Rusia declară România „țară neprietenoasă”: „Ne vor lovi cu F-16 de pe aerodromurile lor”

7

Dimensiune font:

| 10-08-2024 00:12

Rusia declară România „țară neprietenoasă”: „Ne vor lovi cu F-16 de pe aerodromurile lor”. Generalul Aiteci Bijev, fost comandant-șef adjunct al forțelor aeriene ruse pentru sistemul comun de apărare aeriană al CSI, a dezvăluit cum se va desfășura vânătoarea de avioane de luptă.

Rusia declară România „țară neprietenoasă”: „Ne vor lovi cu F-16 de pe aerodromurile lor”.

La sfârșitul săptămânii trecute, primele F-16 livrate de Olanda și Danemarca au fost reperate în Ucraina.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat la ceremonia de predare a aeronavelor că unele dintre avioane au reușit deja să îndeplinească misiuni de luptă, fără să dea detalii.

Generalul Aiteci Bijev, fost comandant-șef adjunct al forțelor aeriene ruse pentru sistemul comun de apărare aeriană al CSI, susține că sistemul de apărare aeriană al Ucrainei a fost distrus, iar avioanele F-16 vor avea baza pe teritoriul României și al Polonie.

Cum se va apăra Rusia în acest caz?

Generalul rus a reamintit că F-16 este un avion multirol de generația a IV-a, de aceeași vârstă cu MiG-29 și Su-27 rusești. Poate fi folosit ca avion de vânătoare sau ca avion de vânătoare-bombardament pentru lovituri cu arme de mare precizie împotriva țintelor terestre.

Potrivit acestuia, rușii nu se așteaptă la schimbări semnificative pe front din cauza apariției avioanelor F-16. În primul rând pentru că sunt prea puține, apoi pentru că operarea acestora este dificilă.

În plus, F-16 necesită multă atenție în întreținere. Există 30 de tehnicieni la sol pe aeronavă. O cantitate mare de muncă este necesară pentru a pregăti aeronava pentru zbor.

„MiG-urile și Sukhoi-urile noastre, în comparație cu aparatele NATO, sunt nepretențioase și sunt pregătite rapid pentru următorul zbor”, spune generalul Bijev pentru MK.

„Inamicul va trebui să se gândească serios unde să ascundă F-16: toate serviciile noastre de informații vor căuta locația aeronavelor NATO.”

Se știe că ucrainenii vor face tot posibilul să le ascundă, să le protejeze, să le mute, pentru a nu fi atacate de ruși.

„Nu le vor păstra într-un singur loc. Le vor distribui printre aerodromuri. Sistemul de apărare aeriană al Ucrainei a fost distrus și este acum de natură locală, protejând obiective individuale. Firește, cele mai bune mijloace și forțe de apărare aeriană vor fi aruncate pentru a proteja aceste avioane și aerodromurile, unde vor fi amplasate temporar. Presupun că, cel mai probabil, avioanele vor avea baza pe teritoriul României și al Poloniei. Ele vor "ateriza" pe aerodromurile din Ucraina pentru o scurtă perioadă de timp, pentru a se realimenta, pentru a-și reaproviziona muniția și apoi vor efectua misiuni de luptă”, spune generalul Bijev.

Bijev: „Avem capacități tehnice de a distruge F-16 deasupra teritoriului României și Poloniei

Cât despre luptele aeriene cu F-16, generalul consideră că niciuna dintre părți nu este interesată de astfel de acțiuni.

„Inamicul - pentru că înțelege perfect că sistemul de apărare aeriană al Rusiei este profund eșalonat și cu altitudine pe toate razele. Nici aviația noastră nu caută să intre în zona de apărare aeriană a Ucrainei, astfel încât rachetele antiaeriene ale NATO să nu poată lucra asupra lor. Cu atât mai mult cu cât aviația noastră poate, fără a intra în zona de apărare aeriană a inamicului, să lovească obiective strategice, tactice, operaționale. Prin urmare, este puțin probabil să aibă loc lupte aeriene, dar teoretic se pot întâmpla”, precizează generalul.

Generalul rus a avansat ipoteza halucinantă că Rusia ar putea ataca avioanele F-16 deasupra României și Poloniei.

„Avem capacități tehnice de a distruge aceste aeronave în aer deasupra teritoriului României și Poloniei. Complexul nostru S-400 ne permite să distrugem aceste aeronave în aer atunci când sunt detectate în străinătate”, a declarat Bijev.

Este acesta un scenariu „serios”, pe care Moscova îl ia în considerare?

„România și Polonia sunt țări neprietenoase cu noi, dar care nu sunt oficial în război cu noi. Cu toate acestea, presupun că aerodromurile acestor țări vor fi folosite pentru lovituri cu arme de precizie pe teritoriul nostru. Pentru a utiliza S-400 împotriva unor ținte din străinătate, ai nevoie de o decizie politică.”

Decizie dificilă, mai ales că, potrivit generalului rus, „există o mare probabilitate ca avionul să fie pilotat de piloți NATO”.

„Vor fi inventate orice mijloace pentru a participa la operațiuni de luptă în Ucraina. Pentru că pentru a desfășura operațiuni de luptă într-un "cazan clocotitor" deasupra câmpului de luptă, saturat cu sisteme de apărare antiaeriană foarte dens, ai nevoie de piloți experimentați care au fost instruiți - nu teoretic, ci efectiv. Cred că cei mai buni piloți ucraineni au fost recalificați pe avioane F-16. Dar, din nou, toată avionica și comenzile sunt în engleză. Iar în situații de urgență poate deveni o problemă.”

Kievul așteaptă încă zece avioane F-16 până la sfârșitul anului. În total, i-au fost promise 79 de aeronave.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Harmanesti, cu sediul in comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi, telefon 0232.722.000, fax 0232.722.000, e-mail: harmanesti@is.e-adm.ro, cod fiscal 16570210. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata totala de 597 mp, Tarla 6, P 274/1, P 275-276, P 323/1, amplasat in intravilanul comunei Harmanesti, F.N., judetul Iasi, apartine domeniului privat al Comunei Harmanesti; -teren in suprafata totala de 123 mp, Tarla 34, P 1211, 1214, 1215, amplasat in intravilanul comunei Harmanesti, F.N., judetul Iasi, apartine domeniului public al Comunei Harmanesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Harmanesti nr. 36/25.07.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitarea scrisa, de la sediul Comunei Harmanesti. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, care se achita la Casieria Comunei Harmanesti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 25.09.2024, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 03.10.2024, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original si 2 exemplare copii. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 03.10.2024, ora 11.00, la sediul Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0232.260.600, fax 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 11.09.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Todiresti, cu sediul administrativ in sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava, telefon 0230.539.535, fax 0230.539.543, e-mail: primaria todiresti @yahoo.com, cod fiscal 4326922. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -3 parcele de teren, in suprafata totala de 2.000 mp, apartinand domeniului privat al Comunei Todiresti, situate in intravilanul comunei Todiresti: -Teren in suprafata de 500 mp, avand nr. cadastral 43156, sat Todiresti, F.N.; -Teren in suprafata de 500 mp, avand nr. cadastral 43157, sat Todiresti, F.N.; -Teren in suprafata de 1.000 mp, avand nr. cadastral 43503, sat Todiresti, F.N., conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Todiresti nr. 41/14.06.2022 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei sau se pot consulta pe site-ul: www.comuna todiresti.ro, la sectiunea Monitorul Oficial Local -Hotarari. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Comunei Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la casieria institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 25.09.2024, ora 10.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 03.10.2024, ora 10.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Secretariatul Comunei Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 04.10.2024, ora 10.30, Comuna Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava, din municipiul Suceava, Str. Stefan cel Mare nr. 62, judetul Suceava, telefon 0230.214.948, fax 0230.522.296, e-mail: trsv-arhcont @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 11.09.2024.
Moment important în familia Ciolacu. Premierul a plecat direct de la inundații ca să-i fie alături fiului
16/09/2024 09:53

Între inundatii, premierul Marcel Ciolacu si-a făcut timp să ajungă si la festivitatea de absolvire a fiului său. Alexandru Filip Ciolacu a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universitătii O ...

 El este bărbatul care a încercat să-l ucidă pe Donald Trump: A fost pe frontul din Ucraina și cerea război total al SUA
16/09/2024 09:42

Suspectul in cea de-a doua tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump este un bărbat din Florida in varstă de 58 de ani, care se pare că a călătorit in Ucraina după invazia Rusiei şi a devenit un sus ...

Regele Charles al III-lea în pericol de abdicare? Care este adevărul despre starea lui de sănătate
16/09/2024 09:24

Regele Charles al III-lea in pericol de abdicare? Care este adevărul despre starea lui de sănătate. Desi regele Charles al III-lea este activ, participand la evenimente publice, cel mai recent pe 11 septembr ...

Victor Ponta s-a separat de Daciana Sârbu
16/09/2024 07:32

Viata personală a fostului lider si premier PSD Victor Ponta este in acest moment in impas, pentru că cea de-a doua sotie s-a cam săturat să coabiteze cu acesta. Victor Ponta, consilierul onorific „in do ...

Olaf Scholz o spune răspicat! Germania nu va livra rachete de croazieră Ucrainei, indiferent de deciziile aliaților
15/09/2024 23:15

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, exclude sub orice formă livrarea in viitor către Ucraina de armament cu rază lungă de acţiune. Cancelarul Germaniei a declarat că indiferent de deciziile luate de parte ...

Ministrul Mediului dă alerta și în Vaslui - Va ploua într-o noapte aproape cât pentru o lună
15/09/2024 18:36

Asteptăm la noapte, incepand cu ora 24.00, aici, in judetul Vaslui, precipitatii de 40 de litri pe mp, dar suntem in alertă, spune ministrul Mediului, Mircea Fechet. El afirmă că ploile vor afecta judetele ...

Cod roșu de inundații pe cursuri de apă din două județe ale țării: avertizarea se prelungește până duminică la prânz
15/09/2024 09:55

Hidrologii au prelungit, sambătă noapte, avertizarea Cod Roşu privind depăşirea cotelor de pericol pe mai multe cursuri de apă din judeţele Galaţi şi Vaslui. Noua avertizare a intrat in vigoare la miez ...

 Ciclonul Boris a mai răvășit o țară. În Republica Moldova, pe alocuri, apa a depășit un metru. Celula de criză, activată
15/09/2024 09:14

Situatia este foare gravă in centrul si estul Europei, unde ciclonul Boris aduce ploi puternice. In Republica Moldova a fost prăpăd sambătă. Apa a acoperit străzi intregi din Chisinău, iar viitura cu o ...

Tabără pentru sinistrații din Galați, montată în județul Iași
15/09/2024 08:53

O tabără de sinistrati cu o capacitate de 100 de persoane a fost montată, sambătă, in judetul Iasi. Aici vor fi cazate persoane afectate de inundatiile din judetul Galati.„Avand in vedere situatia dramat ...

Monica Tatoiu a observat un fenomen inexplicabil la inundațiile din România: La Apele Române a întrebat cineva?
15/09/2024 08:49

Monica Tatoiu critică autoritătile din Romania pentru lipsa de reactie in cazul inundatiilor care au lovit puternic la Galati. Monica Tatoiu spune că era timp suficient de reactie, insă la fel ca de fiecare ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei