Top 7 curiozități despre ciuperca tibetană Cordyceps Sinensis

cordyceps-sinensis-573-2-p-7957

Dimensiune font:

| 27-06-2022 09:58

  Cordyceps Sinensis este un miceliu al cărui prestigiu crește de la o zi la alta datorită proprietăților miraculoase pe care le are asupra organismului uman.

 

1. Cordyceps: omidă sau plantă?
În ciuda speculațiilor, Cordyceps Sinensis nu este nici insectă, nici plantă. Cordyceps este pur și simplu un miceliu, o ciupercă subterană parazitară care crește la altitudini de 3000 – 5000 de m pe platourile tibetane.

 

Tot pe platourile tibetane există și o larvă care trăiește sub pământ și se hrănește cu rădăcini de plante până ajunge la maturitate. Însă dezvoltarea acestei larve poate fi întreruptă de întâlnirea cu miceliul de Cordyceps.

 

Există riscul ca vara sau toamna, miceliul să se infiltreze în corpul larvei. Acesta atacă organele larvei, afectându-i până și creierul. Larva încearcă să iasă la suprafață. În timpul acestei încercări, larva moare, iar corpul acesteia se mumifică.

 

Primăvara, din capul larvei răsare un lăstar care ajunge la suprafața solului și își împrăștie sporii prin aer, infiltrându-se în corpul altor larve. Ciclul vieții și al parazitării se reia încontinuu.

 

2. Cordyceps Sinensis: mină de aur pentru sănătate
Miceliul de Cordyceps e benefic pentru sănătate datorită compoziției sale formată din microelemente, aminoacizi, betacaroten, seleniu, vitamina E și C.

 

Cordyceps Sinensis a fost valorificat cu succes de medicina tradițională chineză. Efectele terapeutice ale acestui miceliu au fost menționate pentru prima dată în cel mai vechi dicționar medical tibetan, în anul 710.

 

Legenda spune că un păstor tibetan grav bolnav s-a vindecat ca prin minune pentru că a găsit din întâmplare lăstari de Cordyceps pe care i-a mâncat.

 

3. Cordyceps Sinensis: elixirul regilor
Din cauza altitudinii la care apare, miceliul de Cordyceps este foarte greu de recoltat. Pentru a intra în posesia prețiosului miceliu, oamenii trebuie să își învingă teama de înălțime, dar trebuie să facă față și unor temperaturi foarte scăzute.

 

Cunoscut pentru capacitatea sa de a menține organismul în formă și de a încetini procesul de îmbătrânire, Cordyceps a fost râvnit încă din cele mai vechi timpuri. Cu mii de ani în urmă, acest miceliu era folosit doar de suverani în scopul obținerii longevității.

 

Astăzi, miceliul de Cordyceps costă zeci de mii de dolari și este la fel de râvnit de oameni de pe întreg globul. Din păcate, consmul excesiv duce ușor-ușor la dispariția acestei minuni naturale.

 

4. Ciuperca tibetană: un înlocuitor pentru cofeină
Adenozintrifosfatul este o moleculă prezentă în orice organism uman, responsabilă de stocarea energiei. Această moleculă joacă un rol important și în echilibrarea metabolismului, contracția musculară sau refacerea celulelor degradate.

 

În situații de stres și oboseală cronică, rezerva de adenozintrifosfat se consumă rapid și nici nu se reface ușor. În acest caz, energia organismului scade, iar epuizarea se instalează.

 

Cordyceps funcționează asupra organismului ca o doză de cofeină, refăcând rapid molecula de adenozintrifosfat, atât de necesară pentru o viață activă.

 

Cordyceps are o eficiență mai mare decât cofeină. Dacă energia asigurată de cofeină se consumă repede, energia procurată prin Cordyceps rămâne în organismul nostru pentru întreaga zi.

 

5. Cordyceps: secretul performanței sportive
De multe ori, sportivii chinezi au fost acuzați pentru performanțele lor de abuz de steroizi. Secretul e dezvăluit de un antrenor la Jocurile Naționale din 1993. Nu steroizii sunt cauza succesului, ci o băutură pe bază de Cordyceps care face parte din regimul obișnuit al sportivilor.

 

Pentru mai multe detalii despre modul în care Cordyceps facilitează antrenamentele sportive, te invităm să vezi și ghidul alimentar pentru creșterea performanței sportive.

 

6. Ciuperca tibetană: energie pentru orice organism viu

Larvele de pe platourile tibetane sunt singurele organisme vii afectate de Cordyceps. În rest, acest miceliu se dovedește o minune atât pentru oameni, cât și pentru animale.

 

Crescătorii de vite din Tibet, Nepal, Himalaya au observat că în timp ce pășteau, animalele au dat peste lăstari de Cordyceps pe care i-au mâncat. La fel ca în legenda păstorului tibetan, animalele care s-au hrănit cu lăstarii de Cordyceps au devenit mai energice și mai pline de viață.

 

7. Cordycepsis Sinensis: culoarea face diferența
O altă curiozitate despre Cordyceps ține de cromatica acestei ciuperci renumite. Așadar, calitatea miceliului este determinată de culoarea pe care acesta o are. Semnul distinctiv pentru un Cordyceps rar și de înaltă calitate este pudra gri-albicioasă pe care o poți observa pe suprafața miceliului.

 

Sănătate de fier cu ciuperca tibetană Cordyceps
După cum ai văzut deja, acest remediu naturist, vechi de mii de ani, a devenit atât de popular datorită proprietăților sale terapeutice greu de egalat.

 

Pe lângă celebrul efect anti-aging, miceliul de Cordyceps se laudă cu următoarele proprietăți:

ameliorează afecțiunile organelor respiratorii: bronșită, pneumonie, tuberculoză etc.;
combate afecțiunile căilor urinare: colici renali, cistită etc.;
combate afecțiunile ficatului: ciroză, hepatită etc.;
ameliorează afecțiunile sistemului cardiovascular: ateroscleroză, infarct miocardic etc.;
întărește sistemul imunitar;
combate stresul,tulburările nervoase și oboseala cronică. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 12012/99/2013 (1022/2013), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „PRO CONSIM” S.R.L. Paşcani, cu sediul în loc. Paşcani, str. Camil Petrescu nr. 54, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Componenţa Valoare - lei - 1. Teren intravilan şi construcţii localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi Teren – 2.000 m.p. – C4 – magazie; Teren – 610 m.p. – C1 – hală, C2 – birouri, C3 – sticlărie 185.700,00 2. Centrală termică murală Ariston Meta 24 localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi -- 196,00 Total * * 185.896,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare sunt cele de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârilor adunării creditorilor din data de 28.02.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv în fiecare zi de joi până la data de 22.09.2022, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 50% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr crt Denumirea bunurilor Buc Preț de pornire Lei – fără TVA 1 Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 1 153.076 2 Vidanja TESTORE model C160, fabricație 2015 1 39.150 3 Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 1 27.264 Licitațiile vor avea loc în zilele de 23.06.2022, 14,28.07.2022 respectiv 04.08.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei, exclusiv TVA;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO72PIRB2400741101002000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508,0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Tribunalul Vaslui, prin lichidator judiciar desemnat în dosarul nr. 1163/89/2012, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „DARSANIT” S.R.L. Huşi, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Piaţa Vicoriei, bl. 2, sc. B, ap. 3, et. 4, judeţul Vaslui, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Valoare 1. Construcţii C 1 – locuinţa – 82,56 m.p. şi teren intravilan – 1.414,57 m.p. loc. Lunca Banului, judeţul Vaslui 45.100,00 lei Preţul de pornire al licitaţiei pentru activul scos la vânzare este cel de mai sus reprezentând 100% din valoarea de evaluare, iar vânzarea se va efectua la cel mai bun preţ oferit, imobilul fiind grevat de sarcina uzufructului viager. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile imobile ale debitoarei va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza 10 şedinţe de licitaţie publică săptămânal, respectiv până la data de 08.09.2022 la sediul lichidatorului judiciar, conform regulamentului de vânzare şi a hotărârii Adunării creditorilor din data de 13.06.2022. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, judeţul Vaslui sau la tel. 0727/850.575, 033/566.035,fax 0335/814.103, e-mail estconsult@yahoo.com. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Cum te ajuta Yerba Mate
06/07/2022 10:30

Maté este o bautura traditionala asemanatoare ceaiului consumata mai ales in Argentina, Uruguay, Paraguay si sudul Braziliei. Se obtine din frunzele uscate si tulpinile arborelui peren Ilex paraguarens ...

Stil de viata sanatos pentru adultii in varsta
06/07/2022 10:00

“ Unii oameni, indiferent cat de mult imbatranesc, nu-si pierd niciodata frumusetea, ci doar si-o muta de pe fete in inimile lor” Martin Buxbaum Admitem cu usurinta citatul renumit: “tinerete ...

20 la sută dintre români au probleme cardiovasculare
06/07/2022 09:45

Peste 52% dintre romani declară că nu ştiu să aibă probleme de sănătate, in timp ce 20,6% spun că au probleme de sănătate cardiovasculare, iar 17,9% se confruntă cu probleme reumatologice, conform un ...

Toxiinfecție într-o tabără de la Lacul Roșu. 12 copii au ajuns la spital
06/07/2022 08:30

Echipajele medicale au transportat la spital, in noaptea de marţi spre miercuri, 12 dintre copiii aflaţi in tabără la Lacu Roşu şi care prezentau simptome de toxiinfecţie alimentară, conform Agerpres. ...

Franţa: Peste 200.000 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore
05/07/2022 19:28

Peste 200.000 de cazuri de COVID-19 in 24 de ore in Franta! Numărul cazurilor de COVID-19 in Franţa urmează să depăşească lejer 200.000 in ultimele 24 de ore, a anunţat marţi ministrul francez al S ...

S-a triplat numărul internărilor cu COVID -19! Dr. Florin ROȘU: ”În locurile ÎNCHISE și aglomerate nu vă FERIȚI să purtați mască”
05/07/2022 17:19

Numărul pacientilor internati cu COVID 19, la Spitalul Clinic de Boli Infectioase ”Sf. Parascheva” Iasi, s-a triplat in ultimă săptămană. În unitatea medicală ieseană sunt acum spitali ...

Povestea caprifoiului, floarea Maicii Domnului
05/07/2022 12:08

O plantă binecuvantată, prin insăsi denumirea sa populară – „Mana Maicii Domnului” – Caprifoiul are o fortă vindecătoare pe care incepem tot mai mult să o descifrăm. În Chi ...

Pepenii se mănâncă cu sâmburi sau nu?
05/07/2022 00:01

 Pepenele rosu este un fruct delicios, care insă poate fi găsit pe piată doar intr-o anumită perioadă a anului. Acesta este foarte sănătos pentru organismul uman, fiind compus 92% din apă, insă pe ...

Ce este AUTOFAGIA și cum ne ajută la sănătate
04/07/2022 10:15

Dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist, a transmit următorul mesaj: „Termenul deinseamnă a se manca pe sine insusi si se referă la procesele prin care corpul nostru se debarasează de toxine, celule bol ...

Terapia Aliniamentului Divin. Ajutor în durerile de coloană, migrene și stări psihice proaste
04/07/2022 09:24

Terapia Aliniamentului Divin a fost creată de Anne Hubner si Piotr Elkunoviz in 1995. La aceasta metoda clarvazatorul Tom Peter Rietdorf adauga atat metoda ruseasca de realiniere sacra cat si metoda de vindeca ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei