Beneficiile consumului de varză
Dimensiune font:
Aparent o legumă banaă, varza aduce multe beneficii pentru sănătate. Este un adevărat remediu în senzaţiile de arsură pe care le dă hiperaciditatea şi pentru stările de vomă. Ajută la buna funcţionare a ficatului şi a bilei. Varza rosie, datorita acidului lactic pe care îl conţine, este un dezinfectant al tractului digestiv și stimuleaza digestia. Consumată proaspată, este antidiareică, iar zeama de varză este puternic laxativ. Se consumă, ca atare, în salate de crudităţi sau preparate culinare care nu necesita fi fierbere îndelungată. Pentru efecte de durata se recomandă 300-400 g pe zi și un pahar de suc, între mese. Are proprietăţi decongestive, cicatrizante și antiseptice care fac din ea un remediu în contuzii, plăgi (chiar pentru cele grave, cu procese cangrenoase şi necroze). De aceea, este utilă şi în ulcere varicoase, arterite, alte afecţiuni vasculare. Nu trebuie uitate proprietaţile antianemice și sedative, ca și efectul favorabil în artrite (în acest caz se asociază tratamentul intern cu cel extern).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau