Aplicaţiile financiare, preferatele milenialilor pentru gestionarea banilor

intro-04-1920x955

Dimensiune font:

| 09-08-2022 11:27

Şase din zece mileniali români folosesc aplicaţii financiare, populare şi printre alte generaţii, pentru a-şi gestiona mai bine banii, arată un studiu realizat de Reveal Marketing Research.

"Pandemia de COVID-19 şi contextul socio-economic actual, marcat de creşterea preţurilor şi a inflaţiei, i-au făcut pe români să fie mai responsabili financiar. Consumatorii caută diverse modalităţi de a-şi reduce cheltuielile invizibile, de a găsi oferte avantajoase atât pentru cumpărăturile zilnice, cât şi pentru achiziţii mai scumpe (bunuri de folosinţă îndelungată sau călătorii) sau pentru a gestiona mai bine într-un singur loc tot ceea ce ţine de cheltuielile recurente sau ocazionale", susţin autorii studiului Revolut.

Potrivit cercetării, produsele financiare digitale sunt din ce în ce mai atractive, deoarece simplifică viaţa de zi cu zi şi 1 din 3 respondenţi declară că ar fi interesaţi să obţină conturi de economii şi carduri de credit prin intermediul unei platforme digitale în anul următor.

Astfel, 62% dintre respondenţi folosesc des aplicaţii de gestionare a banilor pe parcursul unei săptămâni, în timp ce 35% din populaţie consideră că acestea sunt utile pentru a-şi îmbunătăţi situaţia financiară şi, într-o măsură mai mare, utilizatorii fintech (43%) faţă de non-utilizatori (28%).

Totodată, şase din zece români folosesc soluţii fintech pentru că acestea sunt mai ieftine (58%) şi mai rapide (57%) decât serviciile tradiţionale, oferind în acelaşi timp fiabilitate şi securitate (37%).

"Dacă aruncăm o privire mai atentă asupra rezultatelor, observăm că notorietatea soluţiilor fintech şi adopţia acestora sunt mai mari în rândul bărbaţilor, al segmentului de vârstă 25 - 44 de ani, şi printre cei cu studii superioare, decât în cazul restului eşantionului. Când vine vorba de comportamentul de utilizare, Milenialii - sub 35 de ani - apelează la portofelele digitale oferite de aplicaţiile financiare într-un grad semnificativ mai mare (56%)", precizează autorii cercetării.

În special femeile (33,5%) intenţionează să apeleze la aplicaţii financiare pentru a economisi şi Milenialii (25-34 de ani, cu 37,2%).

Pe de altă parte, o altă treime din populaţie intenţionează cel puţin să îşi menţină stilul de viaţă actual, iar pentru asta românii sunt dispuşi să apeleze fie la un card de credit prin intermediul unei platforme digitale (27%) sau la credite de nevoi personale (20%). Cel mai ridicat nivel de interes faţă de creditele pentru nevoi personale se remarcă în rândul utilizatorilor de aplicaţii financiare din categoria de vârstă 45-55 de ani (22,8%).

În cazul tinerilor români de 18-24 de ani, investiţia în criptomonede (28%) sau în bursă (17%) devine o perspectivă din ce în ce mai atractivă faţă de eşantionul total (16% şi, respectiv, 12%). Produsele legate de siguranţă şi prevenţie, cum ar fi asigurările de sănătate, asigurările de viaţă şi pensiile private, sunt mai puţin atractive pentru GenZers (sub 24 de ani).

"Interesul pentru aceste categorii creşte odată cu vârsta, atingând vârful la categoria 45-55 de ani. Este o tendinţă normală care nu a fost schimbată dramatic de pandemie sau inflaţie", precizează autorii studiului.

De asemenea, de la segmentul de peste 55 de ani, interesul scade, mai ales pentru pensia privată, deoarece este prea târziu să înceapă să economisească într-un astfel de produs. În schimb, cardurile de credit sunt unul dintre produsele pe care această categorie intenţionează să le adauge portofoliului de instrumente financiare în viitor (27%).

Membrii generaţiei Z manifestă de departe cel mai mare interes faţă de criptomonede, în timp ce bărbaţii tind să fie cu 50%-100% mai interesaţi decât femeile în activele cu risc, cum ar fi cripto şi tranzacţionarea pe bursă.

Decalajul se măreşte pe măsură ce creşte şi percepţia în privinţa capitalului expus riscului, iar cel mai mare decalaj se înregistrează în privinţa intenţiei de a investi în criptomonede (21,5% dintre toţi respondenţii bărbaţi sunt interesaţi de cripto, faţă de 11,5% dintre femei).

Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piaţă full-service, specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development.

Studiul s-a desfăşurat online în perioada 24-28 iunie 2022 pe un eşantion reprezentativ pentru universul persoanelor cu vârsta 18+, utilizatori de internet. Mărimea eşantionului a fost de 1.256 respondenţi, iar eroarea maximă de eşantionare pentru targetul general este +/-2,8% la un nivel de încredere de 95%.

Revolut este o aplicaţie financiară care s-a lansat în 2015 în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani şi schimb valutar. În prezent, peste 20 milioane de clienţi persoane fizice din lume şi mai mult de 500.000 de clienţi B2B folosesc serviciile aplicaţiei pentru a realiza peste 250 de milioane de tranzacţii pe lună.  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICATIA de vanzare nr. 2. Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat in dosarul nr. 2183/89/2022, in conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, precum si a Codului de procedura civila, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. PADINCOM S.R.L. Vaslui, cu sediul in mun. Vaslui, judetul Vaslui. Denumire activ: Mijloace de transport. Valoare (lei): 26.235,00. Pretul de pornire al licitatie este cel de mai sus si nu contine T.V.A.. Vanzarea se va face conform regulamentului de vanzare si hotararea Adunarii creditorilor din data de 31.08.2023. Vanzarea prin licitatie publica pentru bunurile mobile va avea loc la data de 18.09.2023, ora 10,00 si se vor organiza sedinte saptamanal, respectiv pana la data de 18.03.2024 la sediul lichidatorului judiciar. Pana la data si ora licitatiei, ofertantii vor depune dovada achitarii taxei de participare de 10% din pretul de pornire al licitatiei, a garantiei de participare la licitatie de 30% din pretul de pornire al licitatiei si a caietului de sarcini – 500 lei, cat si documentele de infiintare si imputernicirea data persoanei fizice de catre persoana juridica pentru participare la licitatie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitatie, duce la pierderea garantiei de participare la licitatie, cat si a celorlalte sume achitate in contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vanzare în contul adjudecatarului. Toti cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vanzare, au obligatia sa anunte lichidatorul judiciar inainte de data stabilita pentru vanzare. Informatii suplimentare se pot obtine la sediul lichidatorului judiciar din Husi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Husi, judetul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Husi
COMUNICAT DE PRESA ,,PNRR: Fonduri pentru Romania moderna si reformata!” Anunț începere implementare proiect „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și  echipamente digitale a Scolii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” Mirceşti, Iaşi”
22/09/2023 11:01

COMUNICAT DE PRESA ,,PNRR: Fonduri pentru Romania moderna si reformata!” Anunt incepere implementare proiect „Dotarea cu mobilier, materiale didactice si echipamente digitale a Scolii Gimnaziale & ...

Comunicat de presa. Municipiul Falticeni. Dotarea cu mobilier materiale didactice si echipamente digitale a unitatilor de invatamant preuniversitar si a unitatilor conexe din Municipiul Falticeni, JUD
22/09/2023 09:39

 Comunicat de presa. Municipiul Falticeni. Dotarea cu mobilier materiale didactice si echipamente digitale a unitatilor de invatamant preuniversitar si a unitatilor conexe din Municipiul Falticeni, JUD. SU ...

Sindicatele nu vor restructurări „cu pistolul la cap”
22/09/2023 08:34

Trebuie făcute analize serioase in zona de restructurări din sectorul public, nu cu pistolul la cap, ci cu maximă transparenţă şi deschidere, pentru a putea impiedica abuzurile, a declarat, joi, preşedin ...

Lucrările la A7, condiţionate de devierea reţelei de gaze
22/09/2023 08:24

Constructorul autostrăzii Moldova, Spedition UMB, nu putea efectua nicio lucrare in zonăa pană nu erau deviate conductele de gaze, pentru a fi evitată o tragedie precum explozia produsă joi dimineaŢă, po ...

Energie verde să fie, dar cu măsură - ANRE se plânge că pe românii 'prosumatori' i-a luat valul și trebuie limitați
21/09/2023 19:38

Romanii care işi pun panouri fotovoltaice pentru a-şi reduce factura de energie electrică vor avea o limită pentru capacitatea instalată, spune la TVR Info presedintele Autoritătii de Reglementare in dome ...

Accident grav la Argeșel. O conductă de gaz s-a fisurat
21/09/2023 15:49

Centrul Infotrafic al Poliţiei Romane informează joi că pe DN 73, la kilometrul 5+200 metri, in localitatea Argeşelu din judeţul Argeş, o conductă de gaze din curtea unei societăţi a fost lovită de un ...

 Creditele nu se vor scumpi
21/09/2023 13:52

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a dat asigurări că romanii nu vor avea credite mai scumpe după introducerea impozitului de 1% pe cifra de afaceri a băncilor. „Nicidecum. Sunt 41 de bănci şi 3 ...

Delgaz Grid angajează urgent
21/09/2023 13:20

 Delgaz Grid este o companie a grupului E.ON Romania, primul distribuitor integrat de energie electrică si gaze naturale din Romania. Operăm o reţea de gaze naturale cu lungimea de peste 25.000 km, resp ...

 Jumătate dintre angajați vor să vină la birou doar o dată pe săptămână
21/09/2023 12:12

Salarizarea este principala preocupare pentru 35% dintre angajaţi, in timp jumătate dintre salariaţi nu doresc să vină mai mult de o zi pe săptămană la birou, arată rezultatele unui studiu publicat, jo ...

Categorie de risc fiscal. Venituri impozitate cu 70%!
21/09/2023 00:17

Veniturile realizate de persoanele fizice a căror provenienţă nu poate fi dovedită urmează să fie impozitate cu 70% incepand cu 1 iulie 2024, conform Proiectului de lege privind unele măsuri fiscal buget ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei