul larg de capabilități ale modelului.

Kia EV9, un SUV electric imens, cu 6 sau 7 locuri, și autonomie de până la 541 km
Kia EV9 și-a făcut debutul dinamic în Europa la „Goodwood Festival of Speed” 2023, în iulie anul trecut. Disponibil cu 6 sau 7 locuri, SUV-ul electric combină stilul îndrăzneț, versatilitatea premium, conectivitatea extinsă și designul Kia ce reflectă filosofia „Opposites United” pentru a oferi un automobil pregătit pentru orice.

 

Mașina oferă o autonomie de până la 541 de kilometri (conform ciclului combinat WLTP) și dispune de tehnologie de încărcare ultra-rapidă de 800 V, care îi permite să încarce o autonomie de 239 de kilometri în doar 15 minute de la cele mai rapide stații publice de încărcare.

Cu o lungime de 5.010 mm, Kia EV9 este cel mai spațios automobil de pasageri Kia de până acum și este al doilea model Kia construit pe platforma BEV dedicată a HMG, Electric Global Modular Platform sau E-GMP. Modelul are o lățime de 1.980 mm și o înălțime de 1.750 mm, cu un ampatament de 3.100 mm.

Pe lângă faptul că este spațios și încăpător pentru pasageri, Kia EV9 vine și cu spațiu suplimentar de depozitare sub forma unui portbagaj frontal. Versiunea cu tracțiune spate are un volum maxim de 90 de litri pentru portbagajul frontal, în timp ce versiunea cu tracțiune integrală oferă un volum de 52 de litri pentru spațiul de depozitare. Portbagajul din spate oferă un spațiu de depozitare de 828 de litri atunci când 4/5 locuri sunt în poziție verticală și până la 333 de litri când 6/7 locuri sunt în poziție verticală.

Kia EV9 este disponibil fie cu tracțiune spate, fie cu tracțiune integrală. Ambele versiuni vin cu o baterie de 99,8 kW dispunând de a patra generație a tehnologiei bateriei.

Versiunea cu tracțiune spate are un motor de 204 cai putere care este capabil de un cuplu maxim de 350 Nm. Atingând o viteză maximă de 185 km/h, această variantă a sistemului de propulsie poate accelera de la 0 la 100 km/h în 9,4 secunde. Are o autonomie 100% electrică de până la 541 km, conform procedurii WLTP.

Modelul cu tracțiune integrală este propulsat de 2 motoare electrice, cu o putere totală de 385 de cai, ce oferă un cuplu maxim pentru punțile față și spate de 250 Nm și 350 Nm pentru versiunea Baseline și 350 Nm și 350 Nm pentru versiunea GT-line. Acesta poate atinge o viteză maximă de 200 km/h, poate accelera de la 0 la 100 kmh în 6,0 secunde în versiunea Baseline, respectiv în 5,3 secunde în versiunea GT-line și se mândrește cu o autonomie 100% electrică estimată de până la 497 km, conform procedurii WLTP.

Kia EV9 este capabil de încărcare ultra-rapidă de 800 de volți, ceea ce înseamnă că clienții pot petrece mai mult timp conducând și mai puțin timp încărcând. 15 minute de încărcare au ca rezultat o autonomie 100% electrică de până la 239 km pentru versiunea RWD și până la 219 km pentru versiunea AWD.

Kia EV9 este capabil de încărcare bidirecțională, permițând tehnologii avansate viitoare cum ar fi funcția Vehicle-to-Load (V2L), Vehicle-to-Building/Vehicle-to-Home (V2B/V2H) și Vehicle-to-Grid (V2G) .

 

Ampatamentul său lung și arhitectura plată, 100% electrică a automobilului oferă spațiu generos pentru toți ocupanții, cu confort în stil „lounge” pentru toate cele trei rânduri de scaune.

Când automoiblul este staționat, clientul poate alege între funcția de relaxare sau pivotare pentru scaunele din al doilea rând. Scaunele de relaxare oferă un confort superior, în timp ce scaunele pivotante pot fi întoarse pentru a sta față în față cu scaunele celui de-al treilea rând. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Nicolae Balcescu, cu sediul in sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, telefon 0234.214.071, fax 0234.214.016, e-mail: registratura@primaria-nicolae-balcescu.ro, cod fiscal 4353234. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -spatiu cu suprafata de 10,95 mp, in vederea desfasurarii activitatii cabinet de oftalmologie si optica medicala, situat in imobilul Dispensar Uman din satul Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 8, avand nr. cadastral 61861, CF 61861, apartinand domeniului public al Comunei Nicolae Balcescu, conform caietului de sarcini, H.C.L. Nicolae Balcescu nr. 31/11.03.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: La cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu Publicul si Arhiva din cadrul Comunei Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str.Eroilor nr.380, judetul Bacau. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G.nr.57/2019 privind Codul administrativ: 30 Lei/exemplar, se achita numerar sau prin OP la Compartimentul Impozite si Taxe din cadrul Comunei Nicolae Balcescu. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.06.2024, ora 13.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 14.06.2024, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Se depun intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.06.2024, ora 10.00, Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Bacau, municipiul Bacau, Str. Stefan cel Mare nr. 4, judetul Bacau, telefon 0234.514.419, fax 0234.525.211, e-mail: tr-bacau-reg2@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 16.05.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 31.05.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 31.05.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 31.05.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 31.05.2024 - ora 12.30; - spatiu comercial S2 (28,65 mp) - Piata Hala Centrala pe 31.05.2024 -ora 13.00; spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 31.05.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul pe 31.05.2024 – ora 13.45; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 31.05.2024 – ora 14.00. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
Formula 1: Charles Leclerc, pole position în MP de la Monaco
25/05/2024 22:44

 Charles Leclerc va pleca primul in cursa Marelui Premiu de la Monaco, el fiind cel mai rapid in sesiunea de calificări de sambătă. Charles Leclerc  Max Verstappen va pleca de pe locul 6 la M ...

În AUSTRIA cu mașina - iată cum să îți pregătești autoturismul pentru a vizita țara faimoasei Sisi
24/05/2024 16:55

   Poză de daniel plan pe Unsplash.com   Dacă planifici o călătorie in Austria, iti recomandăm să iei in considerare explorarea acestei tări minunate cu masina. În acest fel, vei ...

Formula 1: Max Verstappen, a cincea victorie a sezonului la MP din Emilia Romagna
19/05/2024 17:37

 Olandezul Max Verstappen a obtinut duminică, pe circuitul de la Imola, a cincea victorie a sezonului de Formula 1 la Marele Premiul din Emilia Romagna. Max Verstappen  Max Verstappe, campion ...

Concurență pentru Wizz Air: zboruri interne de 25 de euro și externe de 57 de euro. De pe ce aeroporturi zboară avioanele AnimaWings
19/05/2024 11:07

AnimaWings se bate cu Wizz Air. Compania aeriană AnimaWings anunţă inceperea operării, din luna septembrie, a cinci rute noi, care vor fi deservite de avioane Airbus A220-300, hub-ul principal fiind Aeropor ...

Un tren de marfă a fost răsturnat de tornadă în nordul Italiei. „Este un miracol că nimeni nu a fost rănit” VIDEO
17/05/2024 19:47

 Un tren de marfă cu sapte vagoane a fost răsturnat de o tornadă, joi seara, 16 mai, in apropiere de Mantova, in Italia, au informat vineri, 17 mai, surse citate de ANSA. Toate cele şapte vagoane ale ...

Legea a fost adoptată: Șoferii prinși băuți sau drogați la volan rămân zece ani fără permis!
14/05/2024 16:44

Am continuat planul de măsuri pentru reducerea numărului de morti pe drumurile Romaniei, afirmă social-democratul Robert Cazanciuc, după ce deputatii au aprobat legea care prevede că soferii care sunt prin ...

UE va extinde gama de contravenții pentru care pot fi amendați șoferii străini din alte state membre/ Va fi mai ușoară urmărirea amenzilor și obligarea șoferilor să plătească
13/05/2024 20:46

În ultima sesiune de vot din această legislatură, in aprilie, Parlamentul European a adoptat noi norme pentru a se asigura că soferii care incalcă regulile de circulatie locale intr-un alt stat membru ...

Număr uriaș de permise de conducere ridicate de poliție în doar 24 de ore, jumătate pentru viteză excesivă
12/05/2024 17:59

În doar 24 de ore, politia rutieră a retinut peste 1150 de permise de conducere si certificate de inmatriculare, scrie Agerpres. Poliţiştii au reţinut, sambătă, 798 de permise de conducere şi au re ...

Milioane de păgubiți vor fi obligați să-și repare mașinile doar cu piese din dezmembrări dacă deputații vor introduce noile propuneri în legea RCA
10/05/2024 15:15

Milioane de păgubiti vor fi obligati să-si repare masinile doar cu piese din dezmembrări dacă deputatii vor introduce noile propuneri din legea RCA. Proiectul de modificare a Legii RCA nr. 132/2017 a fost i ...

Autostrada „Unirii” A8: Un nou lot din Moldova, scos la licitație / Va avea 7 tuneluri pe traseu și va dura patru ani proiectarea și execuția
09/05/2024 10:14

 ​​Al doilea tronson din Moldova al Autostrăzii „Unirii A8, care va lega Transilvania de Moldova si de republica Moldova a fost scos la licitatia de proiectare si executie. Este practic si primu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei